Categories
Razno

B.D.Bonako d.o.o in okna

Superokno.si je spletna stran, ki vam omogoča dostop do kvalitetnih in cenovno ugodnih oken, okenskih polic, industrijskih vrat, rolet in podobnih izdelkov. PVC okna izpod rok skupine Hanus so namreč v vrhu ponudbe cenovno ugodnih in tudi energetsko varčnih oken. Linije profila so elegantne in mehko zaobljene ter tako oknu zagotavljajo vrhunski estetski design ter omogočajo tudi enostavno čiščenje in vzdrževanje oken. Pri PVC oknih boste lahko izbirali kar med enajstimi različnimi vrstami zasteklitve in med trinajstimi različnimi vrstami barv ter imitacij.

Poleg PVC oken pa lahko preverite tudi ponudbo ALU oken, PVC-ALU oken, lesenih oken, les-alu oken in drsnih oken ter vrat. Lesena, energijsko varčna okna so izdelana iz borovega lesa, okvir oken pa je narejen kar po najmodernejših tehnologijah in idejah. Lesen profil okna je inovativna rešitev, ki pa vključuje dober izgled, nudi malo truda pri vzdrževanju, ampak ima visok standard pri izolaciji in zvočnem parametru. Tudi pri tej vrsti oken boste lahko izbirali med različnimi barvami in drugimi lastnostmi okna.

Na spletni strani www.superokno.si boste našli vse informacije o različnih vrstah oken, ki vam bodo omogočile tudi lažjo končno odločitev. Seveda pa lahko pri izbiri in nakupu oken povprašate za nasvet tudi strokovnjake.

B.D.Bonako d.o.o vam torej ponuja največ kvalitete za vaš denar.B.D.Bonako d.o.o bo vaš partner, ki vam bo znal strokovno svetovati in vam bo zagotovil celovito rešitev na enem mestu. Če torej kupujete okna, vhodna vrata ali garažna vrata, senčila, ograje ali ostalo stavbno pohištvo ter si želite najboljšega razmerja med kvaliteto in ceno se prepustite strokovnjakom B.D.Bonako d.o.o.

Categories
Okna

Kaj je dobro vedeti, preden se odločimo za nakup alu okna

Alu okna so razmeroma dobra odločitev za nakup, če pri tem nekoliko upoštevamo koliko takšna okna ustrezajo našemu stilu in načinu življenja in okolju v katerem živimo. Prav tako je odvisno od tega, za kakšen namen nam služi stavba, v katero bomo ta okna vgradili. Dejstvo je, da so okna narejena iz aluminija, kar pomeni, da imajo zelo dolgo življenjsko dobo, da so primerno zaščitena odporna na vse zunanje vplive in, da so lahka za vzdrževanje. V bistvu se od oken, ki imajo narejene okvirje iz drugih materialov bistveno ne razlikujejo. Prav tako so, z nekaterimi dodatnimi stvarmi, kot so debelejša zasteklitev, uporaba tesnil, popolnoma enako zvočno in toplotno izolativna kot nekatera druga okna.

Alu okna lahko kupimo v kar nekaj barvah, ki jih seveda izberemo sami, glede na naš okus. Mogoče jih je kupiti v vseh oblikah, kot kupimo ostala okna, le polkrožna in okrogla na žalost ne obstajajo. Alu okna so trdna, obenem pa zelo stabilna, prav zato so primerna za zasteklitev večjih površin, če pa želimo v naši hiši velika okna, ali okna, ki so zasnovana kot nosilni element je najboljša izbira prav nakup teh oken. Prav zato, ker so profili iz aluminija izjemno odporni, zagotavljajo takšna okna kar najvišjo stopnjo varnosti pred vlomilci, pred vodo in pred ognjem – MKE – www.mke.si.

Na njih lahko namestimo poseben sistem, ki omogoča električno upravljanje, to pa nam omogoča še večjo stopnjo udobja. S čiščenjem okvirjev ne pretiravajmo, uporabimo le vodo in mehko krpo.

Categories
Okna

Cenik oken – prvi korak do nakupa novi oken

Cenik oken danes že vsako podjetje, ki se ukvarja s prodajo (in vgradnjo) oken in vrat ponuja na svoji spleti strani. Ogled cenika oken je tako na dosegu roke, iz domače naslanjača. Praktično vsa (večja) podjetja – AJM, Velux, Jelovica, Termoglas, Tiptop in druga – imajo na svojih spletnih straneh objavljene svoj cenik oken, nekatera pa ponujajo tudi spletno aplikacijo za preprost izračun cene in montaže oken.

