Categories
Oblačila

Kopalke za prosti čas

Modne kopalke danes omogočajo predvsem dobro preživeti prosti čas in dopustniške dni.

Kopalke so se skozi stoletja spreminjale, danes skoraj izključno umetni materiali, so izpodrinili bombaž, volno ter razne druge materiale. Danes se zdijo volnene ali bombažne kopalke sodobnemu človeku komaj mogoče, vendar so bile pred stoletjem to zelo moderno kopalno oblačilo. V tridesetih letih dvajsetega stoletja se pojavijo kopalke iz bombažnega pletiva, v šestdesetih letih dvajsetega stoletja pa se prvič pojavijo kopalke iz lajkre. Danes kot pogost material srečamo elastan, poliamid ter številne druge materiale. Spreminjajo pa se tudi različne tehnike materialov, izvedb in druge razvoju primerne spremembe. Spreminjajo pa se tudi načini kopanja in plavanja. Kopalne sezone se izven poletne sezone podaljšajo v plavalnih bazenih, kjer so čisto drugačne zahteve. V plavalnih bazenih je zaradi higienskih predpisov vodi dodan klor, kar zahteva temu primerne kopalke. Pri izbiri je zato potrebno pogledati, kakšno zaščito proti kloru nudijo kopalke. Človeška koža je prav tako občutljiva na morsko vodo, trenje kopalk ob kožo med gibanjem in podobne zahteve. Zato je izbira vedno zahtevna in odgovorna do našega osebnega zdravja. Najboljša izbira je zagotovo upoštevanje lastnih izkušenj ter upoštevanje vseh aktualnih sprememb pri materialih, izvedbah in drugih lastnostih. Iz plavalnega športa nam je znano, da kopalke vrhunskih plavalcev še zdaleč niso kos oblačila, ki pokriva intimne dele telesa. Z materiali, izvedbami, kroji in drugimi lastnosti želijo proizvajalci na tekmovanjih pridobiti konkurenčne prednosti. Zato se v razvoj vlagajo velika sredstva, postopoma pa te vrhunske lastnosti pridejo na prodajne police trgovin. Vrhunski športniki imajo takrat seveda že naprednejše izvedbe, ki pa bodo sčasoma prav tako na voljo širšim množicam. Poleg vrhunskih materialov, izvedb in drugih lastnosti, je predvsem pomembno, da se v kopalkah dobro počutimo. Nekaterim se bolje počutijo v prilegajočih se izvedbah, drugi uživajo v bolj ohlapnih kopalkah oziroma kopalnih hlačah.

Kopalke najbolje izberemo z upoštevanjem tako osebnega okusa kot tudi novosti.

 

Categories
moda

Triumph Slovenija, vedno dobra odločitev

Triumph Slovenija je vedno dobra izbira kopalk, spalnih srajc in drugih artiklov.

