Categories
Vietnam

Vietnam, dežela na indokitajskem polotoku

Vietnam se nahaja na vzhodni obali indokitajskega polotoka, ki se nahaja med indijskim oceanom in Južno Kitajskim morjem. Poleg Vietnama Indokitajski polotok zasedajo Kambodža in Laos, širše gledano pa Singapur, Malezija, Burma in Tajska. Geografsko ozemlje na tem območju je zelo razgibano ter od države do države v marsičem različno. Ozemlje indokitajskega polotoka obsega površino preko dva milijona dvesto kvadratnih kilometrov, na njem živi dvesto milijonov prebivalcev. Visoka gorovja na severu dosegajo nadmorske višine do sedem tisoč metrov ter razčlenjujejo polotok. Nižavja in doline so ustvarile štiri velike reke Mekong, Menam, Iravadi in Saluen. Mekong in Menam se izlivajo v Južno Kitajsko morje, Iravadi in Saluen pa v Indijski ocean. Na Indokitajskem polotoku prevladuje tropsko monsunsko podnebje, v severnih goratih območjih pa zmerno monsunsko. Globalna tržišča območje Indokitajskega polotoka oskrbuje z rižem, lesom za predelavo ter tikovino. Na območju so tudi bogata nahajališča železa, srebra, boksita premoga, nafte, svinca, cinka, kositra, bakra ter drugih rud. Poleg tega so razlike v politiki, kulturi ter mnogih drugih značilnostih. Vietnam je dolga stoletja spadal pod kitajsko cesarstvo, do osvoboditve je prišlo v tridesetih letih devetega stoletja. Kitajsko cesarstvo je kljub osvoboditvi nenehno napadala ozemlje, ki pa jih je Vietnam vedno uspešno odbijal. V novejši zgodovini je Vietnam znan po vietnamski vojni, ki se je začela ob koncu petdesetih let dvajsetega stoletja ter je trajala do sredine sedemdesetih let dvajsetega stoletja. Danes je Vietnam država, ki se razvija in napreduje. Turistom se vedno bolj odpira, naravna bogastva so izjemna na vseh koncih dežele. Zaliv Halong svetovno znana formacija tropskega krasa, uvrščena na seznam naravne svetovne dediščine. Na goratem severu bodo uživali ljubitelji trekinga, jug ponuja doživetje območja reke Mekong. Po celotnem ozemlju pa so posejana cesarska mesta ter neštete slikovite vietnamske vasice.

Vietnam ima mnoge neodkrite plaže na obali Južno Kitajskega morja.

https://www.agencija-oskar.si/

Categories
Potovanja

Colombo, nekdanja prestolnica Šrilanke

Colombo je nekdanja prestolnica Šrilanke , nahaja se na zahodni obali otoka.

Ime Colombo izvira iz singalskega izraza Kolom Tota , ki pomeni morska luka na reki Kelani. Reka je dolga sto petinštirideset kilometrov, izvira na gorskem območju zahodno od prestolnice. Vodno bogastvo v kombinaciji z naravno luko je bilo znano že davnim obiskovalcem, ki so območje obiskovali že pred dva tisoč leti. Med obiskovalci najdemo Indijce, Grke, Perzijce, Rimljane, Arabce ter Kitajce. V začetku šestnajstega stoletja otok obiščejo portugalski obiskovalci, ki jih je vodil Lourenço de Almeida. Portugalskemu obdobju sledi nizozemsko, temu pa Britansko. Danes velja Colombo za največje mesto, trgovski, kulturni in ekonomski center tropskega otoka Šrilanka. Velja tudi za multi etnično ter multi kulturno mesto. Colombo je bila do nedavnega prestolnica, vsega tri desetletja jo v vlogi prestolnice zamenjuje Sri Jayawardenepura Kotte . Gre za predmestje, ki je od središča nekdanje prestolnice Colombo oddaljeno deset kilometrov. Sri Jayawardenepura Kotte ima v imenu združeni tamilski in singalski besedi. Kotte pomeni trdnjava, od štirinajstega do šestnajstega stoletja je bila prestolnica istoimenske kraljevine. Singalski izraz Jayawardenepura pomeni mesto velike zmage. Šrilanka ima pestro zgodovino, med posebnosti sodijo tudi izmenjujoče se prestolnice. Zgodovina otoka se je izoblikovala z naselitvijo otoka v petem stoletju pred našim štetjem. Na otok so Singalci prišli iz Indijske podceline, ter začeli oblikovati življenje. Na različnih delih otoka so skozi čas vzniknila razna kraljestva, ki so po svoje določala prestolnice . Sri Jayawardenepura Kotte šteje blizu sto dvajset tisoč prebivalcev, sosednji Colombo pa šteje okrog osemsto tisoč prebivalcev. Na širšem območju je naseljenost bistveno večja, po popisu iz leta dva tisoč enajst naj bi ga naseljevalo preko pet milijonov prebivalcev. Mesto je razdeljeno na več območji, ki se med seboj ločijo po številnih značilnostih.

