Categories
Potovanja

Resort Belvedere, počitnice in pol

Sredi zahodne istrske obale, v bližini naselja Vrsar Resort Belvedere obiskovalcem nudi vrhunski počitniški turizem.
Resort Belvedere zaznamuje zelena oaza borovcev , slikovitost mu daje bližnji otok Sv.Jurija, ter razgled na stari del Vrsarja in pristanišče.
V okviru nočitvenih in nastanitvenih možnosti Resort Belvedere nudi 134 sob in 174 apartmajev. Ponudba sob obsega naslednje : možnosti dvoposteljna soba superior največ dve osebi ter dvoposteljna soba superior z dodatno posteljo in dvoposteljna soba premium z dodatno posteljo za največ tri osebe. V ponudbi apartmajev Resort Belvedere je na izbiro šest apartmajev za tri do šest oseb.
Resort Belvedere nudi raznovrstne možnosti za sproščeno uživanje na plaži in plavanje v slani ali sladki vodi. Sredi turističnega naselja sta zunanji in otroški bazen s sladko vodo, plaža z skalnato in prodnato podlago je obdana s naravno senco dreves.
Vrhunska ponudbaResort Belvedere s tem še zdaleč ni izčrpana, saj je bližnja in nekoliko oddaljena okolica idealen kraj za vse, ki si želijo aktivnega oddiha. Na svoj račun bodo prišli ljubitelji kolesarjenja, pešačenja, nordijske hoje in drugih športnih aktivnosti. Bližnji športni center Porto Sole ima v programu veliko aktivnosti kot je na primer šola potapljanja, tenis, košarka, odbojka in druge športne aktivnosti.
Resort Belvedere lahko gostom v bližnjem kampu Porto Sole nudi športne aktivnosti vseh vrst, kot je recimo namizni tenis, tenis, mini golf, balinanje, košarka, odbojka, na mivki, mali nogomet. V okvir aktivnosti Kampa Porto Sole sodi tudi potapljaški center. V bližnjem Hotela Pineta je fitnes studio. Med zabavnimi vsebinami velja omenit večnamensko dvorano, mini klub, otroško igrišče, večerni program za otroke, hobi delavnice, bogat program športnih dejavnosti ter večerni program.
Vsem gostom, ki si želijo aktivnosti v okolici Resort Belvedere nudi izposojo koles, palic za nordijsko hojo, ter izposojo pedalinov, kanujev, sandolinov, kajaka ter čolna.
Resort Belvedere zna nudit vrhunski oddih tudi najbolj zahtevnim.

Vir: http://www.maistra.si/

Categories
Šport

Zakaj je kampiranje privlačno?

Kampiranje spada med počitniške nastanitve, ki ponuja veliko različnih možnosti. Ena izmed največjih prednosti je, da tudi po tem, ko se namestimo v kampu, lahko kamp zapustimo, če nam v njem ni všeč. Kampiranje od nas ne zahteva nobene zaveze in naročanja, kar nam dopušča veliko možnosti izbire. Številni turisti imajo to navado, da vsakih nekaj dni zamenjajo kamp, pa ne zato, ker bi ne bili zadovoljni z določenim kampom, ampak ker imajo radi kampiranje na različnih lokacijah. Če se na primer nahajate nekje na hrvaški obali boste kmalu opazili, da je veliko možnosti za kampiranje. Ogledali si boste nekaj kampov in ugotovili, da se je zelo težko odločiti, katerega izbrati, saj je bilo med njimi veliko takih, ki so vam bili všeč. Prav tukaj pa se nahaja prednost, ki ga ima kampiranje. Tri dni lahko preživite v enem kampu, ostali čas pa v drugem kampu. Če vaš dopust traja dva tedna, si lahko tako izberete kar nekaj različnih kampov.

Sodobno kampiranje je precej bolj udobno, kot je bilo nekoč. Kampi so dandanes izjemno moderni, sanitarije so lepo urejene in čiste, v kampih poleg običajnih trgovin in storitev najdemo lahko tudi fitnese, wellnesse in druge storitve, ki smo jih bili sicer navajeni v hotelskih kompleksih.