Estetika je lastnost, pri kateri Triumph Slovenija lahko predstavi osebni značaj v izbrani podobi. Ena od pomembnih lastnosti je barva, ta vpliva na razpoloženje. Pri izbiri ni pomembno razmišljati zgolj o nam všečni barvi, ampak kaj barva sporoča naši izbrani družbi. Bela, črna in barva kože sto klasika Triumph Slovenija perila. Bela barva je barva nedolžnosti in čistoče, v očeh zasije njena mlina in nežnost. Nasprotje je črna barva, ki poudarja eleganco in lepoto. Barva je privlačna in ima značaj. Pri barvah Triumph Slovenija imamo še veliko možnosti, pomisliti velja na vse možne značilnosti. To so lahko živahnost in energičnost, mirnost, sanjavost, zadržanost, trdnost, stabilnost, čutnost, veselje, vzvišenost, razkošnost, prilagodljivost, sproščenost, toplino, igrivost ter razne druge učinke. Barve Triumph Slovenija lahko nudijo poleg znanih učinkov črne in bele barve tudi : vznemirjenje in st strast, lahko pomirja, daje občutek sproščenosti, nudi občutek živahnosti, varnosti, razveseljuje, sprošča, izziva, zapeljuje, spodbuja poželenje, varuje, vzbuja zaupanje, nudi občutek umirjenosti. Načeloma velja upoštevati priporočilo, da je pod tankimi zgornjimi oblačili nedrček v enaki barvi kot zgornje oblačili. Triumph Slovenija nudi možnost občutka perila, ki se dobro prilega. Takšno perilo nam nudi ekskluzivni občutek, kot bi bilo perilo narejeno posebej za nas. Pri tem velja tudi upoštevati aktualne spremembe, kot je telesna teža, več ali manj gibalne aktivnosti ter razne druge spremembe. Neprimerno je, da ostajamo prikovani na eno in isto konfekcijsko številko. Velja biti zahteven ter se prilagoditi svojim spremembam. Posebno to velja za vse, ki si z vadbo in drugimi aktivnostmi prizadevajo za izklesano telo in postavo. Spremembi velja prilagoditi tudi izbiro spodnjega perila Triumph Slovenija. Ne smemo si dovoliti, da se sami prilagajamo perilu. Veliko bolje je, da se perilo nam prilagaja in na koži poudarja kar zahtevamo.

Triumph Slovenija velja izbirati z občutkom.

Categories
moda

Majice, priljubljena oblačila

Majice so med vso osebno garderobo priljubljena oblačila , včasih celo najljubša .

Zelo pogosto majice uporabljamo predvsem v prostem času, nekaterim pa so tudi širše uporabne in primerne ali na kratko zelo pogosta izbira in uporaba. Človekov prosti čas je zelo individualna kategorija. Vsak človek svoj prosti čas po svoje oblikuje. Velikokrat se ne zavedamo, da prosti čas odmerjamo z zadolžitvami profesionalnega tipa. Koliko prostega časa bomo imeli je odvisno od tega, koliko profesionalnih in drugih opravil si bomo pred tem naložili. Za prosti čas je značilno, da se takrat dobro počutimo, velikokrat se sprostimo, s sebe odvržemo uniforme, profesiji namenjena oblačila ter oblečemo majice. Mnogim že ta ritual prinaša zelo dober in zaželen učinek svobode. Možno pa je ta učinke celo nadgraditi. Razvoj danes zelo intenzivno napreduje temu primerno majice napredujejo in prinašajo iz sezone v sezono novosti. Posebno je to značilno za tehnično naprednejše izvedbe. Uporabljamo jih predvsem pri bolj intenzivnih gibalnih aktivnostih. Takrat se znojimo, zaradi zaželenega občutka suhosti kože pa želimo, da material vlago odvede na zunanjo stran. Mnogim so majice s takimi lastnostmi priljubljene do te mere, da jih imajo večino časa na sebi. Le v izjemnih priložnostih oziroma takrat, ko drugim zahtevam primerno ne ustrezajo, se izvede zamenjava. V vsem preostalem času pa imajo na sebi majice, ki so sposobne zagotavljati omenjene zahteve. Uporaba in priljubljenost nista slučaj, saj je pridobljen občutek vedno zaželen. To je posebno izrazito v toplejših delih leta, ko je občutek suhe kože toliko bolj zahtevno zagotoviti. Ponudbe s tako kvaliteto dobimo na predvsem pri specializiranih prodajalcih, obstajajo tako klasične kot tudi sodobne ponudbe. Dobra izbira zahteva tudi kratek pouk o tehničnih lastnostih, saj so te različne posledično so različni učinki.

Majice so od preprostega oblačila napredovale v tehnično zahtevne izdelke, v ponudbi so tako osnovne kot tehnično napredne izvedbe.

Categories
moda

S Oliver Slovenija, modna uspešnica

S Oliver Slovenija je modna uspešnica .

