Categories
Oglaševanje in marketing

6 zakonov za zagotovljeno uspešnost oglaševalskega podjetja

Podjetja pogosto spregledajo temelje oglaševanja. Najprej se je treba odločiti v katere medije se boste usmerili, toda ne glede na to, ali bo to internet, televizija, radio ali revija, so pomembne tehnike oglaševanja, ki vam lahko ne glede na velikost vašega podjetja zagotovijo uspeh.

 • Uporabljajte eno sporočilo.

Oglasi, ki so deležni največje pozornosti, ponavadi vsebujejo eno samo sporočilo, ki je preprosto in očarljivo. Vaše oglaševanje mora svoje sporočilo izraziti v treh sekundah ali manj.

 • Dodajte verodostojnost.

Dandanes oglaševanju  nihče več ne zaupa, zato morajo biti vaše trditve resnične in verodostojne. Kakršnakoli trditev, v katero vaša stranka ne vrjame, je izguba denarja.

 • Vse preizkusite.

Velika podjetja imajo več kapitala in sredstev, ki jih lahko izgubijo, medtem ko si manjša podjetja tega ne morejo privoščiti. Če želite preveriti uspešnost vašega oglaševanja, lahko to storite preprosto tako, da se vsake toliko časa pozanimate, kje so stranke slišale za vas.

 • Vedno bodite dostopni.

Vsaka brošura, škatlica, elektronski naslov ipd. naj vsebuje vaše kontaktne podatke: naslov spletne strani, elektronski naslov, telefonsko številko in naslov podjetja. Čeprav izgleda preprosto, mnogo podjetij na to preprosto pozabi. Bodite vsepovsod.

 • Povežite oglase s ciljnimi skupinami.

Oglaševanje bo uspešno, če se osredotočite na določeno ciljno skupino. Kot primer: oglasi v ženskih revijah pogosto razpravljajo o izgubi kilogramov in porabljanju kalorij, saj so namenjeni določeni skupini – ženskam.

 • Ustvarite radovednost.

Ustvarite oglase, ki v ljudeh vzbujajo zanimanje, saj bodo tako želeli več informacij in vas kontaktirali. Tukaj so posebej zaželeni oglasi v obliki videoposnetkov.

 

Nobeno podjetje ni tako majhno, da ne bi moglo imeti strank, in ko jih boste imeli, ne pozabite z njimi komunicirati o vaših novih izdelkih oz. ponudbah.

Categories
Hotel

Ljubljana: kratka predstavitev 4 hotelov

Ljubljana: Hotel Lev

Hotel Lev, ki se ponaša s kar petimi zvezdicami, se nahaja v neposredni bližini samega središča Ljubljane. Gostom je za nočitev na voljo 173 luksuzno opremljenih sob in apartmajev, Ljubljana pa se lahko prav po zaslugi omenjenega hotela pohvali tudi z igralnico (ta je del hotelskega kompleksa), ki privablja mnoge zabave željne obiskovalce. Začutite lasvegaški utrip kar sredi Ljubljane

Ljubljana: Hotel Union

Hotel Union se lahko pohvali z dolgo tradicijo, saj je bil zgrajen že davnega leta 1905, ko so bile tovrstne storitve v Ljubljani bolj redkost kot izjema. Lociran je v bližini Prešernovega trga, torej v samem centru mesta. V pritličju hotela se nahaja znamenita Unionska kavarna, ki že dolga desetletja predstavlja zbirno točko pomembnih prebivalcev mesta Ljubljana. Hotel Union ponuja svojim obiskovalcem kar 327 različnih sob, moderno urejenih in opremljenih z najsodobnejšo tehnologijo, gostom pa so na voljo tudi savne, fitnes in bazen.

