Categories
Zavarovanje Zdravje

Zares potrebujete dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

Kaj je všteto v obvezno zdravstveno zavarovanje?

Obvezno zdravstveno zavarovanje je zelo praktično, saj zagotavlja kritje stroškov zdravljenja bolezni ali poškodb, nastalih tudi med delovnim časom. Namenjeno je vsem državljanom, pa tudi tistim, ki zgolj začasno prebivajo na območju Republike Slovenije. Poleg stroškov zdravljenja vam obvezno zdravstveno zavarovanje zagotavlja tudi nadomestilo plače v času trajanja bolniške odsotnosti, poravnavo pogrebnine in posmrtnine ter povračilo potnih stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju.

 

Dodatne ugodnosti, ki jih prinaša dopolnilno zdravstveno zavarovanje   

Žal pa obvezno zdravstveno zavarovanje ne more zagotoviti povračila vseh stroškov. Brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja jih boste morali kriti sami. Slednje zajema stroške vseh doplačil, tudi stroške nastanitve in prehrane v zdravstveni ustanovi, zdravila na recept, stroške zobnoprotetičnih pripomočkov, medicinske tehnologije in reševalnih prevozov do 75 % cene. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje torej v praksi ni nič manj »obvezno« kot obvezno zdravstveno zavarovanje. Le pomislite, kako pogosto se soočamo z zdravljenji ali rehabilitacijami, ki jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije.

 

Zdravje – vaše največje bogastvo

Pogosto pravimo, da je zdravje naše največje bogastvo, vendar se velikokrat tega zavemo šele, ko je ogroženo. Kljub temu večino med nami navdaja primarni strah, da bomo ob primeru poškodbe ali bolezni ostali brez ustrezne oskrbe. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je ključni vzvod, s pomočjo katerega se lahko zavarujemo pred tovrstno situacijo, in dobro je, da se zavedamo njegovega pomena. Čeprav ne maramo misliti na bolezen ali poškodbe, se zdi, da nam ravno dopolnilno zdravstveno zavarovanje omogoča večjo brezskrbnost v prihodnosti. Ker nikoli zares ne veste, kaj vse vas čaka …

Categories
Zavarovanje

4 razlogi, zakaj je sklenitev življenjskega zavarovanja modra odločitev

Za nami rojenim …

Odgovornost in ena najpomembnejših nalog staršev je, da omogočite svojim otrokom pogoje za samostojno življenje v generaciji, ki bo predstavljala ključni segment družbe, ravno tako kot ga zdaj sami. Eden od glavnih predpogojev za to pa je finančna stabilnost. Z različnimi oblikami življenjskega zavarovanja lahko svojim otrokom zagotovite štipendije in jih razbremenite morebitnih dolgov.

 

Krediti čez glavo

Kreditno posojilo je ena od najbolj uveljavljenih oblik financiranja življenjskih projektov. Pogosto jih uporabimo za nakup stanovanja, avtomobila ali za izkoristek poslovne priložnosti. S tem si naložimo obveznosti odplačevanja za več let, včasih tudi za obdobje, ki obsega ključni del našega življenja. Zato je neizogibno, da mislimo tudi na svoje bližnje in se pozanimamo o kreditnem življenjskem zavarovanju. Ker jim ne želimo zapustiti naših obveznosti …

Naložba zaprihodnost

Življenjska zavarovanja danes pogosto nosijo tudi varčevalno funkcijo. Naložbena življenjska zavarovanja so inovativne rešitve, ki jih varujejo tudi zakonske določbe in pri katerih tveganje za izplačilo prevzame zavarovalnica. Tako se kot pomemben dolgoročni varčevalni vzvod vedno bolj uveljavljajo tudi življenjska zavarovanja.

 

Ko pride najhujše …

Obstaja fraza, da je v življenju nujno samo umreti. Ta fraza vsebuje dobršnjo mero črnega humorja, vendar opozarja na nekaj, kar nas vse čaka. Tega, kdaj nas lahko preseneti smrt, ne more nihče zares vedeti vnaprej. Kolikor že se trudimo, da bi svojim zanamcem in partnerjem zagotovili varno prihodnost, v trenutku ko pride najhujše, ta za nas ni več obvladljiva. Življenjsko zavarovanje v tem primeru odigra ključno vlogo pri zagotovitvi finančne stabilnosti tistim, ki smo jih pustili za sabo.

Categories
Zavarovanje

Zdravstvena zavarovalnica in odnos s strankami

Vsaka zdravstvena zavarovalnica mora v prvi vrsti skrbeti za interese svojih strank. Zelo pomembno je, da je odnos s strankami čim bolj dostojen, saj takrat, ko postanejo upravičeni do nadomestil za katera so plačevali premije, običajno imajo za seboj hudo bolezen ali poškodbo. Takrat mora zdravstvena zavarovalnica delovati čim hitreje in svoji stranki pomagati, saj dodatna skrb in nejevolja lahko zdravstveno stanje še dodatno poslabšajo.