Kar z drugo besedo pomeni, da je blagovna znamka S Oliver Slovenija navdušila že mnoge uporabnike. Modne smernice so pokazatelj gibanja sprememb garderobe. Kar pri različnih uporabnikih pomeni različne motive. Nekaterim to naznanja, da bo potrebno pogledati, kaj S Oliver Slovenija ponuja v aktualni ponudbi. Garderoba ne ponuja nič primernega, poleg tega je potrebna osvežitve ali spremembe. Zato je pomembno, da se na eni strani pregleda, kaj imamo, na drugi strani kaj potrebujemo, s tem dobimo informacijo kaj izbrati. S Oliver Slovenija je ponudba pri kateri ni mogoče zgrešiti. Tako imamo danes mnoge primere, ko je prva izbira ali prva uporabna informacija o tem, kaj je danes in. Ter na drugi strani, kaj danes velja kot nasprotje tega. Mnogim je S Oliver Slovenija postala tudi klasična izbira. Iz izkušenj vedo, da so v tej ponudbi dobili vedno natanko tisto, kar so iskali in pričakovali. Zato tudi nadaljujejo z izbiro med omenjeno S Oliver Slovenija ponudbo. Razlogov za takšno dobro izbiro je več. Kar ima na policah ni naključje, ampak sad obsežnih aktivnostih. Delovati v svetu mode pomeni zreti v prihodnost ter hkrati biti trdno na tleh v sedanjosti. Zreti v prihodnost pomeni, da mora v preteklosti vedeti, kaj bo modno v prihodnosti. Na trdnih tleh stati pa pomen vedeti, kaj bo povpraševanje želelo ter kaj ne ter seveda, kaj lahko realno ponudimo. Koristna pomoč so trendi. Vsak prodajalec lahko na hitro oceni trende na podlagi tistega, kar je uspel tržiti ter tistega, kar ni uspel prodati. Bolj kot se lastnosti ponavljajo, boljši vzorec ima, lažje in bolj samozavestno lahko napove prihodnost. Zelo pomembno pa je tudi poznati okolje in dejavnike. Okolja so med seboj različna, tudi dejavniki niso povsod enaki.

S Oliver Slovenija je mnogim klasična izbira, ostali pa imajo vse možnosti, da to postane.

Categories
moda

Oblačila, narediti vtis

Oblačila lahko naredijo dober vtis na naše sogovornike in na okolico v kateri se nahajamo nasploh .

Želje določajo oblačila skladno z vtisom, ki ga želi oseba pustiti v javnosti oziroma okolici. Vsi poznamo rek, da obleka naredi človeka. Komur se ta rek zdi že zguljen in zastarel, naj razmisli o vtisu, ki ga je naredila nanj dobro oblečena neznana oseba. V primeru, da je bila obleka primerna, je komunikacija stekla brez težav. Ker smo preprosto dobili dober prvi vtis. Obratno pa neprimerna obleka ne omogoča dobre komunikacije, ker namesto nje razmišljamo o obleki. Nekateri željo, da oblačila govorijo sama zase. Možna sporočila so : cenovni razred, modna primernost, individualnost in podobno. Vsaka oseba zase ve koliko oblek ima v garderobi in koliko jih dejansko uporablja. V primeru, da uporablja večino, je to dobra izbira. Obratno pa ima možnost pomembne spremembe. Ker nosi samo del garderobe lahko v prihodnosti izbira oblačila prestižnejših blagovnih znamk. Okolica nas po tem velikokrat ocenjuje, s tem imamo ob praktično nespremenjeni investiciji večji učinek. Čeprav načeloma oblačila ne pomenijo nujno isto za vse ocenjevalce, na splošno pa vsekakor. Dražje blagovne znamke veliko ljudi osebo, ki jih nosi, ocenjuje kot dobro stoječo. Vendar se je pri tem možno krepko ušteti. Nekatere osebe z nižjimi prihodki, izbirajo višji kakovostni razred, pa tudi nekatere osebe z višjimi dohodki, na oblačila dajo malo in izbirajo v cenovno dostopni ponudbi. Dejstvo pa je, da prestižne znamke enostavno niso za vsakogar. Kar pa je zgolj splošno znana ugotovitev, pri kateri se vedno najdejo izjeme, ki jo potrjujejo. Modna primernost zahteva točno določene lastnosti. Če jim obleka ustreza, govorimo o primernosti. Velja pa to zgolj za svet mode. Ki pa je nekaterim osebam popolna tujka, nanjo ne dajo nič, prisegajo na individualno izbiro.