Ljubljana: Hotel Slon

Hotel Slon, podobno kot že omenjena, spada med bolj znane in priljubljene ljubljanske hotele. Verjetno ni naključje, da se tudi ta hotel nahaja na zelo dobri lokaciji (in sicer ob Slovenski cesti), ki gostom omogoča, da imajo vse storitve, ki jih potrebujejo, na dosegu roke. Hotel Slon se lahko prav tako pohvali s petimi zvezdicami, ki obljubljajo luksuzno namestitev v osrčju Ljubljane. Ob bivanju v hotelu pa ne smete izpustiti obiska Zvezde – priljubljene slaščičarne v pritličju, ki ima pri Ljubljančanih že skorajda kulten status.

Hotel Slon

Ljubljana: Hostel Celica – hotel za mlade

Ljubljana se glede hotelov za mlade morda zares ne more ponašati s kvantiteto, se pa zato toliko lažje s kvaliteto. Hostel Celica, nekdanji zapor, je zaradi izvirno opremljenih sob prejel že številna mednarodna priznanja. Če omenimo zgolj eno – na lestvici Lonely Planeta je zasedel celo prvo mesto med hostli. Nepozabna izkušnja Ljubljane za mlade po srcu …

Hostel Celica

Categories
Terme

Terme Zreče – zdravilni oddih

Terme Zreče – program hujšanja

Vas mučijo odvečni kilogrami in ne veste, kako bi se lotili izgubljanja teže? Težko najdete motivacijo za dieto? Potrebujete napotke? V Termah Zreče vam ponujajo celovit shujševalni program, ki traja teden dni. V tem času boste sodelovali z najrazličnejšimi izkušenimi strokovnjaki (nutricionisti, zdravniki, športni trenerji …), specializiranimi prav za pomoč ljudem pri hujšanju. Terme Zreče vam zagotavljajo namestitev med trajanjem programa (7-krat polni penzion), če pa se odločite, da se prijavite v paru, lahko uveljavljate tudi dodaten popust.

 

Terme Zreče in savne

Savna izredno blagodejno vplivajo na telo in počutje. Redni obiski bodo poskrbeli za razstrupljanje vašega organizma. V Termah Zreče so vam na voljo različni tipi savn – klasične finske, parne turške ali infrardeče, ki kljub nižji temperaturi zraka veljajo za najučinkovitejše pri čiščenju telesa. Terme Zreče vam ponujajo tudi vodene programe, pri katerih sodelujejo izkušeni mojstri savnanja, ki vas vodijo skozi celoten proces. Programi so prilagojeni letnim časom, kar ponazarjajo že izvirna imena, ki so jih zanje poiskali v Termah Zreče: Gorske sanje, Poletni spomin, Jabolčna pravljica, Medena simfonija …

 

Terme Zreče – masaže

Terme Zreče se lahko pohvalijo tudi s pestro ponudbo najrazličnejših masaž – od klasičnih ročnih masaž hrbta pa vse do tajskih, ayurvedskih, masaž obraza ali stopal. Odločite se lahko tudi za posebno anticelulitno nego, ki bo opazno izboljšala videz vaše kože. S pomočjo masaž v Termah Zreče lahko hkrati poskrbite za svoje telo in dušo. Sprostitev, kot jo redko doživite. Vzemite si torej čas zase in se pustite razvajati izkušenim rokam maserjev, zaposlenih v Termah Zreče

 

Terme Zreče – prava pot do boljšega počutja!

Categories
Terme

Terme Maribor: pestra ponudba savn

 1. Terme Maribor: finske savne

Finske savne so verjetno najbolj znane in priljubljene; temperature so sicer res precej višje kot pri ostalih oblikah savn, vendar pa je zrak relativno suh, kar je manj obremenjujoče za organizem. V Termah Maribor lahko izbirate med dvema različnima tipoma tovrstnih savn. Za začetnike bo verjetno manj primerna ekstremna finska savna, saj temperature zraka v njej dosegajo kar od 80 do 100 °C. Če torej savnanja ne prakticirate pogosto, se ob obisku Term Maribor raje odločite za bolj blago različico finske savne – vlažnost zraka je tam sicer enaka kot v ekstremni (15–30%), temperatura pa je nekoliko nižja, saj sega od 60 do maksimalno 80 °C. Terme Maribor v svojem pravilniku svetujejo, da v finski savni ne ostanete več kot 15 minut.

