Categories
Oglaševanje in marketing

Vloga, ki jo imajo socialna omrežja

Ena izmed definicij človeka pravi, da je človek socialno bitje, kar dejansko dokazujejo tudi socialna omrežja oziroma njihova čedalje bolj naraščajoča priljubljenost. Ljudje smo po naravi takšni, da nismo radi sami, da radi komuniciramo z drugimi, si izmenjujemo mnenja, vtise, izkušnje, se od drugih učimo in smo z drugimi v takšnih ali drugačnih stikih. Danes so spletna socialna omrežja postala tako priljubljena in razširjena, da mnogi dejansko sploh ne razmišljajo izven njihovih okvirjev. Vendar socialna omrežja so mnogo več kot le spletna socialna omrežja. Ta so seveda obstajala še pred iznajdbo spleta.

Socialna omrežja nastajajo na tak način, da se zberejo ljudje, ki jih druži vsaj eden skupni interes. In ta skupni interes je lahko zelo minimalistično opredeljen. Da nastanejo socialna omrežja namreč zadošča že to, da se skupina ljudi želi družiti, da jih torej povezuje sama želja po povezovanju in druženju. In ker smo rekli, da je človek socialno bitje, lahko hitro vidimo, zakaj so predvsem spletna socialna omrežja tako dejavna. Z njihovo pomočjo lahko pridejo v stik ljudje na najbolj preprost možen način. Ni se več potrebno dogovarjati za uro in kraj srečanja, kajti spletna socialna omrežja so vedno že vnaprej vzpostavljena, samo povezati se je potrebno nanje in že smo v družbi.

To preprostost povezovanja pa lahko izkoristijo mnogi: posamezniki, podjetja, politične stranke, državni organi, društva itn. Elektronska družbena omrežja lahko posamezniki uporabijo za iskanje zaposlitve in samo promocijo, podjetja jih lahko uporabijo kot učinkovito sredstvo za spletno oglaševanje, različne institucije pa kot način širjenja informacij in vzpostavljanja komunikacijskih kanalov s svojimi klienti.

Potrebno pa je opozoriti še enkrat na to, da spletna socialna omrežja ne smejo v življenju posameznika povsem zamegliti tradicionalna socialna omrežja. Druženje v živo s prijatelji, s katerimi imamo pristen osebni odnos, je zelo pomembno za normalno duševno stanje, saj je pretirana uporaba spletnih tehnologij tudi način nezdravega zapiranja vase.

Več informacij lahko najdete tudi na blogu

Categories
Spletni marketing

Kako s pomočjo družbenih medijev povečati vrednost blagovne znamke?

Socialni mediji so se na krilih uspehov in odmevnosti nekaterih kampanj dodobra zakoreninili v trženjske strategije blagovnih znamk. Vedno več podjetij jim pripisuje pomembno vlogo pri načrtovanju njihovih marketinških kampanj, s tem pa se počasi večajo tudi vložki v socialne medije. Da bi upravičila svoje vložke v social media marketing, vse več podjetij posveča pozornost tudi vplivu socialnih medijev na njihove trženjske in komunikacijske cilje, predvsem pa vplivu na vrednost blagovne znamke. Z namenom boljšega razumevanja vpliva socialnih medijev na vrednost blagovne znamke smo v Red Orbitu na podlagi izkušenj in zbranih podatkov pripravili analizo tega področja.

Blagovna znamka je občutek

Da bi lahko definirali vpliv socialnih medijev na vrednost blagovne znamke, se moramo najprej vprašati, kaj sploh blagovne znamka je? Kaj loči slovenskega mobilnega operaterja Mobitel od šrilanškega mobilnega operaterja z istim imenom? Večina nas šrilanškega operaterja sploh ne pozna, do njega ne gojimo nobenih občutkov, navezanosti in ne ustvarjamo mnenja. V nasprotju s tem pa nas ob misli na slovenskega operaterja prej kot slej zavzamejo določeni občutki in preplavijo menja; negativna ali pozitivna. Blagovna znamka je občutek, ki ga nosimo v sebi – o produktu, storitvi ali podjetju. So čustva, ki jih uporabniki izlivajo v digitalno okolje. So slike, video posnetki, menja, priporočila in druge tekstovne objave, ki jih vsakodnevno srečujemo na Twitterju, Facebooku, YouTubu, spletnih dnevnikih in drugih socialnih medijih. Najbolj bistveno – blagovna znamka je tisto, kar pravijo uporabniki, da je.