Oblačila so živo pisan svet možnosti samostojne izbire, posnemanja in prilagajanja.

http://www.superge.si/

Categories
Šport

Oblačila, pravila izbire

Oblačila lahko človeško postavo izboljšajo.

Kar dobro poznamo vsi, ki smo bili nezadovoljni s svojim videzom. Načeloma velja nepisana pravila, da so primerna oblačila domena nežnejšega spola, vendar skrivanje pomanjkljivosti tudi pri moških ni redkost. Obilen trebuh, ki štrli preko pasu ni nikomur v ponos. Toliko bolj če gre za mlajše generacije. Za prvo silo se lahko izkoristijo primerna oblačila, ki izgled obilnega trebuha lahko ublažijo. Verjetno pa ni potrebno posebej podarjati, da je to zgolj izhod v sili. Veliko bolje bi bilo, če bi preozka oblačila pomenila znak za odhod v fitnes center, bolj pametno prehranjevanja in podobno. Z prikrivanjem napak si delamo predvsem medvedjo uslugo. Ženski spol ima prav tako kot moški svoje križe in težave. Posebno izrazite aktivnosti na področju pravilen postave se dogajajo v času, ko sonce dnevne temperature dvigne tako visoko, da začenjamo zimsko garderobo pospravljati v omare. Ženske ima štiri tipične postave. Večina, skoraj polovica ima postavo v obliki pravokotnika, več kot desetina postavo v obliki jabolka, dve desetini postavo v obliki hruške, osem odstotkov žensk pa ima postavo v oliki peščene ure. Vsaka od postav ima svoje značilnosti, oblačila služijo poudarjanju tistega, kar naj bi bilo poudarjeno in prikrivanju tistega, kar bi bilo najbolje, da se ne vidi. Postava v obliki jabolka ima tako velikokrat zahteve, da se poudari ozke noge in zadnjico, ter skriti obliko razen in pasu. Zožiti boke in zadnjico je lahko namen imetnic postave v obliki hruške, pri postavi v obliki pravokotnika pa popravki sledijo slogu preščipnjen pas. Najbolj idealna je postava v obliki peščene ure, oblačila v tem primeru lahko zgolj poudarijo odlično stvaritev matere narave. Izbira pa je v vsakem primeru prepuščena posamezniku, doseči pa je možno praktično neskončno število možnosti in učinkov.

Oblačila lahko poudarjajo ali skrivajo, verjetno pa je dobro, da se v njih tudi dobro počutimo.

Categories
moda

Oblačila za dojenčke, izziv nakupa

Oblačila za dojenčke so izziv nakupa . Obdobje med prvim mesecem in prvim letom je obdobje intenzivne rasti in razvoja. Dojenček ob koncu tega obdobja tehta okrog deset kilogramov in je visok okoli petinsedemdeset centimetrov, zrastejo mu prvi zobje, razvije dar govora od prvih ciljne uporabe zlogov do enostavnih dvozložnih besed ter gibalne sposobnosti, ki pri najhitreje razvijajočih se pomeni že prve samostojne korake. Vsemu temu pestremu dogajanju in spreminjanju morajo ustrezati oblačila za dojenčke .

