Xbox 360 in njegovi dodatki Avg21

Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Xbox 360 in njegovi dodatki

Xbox 360 je ena izmed novejših igralnih konzol svetovno znanega Microsofta in ima 250 GB trdega diska. V svojem bistvu je to multifunkcijska naprava, saj jo lahko uporabimo za Xbox 360 igre, shranjevanje glasbe in ogledovanje filmov ter tako dalje.

Kljub svoji večnamembnosti pa kupci svoj Xbox 360 še vedno največ uporabljajo za igranje iger. Xbox 360 igre so lahko narejene za enega igralca, ali pa za več igralcev naenkrat. Po svoji kakovosti Xbox 360 igre ne zaostajajo več veliko za običajnimi računalniškimi igrami. Njihova ločljivost je zelo visoka, so zelo kvalitetno izdelane in imajo zelo realistične zvočne učinke. Na splošno naj bi veljalo dejstvo, da Xbox 360 raje uporabljajo dečki kot deklice. To se pozna tudi na lestvicah najbolj popularnih iger za to konzolo, kjer kraljujejo predvsem strelske in pa športne Xbox 360 igre. Dva izmed teh primerov iger sta na primer Assassin’s Creed 3 in pa Virtua Tennis 4.

Poleg zmogljivosti same igralne konzole pa so na trgu tudi razni Xbox dodatki, ki jih lahko kupci kupijo in še povečajo zmogljivost svoje elektronske napravice. Xbox dodatki so na primer razni adapterji, namenjeni za povezovanje igralne konzole z zvočniki ali pa računalnikom. To so lahko tudi stopalke za volane, volani in pa menjalniki, ki omogočajo, da je igranje avtomobilskih iger še večji užitek, vendar pa morajo biti stopalke in volani med seboj kompatibilni. Volan je zelo podoben volanom v resničnih avtomobilih, le da ima nameščene še dodatne gumbe, s katerimi lažje izvajate igro. Eden izmed zanimivih Xbox dodatkov je tudi Xbox 360 miška, ki ima vgrajene tipke, tako da omogoča še večje užitke pri igranju strelskih iger. Med Xbox dodatki se najdejo tudi razni DVD zapisovalniki, ki omogočajo zapisovanje podatkov iz Xbox-a na DVD-je. Izbira dodatkov je torej ogromna, vsak igralec pa bo sam presodil, kaj najbolj potrebuje.