V ceniku oken so v večini primerov zajete dimenzije oken, poleg njih pa so naveden cene za posamezen tip okna. Cena oken je nato seveda odvisna od dimenzij, koliko slojna so, kakšno toplotno in zvočno izolacijo zagotavljajo, debeline stekla, dodanih žaluzij, rolojev, polken ali rolet in podobnega. V ceniku oken boste našli tudi podatek o tem ali gre za PVC okna, alu okna ali za lesena okna, trenutno pa je stanje na trgu takšno, da so PVC okna nekoliko dražja, saj eko sklad v letošnjem letu ponuja zgolj subvencije za vgradnjo lesenih oken. Cena oken je odvisna tudi od posebnih zahtev kupca o obliki, debelini stekla, barvi, zatemnjenosti stekel in drugih individualnih zahtev.

 

Cenik oken je seveda od ponudnika do ponudnika različen, s tem pa tudi cene oken in vrat, prav vsi ponudniki pa v svojem ceniku oken navajajo, da ponujajo le okna, ki imajo oznako s preverjeno garancijo. Cena oken in vrat pa je odvisna tudi od sezone nakupa, tako lahko glede na sezono kvalitetna okna kupimo ceneje ali pa, če nimamo sreče, naletimo tudi na višjo ceno.

Categories
Okna

Kako do subvencije za okna?

  • Razpis za subvencije za okna

Kandidati, ki želijo pridobiti subvencijo za okna, se lahko prijavijo na razpis, ki ga pripravlja Eko sklad (obrazec je objavljen na njihovi spletni strani). Poskrbite, da ne boste zamudili roka prijave, saj bo v tem primeru vaša vloga za subvencijo za okna izločena iz obravnave. Hkrati pa je pomembno, da se na razpis prijavite čim prej, saj se subvencije za okna podeljujejo glede na vrstni red prispelih vlog do porabe sredstev, namenjenih projektu. Odločbo Eko sklada lahko pričakujete v roku 90 dni od prejema popolne vloge. Na podlagi odločbe bo tako sklenjena pogodba o dodelitvi pravice do subvencije za okna.

  • Sredstva, namenjena subvencijam za okna

Subvencija za okna lahko v letu 2011 znaša do največ 25 odstotkov celotnih stroškov menjave oken (v letu 2010 je bila ta številka nižja – subvencija za okna ni presegala 20 odstotkov celotnega zneska). Eko sklad v letošnjem letu namenja 12 milijonov evrov nepovratnih finančnih sredstev za subvencioniranje okolju prijazne in energetsko varčne opreme doma, kamor spada tudi subvencija za okna.

  • Subvencija za okna – pogoji za pridobitev

Lani je Eko sklad omogočal subvencije tako za lesena kot za PVC-okna, vendar so se letos pogoji nekoliko zaostrili – na razpis za subvencijo za okna se lahko prijavijo samo prosilci, ki nameravajo stara okna zamenjati z lesenimi. S pomočjo subvencije za okna se tako spodbuja uporabo naravnih, okolju prijaznih materialov, ki imajo pogosto višjo ceno. Toplotna prevodnost novejših oken je običajno slabša (boljši izolatorji), kar posledično pomeni večji izkoristek toplotne energije. Subvencija za okna, ki jo podeljuje Eko sklad, torej pripomore k bolj okolju prijaznemu življenju. Če ustrezate pogojem letošnjega razpisa, se vam tako ponuja izvrstna priložnost, da naredite nekaj dobrega za naravo in hkrati prihranite nekaj dragocenih finančnih sredstev. Zakaj torej ne bi poskusili?

Categories
Hiša

3 razlogi za montažo markiz

Katera je vaša prva asociacija ob besedi markize? Verjetno večina najprej pomisli na imenitne in ugledne dame, ki so živele v neki daljni preteklosti, za katero se nam včasih zazdi, da je zgolj del pravljice. Vendar pa bo v tem članku govora o nečem drugem. Markiza je namreč tudi poimenovanje za streho nad vhodom, balkonom ali izložbenim oknom. Se sprašujete, v čem je smisel montaže markiz? Za vas smo nanizali 3 glavne prednosti, ki vas bodo zagotovo prepričale.

  1. Zaščita pred vročino in dežjem

Markize so izvrstna izbira, če se si želite ustvariti senco med peklensko vročimi poletnimi dnevi. Tako ni potrebe, da se zadržujete v hiši, kjer je vročina pogosto prav tako neznosna. Odločite se raje za montažo markiz, ki je ne boste obžalovali, ko boste sredi julija srkali osvežilno pijačo, varno zaščiteni pred neprijetnimi sončnimi žarki. Po drugi strani pa so markize primerne tudi kot streha, ki vas varuje pred dežjem, tako da boste z njihovo pomočjo pripravljeni na raznolike vremenske okoliščine. Prav po zaslugi markiz se boste lahko nadihali svežega jesenskega zraka, ne da bi bili pri tem popolnoma premočeni.