S tem bo omogočen kakovosten razvoj vseh sposobnosti, ki jih bo lahko koristno uporabljal vse svoje življenje. Pri izbiri je pomembno zavedanje posebnih lastnosti in zahtev. Dojenčki potrebujejo posebno pozornost, saj je njihova občutljivost na mraz iz fizioloških lastnosti večja. Kako pomembne so lastnosti oblačila za dojenčke ponazarja rek, občutljiv kot dojenček. Koža dojenčka se razvija, tako mora razviti odporno povrhnjico, nima stabilnega kislinskega plašča, povrhnjica in usnjica nista še med seboj povezani ter vsebuje mnogo vode in maščobe. Temu primerno je občutljiva, dovzetna za bakterije in manj odporna proti vnetjem, skoraj ni prožna, ob trenju lahko nastajajo mehurji, ter zelo propustna. Vse to zahteva od oblačila za dojenčke primerne lastnosti. Posebno je pomemba dobra izbira pozimi in poleti. Pozimi so zunanje temperature nižje, z dojenčkom pa iz takega ali drugačnega razloga moramo iz varnega zavetja doma. Ohranjanju toplot najbolje koristijo suha oblačila, zato je pomemba lastnost sposobnost odstranjevaje vlage. Temperaturo dobro ohranja več slojev oblačil. Materiali, ki dobro ohranjajo temperaturo so volna, svila ter nekateri umetni materiali.

Oblačila za dojenčke so ustrezna ob dobrem počutju. Posebno pozornost je potrebno namenit tresenju, kar je znak, da izgublja toploto. Takrat je potrebno bodisi dodatna oblačila ali pa se umakniti v topel prostor. V poletnih mesecih morajo obratno oblačila za dojenčke zagotavljati zaščito pred pripeko. Veliko k temu omogoča izbira barve oblačil ter pokrival, ki zaščitijo tako glavo kot tudi oči pred slepenjem. Oblačila za dojenčke pripomorejo k optimalnemu razvoju.

Categories
Tek

Kakšna oblačila za tek izbrati

Oblačila za tekOblačila za tek niso le modna muha, ampak zelo dobro služijo tudi funkcionalnim vidikom tega športa, če jih izberete na pravilen način. Eno izmed glavnih pravil, ki jim morate slediti, ko kupujete oblačila za tek, je, da izbirate lahke modele. Vsaka odvečna teža, ki jo nosite med tekom, se pozna na poslabšani tehniki teka in znižani vzdržljivosti. Pomisliti morate na to, da se zlasti takrat, ko je zunaj nekoliko bolj hladno, nabere kar nekaj teže, če seštejete celotno spodnje perilo, več plasti majic, pajkice in hlače. Zato so najboljša oblačila za tek izdelana iz umetnih materialov, saj so ti precej lažji od bombaža. Težava, ki jo prinašajo bombažna oblačila za tek, je nesposobnost odvajanja znoja. Slednji se v bombažu zadržuje, kar seveda povzroča številne nevšečnosti. Ena izmed njih je neprijeten občutek na koži, še hoje pa je, če ste se prisiljeni ustaviti. Vlažna bombažna oblačila za tek se bodo shladila, kar lahko zaneti tudi prehlad ali katero drugo obolenje.

Današnji vrhunski sintetični materiali so zasnovani na tak način, da prepuščajo vlago navzven, onemogočajo pa vstop vlage navznoter. Takšna oblačila za tek so primerna za vse vremenske pogoje. Naj bo dež ali sneg, primerno oblečen tekač nima več nobenih ovir. Njihova prednost je tudi v tem, da omogočajo tek tako poleti kot pozimi. Edina razlika je v tem, da se oblačila za tek pozimi nalagajo v plasteh, kar omogoča boljši učinek zadrževanja toplote, v toplejšem času pa je teh plasti manj. Tako da so oblačila za tek iz vidika sezon univerzalna.

