Categories
Nepremičnine

Kako najti stanovanje v Mariboru

Dokler se nisem soočila z iskanjem stanovanja, sem vedno mislila, da to ni težko. Prepričana sem bila, da je iskanje stanovanja celo zanimivo. Pregleduješ oglase in si izmišljuješ, ali bi v določenem stanovanju živel ali ne. Če ti je kakšno stanovanje res všeč, ga greš pogledat. Potem pa sem začela iskati stanovanje v Mariboru. V spletni iskalnik sem tako vpisala oddaja stanovanj Maribor in začela pregledovati zadetke.

Ključne besede oddaja stanovanj Maribor

Če želiš najeti stanovanje v Mariboru, v spletni iskalnik vpišeš oddaja stanovanj Maribor. Kliknila sem na prvi zadetek in si začela ogledovati stanovanja. Kot verjetno naredi vsak, ki išče stanovanje oziroma si ga želi najeti. A kmalu sem ugotovila, da mi bo ta taktika iskanja vzela več časa, kot sem mislila. Ko sem našla neko stanovanje, ki mi je bilo po slikah sodeč kar všeč, sem naposled ugotovila, da stanovanje sploh ni v Mariboru, ampak v Ljubljani!

Categories
zaposlitev

Zavod za zaposlovanje Maribor, ponuja priložnosti

Zavod za zaposlovanje Maribor mnogim ponuja priložnosti .

Priložnosti zavod za zaposlovanje Maribor nudi na razne načine. Povpraševanje je različno, odvisno od tega, kaj lahko zavod za zaposlovanje Maribor v danem trenutku ponudi. Ponudba, ki jo zavod za zaposlovanje Maribor ima je odraz trga dela. Pridobivanje zaposlitve zavod za zaposlovanje Maribor nudi zelo različno. V bistvu potrebne sposobnosti določa delodajalec, preko katerega zavod za zaposlovanje Maribor nudi delo. Takšno delo lahko poteka na različne načine. Najbolj pogosti načini so delo doma, delo od doma ter delo v tujini. najbolj pogosto je delo doma . Manj pogosto, vendar zanimivo je delo od doma, trend je tudi delo v tujini. Največ zanimanja za delo doma, je zaradi pogojev, ki ustrezajo največ osebam. Delo od doma ter delo v tujini imata zahtevnejše pogoje za zaposlitev, zato je število kandidatov manjše. Ne glede ali gre za delo doma, delo od doma ter delo v tujini, mora kandidat ustrezati nekaterim splošnim pogojem. Odločitev za delo doma, delo od doma ter delo v tujini je v veliki meri tudi odločitev o raznih manj prijetnih značilnosti. Vsi si seveda želimo delo, ki bi bilo za nas najboljše, vendar je velikokrat potrebno odrekanje. Prosta delovna mesta lahko iščemo na klasične in sodobne načine. Primerno delovno mesto ima največkrat tudi poudarjene zahteve. Oseba mora zahtevam ustrezati, predvsem pa mora pred nastopom delovnega mesta prepričati delodajalca. To pomeni, da kandidat s svojimi pisnimi dokazili o ustreznosti ter morebitnimi praktičnimi preizkusi prepriča delodajalca o svoji primernosti. Pisni dokazi so navedeni v prošnji, kateri je dodan življenjepis, ter številni drugi dokumenti. Praktični preizkusi so različni. Lahko potekajo daljše ali krajše obdobje. Krajši praktični preizkusi so velikokrat prikriti, saj kandidati v mnogih primerih sploh ne vedo, da so na preizkušnji. Na ta način si delodajalec ustvari selekcijo med prijavljenimi kandidati.