 

Kaj je social media?

Social media so pogovori, ki neprestano potekajo na spletu. So odnosi, je zaupanje in je energija pozitivnega odnosa. Je okolje, v katerem živimo in ki uspešno pronica iz digitalnega v realni svet. Social media nista samo Facebook in Twitter, temveč tudi spletni dnevniki, forumi in druge oblike dvosmernega komuniciranja.

Blagovno znamko in socialne medije združujejo čustva.

Pogosto so to čustva, ki jih uporabniki gojimo do blagovnih znamk. Po podatkih raziskav si kar 93 odstotkov uporabnikov družbenih medijev želi, da bi podjetja vzpostavila prisotnost na družbenih medijih. Še več! Kar 85 odstotkov uporabnikov si želi, da bi podjetja in blagovne znamke vstopili v interakcijo in komunikacijo s svojimi strankami. Raziskave so pokazale, da fani blagovnih znamk v socialnih medijih predstavljajo za blagovne znamke večjo vrednost. Povprečno za nakup porabijo več kot 60 € več od povprečnega potrošnika, blagovni znamki so bolj zvesti in jo raje priporočajo svojim prijateljem.

Vrednost blagovne znamke

Raziskave so pokazale, da socialni mediji pozitivno vplivajo na trženjske cilje. Kako pa vplivajo na vrednost blagovne znamke? Se da čustva izmeriti? Vrednost blagovne znamke iz zornega kota družbenih medijev je sestavljena iz prepoznavnosti blagovne znamke, ugleda le-te in stopnje dialoga oz. interakcije med blagovno znamko in uporabniki.

Prepoznavnost blagovne znamke na družbenih omrežjih lahko izmerimo s številom fanov na Facebooku, številom sledilcev na Twitterju ali, na primer, s številom ogledov kanala in video posnetkov na YouTubu. Spremljamo lahko tudi število objav v drugih socialnih medijih. Na ugled blagovne znamke vplivajo pozitivni in negativni komentarji v družbenih medijih, priporočila, pozitivne in negativne objave na spletnih dnevniki in podobno. Najtežje od vsega je verjetno izmeriti stopnjo dialoga med uporabniki in blagovno znamko. Nanjo vpliva število komentarjev, like-ov, ogledov vsebine, količina prispevane vsebine s strani uporabnikov ter doseg vsebine.

Če želimo povečati vrednost blagovne znamke s pomočjo družbenih medijev, moramo delovati na vseh treh zgoraj opisanih nivojih. V praksi se to pogosto izkaže za težjo nalogo, kot izgleda na prvi pogled, vendar se vsak vložek v socialne medije sčasoma lepo poplača.

Avtor: Andraž Štalec je strokovnjak s področja spletnega trženja in direktor podjetja Red Orbit, vodilnega slovenskega ponudnika iskalnega in social medija marketinga. Več informacij na www.red-orbit.com.

Categories
Spletni marketing

Twitter #hashtag

Spletno komunikacijsko orodje Twitter je že kar nekaj časa prisotno tudi v slovenskem spletnem prostoru. Nekateri nanj gledajo kot na alternativo Facebooku, nekaterim je všeč njegova enostavna in bistveno manj kompleksna uporabniška izkušnja, vendar kaj v resnici je Twitter? Kaj nudi končnemu uporabniku? Kaj prinaša v poslovnem svetu? In kakšno vlogo ima Twitter v marketinškem pogledu?

