Categories
Zdravje in lepota

Športna masaža, koristna izkušnja aktivnih rekreativcev

Športna masaža je izkušnja, ki jo mnogi aktivni rekreativci potrebujejo.

Športna masaža ima namen zagotoviti optimalno telesno pripravljenost, vplivati na zmanjšanje poškodb ter poslabšanje zmogljivosti, pomaga do boljših rezultatov treninga ali tekmovanja ter poskrbi za daljšo aktivno obdobje aktivnega rekreativca. Telesna pripravljenost aktivnega rekreativca je osnova za doseganje rezultatov, sestoji iz pridobivanja sposobnosti ter ohranjanja že pridobljenih. Za ohranjanje pridobljenih sposobnosti skrbi aktivna regeneracija v smislu oskrbe telesa in organizma po končani vadbi ali nastopu. Najbolj kratek in poučen bi bil obisk prostorov, v katerih se po tekmovanju ali nastopu vrhunski športniki oskrbijo. Poglavitna sestavna dela oskrbe sta športna masaža in prehrana. Najbolj minimalistično izvedbo prostorov imajo nekatere športne ekipe na posebej prirejenih avtobusih, kjer je prostora za omejeno število športnikov, maserja, trenerja ter nekaj drugih ljudi. Prostor je razdeljen na del za potovanje, športna masaža in prehrana pa se največkrat izvaja v ločenih predelih. To je pa hkrati tudi vse, kar športnik rekreativec po vadbi potrebuje. Dobra športna masaža zahteva izkušenega maserja, ena od možnosti se nam ponuja v zdraviliško športno rekreacijskem centru Rogla. Ponudbo lahko poiščemo na spletni strani zdraviliško športno rekreacijskega centra, pod zavihkom zdravje in wellness. Ponudba obsega devet različnih masaž, med njimi je tudi športna masaža. Obstaja v dveh izvedbah, zanjo pa je možno poslati povpraševanje preko izpolnitve posebnega obrazca. Izpolnitev obrazca zahteva vnos želene storitve, želeni datum prihoda, želena ura pričetka, posebne želje osebne podatke ter kontakt. Referenc za športno masažo oziroma masažo za rekreativce na Rogli je več kot dovolj. Zdraviliško športno rekreacijski center Rogla je znan kot baza mnogih ekip in reprezentanc ter kot prizorišče številnih mednarodnih tekem in tekmovanj, kar pomeni tudi potrebo po vrhunskih maserjih za oskrbo tekmovalcev oziroma športnikov. Preko tega smo lahko, da znanja in izkušenj s področja športne masaže ne primanjkuje.

Športna masaža nam pomaga do boljših rezultatov izbrane rekreacijske aktivnosti.

Categories
Zdravje in lepota

Športna masaža za športnike in rekreativce

Športna masaža je namenjena vrhunskim športnikom, vedno bolj pa se jo poslužujejo aktivni rekreativci.

Osnovna športna masaža je prisotna že pri razmeroma enostavnih, vendar obremenjujočih aktivnostih. Ambiciozni posamezniki se zavedajo, da je njihovo izboljševanje pripravljenosti, sposobnosti ter napredek odvisen od njihovega telesa. Zato del aktivnosti posvečajo tudi poglabljanju znanja o delovanju telesa in organizma. Del tega je tudi športna masaža, vidimo jo lahko že pred, med in po treningih ali nastopih. Sodi v sklop aktivnosti, ki imajo za cilj vzdrževati in nadgrajevati telesno pripravljenost, zmanjševanje poškodb, ohranjati kakovosten nivo regeneracije, biti sposoben samostojno sanirati poškodbe v največji možni meri, poskrbeti za čim daljšo rekreacijsko kariero ter razne druge cilje. Ambiciozni posamezniki se bistveno razlikujejo od tako imenovanih užitkarjev, pristop je ravno nasproten. Užitkarjem je bistveno, da v športni aktivnosti uživajo. Ambiciozni posamezniki pa imajo cilj, ki ga želijo na vsak način doseči. Užitkarji zato izvajajo športno aktivnost do trenutka, ko se jim zdi to smiselno, ko se pojavijo bolečine, nastopi utrujenost in podobno. Ambiciozni posamezniki so za razliko sposobni naštete ovire premagovati, športna masaža je eno izmed učinkovitih sredstev. Če mišice pred, med in po treningu ali nastopu pravilno oskrbimo, so bolečine, utrujenost ter druge negativne posledice manjše. Zato pomaga športna masaža dosegati višje cilje, predvsem pa jih dosegati prej brez negativnih posledic za zdravje. Osnovnih veščin se navadijo sami, bolj zahtevna športna masaža pa je prepuščena strokovnjakom. Masaže so med seboj zelo različne, športna masaža ima številne posebnosti. Dobra športna masaža je zagotovljena predvsem v večjih športno rekreacijskih centrih, kot je naravno-klimatsko zdravilišče in rekreacijski center Rogla. Na Rogli se pripravljajo številne ekipe in reprezentance, kar je za ambiciozne rekreativce več kot odlična referenca. O ponudbi in možnosti individualnega programa se lahko seznanijo na spletni strani naravno-klimatskega zdravilišča in rekreacijskega centra Rogla.