  1. Enostavno upravljanje

Upravljanje markiz je popolnoma enostavno. Odločite se sicer lahko za klasičen ročni način, vendar se vse bolj uveljavljajo avtomatsko vodene markize – nekatere med njimi se odpirajo in zapirajo celo samodejno (glede na vremenske razmere), kar vam ponujajo še večje udobje pri nadzoru.

  1.  Pestra izbira

Niste prepričani, ali bi se markize uspešno zlile s podobo vašega doma? Skrb je popolnoma odveč, saj so markize na voljo v različnih materialih, barvah in vzorcih. Na ta način boste zagotovo našli nekaj zase.

Markize – ko se združita funkcionalnost in estetika!

Categories
Okna

Mnogo je PVC oken, cenik pa je temu prilagojen

Cene PVC oken so zelo različne, čemur pa se ni za čuditi, saj so si PVC okna med sabo dokaj različna, čeprav na prvi pogled morda ne delujejo. Če se zanimate za PVC okna, cenik včasih lahko najdete na spletnih straneh podjetij, ki ponujajo vgradnjo PVC oken, pogostejša praksa pa zahteva, da interesent izpolni zahtevo za predračun, iz katerega je potem razvidna cena investicije.

Cena klasičnih PVC oken je primerljiva z lesenimi

Če se ozremo na klasičen model PVC oken, cenik ne odstopa od tistega, ki vsebuje lesena okna. Aluminijasta so seveda vedno malce dražja. So pa PVC okna lažja od lesenih, zato so stranski nosilci manj obremenjeni pri PVC oknih, cenik pa je še bolj opravičen. Toliko bolj, ko pomislimo na dejstvo, da PVC oken ni potrebno posebej vzdrževati, saj ne gnijejo, ne rjavijo, se ne krčijo ali raztezajo, torej ne pokajo, ampak enostavno so taka kot so ob nakupu.

PVC okna ne bledijo

Dobra lastnost PVC oken je tudi, da barve z leti ne bledijo, ne glede na to, kakšno barvo izberemo. Med barvnimi odtenki so tudi imitacije raznih vrst lesa, kar omogoča popolno prilagoditev siceršnjemu stilu hiše. Še en dokaz, da je, ko izberemo PVC okna, cenik edinole upravičen.

PVC okna naj meri tisti, ki jih bo vgrajeval

Če želite izvedeti čim bolj natančno ceno končne investicije v menjavo oken, poskrbite, da bo mere zanje jemal isti strokovnjak ali morda isto, kompetentno podjetje, ki bo kasneje vgrajevalo vaša PVC okna. Cenik bo v tem primeru najbolj verodostojen, vam pa bodo prihranjena neprijetna presenečenja.

 

Očitno lahko potrdimo, da so dandanes cenovno najbolj efektivna PVC okna. Cenik, ki jim pritiče, je torej daleč od spornega.

Categories
Okna

Izberite trajnost, izberite PVC okna

Ko prenavljate dom, je zamenjava oken zagotovo ena najpomembnejših točk obnove. Okna v vaš dom prinašajo svetlobo, so vaša povezava z zunanjostjo, prostorom dajejo občutek razsežnosti in skupaj s stenami skrbijo za primerno izolacijo. Če iščete najbolj vzdržljiva okna na trgu, izberite PVC okna.

PVC okna zahtevajo minimalno vzdrževanje

Vse, kar PVC okna zahtevajo od vas, je to, kar vaš estetski čut zahteva od vas – da jih od časa do časa pomijete ter da vsake par let podmažete njihove tečaje. Če ste bolj skrivnostne narave in se radi skrivate za umazanimi okni, ni potrebno niti čiščenje. Nasprotno morate lesena in aluminijasta vrata dokaj redno brusiti in ponovno lakirati, da ostajajo suha in zdrava – da ne gnijejo oz. rjavijo

PVC okna se ne cepijo ali upogibajo, temveč v vseh razmerah ostanejo primerno ravna. So požarno mnogo bolj varna kot kaka druga. Ko govorimo o vodoodpornosti, pri PVC oknih govorimo o stoodstotni zanesljivosti.

PVC okna so na voljo v raznovrstnih barvnih odtenkih, tako da se skladajo z ostalimi barvami vašega domovanja. V barvni lestvici so tudi imitacije različnega lesa, tako da na svoj račun pridejo tudi pristaši stare dobre lesene podobe. Pomembna prednost je tudi, da z leti ne zbledijo, temveč za vedno ohranijo svojo barvo.

PVC okna si lahko privoščimo

Čeprav so PVC okna najbolj vzdržljiva izbira na trgu, ostajajo v cenovnih okvirih, ki si jih lahko privoščimo. Cene so primerljive s cenami lesenih ali aluminijastih oken, lahko so celo nižje. Dandanes pomembna prednost pa je tudi, da je PVC okna možno reciklirati in torej material ponovno uporabiti, medtem ko lesena okna lahko predstavljajo nevarnost prevelikega poseka gozdov.