 1. Terme Maribor: turške savne

V Termah Maribor so vam poleg finskih na voljo tudi turške savne. Temperatura v njih je občutno nižja, vendar pa je po drugi strani tudi relativna vlažnost zraka precej višja – prav zaradi tega je znana tudi pod imenom parna savna. Tovrstna oblika savnanja je priporočljiva predvsem pri dihalnih težavah. To še posebej velja za kombinacijo turške savne in eteričnih olj, ki jo poznajo tudi v Termah Maribor; na ta način se bodo vaše dihalne poti nedvomno prečistile, za morebitnim prehladom pa ne bo več sledu. Tudi v turški savni pa naj ne bi ostajali dlje kot 15 minut znotraj enega sklopa.

 1. Terme Maribor: infrardeče savne

V zadnjem času postaja vse bolj priljubljena infrardeča savna, ki jo lahko prav tako obiščete tudi v Termah Maribor. Zanjo je značilno, da je tu prevodnik toplote infrardeča toplota (za razliko od klasičnih savn, pri katerih toploto prevaja zrak), kar povzroči precej hitrejše izločanje strupov iz vašega telesa.

Obiščite Terme Maribor in izberite savno po svoji meri!

Categories
Delovna mesta

Moje delo in kariera

Kako lahko moje delo načrtujem na takšen način, da si lahko obetam dobro kariero? Veliko ljudi danes svojega dela ne jemlje dovolj resno, kajti delo kot vrednota ni več tako v ospredju. Vidimo lahko, da moje delo in kariera nista isto, vendar pa je za naše zadovoljstvo dobro, če sta. To pa seveda pomeni, da če sem v to prepričan, potem ne morem pričakovati velikih uspehov na svojem delovnem mestu. Če želim, da bi se moje delo razvijalo v kariero, moram sam postati proaktiven. Kaj to sploh pomeni? V osnovi gre za to, da pri izpopolnjevanju svojega znanja in veščin ne potrebujem zunanjih prisil, ampak se tega lotim samoiniciativno. To pomeni, da moje delo opravljam z visoko stopnjo motivacije.

maribor prosta delovna mesta

Številni krivijo za nizko stopnjo motivacije svoje delodajalce. Deloma imajo seveda prav, vendar moje delo mora imeti tudi samo določen motivacijski učinek name. Če sem do svojega dela pozitivno naravnan, potem me delovni uspehi že sami po sebi motivirajo. Temu pa seveda skoraj neizbežno sledijo napredovanja na višje pozicije v podjetju, višja plača in nadaljnja motivacija. Če moje delo jemljem kot kariero, potem lahko vidim, da je vse odvisno od motivacije in ko je ta enkrat prisotna, potem me bo gnala v doseganje novih, še višjih ciljev. Največ je odvisno od naših pogledov na delo in šele nato od naših sposobnosti, saj niti sami ne vemo dobro, česa smo vse zmožni, če pa sploh nismo motivirani. Moje delo mora biti ves čas takšno, da me motivira in s tem žene naprej, tako bo tudi pod do kariernih uspehov zagotovljena.

Categories
Kredit

Najem ali stanovanjski kredit?

 • »Hotel mama«

Stanovanjski kredit je v današnjih časih skoraj edina možnost za nakup nepremičnine. Seveda obstaja tudi možnost najema, nad čimer pa mnogi mladi zaradi visokih stroškov niso najbolj navdušeni. Tako mnogi raje ostajajo doma, v tako imenovanem »hotelu mama«, kar se pogosto zavleče celo do tridesetega leta ali še dlje. Tovrstno življenje ima seveda mnogo prednosti, zaradi česar se povprečna starost, pri kateri se mladi osamosvojijo, čedalje bolj povišuje. Stroški so nedvomno nižji, v večini primeru ni potrebno skrbeti za gospodinjska opravila, kar pomeni tudi ogromen prihranek časa, vendar pa ste po drugi strani tako brez prave zasebnosti in hkrati brez izkušenj s tem, kako povsem sam poskrbeti zase. Je torej v takšnih primerih stanovanjski kredit smiselna rešitev?

stanovanjski kreditt

 • Pot do osamosvojitve – najem ali nakup?