Zavod za zaposlovanje Maribor je ustanova na trgu dela.

http://mojazaposlitev.si/

Categories
Delovna mesta

Maribor je mesto, kjer delo znajo ceniti

Maribor je mesto, kjer je odločitev za delo in kariero v njem lahko precej obetavna. Ker je Maribor veliko mesto je tudi delo v njem lažje najti kot kje drugje v Sloveniji. Predvsem moramo pomisliti na vse skrite stroške, ki nastanejo, če delo iščemo recimo v Ljubljani in tako Maribor kot opcijo povsem zanemarimo. V Ljubljani ali pa recimo v Kopru, so cene stanovanj, če ga kupimo ali pa najamemo, občutne višje. To je strošek, ki ga moramo upoštevati pri razpoložljivem dohodku, saj ga lahko precej zniža, posebej če gremo v podnajemniški odnos. Možnosti za delo, ki jih ima Maribor, niso prav nič manjše kot kje drugje po Sloveniji. Podjetniški duh je lepo razvit, poslovni odnosi so korektni in možnosti je veliko. Mnogo Slovencev in tujcev se je v zadnjem času privadilo na to, da se Sloveniji počasi decentralizira in da obstajajo številne možnosti tudi v drugih krajih.

Maribor delo

Delo Maribor – če se vam ponudi možnost dela v štajerski prestolnici jo zagrabite z odprtimi rokami. Niso vsa dobra prosta delovna mesta le v prestolnici.

Če se nam torej zdi dobra ideja, da bi Maribor poskusili kot mesto, kje najti delo, potem so načini, kako ga najti, takšni, kot so drugod po Sloveniji. Pomagamo si lahko z ranimi posredovalnicami dela, ki povezujejo delodajalce in delojemalce. Pri tem moramo biti pozorni tudi na številne razpise za delo, ki vabijo v Maribor. Še vedno so precej aktivni časopisni oglasi. Prav te se splača posebej pogosto preverjati, saj se v njih ponujajo navadno dobra delovna mesta in lahko naletimo na podjetje, ki išče ravno naše sposobnosti. Maribor je nedvomno mesto, kjer je delo cenjeno in se zato splača upoštevati njegove ponudbe.

 

Categories
Delovna mesta

Prosta delovna mesta v Mariboru

Zaradi trenutno vsesplošnega duha družbe, da je prostih delovnih mest vedno manj, da je službo nemogoče dobiti in da ni mogoče dobiti delovnega mesta v skladu s svojo izobrazbo, vlada med slovenskih prebivalstvom precej črno vzdušje. Na vzhodu naše države pa se na tem področju obrača nekoliko na bolje, saj v zadnjem času število delovnih mest v Mariboru narašča.

Največje število delovnih mest v Mariboru je še vedno na študentskih servis, ki ponujajo raznolika dela, od težkih fizičnih del pa vse do strokovnih del. Za dijake in študente je poskrbljeno, saj so delovna mesta v Mariboru na voljo skozi celo leto in ne zgolj poletna počitniška dela za krajši čas.

Aktualna prosta delovna mesta v Mariboru pa glede na trenutno zaposlovalno situacijo kažejo izboljšanje na tem področju. Trenutno je v mariborski občini precej zaposlovanja preko javnih natečajev in javnih razpisov, saj je lepo število prostih delovnih mest v Mariboru na voljo preko javnih natečajev Mestne občine Maribor, ki prosta uradniška delovna mesta v Mariboru redno objavlja na svojih spletnih straneh, precej pa zaposlujejo tudi v javnih podjetjih in javnih zavodih v mariborski občini. Nekoliko slabše z delovnimi mesti v Mariboru kaže v zasebnem sektorju, zadnje čase smo priča predvsem velikim odpuščanjem v nekdanjih velikih podjetjih in ni malo tragičnih zgodb delavcev, ki so službo po več desetih letih predanega dela izgubili zaradi selitve proizvodnje ali stečaja. A kljub žalostnim zgodba je prihodnost nekoliko svetlejša, saj so prosta delovna mesta v Mariboru na voljo na mnogih drugih delovnih področjih.