 

Spoznajmo orodje

Kakor večino stvari je najprej treba orodje spoznati in razumeti, da ga lahko dobro in koristno uporabimo. Poglejmo si najprej njegov najbolj uporaben element – oznaka z »lojtrco« (#). V  angleščini jo imenujejo kar »hashtag« in je eden izmed bistvenih elementov Twitterja. Osnovni namen in funkcija oznake je, kot že deloma ime pove, označevanje tematik tvitov. Primer lojtrce bi zgledal takole – #followmonday –, s katero ostalim, ki uporabljajo Twitter, povemo, naj sledijo naštetim uporabnikom (@uporabnik1, @uporabnik2 …). Še en primer bi bil hashtag #ljubljana, pri čemer tvit označimo z mestom Ljubljana. Vsak uporabnik na Twitterju bo tokrat vedel,  da je tvit informacija, ki je posredno ali neposredno povezana z mestom Ljubljana.

 

Kaj pomeni to za marketing in podjetja?

Pravilna uporaba oznak z lojtrco pomeni več povratnih informacij, ki jih želimo, kar posledično pomeni  boljši in kvalitetnejši pregled popularnih tematik na Twitterju. S pravilno uporabo različnih orodij, ki so dostopna na spletu, lahko te podatke pregledujemo, analiziramo in jih v prihodnje uporabimo. Dve takšni orodji sta Hashtag.org (http://hashtag.org/) oz. Trendistic (http://trendistic.com/), ki nam v podobi grafa prikažeta popularnost nekega tvita v želenem obdobju; orodje Trendistic zahteva registracijo, če želimo poizvedovati po daljših obdobjih, 90 dni ali več. Ker so takšne informacije ključnega pomena za analizo trendov na Twitterju, so tudi velika dodana vrednost, če želimo izvedeti, ali se o našem proizvodu veliko govori in kdaj oz. v katerem obdobju. Prav tako nam veliko koristnih informacij nudi sam Twitter Search (http://search.twitter.com/), ki omogoča iskanje ažurnih informacij ali, kakor trdi sam Twitter Search slogan, See what’s happening — right now.

 

Kaj to pomeni za končnega uporabnika?

Večine končnih uporabnikov Twitterja statistika v tolikšni meri seveda ne zanima. Za tiste, ki pa imajo željo po prepoznavnosti, je oznaka z lojtrco dober način vključevanja v Twitter tematike. V primeru, da končnega uporabnika zanima statistika svojega Twitter računa, lahko za to uporabi spletna orodja TweetStats (http://tweetstats.com/) ali Xefer (http://xefer.com/twitter/). Obe orodji sta koristni, če želimo izvedeti količino tvitov po urah, dnevih in letih ter seveda frekvenco, kdaj najbolj objavljamo. Ponujata tudi podatke o tem, komu odgovarjamo in koga retvitamo. Seveda, če smo radovedni, lahko analiziramo tudi morebitne konkurenčne Twitter račune, dokler so javno dostopni. Tako lahko spremljamo tvitanje drugih oseb ali podjetij, kar pa prav tako koristi samemu marketingu.

 

Čeprav med družbenimi mediji v Sloveniji še vedno prevladuje Facebook, se tudi Twitter prebija in vedno bolj uporablja. Z nedavno prenovo Twitter platforme je dobil boljše uporabniško okolje, bojda pa bodo na Twitterju kmalu tudi oglasi, kar lahko seveda temeljito spremeni marketinški pogled na Twitter. Kakorkoli že, dejstvo ostaja, da lahko z različnimi koristnimi orodji in s pravilnim pristopom Twitter pametno izkoristimo za kvaliteten tok informacij do končnega uporabnika.

Categories
Spletni marketing

Kako se uporabniki skozi spletne iskalnike odločamo o nakupu

Pripravljeni, pozor, išči

Predstavljajte si, da ob obisku zdravnika nenadoma izveste, da imate zvišan holesterol. Za izboljšanje svojega stanja morate nemudoma pričeti z aktivno vadbo. Že kar nekaj časa je minilo odkar ste zadnjič posegli po svoji športni obutvi in kljub temu, da so blagovne znamke kot so Nike, Adidas in Puma znane verjetno prav vsem, si vzamete nekaj časa za izbor primerne športne obutve. Zanima vas v čem je razlika med modeli, blagovnimi znamkami in namenom uporabe. Zakaj so nekatere superge bolj primerne kot druge. Glede na to, da posebnih izkušenj s tovrstnimi nakupi nimate, se obrnete na spletne iskalnike.

