Categories
Produkti

Pametna ura za športnike

Športniki so v razvoju sodobne tehnologije hitro prepoznali potencial, ki ga lahko izkoristijo v svoj prid. Posebej priljubljene so ure, ki jih uporabljajo že praktično vsi tekači, kolesarji, plavalci in drugi športniki, ki želijo imeti večji nadzor nad svojimi aktivnostmi. Ni nujno, da so ti pripomočki posebej napredni, že povsem osnovna pametna ura lahko ponudi uporabne funkcionalnosti, ki bodo močno spremenile redno vadbo in tudi tekmovalne nastope. Pomembno pa je, da uro premišljeno izberemo, saj je na voljo več modelov, ki se uvrščajo v različne kategorije. Pravzaprav je pametna ura pogosto nekoliko zavajajoč naziv, saj poznamo različne športne ure, ki niso posebej pametne, prav tako obstajajo takšne, ki sicer so pametne, a športnikom ne bodo kaj dosti koristile. Najboljša pametna ura bo gotovo tista, ki je prilagojena aktivnostim, s katerimi se ukvarjamo, res pa je, da so mnogi modeli precej univerzalni in pokrijejo potrebe praktično vseh rekreativcev.

Pametna ura na zapestju

Katera pametna ura bo najboljša?

Izbira je povsem odvisna od tega, kakšne aktivnosti imamo v mislih in kako zahtevni smo pri spremljanju treninga in napredka. Pametna ura lahko ponudi različne podatke, predvsem izstopajo tisti, ki so relevantni za športnike na prostem – to so tekaške ure, ki kažejo razdaljo, hitrost, tempo, tudi srčni utrip in druge detajle. Seveda ima vsaka pametna ura tudi nekatere osnovne funkcionalnosti, na primer štoparico in odštevalnik časa, mnoge pa imajo prilagojene funkcionalnosti za fitnes ali za kakšne posebne vrste vadbe. Beležijo porabljene kalorije, spremljajo srčni utrip, s pomočjo ustreznih senzorjev lahko merimo tudi moč teka ali kolesarjenja. Ni pa nujno, da je najboljša pametna ura tista, ki ponuja največ funkcij, prav tako se ni treba osredotočati le na funkcije, ki so namenjene športnikom. Velika prednost je recimo ta, da se ura enostavno povezuje s telefonom in morda omogoča predvajanje glasbe ali kaj podobnega.

Categories
Šport Športna oprema

Več kot le ura

Si lahko predstavljate, da bi vaša ura lahko merila prav vsak vaš korak, vašo porabo energije, vaše počutje, kakovost spanca in da bi z njeno pomočjo lahko poklicali svojega prijatelja ali pa mu napisali sms? To je namreč sedaj mogoče. Če so ure nekoč veljale predvsem za to, da smo preverjali točen čas, imajo sedaj nekatere med njimi tudi druge številne sposobnosti, ki nam lahko zelo koristijo pri vsakdanjih opravilih.

Pri tem imamo v mislih uro, ki se imenuje pametna ura. Že samo ime nam pove, da je ura več kot le naprava, ki odmerja točen čas. Imaš številne funkcije, ki jih lahko nastavimo s samo nekaj kliki. Lahko jo uporabljamo podnevi in ponoči. Če jo bomo nosili med spanjem, bomo v jutranjem času lahko preverili, kako kakovostno je bilo naše spanje.

Preprosta pametna ura ali taka z več funkcijami

Na trgu se pametna ura pojavlja v več različicah oziroma vrstah. Na eni strani lahko izbiramo med takimi, ki nam ponujajo samo nekaj najbolj osnovnih funkcij, na razpolago so tudi take, ki imajo izjemno veliko funkcij, tako kot jih ima na primer naš mobilni telefon. Glede na svoje želje, potrebe in zmožnosti pa se odločimo za vrsto pametne ure.

Pametna ura je lahko izjemno lepo in koristno darilo

Pametna ura je lahko primerna tudi kot darilo našim najbližjim. Še posebej jo bodo veseli tisti, ki se veliko ukvarjajo s športom in ki jim zdrav način življenja veliko pomeni. S pomočjo pametne ure bodo lahko ves čas imeli pregled nad dogajanjem. Prav tako je pametna ura privlačna na prvi pogled. Tudi zato jo bo obdarjena oseba še kako vesela in jo bo še isti hip ob prejetju dala na svoje zapestje.

Spletna trgovina s pametnimi urami

Če smo nekoč do koristnih naprav prišli nekoliko težje, jih danes na srečo lahko naročamo kar od doma. Pametno uro lahko naročite kar v spletni trgovini, od koder vam jo že po nekaj dnevih pripeljejo na dom. Oglejte si ponudbo pametnih ur na spletni strani Hervis.si.