Članek lahko strnemo v kratko misel: PVC okna niso le trajna izbira, temveč tudi estetsko in ekološko prijetna.

Categories
Okna

Ko kupujete okna, cenik kaže pravo plat?

Hiše in stanovanja, zgrajena v dobrih časih socializma, ko je vsak imel streho nad glavo, počasi začenjajo kazati svoja leta in zahtevajo dobršno mero obnovitev in zamenjav. Osnovni element, ki ga je potrebno zamenjati, so okna. Cenik tega ali onega podjetja nam obljublja marsikatero ugodnost, tako da se lahko upravičeno vprašamo, katera od ponudb je res vredna naše pozornosti.

Napredek raste, cene padajo

Dejstvo je, da je tudi na področju oken tehnologija izjemno napredovala in da dandanes okna res poskrbijo za izjemno toplotno in zvočno izolacijo pred zunanjim svetom. Prav tako je ponujena neizmerna kopica novih dizajnov in barv. Da ne omenjamo napredka materialov. Kljub temu je tako, da ko v rumenih straneh ali na spletu iščemo ponudbe za okna, cenik ponuja izjemno ugodne cene, ali pa nas podjetja le poskušajo prepričati v njihovo ugodnost.

Kateri za okna cenik bo najugodnejši?

Pesniško vprašanje, ampak mi potrebujemo stvaren odgovor. Najbolje bo, če ga poiščemo sami, in sicer tako, da opravimo pravo pravcato raziskavo. Nikar ne sprejmimo kar prve ponudbe, ki nam je predstavljena. Danes nam internet prihrani mnogo poti in naredi povpraševanja mnogo enostavnejša. Zato se usedite in raziskujte. Poskusite najti kaka mnenja strank. Seveda vam še vedno ostane možnost brskanja po lokalnem časopisju in obiskovanje potencialnih ponudnikov. Zlato pravilo za nakup oken pravi, da si priskrbite vsaj tri ponudbe oz. predračune, še bolje pa je, če jih pridobite več.

 

Skepticizem ni vedno dober, je pa zagotovo potreben pri nakupu oken. Cenik vam lahko obljubi marsikaj, na vas pa je, da ugotovite, ali je ponudba sprejemljiva ali je le še ena od tistih zavajajočih.

Categories
Stavbno pohištvo

PVC stavbno pohištvo na lovu za lovorikami

Stavbno pohištvo, ki zajema okna, vrata in zimske vrtove, je eden najpomembnejših delov vsakega objekta. Poleg estetske vrednosti je tudi pomemben partner zidovju in strehi, namreč pri zagotavljanju čim boljše izolacije. V zadnjih letih je najpogostejša izbira PVC stavbno pohištvo. Zakaj?

Prednosti PVC stavbnega pohištva

Osnovna prednost je sam material. PVC stavbno pohištvo je namreč iz umetnega materiala, ki se enakomerno razteza po celotni površini tesnil, kar je ključno za dobro izolacijo. Poleg tega je material obstojen na UV žarke ter ostale vremenske vplive, kar pomeni, da s časom ne izgubi barve, niti ne začne preperevati. Ko že omenjamo barvo, lahko poudarimo, da je možno PVC stavbno pohištvo naročiti v skoraj katerikoli barvi. Sodobnemu tempu pa prav gotovo piha na dušo dejstvo, da PVC pohištva ni potrebo vzdrževati, obnavljati ali se kakorkoli ukvarjati z njim. No, s krpo ga pa človek že lahko potegne od časa do časa.

Izjemna prednost PVC stavbnega pohištva je tudi zelo dobra toplotna in zvočna izolacija. Seveda morate biti pozorni na konkretne lastnosti posameznih modelov – najcenejše ni nujno najprimernejše.

PVC stavbno pohištvo ali stavbno pohištvo iz drugih materialov?

Poleg PVC materiala je stavbno pohištvo možno dobiti predvsem v lesu in aluminiju. Cenovno les konkurira PVC-ju, vendar je z njim z leti precej dela. Prav tako je v PVC konstrukcije lažje vgraditi kovinska jedra, ki pripomorejo k varnosti, pa tudi izolacijske plasti se bolje prilegajo PVC materialu. Aluminijasto stavbno pohištvo ima sicer podobno pozitivne lastnosti, vendar je dražje od PVC stavbnega pohištva, zaradi česar se manj ljudi odloča zanj.

Ker je v Sloveniji ogromno proizvajalcev in ponudnikov PVC stavbnega pohištva, cene postajajo vse konkurenčnejše in s tem vabijo vse tiste, ki se še niso odločili za zamenjavo zastarelih oken in vrat.