Categories
Počitnice

Palawan, pustolovski Filipini

Palawan predstavlja Filipinsko otočje na njegovem zahodnem delu.

Na zahodu Palawan obliva Južnokitajsko morje , ki velja za pomemben koridor morskih poti med vzhodom in zahodom. Vzhodno od otoka se nahaja Sulujsko morje, severno od njega otok Mindoro, južno pa Malezija. Palawan je sestavni del Filipinskega otočja, ki skupaj šteje preko sedem tisoč otokov. Med obiskovalci Filipinov se pogovori pogosto vrtijo okrog otokov, koliko jih je kdo obiskal, katere otoke je vredno obiskati in podobna vprašanja povezana z otoki. Med filipinskimi otoki velja Palawan za pristno različico filipinskega življenja. Pravo nasprotje vsega, kar večina potnikov doživi ob pristanku v prestolnici Manili. Največkrat se otok na ta način tudi obišče, preko letališča v mestu Porto Princesa. Postanek v Manili traja različno dolgo, nekateri ga izkoristijo za daljši drugi krajši pristanek. Krajši obisk največkrat vključuje ogled starega mestnega jedra ter pomembnejših kulturnih znamenitosti novejše zgodovine. Daljši postanek največkrat pomeni obisk otoka Corregidor ali Villa Escudero. Otok Corregidor je bil v času druge svetovne vojne sedež združenih filipinskih in ameriških vojaških enot. Villa Escudero sodi v čisto drugo obdobje, gre za zgodovinski center. Na plantaži se ohranja tradicija nekdanjega podeželskega življenja Filipinov. Odhod na Palawan je temu primerno preložen za dan, dva ali več. Otočje Palawan sestavlja preko tisoč sedemsto otokov z zelo različno površino, različnimi geografskimi in drugimi značilnostmi. Veliko obiskovalcev si po pristanku v prestolnici otočja ogleda prav to značilnost, takšno izkušnjo nudi zaliv Honda Bay s številnimi otoki. Pustolovščina zase je obisk ostalih delov otoka po praktično edini povezavi. Komur ni do te pustolovščine lahko obišče mesto, zanimiva je ribiška četrt, tržnica ter druge kulturne znamenitosti starejšega datuma. Otok nudi zanimivosti tudi v drugih predelih, ena večjih je podzemna reka. Kaže na moč naravnih sil, ki so izdolble strugo reke pod zemeljskim površjem.

Palawan je svojevrstna filipinska dogodivščina vredna doživetja.

 

Tukaj

Categories
Potovanja

Anglija, kaj obiskati

Anglija je za turiste poučen obisk tradicije in sodobnega.

Kaj od tega obiskati je vprašanje, ki bega številne turiste. Verjetno je najbolje obisk oblikovati skladno s cilji in ponujenimi možnostmi. Ponudbe dobimo na praktično vsakem koraku, ker velja Anglija kot globalna destinacija , je temu primerno njihovo število poenostavljeno povedano veliko. Za vse, ki želijo imeti dober kompromis med pridobljeni in ceno je dobro intenzivno spremljati ponudbe. Te se lahko spremenijo skladno s povpraševanjem, kar pomeni, bolj ali manj ugodno. Anglija je lahko zelo ugodna, najbolj pa za posameznega potnika, ki se je pripravljen prilagajati ponudbi. Vsaka nadaljnja oseba, lahko ugodnost spremeni, najbolj pa to velja za skupine, ki morajo oziroma želijo biti skupaj. Primer so družine, kjer sedežni red ni nepomemben in poljubljen, ampak mora biti oziroma je zaželen kot natančno določen. Anglija lahko v takem primeru postane manj ugodna, vendar to še ne pomeni nedostopna. Čas potovanja je prav tako pomemben. Kdor želi videti veliko bo lahko imel zelo pester in nepozaben vikend. Vsekakor pa je možno ostati tudi dlje časa, ter Otok raziskovati recimo teden dni. Pri tem si lahko izberemo pisano paleto možnosti. Anglija je pisana mešanica podeželja in urbanega. Podeželje predstavlja zeleno pokrajino od obalnih pečin do gozdov, dolge verige gričev, rodovitne ravnine, jezera ter številna druga naravna bogastva z manjšimi naselji, urbani del pa nekaj velikih območji, ki so priča razvoja vsega nekaj stoletji. V osemnajstem stoletju je Anglija bila še povečini kmetijska dežela, rojstvo industrijske revolucije pa jo je izrazito preobrazilo predvsem v industrijskih okoljih. Mnoge vasi in manjša mesta so se tako zaradi danosti spremenile v mesta oziroma urbana območja, ki so omogočala hraniti apetite razvoja in napredka. Danes so to območja z preko milijonom prebivalstva ter zelo pestro iz zanimivo zgodbo za vsakega obiskovalca.