Categories
Terme

Na terapijo v terme Maribor

Terme Maribor nam s svojimi inovativnimi prijemi s pridihom tradicije v mirnem okolju, tako v središču Maribora kakor na mariborskem Pohorju, ponujajo programe za odpravljanje zdravstvenih težav, aktivnosti za preživljanje prostega časa in prostor za poslovna srečanja.

 

Medicinsko terapevtski center Fontana na Koroški cesti v Mariboru nam preventivno ali z napotnico ZZZS v delu za diagnostiko z vrhunsko opremljenimi specialističnimi ambulantami ponuja temeljit in vsestranski vpogled v naše zdravstveno stanje. Izkušeni kadri nato v delu namenjenem za fizikalno terapijo in rehabilitacijo opremljenim z masažnimi prostori, bazeni, savnami, fitnesom ter notranjo in zunanjo telovadnico odpravljajo ali vsaj lajšajo tako odkrite bolezni kakor tudi prikrite zdravstvene tegobe. V bližini so trije hoteli. Mestni hotel Orel s tremi zvezdicami, poznan po tradicionalno dobrem zajtrku je primeren tudi za individualne goste, saj zanje od skupno 69 sob namenja kar 25 le teh. Zraven omenjenega hotela je hostel Uni, katerega Terme Maribor tržijo zlasti za študente popotnike in avanturiste, ki iščejo zgolj streho nad glavo. Poslovnežem je pisan na kožo hotel Piramida na elitni lokaciji v središču mesta. Stara vinska trta, mariborski grad, trg Svobode reka Drava, stadion Ljudski Vrt in seveda Lent so le nekatere znamenitosti, ki jih v mestu moramo obiskati preden se s smučmi, kolesom ali pohodniškimi palicami odpravimo na mariborsko Pohorje. Spotoma za brezskrben dan v travel shopu nakupimo še vsakodnevne življenjske potrebščine. Hotel Habakuk je elitni hotel za najzahtevnejše goste s svojevrstnim preventivnim wellness in spa centrom na obrobju pohorskih gozdov. Lastni welness center ima tudi idilični hotel Belleuve v samem osrčju Pohorja.

 

Pohorski gozdovi so bogati z lesom. Terme Maribor se kot ekološko usmerjen subjekt zavedajo te naravne danosti praktično pred domačim dvoriščem in vse svoje hotelske kapacitete v največji možni meri opremljajo z tem tradicionalnim slovenskim materialom.

Categories
Terme

Terme Maribor – združite prijetno s koristnim

Razvajanje v Termah Maribor

Velika utrujenost, neznosen stres, naveličanost, brezvoljnost, nenehna želja po oddihu. Vam je znano? Potem je skrajni čas, da nekaj ukrenete in si privoščite sprostitev v Termah Maribor, ki si jo zagotovo zaslužite. Prepustite se izkušenim rokam maserjev, kozmetičnih strokovnjakov, vrhunskih kuharjev … V Termah Maribor vedo, kaj potrebujete, zato so poskrbeli za vaš popoln užitek. Vzemite si nekaj dni zase, daleč stran od delovnih obveznosti. Oddih v Termah Maribor vam bo povrnil energijo, ki vam je primanjkuje, in vas na ta način pripravil na nove izzive. Na voljo so vam zunanji in notranji termalni bazeni, savne, sproščujoče kopeli … Poleg tega vam Terme Maribor ponujajo tudi celovite dermatološke preglede, svetovanje in nego. Počitnice, s katerih se boste vrnili povsem prerojeni in pomlajeni.