Colombo je mesto, kjer mnogi obiskovalci iz širnega sveta začnejo raziskovati tropski otok Šrilanko.

Categories
Počitnice

Palawan, pustolovski Filipini

Palawan predstavlja Filipinsko otočje na njegovem zahodnem delu.

Na zahodu Palawan obliva Južnokitajsko morje , ki velja za pomemben koridor morskih poti med vzhodom in zahodom. Vzhodno od otoka se nahaja Sulujsko morje, severno od njega otok Mindoro, južno pa Malezija. Palawan je sestavni del Filipinskega otočja, ki skupaj šteje preko sedem tisoč otokov. Med obiskovalci Filipinov se pogovori pogosto vrtijo okrog otokov, koliko jih je kdo obiskal, katere otoke je vredno obiskati in podobna vprašanja povezana z otoki. Med filipinskimi otoki velja Palawan za pristno različico filipinskega življenja. Pravo nasprotje vsega, kar večina potnikov doživi ob pristanku v prestolnici Manili. Največkrat se otok na ta način tudi obišče, preko letališča v mestu Porto Princesa. Postanek v Manili traja različno dolgo, nekateri ga izkoristijo za daljši drugi krajši pristanek. Krajši obisk največkrat vključuje ogled starega mestnega jedra ter pomembnejših kulturnih znamenitosti novejše zgodovine. Daljši postanek največkrat pomeni obisk otoka Corregidor ali Villa Escudero. Otok Corregidor je bil v času druge svetovne vojne sedež združenih filipinskih in ameriških vojaških enot. Villa Escudero sodi v čisto drugo obdobje, gre za zgodovinski center. Na plantaži se ohranja tradicija nekdanjega podeželskega življenja Filipinov. Odhod na Palawan je temu primerno preložen za dan, dva ali več. Otočje Palawan sestavlja preko tisoč sedemsto otokov z zelo različno površino, različnimi geografskimi in drugimi značilnostmi. Veliko obiskovalcev si po pristanku v prestolnici otočja ogleda prav to značilnost, takšno izkušnjo nudi zaliv Honda Bay s številnimi otoki. Pustolovščina zase je obisk ostalih delov otoka po praktično edini povezavi. Komur ni do te pustolovščine lahko obišče mesto, zanimiva je ribiška četrt, tržnica ter druge kulturne znamenitosti starejšega datuma. Otok nudi zanimivosti tudi v drugih predelih, ena večjih je podzemna reka. Kaže na moč naravnih sil, ki so izdolble strugo reke pod zemeljskim površjem.

Palawan je svojevrstna filipinska dogodivščina vredna doživetja.

 