Športna masaža omogoča hitrejši napredek brez poškodb.

https://www.rogla.eu/si/zdravje-in-wellness/wellness-center-planja/masaze

Categories
Zdravje in lepota

Terme v vseh letnih časih

Terme Zreče nudijo samostojno ali družno z klimatskim letoviščem Rogla učinke za zdrav duh v zdravem telesu vse dni v letu.

Zreške terme omogočajo plavanje pozimi ter v drugih letnih časih ter vrsto zdraviliških storitev. V zimskem času terme Zreče slovijo po posebnosti, to je združitvijo zimske rekreacije z rekreacijo v temperaturnih in drugih pogojih letnih dni. Takšna združitev prinaša številne dobre učinke na človeški organizem in zdravje. Z rekreacijo na smučišču Rogla je mogoče izboljšati svojo kondicijsko in tehnično pripravljenost, poraba kalorij je v mrzlih okoljih bistveno večja. Zato hkrati izgubljamo odvečno telesno težo bistveno hitreje, kot bi jo izgubljali z enako intenzivno rekreacijo v toplejših dnevih. Vse učinke na smučišču Rogla dodatno okrepimo s terapijami in zdravstvenimi storitvami, ki jih nudijo terme Zreče. Že strokovna športna masaža omogoča, da se mišice in drugi deli telesa bolje pripravijo na napore naslednjega dne na smučišču Rogla. Dodatno je možno v savni izboljšati številne funkcije, katere natančno odvisno od izbiro savne. Terme Zreče nudijo obiskovalcem vse tri najbolj priljubljene vrste savn: finsko, parno in infrardečo. Vsaka ima svoje posebnosti, bistvene razlike so v temperaturi, vlagi ter potrebnem času za dosego želenih učinkov. Svoje zdravstvene težave lahko zaupamo strokovnemu zdravniškemu timu, z njihovo pomočjo ne bomo zgolj odpravili zdravstvenih težav, naš napredek na športnem področju bo hitrejši. Terme Zreče in zdraviliško rekreacijski center Rogla lahko nudijo tudi številne druge kombinacije doživetji in zdravju koristnih učinkov, predvsem v preostalih letnih časih. Blagodejna gorska klima Rogle je prava sprostitev že zaradi približno deset stopinj Celzija nižje temperature zraka. Vrsto aktivnosti na prostem je na Rogli poleti bistveno lažje izvajati, saj je temperatura zraka manj obremenjujoča. Po končani rekreaciji pa se lahko pustimo razvajat na tisoč in en način v wellness centru ali kulinariki.

Terme Zreče in Rogla sta odlična kombinacija koristi za zdravo življenje .