Anglija je zelena dežela s številnimi urbanimi otoki.

https://www.agencija-oskar.si/blog/wales-ni-anglija/

Categories
Potovanja

Korzika, prijetna dežela

Korzika je prijetna dežela

Turistom je Korzika znana dežela. Iz učnih ur zgodovine se je mnogim Korzika zatisnila v spomin za vse večne čase. Zato so redki, katerim Korzika ni znana. Možnosti, da se Korzika odkrije v vsej svoji lepoti je nešteto. Lahko velja za začetek potovanja preko celotne celine v smeri proti severu. Evropa je za potovanje prijetna dežela. Ljudje lahko potujejo na različne konce hitro in udobno. Seveda je hitrost in udobje stvar osebne presoje. Nekateri želijo potovanja brez posebnega napora. Želijo torej, da potujejo od kraja do kraja brez najmanjše potrebne obvezne aktivnosti in napora. Drugi ta napor razumejo kot dobrodošlo. Njihova lastna aktivnost, ki omogoča potovanja se jim zdi zanimiva izkušnja. Ker je potovanje v veliki meri odvisno od njihove aktivnosti, to pomeni, da so umsko in fizično bistveno bolj aktivirani. Posledično se v spominske celice vnese doživetje na bistveno bolj obsežen način. Potovanja po evropskem kontinentu so tudi enostavna zaradi današnjega načina komuniciranja. Sodobno komuniciranje preko naprav informacijske tehnologije v veliki meri odpravlja razne jezikovne ovire, ki se pojavljajo na potovanjih. Evropa je dežela številnih jezikov. Ovire, ki jih predstavljajo so velikokrat predvsem neizkušenost. Vsak jezik se človek lahko navadi skladno s svojo željo po učenju. V primeru, da je želja po učenju velika, proces učenja poteka hitro, rezultati so hitro slišni, vidni in prisotni na kratko povedano. Hkrati pa imamo tudi nekatere manj dobre primere, ki potrjujejo pravilo. Današnji potniki imajo v primerjavi z potniki iz preteklosti kar nekaj prednosti. Veliko značilnosti potovanja si lahko pred potovanjem na eni strani ogledajo, na drugi strani pa izberejo. Sogovornikov in virov informacije je na pretek. Odlične informacije za načrtovanje potovanja, katerega začetek bo Korzika nadaljevala pa se bo v poljubni smeri proti severu, dobimo na vsakem koraku.

Korzika je hkrati znana in mnenj znana dežela Evrope.

http://www.agencija-oskar.si/korzika/

Categories
Turizem

Potovalna agencija, potovanja nekoč in danes

Potovalna agencija strankam nudi potovanja , ki so sestavni del človekovega življenja.Človek je od najstarejših dni do danes potovanja jemal kot vsakdanje aktivnosti. Potovalna agencija jih lahko nudi. Potujemo tudi danes, vendar so se potovanja v primerjavi s preteklostjo dodobra spremenila. Danes so potovanja v veliki meri del preživljanja prostega časa. Potovanja so način sproščanja in uživanja v aktivnostih, katere običajno niso povezana z našo profesionalno dejavnostjo, katra nam prinaša vsakdanji kruh.

V preteklosti so bila potovanja bistveno bolj povezana s prinašanjem vsakdanjega kruha in zagotavljanjem preživetja. Ljudje so se za potovanja odločili, ko so morali iskati boljše življenjske pogoje. Kot prva potovanja, ki jih je organizirala potovalna agencija lahko razglasimo potovanja z verskimi motivi. Potovanja z verskimi motivi oziroma romanja so bila tudi med našimi prednik pogosta. Posebnost potovanj z verskimi motivi oziroma romanja so potekala na daljših razdaljah. Te daljše razdalje so še za današnje čase spoštljive vrednosti, saj marsikdo niti na letni oddih ne odpotuje tako daleč. Potovanja z verskimi motivi oziroma romanja so potekala daljše obdobje, zato je bilo potrebno ob tem imeti niz drugih storitev. Danes bi temu rekli turistične storitve. Turistične storitve so vse aktivnosti, ki jih potovalna agencija zagotavljaje potniku udobje doma v oddaljenih krajih. Med klasične turistične aktivnosti, ki potovalna agencija nudi, sodijo prenočišče, hrana ter zagotavljanje osnovnih higienskih potreb.