Tukaj

Categories
Potovanja

Korzika, prijetna dežela

Korzika je prijetna dežela

Turistom je Korzika znana dežela. Iz učnih ur zgodovine se je mnogim Korzika zatisnila v spomin za vse večne čase. Zato so redki, katerim Korzika ni znana. Možnosti, da se Korzika odkrije v vsej svoji lepoti je nešteto. Lahko velja za začetek potovanja preko celotne celine v smeri proti severu. Evropa je za potovanje prijetna dežela. Ljudje lahko potujejo na različne konce hitro in udobno. Seveda je hitrost in udobje stvar osebne presoje. Nekateri želijo potovanja brez posebnega napora. Želijo torej, da potujejo od kraja do kraja brez najmanjše potrebne obvezne aktivnosti in napora. Drugi ta napor razumejo kot dobrodošlo. Njihova lastna aktivnost, ki omogoča potovanja se jim zdi zanimiva izkušnja. Ker je potovanje v veliki meri odvisno od njihove aktivnosti, to pomeni, da so umsko in fizično bistveno bolj aktivirani. Posledično se v spominske celice vnese doživetje na bistveno bolj obsežen način. Potovanja po evropskem kontinentu so tudi enostavna zaradi današnjega načina komuniciranja. Sodobno komuniciranje preko naprav informacijske tehnologije v veliki meri odpravlja razne jezikovne ovire, ki se pojavljajo na potovanjih. Evropa je dežela številnih jezikov. Ovire, ki jih predstavljajo so velikokrat predvsem neizkušenost. Vsak jezik se človek lahko navadi skladno s svojo željo po učenju. V primeru, da je želja po učenju velika, proces učenja poteka hitro, rezultati so hitro slišni, vidni in prisotni na kratko povedano. Hkrati pa imamo tudi nekatere manj dobre primere, ki potrjujejo pravilo. Današnji potniki imajo v primerjavi z potniki iz preteklosti kar nekaj prednosti. Veliko značilnosti potovanja si lahko pred potovanjem na eni strani ogledajo, na drugi strani pa izberejo. Sogovornikov in virov informacije je na pretek. Odlične informacije za načrtovanje potovanja, katerega začetek bo Korzika nadaljevala pa se bo v poljubni smeri proti severu, dobimo na vsakem koraku.

Korzika je hkrati znana in mnenj znana dežela Evrope.

http://www.agencija-oskar.si/korzika/

Categories
Potovanja

Zanzibar, afriška posebnost

Zanzibar je afriška posebnost brez dvoma vredna ogleda.

Zanimivosti je toliko, da se turisti na Zanzibar vračajo znova in znova. Turistične znamenitosti predstavljajo naravne, kulturne in druge znamenitosti okolja. Naravne znamenitosti otoka in mesta Zanzibar so enako edinstvene kot kulturne. Znamenitosti narave otoka in mesta Zanzibar so zagotovo botrovale kulturnim znamenitostim. Kulturne znamenitosti otoka in mesta Zanzibar so delo tako domačinov, kot tujcev, kateri so pripluli na otok
Zanzibar ali bližnje otoke istoimenskega arhipelaga. Lahko bi rekli, da je
Zanzibar svojevrstna zibelka življenja, kot aktivnosti. Arheologi so že pred časom ugotovili, da naj bi bila vzhodna Afrika zibelka celotnega človeštva. O tem pričajo ostanki, ter mnoge značilnosti človeške vrste, katere so vidne še danes. Od obal vzhodne Afrike se je nato človeška vrsta selila s trebuhom za kruhom in v dolgem obdobju zgodovine postopoma naselila praktično vse kraje našega planeta. Zato ne preseneča, da so to zibelko človeštva redno obiskovali tudi prišleki iz raznih bolj ali manj oddaljenih dežel. Naseljevanja, osvajanja, kolonizacija in podobne aktivnosti so potekale od najstarejših dni do danes. Mnogo tega utripa je mogoče zaznati na otoku Zanzibar. Osvajalci so si praktično podajali pristanišča, preko katerih so lahko osvajali otok. Na otoku so v mnogih ostankih pustili pečate, ki pričajo o tako časovnem, kot tudi kulturnem dogajanju na otoku. Prišleki na otok so se zvrstili v praktično vseh odbojih človeške zgodovine. Med starejše sodijo Sumerci, Indijci in Perzijci, nekoliko kasneje Arabci, med sodobnejše osvajalce pa sodijo Portugalci, Nizozemci in Britanci. Na svoj način otoke obiskujemo tudi praktično vsi prebivalci sveta. Dežela je namreč rodovitna, posebna značilnost so začimbe. Tako z dnevnim uživanjem začimb praktično osvajamo Zanzibar in v mislih potujemo na otok. Mnogi otok tudi dejansko obiščejo.

V veliko primerih je obisk otoka Zanzibar povezan z obiskom celine, saj je to iz več razlogov praktično, priročno in primerno.