Categories
dom

Kako se sprostiti in uživati življenje

 

Masaže so najpogostejša oblika sprostitve. Te mirujoče aktivnosti se večinoma udeležujejo samo odrasli saj otroci nimajo volje biti pri miru na enem mestu in niti ni priporočljivo zaradi še nerazvitega telesa. Ljudje si privoščijo kakšen dan ali dva razvajanja v raznih salonih ali hotelih po napornem letu, mesecu. Najboljši del vsega pa je, da ima večina takih storitev lahko v paketu še kakšno savno, bazen, tenis, fitnes…Poznamo malo morje  masaž: aroma masaža, masaža Abhyanga, stone terapija , masaža valens Augusta, mala masaža, masaža panonski travnik, alpska masaža, masaža s konopljinim oljem, klasična masaža, tajska in filipinska masaža, verjetno bi se dalo najti še kakšno. Masaže lahko ločimo tudi po namenu. Nekatere so lahko bolj za sprostitev, nekatere pa so namenjene bolj ravnanju hrbta in razvozlanju mišic. Najbolj se masaže poslužujejo športniki, pomaga jim pri uspešnejšem treniranju ter veliko vpliva na gibljivost in počutje tekmovalcev.

 

Po končani masaži, terapiji ali katerikoli aktivnosti pa si lahko privoščite še obisk kakšne dobre restavracije. Če se zanimate za kulturo drugih in kaj bolj eksotičnih jedi je priporočljiva mehiška restavracija. V Sloveniji so mehiške restavracije razpršene kar povsod okoli, tako da ni težko najti. V njih najdete različne jedi, ki so najbolj značilne za Mehiko. Mogoče ste že slišali za jed chimichanga, tortilla chips, torstillas, fajitas, tapas, tex mex in platos principales in druge, garantiram vam, da se vam bodo ob pokušanju pocedile sline. Za vegetarijance pa mislim, da v mehiški restavraciji ne bo veliko izbire. Nekatere restavracije lahko vozijo tudi na dom, imajo možnost praznovanja dogodkov ter so večinoma okrašene in opremljene kulturi primerno, gostom pa nudijo prijazno ozračje.

Categories
Smučanje

10 sanjskih smučišč

Iščete ideje, kam se odpraviti na zimske počitnice? Tukaj je 10 sanjskih predlogov za različne okuse.

 

Za družine: Sainte Foy, Francija

Krasno okolje v francoskih Alpah nudi smučišča tako za otroke, začetnike in vse, ki si želijo rdečih in črnih prog. Starši lahko uživajo v spa centrih, otroci pa v smučarskih šolah.

 

Za smučarske užitke: Chamonix-Mont-Blanc, Francija

Tu so bile prve zimske olimpijske igre leta 1924, danes pa se lahko pohvalijo z neverjetno ponudbo različnih prog, ki so izziv za izkušene smučarje.

 

Za deskanje na snegu: Saas-Fee, Švica

Sanjska destinacija za borderje: sneg skoraj celo leto, nor park za bordanje, številne proge, prijazni domačini, odlično nočno življenje in poseben čar mesta brez avtomobilov.

 

Za luksuz: St Moritz, Švica

Tukaj prav zares ne manjka glamurja, prečudovitih luksuznih hotelov in italijanske mode. Sanjski dopust za bogate in slavne!

 

Za profesionalce: St. Anton, Avstrija

St. Anton se nahaja ob vznožju prelaza Arlberg, ki se lahko pohvali z enimi izmed najboljših in najzahtevnejših prog v Evropi.

 

Za cenejše počitnice: Megeve, Francija

Če si želite privoščiti dopust za nekoliko manj denarja, bo Megeve prava izbira. Proge so raznovrstne, stari del mesta je očarljiv, živahne pa so tudi večerne zabave.

 

Za avanturo: Gulmarg, Indija

Smučišče na pobočjih Himalaje, kar 4000 metrov nad morsko gladino, nudi priložnosti za smučanje izven prog.

 

Za sprostitev: Lech, Avstrija

Tudi Lech se nahaja na območju Arlberga, a za razliko od St. Antona tukaj ni nobenih glasnih zabav in divjih smučarjev. Namesto tega nudi Lech mirnejše proge, gurmanske restavracije, spa centre in razkošne penzione.

 

Za vse: Arinsal, Andora

Arinsal nudi nekaj za vsakogar. Pod Pireneji boste našli proge za vse stopnje zahtevnosti in različne možnosti bivanja – od luksuznih hotelov do poceni koč. Dodaten plus so nakupi brez davka!

 

Za zabavo: Kitzbűhel, Avstrija

To je verjetno ena najbolj znanih , ki gosti tudi smučarski pokal in dodatnih opisov pravzaprav ne potrebuje.