Poleg tega so se že pred stoletji naši predniki na potovanjih z verskimi motivi ali romanji, znali motivirati z raznimi aktivnostmi. V veliki meri so bila povezana z religijo oziroma romarskim namenom. Danes podobno potovalna agencija zagotavlja razne aktivnosti, za motivacijo potnikov. Na potovanju mora imeti vsak potnik možnost motivacije. Možnost motivacije ga zaposli, potovanje naredi prijetno, posebna dodana vrednost je tudi občutek, da je za vloženo nekaj dobil. To je lahko spoznanje in vedenje o tujih krajih, njihovih naravnih, kulturnih in drugih znamenitostih. Potovalna agencija je dobra odločitev.

http://agencija-oskar.si/

Categories
Turizem

Oprema za kampiranje, množica potrebščin

Oprema za kampiranje je množica potrebščin, ki omogočajo dobro bivalno izkušnjo v naravnem okolju.

Dobra oprema za kampiranje je individualno prilagojena potrebam in željam posameznika. V osnovi je oprema za kampiranje sestavljena iz bivalne enote ter množice predmetov, ki omogočajo bolj ali manj civilizirano obliko bivanja v naravi. Bivalne enote so predvsem šotor, počitniška prikolica, bivalnik ter mobilne hiške. Oprema za kampiranje je vsaki bivalni enoti posebej prilagojena v lastnostih in drugih značilnosti. V manjši meri je obstaja možnost, da se oprema za kampiranje uporablja za dve ali več različnih bivalnih not. Več možnost uporabe nudijo v osnovi enake bivalne enote. Šotor je zagotovo najstarejša in najbolj osnovna bivalna enota za kampiranje. V večini primerov je šotor tudi simbol kampiranja. Nastal je v zgodnjih obdobjih zgodovine, ko je človek odkril praktičnost in uporabnost šotora. Predvsem pri nomadskih ljudstvih je bil šotor sila priljubljen, saj je omogočal prenos bivalne enote na večjih razdaljah oziroma povsod tam, kjer jo je človek potreboval. Šotore, kot praktično edino bivalno enoto srečamo še danes v prostranstvih Azije. Izkušnja bivanja v njej ljudi prepričuje v misel, da so klasični prijemi lahko v sodobnem času še kako dobro uporabni in praktični. Tudi mnoga testiranja materialov, ki omogočajo zaščito pred vremenskimi vplivi so pokazale, da naravni materiali lahko bolje ohranjajo temperaturo, ter hkrati skrbijo za dobro in udobno počutje. Slabost naravnih materialov je njihova cena, pa tudi praktičnost ni njihova največja vrlina. Šotori, ki jih danes srečamo v prostranstvih Azije so pravi logistični podvig za prenašanje. Nomadom to seveda ne predstavlja problema, sodobnemu človeku, ki si hoče šotor oprtati na rame ali postavit v prtljažnik prevoznega sredstva pa nudijo čisto drugačno izkušnjo. Temu primerno so danes šotori iz lahkih materialov, ki nudijo tako udobje bivanja kot tudi lahkoto transporta. Tudi v obdobju, ko jih ne potrebujemo nam v domu ne predstavljajo velike ovire in potratnosti prostora. Izbira je velika, predvsem je potrebno misliti na vse kar nujno potrebujemo in zahtevamo. V primeru, da se prvič odločamo za nakup bo dobrodošla izkušnja prijateljev, sorodnikov in znancev, ki imajo s šotori več izkušenj. Druga dobra referenca je izposoja šotora. Prijatelji, znanci in sorodniki, ki šotor imajo nam ga lahko posodijo za kratek čas. Na ta način bomo v prvi vrsti izvedeli ali je šotor sploh primeren za nas. Poleg prenašanja, sestavljanja in pospravljanja, ki zahteva nekaj veščin, je potrebno nekaj odrekanja udobja, predvsem v primerjavi z počitniškimi prikolicami, bivalniki in mobilnimi hiškami. Ko vse te dileme razrešimo in ugotovimo, da je šotor prava izbira za nas, se posvetimo drugim značilnostim, kot so materiali, način