Categories
Potovanja Tibet

Obiščite Tibet in se izgubite v njegovi mistični lepoti

Tibet je visoko odmaknjena, skrivnostna pokrajina, ki je bila dolga leta skoraj popolnoma zaprta pred zunanjim svetom. Stoletja so imeli namreč do njega dostop le izbranci, menihi in zelo redke karavane trgovce. Glavno mesto je Lhasa, ki leži na nadmorski višini 3600 metrov, to je tudi bolj dostopen svet, tukaj so vsi najbolj pomembni objekti, svetišča, največji templji in budistični templji, pa tudi glavna rezidenca Dalaj Lame-Potale. To je hkrati največja zgradba in simbol Tibeta, ki pa v svoji notranjosti skriva ogromne kipe Bude. Tibet je obdan z mogočnimi gorskimi verigami, na samem jugu ga omejuje Himalaja, to je gorovje, ki ima kar štiri od desetih najvišjih vrhov na svetu. Življenje Tibetancev še vedno uravnava lamaizem, pa čeprav ne boste nikjer videli nobene slike Dalaj Lame. Na poti po Tibetu pa vsekakor velja velika mera previdnosti, pa ne zaradi izjemno ostrega zraka, ki ga diha Tibet in, ki lahko povzroči višinsko bolezen. Izgon iz države je lahko posledica narobe izrečene besede o kitajski nadvladi ali pa kakšna knjiga o Dalaj Lami. Žal pa boste lahko v Tibetu videli veliko več ruševin, kot pravih ohranjenih samostanov. Tashilunpo je eden izmed le redkih, ki mu je bilo prizaneseno, za več kot tisoč samostani pa so po kulturni revoluciji ostale zgolj in samo ruševine. A to nikakor ne pomeni, da je iz strehe sveta odšel tibetanski duh. Čeprav je Tibet suha pokrajina, skriva v sebi izvire številnih veličastnih rek, ki napajajo velik del Azije, njena posebnost pa so slana jezera, slana močvirja in vroči mineralni izviri. Tibetanci so, tako kot njihova pokrajina preprosti in modri ljudje. Samo dva milijona Tibetancev živi na milijon dvesto dvajset tisoč kvadratnih kilometrih. S potovanjem v Tibet boste spoznali spokoj te odmaknjene dežele, ki je pravi balzam za prav vsako nemirno dušo.

Categories
Potovanja

Turistična agencija, pomembna podjetniška oblika

Turistična agencija je pomembna podjetniška oblika . Svetovne znane turistične dežele preko turizma ustvarijo pomemben delež prihodkov, turistična agencija, kot osnovna celica pomeni pomembe kamenček v mozaiku podjetniškega ustvarjanja dežele.

Pomembnosti, ki jo turistična agencija ima, so se začeli zavedati v 19.stoletju. Motivi in razlogi za potovanje so bili različni, veliko je k potovanju prispevala vera, na drugi strani so se premožnejši ljudje začeli zavedati pomena zdravega življenja izven mest. V preteklosti so bila namreč mesta legla številnih bolezni, katere so izvirale iz slabih higienski pogojev. Potovanja na deželo, kjer čistega zraka, vode in bistveno boljših življenjskih pogojev ni manjkalo, so bila za premožne odrešilna bilka. Marsikatera turistična agencija svoje bogate izkušnje temelji prav na takšni potovanji, mnogi turistični kraji enako še danes, svoje začetke dolgujejo pomenu zdravega načina življenja.

Turistična agencija potnikom omogoča paleto storitev, ki omogočajo strankam dobre bivalne pogoje in izpolnitev motiva za potovanje. Motivi za potovanja so različni, tako kot so različne stranke. Namen potovanja je lahko letovanje v tujih krajih, mnogo ljudi pa ima tako kot včasih namen potovanja izboljšanje zdravja, najdejo se tudi poslovni, verski in drugi razlogi za potovanja. Vsem naštetim motivom in razlogom turistična agencija zna prisluhniti. Motivom in razlogom zna vdahniti življenje, ter omogočiti strankam kar najboljše počutje, dobro izpolnitev motiva, ter lepo izkušnjo. Turistična agencija je ob dobrih izkušnjah strank najbolje nagrajena takrat, ko se stranke ponovno odločijo za njene storitve. Na tak način se najbolje potrdi kakovostna in dobra ponudba storitev.

V paleti ponudbe ima turistična agencija vse storitve, ki omogočajo kvalitetno in dobro bivanje v tujih krajev. Ljudem so znane predvsem prevozne storitve, gostinske storitve, omogočanje bivanja in druge podobne storitve. Danes pomemben del storitev predstavljajo tudi kulturni dogodki za različne okuse, saj se ljudje zavedajo pomembnosti kulturnega udejstvovanja. Turistična agencija je dober sopotnik na poti v tuje kraje in dežele.