Naslednja prednost, ki jo ponuja kampiranje, je neposreden stik z naravo. Zamislite si gosto senco borovcev in drugega mediteranskega rastja, šumenje valov, ki je ves čas prisotno, v večernem času pa prijeten morski veter, ki vas hladi in sprošča po sončnem dnevu. Zakaj bi se zapirali v hotelske sobe, če pa ste lahko ves dopust v neposrednem stiku s pristno naravo? Kampiranje je način aktiven način preživljanja dopusta, ki ga vzljubi skorajda vsak, ko ga prvič poskusi. Tudi če imate zadržke, poskusite, na voljo imate šotore, prikolice in kamperje, ki ponujajo takšno udobje kot apartmaji.

Več informacij tukaj

Categories
Potovanja

Na dopust v kamp Polari

Kamp Polari se nahaja v neposredni bližini Rovinja. Njegova lega je popolna, saj se nahaja v prelepem zalivu, vzdolž katerega poteka plaža, ki je dolga kar dva kilometra. Če obožujete preživljanje sončnih dni vašega dopusta na plaži, kjer ste sami, potem je kamp Polari idealna izbira za vas. Kadar je končno napočil čas za dopust, je zadnja stvar, ki si jo želimo, da se poleg nas namesti kakšna glasna oseba in nam moti nap ljubi mir. Ker ima kamp Polari prostrano plažo, se vam kaj takšnega zagotovo ne bo zgodilo. Na lepo urejeni plaži si boste lahko našli svoj mirni kotiček in uživali na prijetnem mediteranskem soncu in čistem morju.

Za vse tiste, ki jim kopanje v morju ni najbolj prijetno, kamp Polari ponuja tudi velik bazen, ki je namenjen gostom kampa. V primeru, da bi bile v morju alge ali pa se vam bi zdeli valovi previsoki za varno in prijetno kopanje otrok, potem bo prišel bazen še kako prav.

Poleg tega ponuja kamp Polari tudi odlične restavracije in bare. Morske jedi in specialitete iz morskih sadežev so tukaj glavna ponudba. Za tiste, ki ribjih ljudi ne marajo, pa je na ponudbi tudi izbira raznih mesnih specialitet, ki jih lahko zalijete s kozarčkom lokalnih vin.

Kamp Polari ima tudi internetno točko, kjer lahko uporabite tamkajšnji računalnik, če pa prinesete s seboj kakšno mobilno napravo, lahko uporabljate brezžični internet. Za otroke je posebej poskrbljeno z lepo opremljenim otroškim igriščem. Do Rovinja lahko dostopate tudi z javnim prevozom in sicer z avtobusom, če želite da bi bila pot bolj zabavna, pa lahko sedete tudi na taksi ladjo. K vsemu temu je potrebno dodati še to, da je kamp Polari prijazen do hišnih ljubljenčkov, vendar pa morate zanje seveda doplačati. Kamp Polari ima bogat animacijski program in veliko aktivnosti, tako da je še zlasti primeren za vse, ki ljubijo aktivne počitnice.

Categories
Potovanja

Zakaj na počitnice v kamp na Hrvaškem?

Kamp na Hrvaškem sodi med najbolj priljubljeno obliko nastanitve. Hrvaška je država, ki jo številni imenujejo kar za Evropsko kamp destinacijo številka ena, saj je s svojo raznoliko pokrajino, številnimi otoki in otočki, polotoki in zalivi ob Jadranski obali kot ustvarjena za kampiranje. Res, da najdete kar približno 90 % vseh kampov vzdolž obale, so pa sila zanimivi in privlačni kampi tudi ob jezerih in rekah. Za počitnice, ki jih nudi kamp na Hrvaškem, se odločajo vsi, ki imajo radi morje, sonce, prijetno mediteransko klimo, predvsem pa za tiste, ki imajo radi naravo in se želijo odmakniti od bučnega vsakdana.

