Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Stolčki za hranjenje morajo biti zanimiv in lepo oblikovani

Izzivi vseh staršev so kako prepričati otroka naj pride za mizo v času kosila. Otroci so nemirni, razgrajajo pri mizi, zato je miren obrok z vašim malčkom prej izjema, kot pravilo.

Kako nahraniti otroka?

Čas kosila je za otroka nekaj kar predstavlja oviro pred zabavo. Ker mora biti med tem ko je pri miru, je hranjenje nekaj česar ne mara. Zato potrebujemo rešitev. Stolčki za hranjenje so vsem otrokom všeč. Zlasti, če so okrašeni z različnimi motivi in določenimi gumbki. Naj bo stolček vašega malčka nekaj kar bo hotel uporabljati in naj se na njem igra, med tem ko ga vi hranite.  Otrok se bo podzavestno hranil, ker bo zaposlen z igranjem.

Hranjenje otroka je nekaj kar predstavlja izziv vsakemu staršu. Predvsem prepričanje, da mora jest je tisto kar je najtežje. Ker pa se radi umažejo je tudi čiščenje tisto kar nas potem čaka. Kje je težava? Otrok na hrano ne gleda tako kot na hrano gledajo odrasli. Otrok vidi v hranjenju zabavo in igro. Zato ni hudič, da bo roka dajal na in v hrano in posledično bo vse okrog njega umazano. Pa še sam se bo umazal. Stolčki za hranjenje zopet predstavljajo odlično rešitev. Predvsem za to, ker so visoki in so nekako zaklenjeni. Naša naloga je potem la še spraviti žlico v tista majčkena usteca. Pa vendar tudi to ni lahko. Zato je pomembno, kot smo že zgoraj omenili, naj bo čas za kosilo ob enem čas, ko se otrok igra. Stolčki za hranjenje morajo biti oblikovani in narejeni tako, da bodo za otroka zanimivi. Nekako tako, da si bodo želeli biti v tem stolčku. Torej, vse je igra misli, kako prepričati otroka, da so stolčki za hranjenje varni in zabavni.