Categories
Turizem

Filipini otoška država v Tihem oceanu

Filipini je otoška država v Tihem oceanu . Republika Filipini je sestavljena iz več kot 7000 otokov. Največja otoka Luzon in Mindanao predstavljata večino, kar dve tretjini ozemlja. Otoki so povečini gorati, z ozkimi ravninami na obalah.

Od celinske Azije so Filipini oddaljeni približno 100 km. Ime so Filipini dobili po Španskem kralju Filipu II. Otoke so španci zavzeli leta 1521. Območje so Španci zavzeli do sredine 16.stoletja. Filipini so bili tudi v strateških interesih Nizozemcev, ki so s Španci na tem območju velikokrat bojevali bitke za ozemlje.

Prebivalci republike Filipini danes povečini živijo od kmetijstva. Pomembni izvozni artikli so kokosovi orehi, sladkorni trs,ananas in banane. Kmetje republike Filipini gojijo tudi riž in koruzo, vendar predvsem za lastno prehrane. Pridobivanje novih kmetijskih površin je postal resen problem. Resen problem pridobivanja novih kmetijskih površin je na račun uničevanja gozdov. Poleg kmetijstva se prebivalci republike Filipini ukvarjajo z industrijo. Pomembne industrijske panoge so tekstil, elektrotehnika, kemična industrija. Na ozemlju republike Filipini se najde tudi mnoga rudna bogastva. Med pomembnimi rudnimi bogastvi prednjači baker. Poleg bakra so rudna bogastva zlato, nafta in nikelj.

Glavno mesto republike Filipini je Manila. Velja za velemesto z 14 milijoni prebivalstva, ki živi bodisi v ožjem območju mesta, bodisi v okolici. Manila je bila v 13. stoletju utrjeno mesto in trgovska postojanka. Zgradili so jo Malajci. Ime Manila izhaja iz fraze Maynilad. Lokalno prebivalstvo z njo označujejo rastlino iz katere so pridobivali milo. Rastlina je rasla na močvirnatih obalah zaliva. Manila je bila več kot tri stoletja sedež španske kolonialne oblasti. Kasneje so nadzor nad mestom prevzeli Američani. V drugi svetovni vojni je zaradi strateške lege Manila utrpela ogromno škode, saj je bila skoraj v celoti porušena. Prestolnica se danes hitro širi. Prenaseljenost, onesnaženost in kriminal so poglavitne težave s katerimi se ubada Manila, prestolnica republike Filipini .

Categories
Zdravje

Zavarovanje za tujino, zavarovanje pred posledicami nesreč v tujini

Zavarovanje za tujino je zavarovanje, s katerim se zavarujemo pred stroški, kateri nastanejo kot posledica nezgode ali bolezni izven meja Slovenije.

V današnjih časih veliko potujemo in se gibljemo tudi izven meja naše domovine. Poti izven meja Slovenije so lahko poslovne narave, lahko se na pot podamo z namenom izobraževanja ali kakšne podobne aktivnosti, v tujini lahko preživljamo dopust ali počitnice. Zavarovanje za tujino je pri takšni potovanjih in bivanjih prek meja Slovenije nujno predvsem za omogočanje kvalitete življenja. Kvaliteta življenja je človeku omogočena samo takrat, ko je zdrav in lahko brez ovir opravlja aktivnosti v okviru svojih zmožnosti. Ker pa je življenje nepredvidljivo, se nam v tujini lahko pojavi bolezen ali nezgoda, zaradi katere potrebujemo nujno zdravstvene storitve ter vse z njimi povezane dejavnosti.
Zavarovanje za tujino je modro skleniti že zaradi zavedanja, da smo doma praktično vsi zavarovani in s tem omogočamo kvaliteto življenja. Poleg tega je zavarovanje za tujino dobrodošlo ob zavedanju, da smo v tujini zaradi tujega okolja še toliko bolj izpostavljeni boleznim oziroma zmanjšanju sposobnosti na račun poslabšanega zdravstvenega stanja. Poslabšano zdravstveno stanje se lahko zgodi nezavedno, saj na to vplivajo čisto vsakdanje stvari. Tako imamo lahko težave z hrano in pijačo ali pa drugimi vsakdanjimi pritiklinami.

