Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Kakšna je učinkovitost Zavoda za zaposlovanje RS?

Dejavnosti Zavoda za zaposlovanje

Zavod za zaposlovanje ne nudi zgolj pomoči pri iskanju zaposlitve, temveč poleg tega osnovnega poslanstva opravlja tudi mnogo drugih nalog, med katerimi je med drugim tudi usmerjanje odraslih v nadaljnje izobraževanje, ki je obenem pogosto (so)financirano s strani Zavoda za zaposlovanje, posebej če gre za deficitarne poklice. Zavod za zaposlovanje se poleg tega ukvarja tudi s konkretnimi nasveti, ki lahko izboljšajo vaš uspeh pri iskanju zaposlitve – v ta namen so pogosto organizirane različne delavnice in tečaji. Ne nazadnje pa Zavod za zaposlovanje ureja tudi denarna nadomestila v času brezposelnosti.

 

Stopnja brezposelnosti v Sloveniji

Kljub vsestranskemu delovanju Zavoda za zaposlovanje je stopnja brezposelnosti v Sloveniji še vedno relativno visoka, in sicer je v septembru 2011 znašala približno 8 % vsega aktivnega prebivalstva, med katerimi je po podatkih Zavoda za zaposlovanje največ mladih, ki vse težje pridejo do prve zaposlitve.  Sicer je med brezposelnimi osebami nekoliko več moških kakor žensk, Zavod za zaposlovanje pa še navaja, da je stopnja brezposelnosti precej višja pri ljudeh z nižjo izobrazbo

 

Alternativna pomoč pri iskanju zaposlitve

Zavod za zaposlovanje vam sicer omogoča redno in sistematično spremljanje bogate ponudbe aktualnih prostih delovnih mest, vendar pa ni edina možnost pri iskanju novega dela, saj obstaja tudi mnogo zaposlitvenih agencij, ki vam lahko prav tako pomagajo pri doseganju želenega cilja. Morda prav pri njih odkrijete prosto delovno mesto, ki ga na seznamu Zavoda za zaposlovanje niste in bi bilo kot nalašč za vas. Pomembno je torej, da svoje iskanje zastavite čim širše – naj bo Zavod za zaposlovanje le ena izmed pomoči, ne pa edina. Na ta način bodo vaše možnosti za uspeh precej boljše.

 

 

Kadar ne uspe nič, poskusi, poskusi vnovič. (William Edward Hickson)