Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Tajska – azijska turistična Meka

Tajska postaja vedno večja gonilna sila vzhodnoazijskega turizma in naval turistov je na to državo vedno večji. Tajski turizem je turizem dvojnosti, saj ponuja na eni strani nebrzdande elektronske zabave (svetovno znane so zabave prazne, polne, polprazne ali polpolne lune) in na drugi umirjene meditativne trekinge, spet na drugi pa pregrešno drage hotele za petične bogataše in povsem nasprotni avanturistični »backpacking« turizem. Komur pohodništvo v severnih gorah Tajske ne diši, si lahko privošči potapljanje na južnih tajskih otokih. Kdor se ne počuti udobno v velikih mestih, pa z lahkoto najde vasice, ki ne ležijo ob glavnih turističnih poteh.

Največje Tajske znamenitosti

  • Chiang Mai: drugo največje tajsko mesto, prestolnica kulture in religije. V mestu je več kot 300 wat oz. tajskih templjev, med katerimi sta najbolj znana najstarejši Wat Chiang Man in najlepši Wat Chedi Luang. V mesto pritegnejo tudi vrhunska tajska masaža in tajska kulinarika še najbolj pa nočno življenje in nočni bazar.
  • Zlati trikotnik: ta del Tajske se tako imenuje zaradi časov, ko je tam cvetela trgovina z opijem. Danes je uživanje drog na Tajskem stroko prepovedano, v muzeju opija pa je na ogled zgodovina tega predela in pripomočki za uživanje opija.
  • Ayuthaya: je nekdanja prestolnica Tajske, ime pa je dobila Ayodhye, kar v sanskrtu pomeni nepremagljiv. Je dom indijskega princa Rame iz epa Ramayana. Stari del mesta je prava zgodovinska ruševina, templji kot je Wat Ratchaburana pa so še danes čudoviti.
  • Bangkok: največje tajsko mesto in prestolnica države slovi predvsem po divjih zabavah in znameniti nočni tržnici, bolj znani kot rdeča četrt Patponga, glavne lokacije tajskega seks turizma. V mestu je možen tudi ogled spektakularne predstave s kobrami na farmi kač ter osupljivega živalskega vrta Saphran Zoo.