Gostoljubje, idilično vzdušje, blagodejna klima in lepa narava, predvsem pa dostopne cene so tisto, za kar se za kampiranje pri naših južnih sosedih odloči kar četrtina vseh tujcev, ki izberejo za svoj oddih Hrvaško. Prav zaradi bogate dodatne ponudbe in možnosti za aktivne počitnice, je kamp na Hrvaškem zelo priljubljen. Prav zato, ker smo si različni ljudje, še bolj pa naše želje, je tudi ponudba kampov na Hrvaškem bogata in pestra. Če boste na spletnih straneh pogledali ponudbe, boste lahko izbirali med velikih kamp naselij, pa vse do majhnih družinskih kampov, ki nudijo veliko možnosti za individualizem in zasebnost prav vsakega gosta. Ne glede na to ali boste kampirali prvič, ali pa vsako leto, če si želite na morje, uživati v naravnih zvokih in uživati v svežem zraku lahko kamp na Hrvaškem najdete vse od Istre pa do Dalmacije.

Kvaliteta kampov na Hrvaškem ustreza vsem visokim evropskim standardom, sama cena kampiranja pa je na Mediteranu med najbolj ugodnimi. Seveda pa je treba vedeti, da si kamp na Hrvaškem ne morete postaviti kar kjerkoli vam srce poželi, saj je tudi pri njih kampiranje zunaj kampov z zakonom prepovedano. Kamp na Hrvaškem nudi vse, kar si želite.

Categories
Zavarovanje

Počitniško zavarovanje

Če hočemo počitnice uživati brez skrbi, je potrebno poskrbeti tudi za naše zdravstveno zavarovanje.

Zavarovanje je med dopustom zelo pomembno, saj se nam vedno lahko kaj zgodi. Zavarujte se pred nesrečo, preden vas doleti, tukaj.

 

Vas skrbi vreme? Poglejte, kaj lahko pričakujete v naslednjih dneh.

 

 

Categories
Počitnice

Vreme na Hrvaškem

Poletni čas je tu in ljudje si ponavadi  vzamemo dopust, da se lahko pohladimo v prijetno hladni vodi in se skrijemo v senco, pred pripekajočim soncem. A nič ne pokvari zasluženih počitnic bolj, kot slabo vreme, zato je pomembno vedeti, kaj pričakovati. Poglejte si nekaj spletnih strani z točnimi podatki o vremenu v naslednjih dneh na Hrvaškem, da boste lahko počitnice uživali kar se da dobro.

http://meteocro.com/sl/

http://www.vremehrvaska.com/

http://meteo.hr/

Categories
Smučanje

Kako do ugodne letalske vozovnice?

Si želite na dopust v lastni režiji? Ne zaupate agencijam, si želite ustvariti počitnice točno po svojih željah ali preprosto želite najti najugodnejšo ponudbo? Internet in njegova iskalna orodja vsekakor omogočajo iskanje najcenejših vozovnic, a to pomeni, da se morate iskanja lotiti pravočasno.

Načrtujte vnaprej

Potovanje začnite načrtovati vsaj tri mesece pred želenim odhodom. Če ste si izbrali točno določeno destinacijo, kamor želite leteti, lahko na internetu poiščete strani, ki vas bodo po elektronski pošti obveščale o poceni ponudbah. V takem primeru je dobro, če ste se pripravljeni zapeljati tudi do bližnjih letališč v sosednjih državah, saj bo tako ponudba večja.

Spremljajte cene

Vzemite si nekaj minut dnevno, da na internetu preverite stanje cen. Tako boste dobili občutek, kaj je ugodno in kaj drago, poleg tega pa boste lahko zaznali trende – ali se vozovnice s časom cenijo in za koliko. Spremljajte različne ponudnike: letalske prevoznike, turistične agencije, spletne strani za rezervacijo letalskih kart.

Izberite najcenejši datum in prevoznika

Imejte v mislih, da so letalske vozovnice praviloma najdražje ob vikendih. Če vam službene ali druge obveznosti omogočajo, načrtujte svoje potovanje tako, da se boste na pot odpravili sredi tedna. Pozanimajte se, kateri prevozniki letijo iz najbližjih letališč (npr. iz Ljubljane, Zagreba, Gradca, Benetk), pri tem pa v svojih kalkulacijah ne pozabite na različne stroške prevoza do letališča.

Če sami niste dovolj spretni ali ne želite plačevati preko interneta, se lahko za pomoč obrnete na turistične agencije ali specializirane prodajalce letalskih kart. Morda v tem primeru cena ne bo povsem najnižja, vam bo pa po drugi strani prihranjeno nekaj časa in živcev.