Kadar se odločamo, katera zdravstvena zavarovalnica bi bila za nas najboljša, v resnici ne vemo, kakšen bo nivo storitve takrat, ko bomo želeli izplačilo ali katero drugo storitev, za katero smo plačevali. Te informacije lahko dobimo le od ljudi, ki so skozi proces že šli. Najbolje je, da vprašamo znance, ali je izbrana zdravstvena zavarovalnica korektna, ko nastopi škodni dogodek, ali dobro svetuje in če priskoči na pomoč, ko jo stranka potrebuje.

Dobra zdravstvena zavarovalnica bo vedno ponujala brezplačno telefonsko številko, na kateri lahko dobimo vse potrebne informacije, ki jih v danem trenutku potrebujemo.

Veliko ljudi je prepričanih, da je zdravstvena zavarovalnica nepotrebna. Prepričani so, da imajo jekleno zdravje, da se jim ne more nikoli nič zgoditi, ker so pač dovolj previdni, in podobno. V resnici pa sta zdravje in nezgode dve stvari, ki jih ljudje nikoli ne moremo imeti povsem pod lastnim nadzorom. Tukaj igra tveganje svojo ključno vlogo in kjer je tveganje, tam je tudi negotovost. Prepričanje, da je za nekoga zdravstvena zavarovalnica nepotrebna, je povsem prazno, saj bo vsak slej ko prej potreboval zdravniško oskrbo in bo s tem imel stroške, ki jih bo moral tako ali drugače poravnati.

Obišči Vzajemno, eno najbolj prijaznih in dostopnih zdravstvenih zavarovalnic – klik.

Categories
Razno Zavarovanje Zdravje

Kaj nam nudi zdravstvena zavarovalnica?

Zdravstvena zavarovalnica je poznana večini državljanov, ki si je kadarkoli urejalo katero izmed še kako potrebnih zdravstvenih zavarovanj. Nudi nam najrazličnejše pakete, ki so skrbno izbrani, vsak izmed njih pa je namenjen tako našim željam, kot potrebam, ki jih imamo, no, vsaj kar se tiče vrste zavarovanja. Za nas tako kar najbolje poskrbi, pa naj bo to v domačem okolju, ali v tujini. To je pravšnji kraj za sklepanje zavarovanj, saj le na takšen način najbolje poskrbimo za se in za svojo zdravje. Neredko se zgodi, da bolezen, poškodba ali nesreča dodobra oklesti naš proračun, s tem pa ne le našega, temveč je v težavah celotna družina. Prav zdravstveno zavarovanje, ki smo ga sklenili na kraju, ki ga imenujemo zdravstvena zavarovalnica pa nam pri tem še kako pomaga. V Sloveniji poznamo tri zdravstvene zavarovalnice, toda največja specializirana zavarovalnica je Vzajemna. Vzajemna  je zdravstvena zavarovalnica, ki s svojim priljubljenim sloganom svojim zavarovancem daje en lep občutek zaupanja in povezanosti. Je zdravstvena zavarovalnica, ki deluje na osnovi načela vzajemnosti, kar pomeni, da vsi člani vzajemne zavarovalnice vzajemno in solidarno zagotavljajo varnost za prav vsakega zavarovanca. Že sam slogan, ki jih krasi nam daje tisti občutek, da ji lahko zaupamo. Slednji se glasi, jaz zate-ti zame, kar v praksi pomeni, da vsi člani vzajemne zdravstvene zavarovalnice solidarno zagotavljajo varnost za prav vsakega posameznika posebej. Cilj zavarovalnice, ki deluje po načelu vzajemnosti ni nikakršno kovanje dobička, pač pa zadovoljevanje potreb njenih članov. Zdravstvena zavarovalnica nam pomaga, da smo varnejši in srečnejši.

Categories
Zavarovanje

Zdravstvena zavarovalnica zagotavlja hitro in preprosto pot do zdravnika

Zavarovalnica je tista, ki v hitrem tempu današnjega življenja pravočasno poskrbi za finančno varnost, vsaj kar se tiče našega zdravja. Pri nas največja specializirana zdravstvena zavarovalnica je Vzajemna. To je zavarovalnica, ki ima na področju zdravstvenih zavarovanj resnično dolgoletne izkušnje. Delovanje zavarovalnice temelji na vzajemnosti. Vzajemne zavarovalnice, med katere torej spada tudi Vzajemna, poslujejo na osnovi načela vzajemnosti, kar pomeni, da vsi zavarovanci delujejo po sistemu solidarnosti do prav vsakega člana. Zavarovalnica celovito poskrbi za našo zdravstveno varnost in nam nudi pestro ponudbo najrazličnejših zavarovalnih produktov.