Spletnih trgovin specializiranih za športno opremo je v Sloveniji kar precej in preden se odločite za nakup morate izbrati model, blagovno znamko in tudi namen uporabe. Iskanje pričnete s splošnimi ključnimi besedami kot so »superge«, »športna obutev«, »nakup superg«. V prvi fazi iščete splošne informacije, ki bi vam lahko pomagale pri nakupu.

Skozi čas ugotovite, da potrebujete superge za tek po neurejenih površinah, saj boste večino časa tekli v naravi. Svoje iskanje skrčite na ključne besede kot so »superge za tek«, »superge za tek v naravi«, »superge za trekking«, »superge za tek po neurejenih površinah«. Med rezultati, ki ste jih našli na iskalnikih zbirate dodatne informacije o blagovnih znamkah, ki imajo na tem področju najboljšo ponudbo in o modelih, ki so najprimernejši. Pregledate komentarje uporabnikov in ocene modelov.

Skozi raziskavo ugotovite, da med modeli izstopata »Adidas KANADIA TR 3 GTX f1« in »Asics GEL TRABUCO 13 GTX f1«. Pri iskanju na spletnih iskalnikih vas sedaj zanimajo specifične informacije o nakupu izdelka, kot so cena, rok dobave ipd. Tako pri iskanju uporabite ključne besede kot so »Adidas KANADIA TR 3 GTX f1« in »Adidas KANADIA TR 3 GTX f1 cena«.

Vpliv spletnih iskalnikov na spletne nakupe

Zakaj je položaj vaše spletne strani na iskalnikih tako pomemben za spletne nakupe? Skozi nakupni proces uporabniki uporabljamo različne ključne besede, ki nam pomagajo pri izbiri končnega izdelka. Rezultati na iskalnikih nas vodijo od začetne namere do končnega nakupa.

Iskalni marketing temelji na analizi uporabniške izkušnje na spletnih iskalnikih oz. na analizi vedenjskega vzorca uporabnikov pri uporabi spletnih iskalnikov. Kot smo videli v zgornjem primeru, uporabniki za iskanje na spletnih iskalnikih uporabljajo nepregledno množico različnih ključnih besed, pri čemer se izbor ključne besede direktno navezuje na njihovo potrebo oz. namen iskanja.

Če se spletna stran ne pojavlja v vseh fazah nakupnega procesa obstaja velika verjetnost, da jo bo uporabnik izločil iz seznama potencialnih ponudnikov. Poleg dobrega pozicioniranja na iskalnikih mora spletne stran uporabniku ponuditi tudi informacije, ki so zanj relevantne v danem trenutku.

Po raziskavah so spletni iskalniki in pravilno pozicioniranje spletne strani na iskalnikih največji vir spletnih nakupov. Raziskave so pokazale, da pri dobro pozicioniranih spletnih trgovinah nakupi, ki so jih opravili uporabniki, ki so prišli na spletno stran preko spletnih iskalnikov, predstavljajo več kot 70 odstotkov vseh nakupov.

Categories
Oglaševanje in marketing Spletni marketing

Strateška izbira vrste ujemanja ključnih besed

O cenovni privlačnosti oglaševanja na klik preko Google Adwords je bilo povedanega že veliko.  Mnogi se v svet oglaševanja na klik podajo brez jasnih ciljev in strategij, kar ima za posledico visok strošek oglaševanja. Ena od bolj pomembnih komponent oglaševanja na klik, je izbor vrste ujemanja ključnih besed. Pravilen izbor ujemanja ključnih besed ima neposreden vpliv na ceno klika (ang. CPC – cost per click), oceno kakovosti (ang. quality score) in uspešnost oglaševalske kampanje, kot celote.