Izberite vaša tekaška oblačila

 

Categories
Šport Zdravje

Tudi oblačila za fitnes lahko izbiramo glede na to kakšno postavo imamo

Oblačila za fitnes so osnovni del opreme, ki jo potrebujemo za šport, ki je vedno bolj popularen med moškimi, ženske pa za njimi prav nič ne zaostajajo. Ni velikega dvoma kaj bodo za v fitnes oblekli moški, večina izmed njih bo dala nase kratke hlače in majico z ali brez rokavov. Drugačna pa je izbira pri ženskah, ki želijo biti lepe in moderne vsepovsod, pa tudi fitnes ni prav nobena izjema. Ženske rade pred nakupom pregledajo kolekcije, modele in cene na internetu, ter se odločijo za nakup. Oblačila v katerih bomo vadili morajo biti v prvi vrsti udobna, funkcionalna, narejena iz materialov, ki dihajo in znoj odvajajo od telesa, pri tem pa poskrbijo, da telo ostaja čim bolj suho. Prav je, da izberemo takšna oblačila za fitnes, ki se lahko vzdržujejo, od tega je namreč odvisna življenjska doba.

Prav iz razloga, ker se močno potimo morajo biti narejena iz vzdržljivega materiala, ki ga bomo lahko velikokrat oprali. Za fitnes navadno oblečemo kratke hlače in majico, ki je lahko z kratkimi rokavi, top z ozkimi ali s širokimi naramnicami. Tu velja, da oblečemo majice brez rokavov glede na videz in na obliko nadlahti, na žalost pa lahko tudi tanke naramnice dodajo nekaj nepotrebnih kilogramov. Prav tako je od naše postave, predvsem od dolžine in videza nog odvisna izbira hlač. Razna nesorazmerja telesa pa lahko uspešno prikrijemo tudi z izbiro pravih vzorcev in barv. Oblačila za fitnes se praviloma prilegajo telesu, vendar pri tem ne smejo ovirati samega gibanja in vadbe, kar še posebej velja pri dolgih hlačah.

Categories
Aerobika Šport

Za kakovostno vadbo si oblecite kvalitetna oblačila za fitnes

Nakup oblačila za fitnes je eden izmed temeljnih pogojev, preden sploh vstopite v center, kjer se ta športna aktivnost opravlja. Kadar se odločite, da bomo obiskali fitnes in se tja dejansko tudi odpravite, nikakor ni potrebno takoj steči do trgovine s športno opremo in si kupiti popolnoma novega oblačila. V kolikor že imate doma kakšne športne hlačke ali majice, ki se vam zdijo dovolj dobra, lahko uporabite slednje. Ni pomembno kakšne barve so oblačila za fitnes, še manj to ali so zadnji hit mode, tu igra najpomembnejšo vlogo funkcionalnost. Kupite si kakovostna in predvsem udobna športna oblačila, v katerih se počutite odlično. Važno je, da so majčke ali hlače za fitnes narejene iz materiala, ki diha. Oblačila za fitnes morajo znoj od vašega telesa čim bolj odvajati in ga ne vpijati, kar pomeni, da so precej  lahka za samo nošnjo. Za v fitnes je navadno dovolj dobro, da oblečete kratke ali dolge hlače in oprijeto majico. Oblačila za v fitnes morajo biti oprijeta, a hkrati dovolj udobna, da vašega telesa ne vežejo in ga med samo vadbo ne utesnjujejo, hkrati pa ne smejo biti preohlapna. Idealen material iz katerega so narejena oblačila za fitnes je bombaž, v zadnjem času pa tudi mešanica bombaža in nekaterih umetnih materialov. Oblačila za fitnes naj bodo narejena iz materiala, ki je zračen, propusten in na takšen način kar se da najbolje omogoča, da vaše telo med samo vadbo nemoteno diha. Oblačila za fitnes zagotavljajo kakovostno vadbo.