Višina najemnin se drastično povečuje, še posebej v večjih slovenskih mestih. Tako se pojavlja vprašanje, ali je najem stanovanja sploh racionalen. Na ta način pravzaprav vsak mesec plačujete za nekaj, kar na koncu ne bo vaše. Po drugi strani pa najem stanovanjskega kredita, ki je za mnoge edina pot do nakupa nepremičnine, prinaša tudi precej odgovornosti. V prvi vrsti potrebujete redno delo, saj bo odplačevanje trajalo kar nekaj let, zato je finančna stabilnost nujna. Obenem boste vi tisti, ki boste morali financirati vsa vzdrževalna dela, hkrati pa vam nakup ponuja tudi precej manj fleksibilnosti, kar se tiče morebitnih selitev. Kljub vsemu pa je povsem lastna streha nad glavo nekaj neprecenljivega, stanovanjski kredit pa najpogostejša pot do tiste prave neodvisnosti …

 

Categories
Oglaševanje in marketing

3 dejavnosti marketinških agencij (3-krat O)

Poglavitne dejavnosti marketinške agencije bi bilo mogoče strniti v 3 O-je – oblikovanje, oglaševanje in odnose z javnostmi. Se sprašujete, kaj vse zajemajo te opredelitve? Berite dalje …

 1. Oblikovanje

Marketinška agencija med drugim poskrbi tudi za grafično oblikovanje najrazličnejšega promocijskega materiala, ki ga potrebujete za uspešno trženje svojega izdelka. S pomočjo kvalitetne marketinške agencije  postavitev prepoznavne spletne strani ne bo več vaša skrb. Marketinške agencije prav tako poskrbijo za oblikovanje najrazličnejših prostorov, namenjenih predvsem oglaševalskim dogodkom, kot so sejmi, razstave, promocije …

 

 1. Oglaševanje

Primarna dejavnost marketinških agencij je seveda oglaševanje. To lahko poteka na različne načine ter prek raznovrstnih medijev, pri čemer dobiva vse pomembnejšo vlogo splet. Tako postaja pomembna zadolžitev marketinških agencij tudi optimizacija spletnih strani, ki poskrbi za drastično povečanje številka obiskovalcev. Seveda pa marketinške agencije kljub temu ne zanemarjajo klasičnih medijev, kot so časopisi, revije, radio, televizija … Cilj oglaševanja je namreč doseči čim širšo skupino ljudi. Marketinške agencije se za ustrezen medij odločajo tudi na podlagi ciljne skupine, kateri je določen izdelek namenjen.

 

 1.  Odnosi z javnostmi

Marketinška agencija je zadolžena tudi za stike s strankami. Sem spadajo organizacija različnih dogodkov, upravljanje vaših spletnih profilov, odgovarjanje na pripombe … Tovrstna dejavnost je najuspešnejša ob dobrem sodelovanju med vami in marketinško agencijo, saj ste konec koncev vi tisti, ki najbolje poznate izdelek, ki ga ponujate. V poplavi najrazličnejših informacij tako ni pomembna le vsebina, temveč tudi način, kako je ta vsebina predstavljena. In prav za način bodo v marketinških agencijah poskrbeli izkušeni strokovnjaki, ki vedo, da se vedno prodaja celosten paket.

Categories
Hotel

Bled: hotel za konferenčne prireditve

Poleg številnih naravnih lepot, ki obdajajo bližnjo in širšo okolico blejskega jezera ter vsako leto privabijo množice obiskovalcev, ponuja Bled tudi vso potrebno infrastrukturo za različne prireditve. Bled je tako svoje naravne danosti izkoristil za razvoj dodatne turistične ponudbe v vedno le bolj pomembni panogi konferenčnega turizma. Bled ponuja vse, kar je za to potrebno: hotel Bled, veliko konferenčno dvorano, ki sprejme do 512 ljudi, ter več manjših dvoran s kapaciteto za gostitev od 20 do 150 ljudi.

