Categories
Razno

Kaj ponuja TV spored?

Spored

Ponudba televizijskih programov je dandanes bolj pestra kot kadarkoli prej, zato je vsekakor pametno preveriti, če najdemo kakšne zanimive programe in oddaje za svoje interese. Razgiban spored z zanimivimi vsebinami je navsezadnje en izmed glavnih prodajnih adutov za ponudnike televizijskih naročniških paketov, zato lahko pričakujemo, da se bo našlo nekaj za vsakogar. V vsakem primeru lahko računamo na nabor osnovnih televizijskih programov, običajno so to glavni javni programi, ki ponujajo informativne oddaje in druge podobne vsebine. A večinoma se odločamo za večje pakete, pri katerih je spored še nekoliko bolj razgiban. Hitro lahko najdemo še športne programe, ki so pogosto med bolj priljubljenimi – včasih so okoli teh osnovani kar celotni paketi televizijskih storitev. Za tiste, ki radi spremljajo druge vsebine, recimo resničnostne šove, filmske uspešnice, TV serije in podobno, pa se seveda priporočajo večji paketi, kjer spored zapolnjujejo prav takšne vsebine. Izbira je praktično neomejena, še posebej pri večjih ponudnikih televizijskih storitev, zato ni treba sklepati nobenih kompromisov.

TV spored in video na zahtevo preko spleta

Medtem ko smo televizijo v preteklosti večinoma gledali doma v dnevni sobi, pri tem pa smo spremljali le redni spored, imamo danes na voljo bistveno več možnosti, ki se jih splača poznati. Praktično vsi večji ponudniki televizijskih storitev omogočajo ogled teh vsebin na različnih napravah, ne le na televizorjih, temveč tudi na računalnikih, tablicah in pametnih telefonih ter drugih multimedijskih predvajalnikih. Prav tako redni spored ni več edina možnost, gledamo lahko tudi pretekle oddaje z ogledom nazaj, v nekaterih primerih pa lahko izberemo video na zahtevo, s tem lahko gledamo tudi tiste vsebine, ki morda sploh niso vključene na spored. Imamo torej bistveno več možnosti, s katerimi si prilagodimo svojo izkušnjo pri ogledu televizijskih vsebin. Seveda pa se moramo prepričati, da naš ponudnik TV storitev vse to dejansko omogoča.

Categories
Družba in mediji

RTV spored je eden izmed pomembnejših sporedov

Med najbolj nujnimi tv oz. rtv sporedi so tisti, ki vsebujejo program najbolj gledanih televizijskih in tudi radijskih programov. Tako med televizijskimi kot radijskimi programi se po poslušanosti oz. gledanosti v sam vrh uvršča RTV, zato je tudi RTV spored med najbolj pomembnimi tv oz. rtv sporedi.

Tako RTV spored kot tudi vsi ostali rtv sporedi so na voljo v različnih oblikah. Tako lahko RTV spored in tudi spored za vsak drug televizijski program, spremljate na internetu, teletekstu ali časopisu. Vsak izmed teh treh ima tako svoje prednosti kot pomanjkljivosti.

RTV spored in tudi vsak drug spored v časopisu ima navadno precej obsežen opis najbolj zanimivih tematik. Tako lahko najbolj zanimive oddaje in filme ter njihove opise prebiramo tudi na več straneh. Podrobno so predstavljeni tako igralci kot zgodba sama. Spored RTV v papirnati obliki je tudi najbolj praktičen za branje, a ga hitro kam založimo in ne najdemo ravno takrat, ko ga najbolj potrebujemo. Tudi prostorsko so omejeni, zato navadno predstavijo zgodbo le nekaj najbolj zanimivih oddaj in filmov, za ostale zmanjka prostora.

Teletekst je druga oblika, kjer lahko spremljate RTV spored. Takšen spored je vedno bolj aktualen od časopisnega, saj se dnevno osvežuje. Vedno lahko preverite spored rtv tudi za teden dni vnaprej, kar je pri časopisni izdaji možno le prvi dan. Spored RTV v takšni obliki je precej manj praktičen za uporabo, saj je iskanje in sprehajanje med teletekst stranmi precej zamudno, zlasti ob uporabi kakšne starejše tehnologije.

Spored RTV je dostopen tudi na internetu. Gre za najbolj moderno obliko in zaradi tega tudi najbolj praktično in pregledno. Žal pa ti rtv sporedi ne bodo dostopni, če pride do izpada interneta ali če se nahajate nekje, kjer internet ni na voljo. Tudi hitrost interneta je lahko velika nadloga, saj bodo ob počasni internetni povezavi tudi sporedi delovali izjemno počasi.

Categories
Televizija

TV Spored

Vam primanjkuje časa in televizor le redko pogledate? Vas oddaje, ki so na sporedu takrat, ne zanimajo preveč, filmov pa ni ali je napačna njihova zvrst? Ste preverili spored preden ste razporedili svoj čas in prižgali televizor?

Spored oz. tv spored je odličen pripomoček, ki ga vedno upoštevajte, ko razporejate vaš prosti čas. Škoda bi bilo, da se odločite za posedanje pred televizorjem ravno v tistem času, ko na sporedu ni nič takšnega, kar bi vas utegnilo zanimati in spored oz. tv spored je odličen pripomoček, ki vam pomaga pri tem. Skoraj vsak spored oz. tv spored vam omogoča, da preverite spored za vsaj nekaj dni vnaprej.

Pomanjkanje časa in podobni izgovori so nepotrebni, saj za hiter pregled tv sporeda potrebujete le nekaj minut. Med odmorom v službi ali doma za računalnikom lahko preverite tudi Siol spored ali 24ur spored. Tako Siol spored kot 24ur spored sta televizijska sporeda, ki ju lahko prebirate na internetu.

Podatki se dnevno osvežujejo, tako da je možnost za napake precej manjša kot pri prebiranju časopisnih tv sporedov. 24ur spored je last televizijske hiše, ki nudi program Pop TV, Kanal A in še nekatere. Zaradi tega vam bo 24ur spored omogočal prebiranje tv sporedov le za te programe. Siol spored je zastavljen precej širše in na tej strani lahko pridobite informacije o večini domačih televizijskih programov.

Prednost internetnih televizijskih sporedov je predvsem v preglednosti in enostavnosti uporabe. Iskanje je s pomočjo dodatnih omejitev precej lažje kot iskanje istih stvari po časopisu. Tudi povezava na opis filma ali oddaje v sporedu je navadno priložena kar v tv sporedu in s klikom na to povezavo pridobite vse informacije, ki bi vas utegnile zanimati. V primerjavi s časopisom, ki je navadno precej manj obsežen, je iskanje po internetnem sporedu bistveno lažje in hitrejše.