Google Adwords oglaševalcem omogoča izbor petih vrst ujemanja ključnih besed. Vsaka vrsta ujemanja ključnih besed ima svoje prednosti in pomanjkljivost, ki jih je potrebno upoštevati za dosego optimalne uspešnosti oglaševanja na klik.

Približno ujemanje (ang. broad match): gre za najpogosteje uporabljeno ujemanje, katerega prednost je izredno širok doseg in izjemna kontekstna raznolikost. Kot pomanjkljivost izstopa nizek nivo nadzora, ter visoka cena. Primer uporabe: prodaja avtomobilov.

Modificirano približno ujemanje (ang. modified broad match): ponuja precej boljši nadzor nad obsegom in kontekstno raznolikostjo, pri še vedno višji ceni. Primer uporabe: +prodaja +avtomobilov, prodaja +avtomobilov, +prodaja avtomobilov.

Besedna zveza (ang. phrase match): uporaba ujemanja, kot besedne zveze omogoča bolj natančno ciljanje ključnih besed z dobro mero nadzora. Pomanjkljivost je predvsem zmanjšan doseg ter omejenost zaradi vrstnega reda besedne zveze. Primer uporabe: »prodaja avtomobilov«.

Natančno ujemanje (ang. exact match): omogoča najvišjo stopnjo nadzora in precizno ciljanje ključnih besed. Kot slabost uporabe natančnega ujemanja je predvsem zmanjšan doseg v primerjavi z ostalimi vrstami ujemanja. Primer uporabe: [prodaja avtomobilov].

Negativno ujemanje (ang. negative match): predstavlja učinkovito orodje za kontrolo približnega ujemanja ključnih besed. Z rednim analiziranjem poročil o uspešnosti poizvedb, lahko negativno ujemanje v precejšnji meri optimizira relevantnost prikaza vaših oglasov, sproženih preko ključnih besed s približnim ujemanjem. Primer uporabe: -prodaja avtomobilov, -»prodaja avtomobilov«, -[prodaja avtomobilov].

Konstantno spremljanje, analiziranje in izvedba korekcij vas bosta zagotovo pripeljala do uspešnih oglasnih kampanij, ki bodo poskrbele za povračilo investiranih sredstev.

Categories
Internet Oglaševanje in marketing

Marketing, učinkovit saj na nek način spreminja svet

MarketingMarketing je zelo pomemben in učinkovit način kako priti do potrošnika. V zadnjem času sta najbolj izpostavljena mobilni in spletni marketing, saj sta prav ta dva medija med potrošniki najbolj pogosto uporabljena. V obdobju, ko je potrošniški trg precej zasičen s najrazličnejšimi marketinškimi sporočili in je boj za kupce neizprosen je še posebej pomembno na kakšen način bomo izpeljali svoj marketing. Eden najboljših načinov je direktni marketing, ki je največkrat ključ do uspeha, kako poiskati čim več kupcev. Poznamo še množični marketing, toda dejstvo je, da je veliko bolj uspešen direktni marketing. Za izvajanje direktnega marketinga ni potrebno veliko zapravljanje denarja in v njega ni potrebno veliko vlagati, koliko je takšen marketing učinkovit, pa lahko ugotovite sproti in že prav kmalu. Orodja direktnega marketinga so neposredna pošta, najrazličnejši letaki, katalogi in reklamni lističi, telefon pa ima pri direktnem marketingu še prav posebno vlogo. Prav tako imajo velik pomen odzivni oglasi, info oglasi in seveda internet. V določenih primerih lahko za še večjo uspešnost združimo več orodij in več načinov kako do kupcev. Za večji uspeh pri direktnem marketingu so seveda pomembni tudi drugi dejavniki. Tudi barva in vrsta papirja sta pomembna za uspešen marketing.