Zavarovanje za tujino je dobrodošlo tudi zaradi zavedanja različnih ureditev zdravstvenih storitev v tujin, kamor potujemo ali nameravamo bivati. Dobrodošlo je zavedanje, da zavarovanje za tujino obsega celo vrsto storitev, ki so namensko izbrane glede na statistične podatke. Namenska izbira glede na statistične podatke, zavarovanje za tujino opremi z paketom storitev, ki so glede na statistiko najbolj pogosto zaželene in iskane v tujini. Paket storitev se navezuje na medicinsko oskrbo, obisk zdravnika, nakup zdravil in zdravniških pripomočkov, prevoza do bolnišnice, zdravljenja v zdravstvenih ustanovah, stroškov bivanja za osebo, ki ostane v spremstvu in vse druge storitve, ki so povezane z zdravljenjem bolezni ali odpravljanjem posledic nesreč.

Zavarovanje za tujino je dober sopotnik v tujini.

https://www.vzajemna.si/zavarovanja/tujina/

Categories
Azija Počitnice Potovanja Tibet

10 najzanimivejših znamenitosti v Tibetu

Tibet ima številne znamenitosti iz zgodovine, zanimivo sedanjost in vznemirljivo prihodnost, ki kar čakajo, da jih odkrijete. Med 10 najzanimivejših zanimivosti v Tibetu, ki so hkrati najbolj obiskane, sodijo: Palača Potala, ki je simbol Tibeta, in se nahaja v Lhasi. Imenuje se po gori Potalaka, to je kamniti rt na južnem koncu Indije, mitološkem bivališču Avalokiteshvara, ki v prevodu pomeni »gospod, ki gleda dol«. Palača Potala je bila glavna rezidenca Dalajlam, vse do 14. Dalaj Lame, ki je leta 1959, v času vstaje pobegnil v Indijo. Od tedaj je palača Potala muzej in ena izmed petdesetih svetovnih znamenitosti, ki jih morate videti od blizu. Leta 1994 je bila palača Potala vpisana na seznam Unescove svetovne dediščine.

 

Tibet

 

To pa ni edina znamenitost, vpisana na Unesco seznam, ki jo lahko najdete v Tibetu. Leta 2000 in 2001 so na seznam namreč dodali še tempelj Jokhang in palačo Norbulingka. Jokhang, živahna tržnica s svetim vzdušjem, pomeni v prevodu »Budin dom« je tempelj, katerega posebnost je ta, da se v njem zbirajo različne budistične sekte, sam samostan pa ne pripada nobeni od njih. Norbulingka je naslednja znamenitost Tibeta, to je palača, ki pripada parku v Lhasi in je bila zgrajena leta 1755, kot letna rezidenca Dalaj Lame. Med 10 najzanimivejših znamenitosti v Tibetu pa sodi še Kajlaš, sveta gora vzhodne Azije. Tibetanci jo imenujejo Kangrinpoče-dragocen snežni dragulj, romanje na to goro pa odpusti prav vse grehe. Guge, ki so bile ustanovljene nekje v 10. stoletju, izgubljeno kraljestvo na jezerskem dnu je naslednja znamenitost, ki jo lahko obiščete v zahodnem delu Tibeta. Bazni tabor Mount Everesta, v kraljestvu najvišjih gora in sestop iz baznega tabora je vstop v neskončno divjino zahodnega Tibeta, saj daleč za vami ostanejo zadnje vasice, vas pa vodi pot v veličastje nedostopnega in odmaknjenega Tibeta. Od leta 1980 pa turisti zelo radi obiščejo še dve izmed najzanimivejših znamenitosti v Tibetu, to sta jezeri Namtso in samostan Tashilhunpo. Jezero Namtso imenujejo tudi nebeško jezero in je eno izmed najbolj popularnih turističnih destinacij v Tibetu, ter leži na višini 4718 metrov. Samostan Tashilhunpo, zgrajen leta 1447, je nekoč bil dom Panchen Lame. Jezero Mansorovar je eno izmed štirih svetih jezer in pomemna točka za številne romarje, ki se ne glede na temperature v njem okopajo. In še zadnje izmed 10 najzanimivejših znamenitosti v Tibetu, samostansko mestece Sakya, ki se ponaša z najbolj atraktivno dvorano v Tibetu, in s svojevrstno kombinacijo barv.