hotel terme Maribor

Terme Maribor – storite nekaj dobrega zase

Ker pa bistvo sproščanja ni samo v razvajanju, so Terme Maribor za vas pripravile tudi obilico športnih aktivnosti, namenjenih izboljšanju vaše fizične pripravljenosti in zdravja. Preizkusite meje svoje zmogljivosti in razgibajte telo, ki je obremenjeno zaradi prevelike statičnosti, kar je zelo pogost pojav pri večinoma sedečem delu. Oddih v Termah Maribor bo ponovno pognal kri po vaših žilah, kar se bo zagotovo odrazilo v vašem izboljšanem počutju. Izberite aktivnost, ki vam najbolj ustreza in pri kateri se ne boste zgolj dobro prepotili, temveč predvsem zabavali in sprostili. Terme Maribor vam ponujajo možnost kolesarjenja, igranja tenisa, lokostrelstva, golfa, pohodništva, smučanja, fitnesa … Ponudba različnih dejavnosti je izredno bogata, zato lahko prav vsakdo najde nekaj zase. V Termah Maribor se namreč zavedajo, da zdrav duh potrebuje tudi zdravo telo.

Dober počitek je pol dela. (slovenski pregovor)

 

Categories
Delovna mesta

Prosta delovna mesta – Maribor

Maribor – pomanjkanje prostih delovnih mest?

Zavest o pomanjkanju prostih delovnih mest je v Sloveniji prisotna že kar nekaj časa, pri čemer ni izvzeto niti drugo največje slovensko mesto Maribor z okolico. Pa je realno stanje res tako katastrofalno? Dejstvo je, da je za nekatera prosta delovna mesta zanimanje izredno veliko, službo pa lahko dobi le nekaj kandidatov, morda celo zgolj eden, vendar pa po drugi strani ostaja mnogo nezapolnjenih prostih delovnih mest, ker delodajalci enostavno ne najdejo človeka, ki bi to mesto zapolnil. Kako je s situacijo v Mariboru? Katera področja so najbolj perspektivna, kar se tiče prostih delovnih mest?

Categories
Terme

Terme Maribor – za tiste, ki imajo pod palcem nekoliko več

Terme Maribor svojo široko in pestro ponudbo ponujajo na večih lokacijah po Mariboru, upravičeno pa se lahko Terme Maribor pohvalijo z odlično ponudbo za petične goste v hotelih Habakuk, Bellevue in Piramida, od katerih se prvi lahko pohvali s petimi zvezdicami, druga dva pa s štirimi. V Habakuku se lahko Terme Maribor pohvalijo predvsem s tem, da lahko tam pobegnete v svet miru, harmonije in sprostitve. Vrhunski wellness spa center vas bo razvajal do onemoglosti, na voljo pa je vse od nežne nege obraza in telesa, številnih različic sproščujočih masaž, kraljevskih manikur in pedikur ter različnih savn in drugih pomirjujočih užitkov.

Če v Habakuku in Belleveuju s prefinjenostjo poskrbijo za sleherno željo bogatih gostov pa v Medicinsko termalnem centru Fontana, kot pomembnem delu Term Maribor, poskrbijo za vaše zdravje in dobro počutje. V sklopu Term Maribor Center za diagnostiko, Center za fizikalno terapijo in rehabilitacijo in Center za rekreacijo nudijo medicinske storitve in možnosti za rekreacijo. V okviru Term Maribor Medicinski termalni center Fontana deluje že od leta 1996 in skrbi za medicinski in zdravstveni del, ki je v Termah Maribor močno zastopan. Zato Terme Maribor pogosto imenujejo kar Terme zdravja. V Termah Maribor tako s sodobno medicinsko opremo in vrhunskimi strokovnjaki poskrbijo za zgodnje odkrivanje vseh vrst bolezni, zdravstvene tegobe pa tudi blažijo in odpravljajo. Seveda pa se lahko v Termah Maribor tudi sprostite v savnah, masažnih salonih in solarijih ter se rekreirate v številnih notranjih in zunanjih bazenih, fitnesu ter aerobiki. V Termah Maribor boste našli svoj notranji mir.

