Tajska – Tajska svila in nakupovanje Dec10

Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Tajska – Tajska svila in nakupovanje

Turisti, ki obiskujejo Tajsko, so hitro ugotovili, da ta dežela ni primerna le za počivanje na peščenih plažah in spoznavanje kulture dediščine oddaljene dežele. Tajska je postala zanimiva destinacija za potovanje tudi zato, ker ponuja uživanje v ugodnem nakupovanju. Bangkok je tako postal prestolnica nakupovalnih središč, ki ponujajo tako mednarodne kot lokalne blagovne znamke. Bangkok tako ponuja različna trgovska središča, ki so med največjimi na svetu, med raznimi tržnicami, bazari in nakupovalnimi središči boste našli vse vrste ponudb.

Že želite pri nakupovanju spoznati nekaj tradicionalnega in značilnega za obiskano deželo, pa je to nedvomno tajska svila. Na podlagi arheoloških dokazov se sklepa, da Tajska proizvaja svilo že najmanj tri tisoč let. Značilnost proizvodnje tajske svile, ki se je ohranila skozi tradicijo ter ohranja visoko vrednost te svile, je ročno tkanje, zaradi katerega ima ta svila posebne značilnosti in kvalitete.

Ena izmed kvalitet tajske svile je enkratnost vzorcev in barv, ki jo je nemogoče doseči pri umetni svili, ki je strojno tkana. Pri strojnem tkanju je namreč vsak del tkanine isti po barvi in vzorcu, pri ročnem tkanju pa sta oba unikatna. Tajska svila ima tudi značilen lesk, tako da se odtenki barve spreminjajo, če so osvetljeni iz različnih kotov. Naravne materiale, iz katere je tkana tajska svila lahko prepoznate po tem, da če jo prižgete, ne bo smrdela po plastiki, temveč podobno kot prižgani lasje. Tako kot lasje bo tudi nehala goreti, če umaknete ognjeni vir. Brez uničevanja pa lahko pristnost svile opazite po drsenju in gibčnosti materiala, na primer tako, da jo pustite teči skozi prstan.

Naravna, ročno tkana tajska svila je seveda desetkrat dražja od umetno tkane. Kljub temu pa ugodnosti nakupa ne moremo postavili pod vprašaj.