sestavljanja in pospravljanja, velikost in druge značilnosti. Na tak način bomo z izkušnjo ob nakupu najmanj zgrešili in v veliki meri kupili šotor, ki nam je pisan na kožo. Počitniška prikolica je danes sodobna različica bivalne enote na kolesih, katero so poznala že stara ljudstva. Današnja počitniška prikolica je postala zanimiva z razvojem avtomobilizma, predvsem pa dostopnosti avtomobila širšim množicam. Pravi izziv so počitniške prikolice ljudem predstavljale pred desetletji, ko so morali na eni strani zagotavljati dovolj veliko bivalno enoto za dostojno bivanje, na drugi stani pa niso smele biti prevelike in pretežke, saj jih skromna in šibka vozila izpred pol stoletja ne bi mogla vleči za seboj. Izziv je v nekaterih primerih pomenil odlično izkušnjo, mnogi danes svetovno znani proizvajalci vse svoje današnje obsežno znanje temeljijo prav na skromnih, vendar izvirnih začetkih. Do današnji dni so se počitniške prikolice razvile v vrsto različnih bivalnih enot, ki nudijo od skromne strehe nad glavo pa vse do prave hiše na kolesih. Izbira kupca je praktično neomejena, saj proizvajalci omogočajo individualizacijo v vseh podrobnostih. Počitniške prikolice so svoj čas simbolizirale počitniške dni. Dostopnost, raznolikost ponudbe ter želja ljudi po bivanju v njih so pogojevali njihovo priljubljenost. Danes počitniške prikolice segajo predvsem na področje individualnosti, skupna raba je v zatonu. Zaradi dostopnih cen in investicije si seveda vsak želi svojo počitniško prikolico, k večjemu jo lastnik posoja prijateljem, znancem, ter vsem ljudem katerim zaupa. Dostopnost in bližina letovišč spremeni lastništvo počitniške prikolice v posebno dobro izkušnjo. Tako mnogi počitniško prikolico uporabljajo kot vikend na morju, v gorah ali na drugih njim všečnim mesti. Kraj kjer je počitniška prikolica locirana tako obiskujejo največkrat ob vikendih, sicer pa vsakič ko se ponudi priložnost. Posebno dobra je ta rešitev za vse, ki imajo možnost investiranja, se ne naveličajo obiskovanja ene lokacije v več zaporednih terminih, ter hočejo priročno in enostavno rešitev. V primeru, da je počitniška prikolica na morju, se ljudje s takšnimi izkušnjami letovanja radi pohvalijo, da so praktično vedno na morju oziroma večino časa v sezoni. Bivalniki so nastali z večanjem dostopnosti prevoznih sredstev. Ideja je v osnovi preprosta, saj na motorizirano osnovo postavijo bivalno enoto. V neskončnih možnostih je lahko bivalnik podobno kot počitniška prikolica opremljen z osnovnim udobjem strehe nad glavo ali pa je motorizirana hiša na kolesih. Razvoj bivalnikov je bil posebej hiter in velik v državah, kjer je bila njihova dostopnost na voljo vse, na drugi stani pa so imele države urejeno mrežo kampov oziroma objektov, kjer se je dalo z bivalniki za krajši ali daljši čas ustaviti. V naše kraje so bivalniki prišli z nekaj zamude, infrastruktura, ki omogoča bivanje v bivalniki pa se kljub temu pospešeno gradi in razvija. Zadnje desetletje je v kampe prineslo še eno novost, ki se je dokaj hitro razširila in našla krog ljudi, kateri so jo vzeli za svojo. Mobilne hiške pred dobrim desetletjem praktično še nismo poznali, danes vsak malce boljši kamp ima vsaj nekaj mobilnih hišk. Ker imajo te bivalne enote svoje konstrukcijske in druge osnovne zahteve v kampih običajno zasedajo svoje mesto. Privrženci in uporabniki takšnih bivalnih enot prisegajo na domačnost in pridih domače hiše. Tudi urejene okolice govorijo o tem, da je želja po pridihu domačnosti velika, temu primerno individualno prilagojena.