Več informacij: www.red-orbit.com

Categories
Oglaševanje in marketing

Marketing, brez njega skoraj več ne gre

Marketing ali oglaševanje postaja vedno bolj pomemben in nujen del vsakega podjetnika ali drugega ponudnika določenih storitev. Direktni marketing velja za enega najbolj uspešnih in uporabnih, a kaj, ko mnogi delajo pri njem največ napak. A, ker je dejstvo, da se na napakah učimo se sčasoma naučimo tudi tega, da je naš marketing kar najbolj uspešen. Tradicionalen marketing je zelo priljubljen saj zakupite svoj prostor in čas in pri tem veste, da ste časovno omejeni. Toda, največkrat se dogaja to, da je oglasni prostor v medijih drag zato si kar težko privoščite veliko napisanih ali povedanih besed. Brez skrbi, da nam zmanjka časa in je prostor neomejen, smo takrat kadar se odločimo, da bomo raje uporabili spletni marketing.

Marketinška strategija
Marketinška strategija

Kadar se lotevamo marketinga se navadno odločamo, da bomo za svojo uspešnost in pridobivanje novih kupcev uporabili prav vse prijeme, ki jih premoremo. Dobro je, da se potrudimo vplivati na čustva ljudi, potencialnih kupcev. Pametni oglaševalci se vedno potrudijo in dajo od sebe prav vsak atom moči, da pridejo v stik s bodočimi kupci. V zadnjem času se v ta namen pojavlja vedno več brezplačnih številk, kamor lahko kupec pokliče in se pozanima o določenem izdelku. Tu je seveda spletni marketing v precejšnji prednosti, saj nas od kupca loči le klik. Bistvo uspešnega marketinga je predvsem v tem, da ne sme biti potencialni kupec nikoli prepuščen sam sebi ampak mu mora biti omogočeno, da se seznani s vsemi potrebnimi informacijami. Samo od nas je odvisen uspešen marketing.

Categories
Oglaševanje in marketing

Spletni marketing, najboljši način oglaševanja

Spletni marketing postaja vedno bolj priljubljen način oglaševanja. V nekaj kratkih besedah, razumljivo vsem ljudem pomeni spletni marketing oglaševanje na spletu. Trženje na spletu je v bistvu aktivnost, ki jo podjetja oziroma ponudniki storitev izvajajo na internetu ter obsega poleg spletnih strani še optimizacije strani, socialna omrežja, pisanje bloga in e-mail marketing. Prvi, najpomembnejši korak za oglaševanje na spletu je izdelava spletne strani, na kateri bomo izdelke ponujali bodočim kupcem. Z oglaševanjem na spletu na najboljši možen način privabljamo bodoče stranke, saj je internet neomejen prostor, ki ne potrebuje prevelikih stroškov. Naša naslednja naloga je, oglaševanje na socialnih omrežjih in visoko rangiranje v iskalnikih. Za uspeh spletnega marketinga je pomembno, da smo vedno v stiku s bodočimi kupci.

Spletni marketing in spletno oglaševanje
Spletni marketing in spletno oglaševanje

Spletni marketing je odličen saj lahko na enem mestu ponudimo prav vse informacije, ki so za kupca ključnega pomena. Ljudje, ki so obiskali našo spletno stran si morda želijo kakšno informacijo več, zato lahko ponudimo še članke in natančne opise izdelkov, ki jih ponujamo. Privabiti kupce ni lahka stvar, zato se je potrebno resnično, s vsemi močmi potruditi in ustvariti spletno stran, zaradi katere se bodo ljudje na vaši strani ustavili in še bolj pomembno, želeli o vas izvedeti kar se da veliko. Spletni marketing je tisti, s katerim lahko uspešno vplivamo na čustva ljudi, s tem, da dodamo še kakšno sliko, video, morda animacijo. Vsekakor je potreben pravilen nastop, želja in dobičkonosni načrt s katerim bomo prigarali zaslužek. Kar daje našim storitvam dodano vrednost je spletni marketing.