Categories
Nepremičnine

Najem stanovanja v Mariboru s pomočjo subvencije

V slovenski prestolnici so cene najema stanovanj močno zasoljene, zunaj nje pa precej padejo. Tako je tudi v drugem največjem slovenskem mestu Mariboru možno najeti stanovanje za dovolj spodobno ceno. Še vedno pa mnogo ljudi živi bolj ali manj »iz rok v usta« in imajo s plačevanjem najemnin velike probleme. K sreči se tudi za najem stanovanja v Mariboru da pridobiti subvencijo, za katero meščani Maribora lahko zaprosijo na Mestni upravi Maribor, točneje na Uradu za gospodarske dejavnosti v Službi za stanovanjske zadeve.

Prošenj za subvencioniranje najema stanovanja v Mariboru vedno več

Na Mestni občini Maribor pravijo, da je prošenj za subvencioniranje najema stanovanja v Mariboru iz leta v leto več. Lansko leto so jih v celem letu dobili 990, letos pa do srede aprila 330, do srede julija se je število več kot podvojilo, proti jeseni pa pričakujejo še več prošenj. Na žalost pa vsem prošnjam ni ugodeno; tako je bilo lansko leto od omenjenih 990 uspešnih le 657 prosilcev. Večina kandidatov tudi sicer dobiva dodatno denarno pomoč, veliko je tudi družin s tremi ali več otroki. Skupen fond namenjen subvencijam za najem stanovanja v Mariboru znaša 800.000 eur, posamične subvencije pa se gibljejo med slabimi štirimi evri in slabimi 300 evri.

Tudi študentje lahko najamejo stanovanje v Mariboru

Če se lastnik stanovanja na upravi Študentskih domov Univerze v Mariboru prijavi kot ponudnik zasebnega subvencioniranega stanovanja in uprava ugotovi, da stanovanje ustreza standardom za bivanje študentov, lahko študentje, ki bivajo v tem stanovanju, pridobijo subvencijo za plačilo najemnine. Na upravo študentskih domov morajo oddati prijavo za sprejem oz. podaljšanje subvencioniranega bivanja pri zasebnikih.

Subvencije pa le začasno rešujejo problem plačevanja najemnin za najem stanovanj v Mariboru. Veliko bolje bi bilo, če bi država poskrbela za primeren prihodek vseh svojih državljanov. Manj problemov za državo, manj problemov za državljane.

Categories
Delovna mesta

Prostih delovnih mest v Mariboru ne primanjkuje

Danes vlada močno prepričanje, da je prostih delovnih mest vedno manj, da je službo nemogoče dobiti in da ni mogoče dobiti delovnega mesta v skladu s svojo izobrazbo. V vzhodnem delu naše države se na tem področju obrača nekoliko na bolje, saj je v zadnjem letu število prostih delovnih mest v Mariboru naraslo.

Največje število prostih delovnih mest v Mariboru je še vedno na študentskih servis, ki ponujajo raznolika dela, od težkih fizičnih del pa vse do strokovnih del. Za dijake in študente je poskrbljeno, saj so delovna mesta na voljo skozi celo leto in ne zgolj poletna počitniška dela za krajši čas.

Prosta delovna mesta v Mariboru pa glede na trenutno zaposlovalno situacijo kažejo izboljšanje na tem področju. Število prostih delovnih mest v Mariboru je v preteklih letih stagniralo, saj je bilo na voljo izredno malo število prostih delovnih mest, večinoma pa je šlo le za kratkotrajna prosta delovna mesta, ki so jih delodajalci zapolnili z zaposlenimi za določen čas. Nekdaj velika in ponosna podjetja so resda žal večinoma na robu preživetja, mnogo pa je v Mariboru prostih delovnih mest na voljo v privatnem sektorju na raznolikih področjih. Poleg tega pa je precej tudi zaposlovanja preko javnih natečajev in javnih razpisov, saj je lepo število prostih delovnih mest v Mariboru na voljo tudi v okviru občinske uprave, prosta uradniška delovna mesta pa so tudi v nekaterih javnih podjetjih v mariborski občini.

Prosta delovna mesta v Mariboru tako so in situacija kljub vsakodnevnemu poročanju o stečajih mnogih podjetij in žalostnih usodah njihovih delavcev vendarle ni tako črna.