Oprema za kampiranje mora biti predvsem dostopna in primerna investitorjevim možnostim. V osnovi mora bivalni enoti vdihniti domačnost in omogočati življenjske pogoje. Oprema za kampiranje je v skupnem naboru lahko povezana v osnovne, razširjene ali razkošne skupine.

Oprema za kampiranje omogoča življenje v naravi.

Categories
Potovanja

Turistična agencija, pomembna podjetniška oblika

Turistična agencija je pomembna podjetniška oblika . Svetovne znane turistične dežele preko turizma ustvarijo pomemben delež prihodkov, turistična agencija, kot osnovna celica pomeni pomembe kamenček v mozaiku podjetniškega ustvarjanja dežele.

Pomembnosti, ki jo turistična agencija ima, so se začeli zavedati v 19.stoletju. Motivi in razlogi za potovanje so bili različni, veliko je k potovanju prispevala vera, na drugi strani so se premožnejši ljudje začeli zavedati pomena zdravega življenja izven mest. V preteklosti so bila namreč mesta legla številnih bolezni, katere so izvirale iz slabih higienski pogojev. Potovanja na deželo, kjer čistega zraka, vode in bistveno boljših življenjskih pogojev ni manjkalo, so bila za premožne odrešilna bilka. Marsikatera turistična agencija svoje bogate izkušnje temelji prav na takšni potovanji, mnogi turistični kraji enako še danes, svoje začetke dolgujejo pomenu zdravega načina življenja.

Turistična agencija potnikom omogoča paleto storitev, ki omogočajo strankam dobre bivalne pogoje in izpolnitev motiva za potovanje. Motivi za potovanja so različni, tako kot so različne stranke. Namen potovanja je lahko letovanje v tujih krajih, mnogo ljudi pa ima tako kot včasih namen potovanja izboljšanje zdravja, najdejo se tudi poslovni, verski in drugi razlogi za potovanja. Vsem naštetim motivom in razlogom turistična agencija zna prisluhniti. Motivom in razlogom zna vdahniti življenje, ter omogočiti strankam kar najboljše počutje, dobro izpolnitev motiva, ter lepo izkušnjo. Turistična agencija je ob dobrih izkušnjah strank najbolje nagrajena takrat, ko se stranke ponovno odločijo za njene storitve. Na tak način se najbolje potrdi kakovostna in dobra ponudba storitev.

V paleti ponudbe ima turistična agencija vse storitve, ki omogočajo kvalitetno in dobro bivanje v tujih krajev. Ljudem so znane predvsem prevozne storitve, gostinske storitve, omogočanje bivanja in druge podobne storitve. Danes pomemben del storitev predstavljajo tudi kulturni dogodki za različne okuse, saj se ljudje zavedajo pomembnosti kulturnega udejstvovanja. Turistična agencija je dober sopotnik na poti v tuje kraje in dežele.

Categories
Turizem

Filipini otoška država v Tihem oceanu

Filipini je otoška država v Tihem oceanu . Republika Filipini je sestavljena iz več kot 7000 otokov. Največja otoka Luzon in Mindanao predstavljata večino, kar dve tretjini ozemlja. Otoki so povečini gorati, z ozkimi ravninami na obalah.

Od celinske Azije so Filipini oddaljeni približno 100 km. Ime so Filipini dobili po Španskem kralju Filipu II. Otoke so španci zavzeli leta 1521. Območje so Španci zavzeli do sredine 16.stoletja. Filipini so bili tudi v strateških interesih Nizozemcev, ki so s Španci na tem območju velikokrat bojevali bitke za ozemlje.

Prebivalci republike Filipini danes povečini živijo od kmetijstva. Pomembni izvozni artikli so kokosovi orehi, sladkorni trs,ananas in banane. Kmetje republike Filipini gojijo tudi riž in koruzo, vendar predvsem za lastno prehrane. Pridobivanje novih kmetijskih površin je postal resen problem. Resen problem pridobivanja novih kmetijskih površin je na račun uničevanja gozdov. Poleg kmetijstva se prebivalci republike Filipini ukvarjajo z industrijo. Pomembne industrijske panoge so tekstil, elektrotehnika, kemična industrija. Na ozemlju republike Filipini se najde tudi mnoga rudna bogastva. Med pomembnimi rudnimi bogastvi prednjači baker. Poleg bakra so rudna bogastva zlato, nafta in nikelj.

