5 različnih vrst kreditov – izberite pravega zase Okt24

Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

5 različnih vrst kreditov – izberite pravega zase

  1. Osebni krediti

Osebni krediti so najosnovnejša oblika bančnih posojil. Namenjeni so fizičnim osebam, ki dokažejo ustrezno kreditno zmožnost. Doba odplačevanja osebnega kredita je odvisna predvsem od tipa zavarovanja, ki ga izberete. Poraba denarja je povsem odvisna od vaših potreb, saj je osebni kredit običajno nakazan na vaš osebni račun.

  1. Stanovanjski krediti

Že dalj časa sanjate o lastni strehi nad glavo, kjer se vam ne bo potrebno ubadati z zoprnimi stanodajalci? Redki imajo privarčevanih dovolj sredstev za takojšen nakup, večina pa v tem primeru poseže po stanovanjskih kreditih, pri katerih lahko odplačilna doba sega celo do 30 let. Večina bank v zadnjem času ponuja tudi dodatno zavarovanje kredita za primer brezposelnosti kreditojemalca, kar vam zagotavlja večjo varnost.

  1. Krediti za avto

Dandanes je avtomobil večinoma nuja, brez katere ne gre. Če je vaše staro vozilo odslužilo svoj namen, so vam pri različnih bankah na voljo krediti za avto (ki pa lahko služijo tudi nakupu drugih motornih vozil ali plovil). Kredit za avto vam je izdan na podlagi računa oziroma predračuna, ki vam ga izda trgovec ali posrednik, v določenih primerih pa obstaja tudi možnost pridobitve omenjenega kredita brez zavarovanja.

  1. Študentski krediti

Študentski krediti so namenjeni predvsem nakupu knjig, plačilu šolnine, najemnine, potovanjem in tečajem. Pogoji pri najemu tovrstnih kreditov so običajno prilagojeni študentskemu položaju – obrestna mera in stroški odprtja so načeloma nižji, kredit je možno pridobiti tudi brez zavarovanja, študentje višjih letnikov imajo dodatne ugodnosti …  Sama odplačilna doba pri študentskem kreditu lahko običajno traja do 1 leta.

  1. Gotovinski krediti

So se pred vami nenadoma pojavili večji nepričakovani izdatki, na katere se niste ustrezno pripravili? V tem primeru se kot priročna rešitev ponujajo gotovinski krediti, ki so vam na voljo v kriznih situacijah. Gotovinski krediti – hitra pomoč na dosegu roke.