Categories
Zdravje in lepota

Športna masaža, koristna izkušnja aktivnih rekreativcev

Športna masaža je izkušnja, ki jo mnogi aktivni rekreativci potrebujejo.

Športna masaža ima namen zagotoviti optimalno telesno pripravljenost, vplivati na zmanjšanje poškodb ter poslabšanje zmogljivosti, pomaga do boljših rezultatov treninga ali tekmovanja ter poskrbi za daljšo aktivno obdobje aktivnega rekreativca. Telesna pripravljenost aktivnega rekreativca je osnova za doseganje rezultatov, sestoji iz pridobivanja sposobnosti ter ohranjanja že pridobljenih. Za ohranjanje pridobljenih sposobnosti skrbi aktivna regeneracija v smislu oskrbe telesa in organizma po končani vadbi ali nastopu. Najbolj kratek in poučen bi bil obisk prostorov, v katerih se po tekmovanju ali nastopu vrhunski športniki oskrbijo. Poglavitna sestavna dela oskrbe sta športna masaža in prehrana. Najbolj minimalistično izvedbo prostorov imajo nekatere športne ekipe na posebej prirejenih avtobusih, kjer je prostora za omejeno število športnikov, maserja, trenerja ter nekaj drugih ljudi. Prostor je razdeljen na del za potovanje, športna masaža in prehrana pa se največkrat izvaja v ločenih predelih. To je pa hkrati tudi vse, kar športnik rekreativec po vadbi potrebuje. Dobra športna masaža zahteva izkušenega maserja, ena od možnosti se nam ponuja v zdraviliško športno rekreacijskem centru Rogla. Ponudbo lahko poiščemo na spletni strani zdraviliško športno rekreacijskega centra, pod zavihkom zdravje in wellness. Ponudba obsega devet različnih masaž, med njimi je tudi športna masaža. Obstaja v dveh izvedbah, zanjo pa je možno poslati povpraševanje preko izpolnitve posebnega obrazca. Izpolnitev obrazca zahteva vnos želene storitve, želeni datum prihoda, želena ura pričetka, posebne želje osebne podatke ter kontakt. Referenc za športno masažo oziroma masažo za rekreativce na Rogli je več kot dovolj. Zdraviliško športno rekreacijski center Rogla je znan kot baza mnogih ekip in reprezentanc ter kot prizorišče številnih mednarodnih tekem in tekmovanj, kar pomeni tudi potrebo po vrhunskih maserjih za oskrbo tekmovalcev oziroma športnikov. Preko tega smo lahko, da znanja in izkušenj s področja športne masaže ne primanjkuje.

Športna masaža nam pomaga do boljših rezultatov izbrane rekreacijske aktivnosti.

Categories
Zdravje in lepota

Športna masaža za športnike in rekreativce

Športna masaža je namenjena vrhunskim športnikom, vedno bolj pa se jo poslužujejo aktivni rekreativci.

Osnovna športna masaža je prisotna že pri razmeroma enostavnih, vendar obremenjujočih aktivnostih. Ambiciozni posamezniki se zavedajo, da je njihovo izboljševanje pripravljenosti, sposobnosti ter napredek odvisen od njihovega telesa. Zato del aktivnosti posvečajo tudi poglabljanju znanja o delovanju telesa in organizma. Del tega je tudi športna masaža, vidimo jo lahko že pred, med in po treningih ali nastopih. Sodi v sklop aktivnosti, ki imajo za cilj vzdrževati in nadgrajevati telesno pripravljenost, zmanjševanje poškodb, ohranjati kakovosten nivo regeneracije, biti sposoben samostojno sanirati poškodbe v največji možni meri, poskrbeti za čim daljšo rekreacijsko kariero ter razne druge cilje. Ambiciozni posamezniki se bistveno razlikujejo od tako imenovanih užitkarjev, pristop je ravno nasproten. Užitkarjem je bistveno, da v športni aktivnosti uživajo. Ambiciozni posamezniki pa imajo cilj, ki ga želijo na vsak način doseči. Užitkarji zato izvajajo športno aktivnost do trenutka, ko se jim zdi to smiselno, ko se pojavijo bolečine, nastopi utrujenost in podobno. Ambiciozni posamezniki so za razliko sposobni naštete ovire premagovati, športna masaža je eno izmed učinkovitih sredstev. Če mišice pred, med in po treningu ali nastopu pravilno oskrbimo, so bolečine, utrujenost ter druge negativne posledice manjše. Zato pomaga športna masaža dosegati višje cilje, predvsem pa jih dosegati prej brez negativnih posledic za zdravje. Osnovnih veščin se navadijo sami, bolj zahtevna športna masaža pa je prepuščena strokovnjakom. Masaže so med seboj zelo različne, športna masaža ima številne posebnosti. Dobra športna masaža je zagotovljena predvsem v večjih športno rekreacijskih centrih, kot je naravno-klimatsko zdravilišče in rekreacijski center Rogla. Na Rogli se pripravljajo številne ekipe in reprezentance, kar je za ambiciozne rekreativce več kot odlična referenca. O ponudbi in možnosti individualnega programa se lahko seznanijo na spletni strani naravno-klimatskega zdravilišča in rekreacijskega centra Rogla.

Športna masaža omogoča hitrejši napredek brez poškodb.

https://www.rogla.eu/si/zdravje-in-wellness/wellness-center-planja/masaze

Categories
Storitve

Sproščujoča masaža pomaga pri odpravi napetosti v telesu

Veste kaj me v petek popoldan, ko je za menoj naporen delovni teden in pred menoj divja večerna zabava, najbolj sprosti? Sem si kar predstavljal, da so vaše misli usmerjene k spolnosti in moram priznati, da imate sicer prav, vendar je tokrat v mojih mislih sproščujoča masaža. Sedajle se ne bomo posvečali najbolj opevani temi, ampak popolnemu spročanju napetih mišic in duševnemu počitku.

V masažnem salonu Perfect Body so na voljo klasična masaža, hišna Perfect masaža, infra in kisikova masaža, anticelulitna masaža, hitra in efektivna City masaža, za športnike terapevtska masaža hrbta in športna masaža nog, refleksoterapija ter druge tehnike za odpravljanje utrujenosti in zboljšanje psihofizičnega stanja. Sam se največkrat poslužujem klasičnih in športnih masaž in moram priznati, da izkušeni maserji opravijo odlično delo. Po opravljeni masaži sem kot prerojen, napetost v mišicah izgine in vzpostavi se ravnovesje duha in telesa.

Aha, še to vam povem, da sem se tisti petek po masaži dobro zabaval, sproščeno sem se družil z dekleti in s simpatično rjavolasko sva preživela čudovit večer. V masažnem salonu pa sem že čez dva dni rezerviral termin za masažo v paru. Kaj se je razvilo med nama vam je najbrž že jasno, seveda pa katero od masaž priporočam prav vsakomur.