Široka mreža po celotni državi, ki jo zdravstvena zavarovalnica zagotavlja s številnimi poslovalnicami, poskrbi za dobro dostopnost prav vsakega zavarovanca. Zdravstvena zavarovalnica – klikni tukaj,  svojim zavarovancem poleg najrazličnejših zavarovanj v sklopu programa zvestobe ponuja še ugodnosti s področja zdravja, zdrave prehrane, gibanja, sprostitve, kulture in znanja. Poleg tega pa svojim dolgoletnim članom omogoča aktivno vključevanje v organizirane in strokovno vodene dejavnosti, ki so povezane s športom in s gibanjem, kot so kolesarjenje, tek ali pohodništvo. Zdravstvena zavarovalnica ponuja svojim zavarovancem še brezplačno asistenčno storitev, kjer vam svetujejo tako o zdravstvenih težavah, ki vas pestijo, kako tudi o splošnih zdravstvenih zadevah. Da se zaupanje izplača poskrbi zdravstvena zavarovalnica – www.vzajemna.si.

Categories
Zavarovanje

Zdravstvena zavarovalnica, ustanova z nasmehom

Zdravstvena zavarovalnica je ustanova, ki jo še kako dobro pozna večina državljanov, ki si je kadarkoli urejalo katero izmed še kako potrebnih zdravstvenih zavarovanj. Prav zato, ker zavarovanje še nikoli ni bilo tako zelo pomembno, kakor je v današnjem času je zdravstvena zavarovalnica tista, ki nam pri pravilni odločitvi kar se da najboljše pomaga. Naj bomo doma ali pa v tujini, vedno je tu ta pravo zdravstveno zavarovanje za katerim stoji zdravstvena zavarovalnica, ki zna še kako dobro poskrbeti za naše želje in za naše potrebe.

Dolga zgodovina in načelo vzajemnosti je še dodaten plus, ki ga premore zdravstvena zavarovalnica, saj nam s tem daje še večji občutek varnosti in še večji občutek pripadnosti. Samo pomislite, kolikokrat se v primežu bolezni ali poškodbe znajdemo mi ali kdo od nam najbližjih. Brez ta pravega zavarovanja bi nas takšna pustolovščina stala pravo bogastvo. V današnjem času nam je pot do zdravstvene zavarovalnice krepko prihranjena, saj nas do ta pravega zavarovanja loči le en sam klik preko svetovnega spleta. Torej, v vsakem primeru naša prijateljica, sploh kadar smo v slabem stanju glede bolezni in se nam ne da hoditi od vrat do vrat in trkati nanje, je zdravstvena zavarovalnica.

Categories
Zavarovanje

Prava zavarovalnica za vso družino

Družina je najosnovnejša celica vsake družbe, zato jo moramo negovati in poskrbeti za varnost vseh njenih članov. Varnost in zdravje sta v sodobnem svetu vedno bolj iskani in cenjeni vrednoti, zato pazimo nase in na svoje družinske člane in delujmo preventivno. Le prava zavarovalnica zna ponuditi kakovostno zavarovanje celotne družine z različnimi paketi zavarovanj. Izbor pravega zavarovanja odžene marsikatero skrb zaradi zdravljenja bolezni in poškodb in tako lahko več časa posvetimo svojim otrokom in drugim družinskim članom.

Osnovno oz. obvezno zdravstveno zavarovanje ima sklenjeno vsak državljan, pokriva pa le stroške zdravljenja v nujnih primerih. Tu gre predvsem za življenjsko ogrožujoče bolezni in poškodbe, ter nujo zdravljenje fizičnih poškodb. Vseh ostalih zdravstvenih storitev, kot so obiski pri zdravniku, preventivni pregledi in diagnostika, zdravila za lajšanje vsakodnevnih tegob in podobno pa pa obvezno zdravstveno zavarovanje ne pokrivain je potrebno skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Zavarovanje za družino lahko obsega dopolnilno zdravstveno zavarovanje, nezgodno zavarovanje, zavarovanje za primer bolniške odsotnosti, zavarovanje za tujino in nadstandardno zavarovanje.

Morda najbolj pomembno zavarovanje naših otrok je prav nezgodno zavarovanje. Nezgodno zavarovanje zagotavlja izplačila ob invalidnosti, ob smrti, za bolnišnično zdravljenje, nadomestila za zlome in opekline in tudi nadomestila za zdravljenje poškodb. Tudi za starejše je sklenitev nezgodnega zavarovanja garancija za kritje stroškov zdravljenje raznih poškodb in bolezni in pomembno vpliva na aktivno življenje starostnikov.

Družinsko zavarovanje poskrbi za vse generacije v družini, in jim omogoča sproščeno in aktivno življenje.