Categories
Oglaševanje in marketing

Spletni marketing, vedno bolj priljubljen način oglaševanja

Spletni marketing vsebuje kar nekaj pomembnih stvari kot so spletno oglaševanje, optimizacijo spletne strani, marketing preko e-pošte, a končna naloga vseh je prodaja določene stvari. V današnjem, sodobnem času, ko je na voljo veliko komunikacijske tehnologije je zato spletni marketing še posebej priljubljen. Prostor, ki ga ponuja internet je praktično neomejen in tako lahko na njem zlahka ponudimo res veliko pomembnih informacij. Poleg vsega je prostor na spletu poceni v nasprotju s nekaterimi drugimi mediji. O svojih izdelkih ali storitvah lahko tako na spletu poveste praktično vse kar zanima bodoče kupce. In prav zaradi te neomejenosti se moramo kar se da dobro potruditi, da se bo potencialni kupec ustavil na vaši spletni strani in preveril kakovost vaše ponudbe.

Spletni marketing
Spletni marketing

Spletni marketing ima še eno dobro stvar, in to je uporaba povezav, ki kupce dobesedno same pripeljejo do določenega izdelka. Prav tako obstaja na internetu velika prednost in to je, hitra komunikacija, ki omogoča, da kupec le z nekaj kliki dobi vse dodatne informacije, ki ga zanimajo. V klasičnih medijih potekajo stvari precej bolj počasi kot na spletu. Splet ponuja vedno več širokih možnosti, ne le oglaševanje preko spletne strani, temveč tudi oglaševanje preko vedno bolj priljubljenih socialnih omrežij. Spletni marketing s vsemi svojimi prednostmi vedno bolj navdušuje ljudi po celotnem svetu in je v primerjavi s klasičnim marketingom že kar v prednosti. Na račun uporabnikov spleta upada branost tiskanega medija, vse bolj pa narašča uporaba spleta. Prav zato je dobro, da uporabljamo spletni marketing.

Categories
Razno

Spletni marketing in etika

Ko govorimo o oglaševanju, velja, da je neetično zavajati potrošnike, lagati o izdelku ali storitvi in podobno. Na področju spletnega marketinga pa je poleg vseh teh postav treba premisliti še o drugih etičnih vidikih – med najbolj negotovimi na tem področju so razna okna, ki se odpirajo sama (pop-up oglasi), kontekstualne povezave ali oglaševanje v obliki reklam, ki so namenoma oblikovane tako, da izgledajo kot pravi članek.

spletni marketing

Zakaj je to pomembno za oglaševalca?

Etično vprašljivi oglasi lahko imajo na oglaševano znamko ali izdelek negativni učinek – to velja tako za oglase na televiziji, radiu, v revijah kot tudi za različne oblike spletnega marketinga. Če uporabnikom oglas ni všeč, potem tudi ne bodo marali tistega, ki oglašuje. Negativen odziv pa lahko pride tudi s strani medijskih hiš, ki lahko zavrnejo določen oglas, če se jim zdi, da bo odganjal obiskovalce.

Pozabite na pop-up okna

Pop-up okna oz. reklame so tiste, ki se ob prihodu na določeno spletno stran odprejo same v novem oknu brskalnika. Druga oblika so pop-under, ki delujejo na podoben način, če da se odprejo za oknom, v katerem brska uporabnik, tako da ga običajno opazimo šele, ko prvo okno zapremo. Obe vrsti oglaševanja pri ljudeh sprožata nejevoljo – raziskave so pokazale, da gre pravzaprav za najbolj osovražen način oglaševanja. Če se odločate za spletni marketing, izberite torej raje kakšno drugo metodo.

Nekaj nasvetov za spletni marketing

Ljudje vedno pogosteje preprosto ignorirajo reklamne pasice, zato se nekateri sprašujejo, ali je upravičeno pričakovati, da bodo oglaševalci nehali uporabljati pop-up okna. Najprej opustite idejo, da je pomembno številko klikov – bistveno je namreč, da ljudje začnejo prepoznavati znamko. S tega vidika spletni marketing postaja vedno bolj podoben klasičnemu marketingu. Na pasicah sicer ljudje ne marajo okrašenih in premikajočih se besedil, pritegnejo pa jih kratki napisi z veliko pisavo in humor.