Glavno mesto republike Filipini je Manila. Velja za velemesto z 14 milijoni prebivalstva, ki živi bodisi v ožjem območju mesta, bodisi v okolici. Manila je bila v 13. stoletju utrjeno mesto in trgovska postojanka. Zgradili so jo Malajci. Ime Manila izhaja iz fraze Maynilad. Lokalno prebivalstvo z njo označujejo rastlino iz katere so pridobivali milo. Rastlina je rasla na močvirnatih obalah zaliva. Manila je bila več kot tri stoletja sedež španske kolonialne oblasti. Kasneje so nadzor nad mestom prevzeli Američani. V drugi svetovni vojni je zaradi strateške lege Manila utrpela ogromno škode, saj je bila skoraj v celoti porušena. Prestolnica se danes hitro širi. Prenaseljenost, onesnaženost in kriminal so poglavitne težave s katerimi se ubada Manila, prestolnica republike Filipini .

Categories
Azija Počitnice Potovanja Tibet

10 najzanimivejših znamenitosti v Tibetu

Tibet ima številne znamenitosti iz zgodovine, zanimivo sedanjost in vznemirljivo prihodnost, ki kar čakajo, da jih odkrijete. Med 10 najzanimivejših zanimivosti v Tibetu, ki so hkrati najbolj obiskane, sodijo: Palača Potala, ki je simbol Tibeta, in se nahaja v Lhasi. Imenuje se po gori Potalaka, to je kamniti rt na južnem koncu Indije, mitološkem bivališču Avalokiteshvara, ki v prevodu pomeni »gospod, ki gleda dol«. Palača Potala je bila glavna rezidenca Dalajlam, vse do 14. Dalaj Lame, ki je leta 1959, v času vstaje pobegnil v Indijo. Od tedaj je palača Potala muzej in ena izmed petdesetih svetovnih znamenitosti, ki jih morate videti od blizu. Leta 1994 je bila palača Potala vpisana na seznam Unescove svetovne dediščine.

 

Tibet

 

To pa ni edina znamenitost, vpisana na Unesco seznam, ki jo lahko najdete v Tibetu. Leta 2000 in 2001 so na seznam namreč dodali še tempelj Jokhang in palačo Norbulingka. Jokhang, živahna tržnica s svetim vzdušjem, pomeni v prevodu »Budin dom« je tempelj, katerega posebnost je ta, da se v njem zbirajo različne budistične sekte, sam samostan pa ne pripada nobeni od njih. Norbulingka je naslednja znamenitost Tibeta, to je palača, ki pripada parku v Lhasi in je bila zgrajena leta 1755, kot letna rezidenca Dalaj Lame. Med 10 najzanimivejših znamenitosti v Tibetu pa sodi še Kajlaš, sveta gora vzhodne Azije. Tibetanci jo imenujejo Kangrinpoče-dragocen snežni dragulj, romanje na to goro pa odpusti prav vse grehe. Guge, ki so bile ustanovljene nekje v 10. stoletju, izgubljeno kraljestvo na jezerskem dnu je naslednja znamenitost, ki jo lahko obiščete v zahodnem delu Tibeta. Bazni tabor Mount Everesta, v kraljestvu najvišjih gora in sestop iz baznega tabora je vstop v neskončno divjino zahodnega Tibeta, saj daleč za vami ostanejo zadnje vasice, vas pa vodi pot v veličastje nedostopnega in odmaknjenega Tibeta. Od leta 1980 pa turisti zelo radi obiščejo še dve izmed najzanimivejših znamenitosti v Tibetu, to sta jezeri Namtso in samostan Tashilhunpo. Jezero Namtso imenujejo tudi nebeško jezero in je eno izmed najbolj popularnih turističnih destinacij v Tibetu, ter leži na višini 4718 metrov. Samostan Tashilhunpo, zgrajen leta 1447, je nekoč bil dom Panchen Lame. Jezero Mansorovar je eno izmed štirih svetih jezer in pomemna točka za številne romarje, ki se ne glede na temperature v njem okopajo. In še zadnje izmed 10 najzanimivejših znamenitosti v Tibetu, samostansko mestece Sakya, ki se ponaša z najbolj atraktivno dvorano v Tibetu, in s svojevrstno kombinacijo barv.