Razvoj konferenčnega turizma je omogočila tudi pestra ponudba prostočasnih dejavnosti, saj Bled ponuja raznovrstno paleto rekreativnih dejavnosti, kor so golf, jahanj, jamarstvo, balonarstvo, planinske dejavnosti, plavanje, potapljanje, drsanje na ledu in še bi lahko naštevali. Poleg konferenčnih kapacitet (hotel, dvorana, restavracija) je namreč Bled zaželena konferenčna destinacija ravno zaradi preostale zabavne ponudbe. Pomembno je, da namreč tudi na kongresih in konferencah udeleženci imajo možnosti aktivnega preživljanja časa, ki ga ne preživijo v konferenčni dvorani. Bled tako ponuja pestro življenje izven hotelov, ki se razteza od igranja v kazinu in drugega nočnega življenja do športnih in rekreativnih dejavnosti. Za uspešne konference in kongrese je pomembno, da se lahko udeleženci tovrstnih prireditev družijo tudi izven konferenčne dvorane. Bled seveda nudi tudi izvrstno kulinarično ponudbo, ki je v tem oziru pomembna.

Razlog za veliko priljubljenost Bleda kot konferenčne ali kongresne destinacije je tudi njegova geografska lega. Iz širšega gledišča namreč leži v samem osrčju Evrope, iz vidika prometnih povezavi pa je le 30 km oddaljen od letališča Jožeta Pučnika. Za konferenčne in kongresne dogodke torej Bled ponuja vse: hotel, dvorane, odlično hrano, raznovrstne prostočasne dejavnosti in primerno lego.

Categories
Terme

Storitve, ki jih ponujajo Terme Zreče, lahko vključimo v darilni bon

Terme Zreče so idiličen kraj ob vznožju Pohorja, ki so ga odkrili že številni domači in tuji turisti. Doslej še skorajda nihče ni odšel razočaran. To je seveda dober razlog za to, da lahko svoje sorodnike ali prijatelje obdarimo na prav poseben način. Terme Zreče ponujajo posebne darilne bone, ki vključujejo turistični paket storitev. Le redko kdo se spomni na tako izviren način obdarovanja, ki bo zagotovo presenetil in osrečil obdarjeno osebo. V darilni bon lahko vključimo praktično vse storitve, ki jih ponujajo Terme Zreče kot celota. Kaj naročiti v okviru darilnega bona, je odvisno od tega, kakšna je oseba, ki ji bomo takšen darilni bon podarili. V primeru, da želimo obdariti osebo, ki je šibkega zdravja ali pa le okreva po daljši bolezni oziroma poškodbi, potem mu lahko podarimo paket, ki vsebuje zdravstvene storitve.

Terme Zreče namreč ponujajo izjemno pester nabor specialističnih pregledov in terapij. Tako lahko nekomu, ki trpi za športno poškodbo, podarimo bon, ki vsebuje program športne fizioterapije. Tako lahko v Termah Zreče okrepi križne vezi v kolenu, lahko se sprosti s pomočjo športne masaže ali pa izkoristi prilagojen trening v fitnesu. Zelo priljubljena terapija, ki jo ponujajo Terme Zreče, je hidroterapija. Tukaj gre za individualne ali skupinske vaje, ki se izvajajo v kadeh ali pa v bazenih. V tem okviru se izvaja podvodna masaža, galvanske kopeli in med drugim tudi kopeli iz številnih zelišč. Darilni bon lahko oblikujemo tudi za osebe z drugimi potrebami ali željami, vse kar potrebujemo je le kanček kreativnosti in tako bodo Terme Zreče razveselile prav vsakega obdarovanca.

Categories
Internet

Zakaj mora marketinška agencija imeti svojo spletno stran?

Če ste lastnik marketinške agencije, se glede spletne strani pravzaprav ne bi smeli vprašati zakaj, ampak zakaj ne? S prisotnostjo na internetu povečate svoj vpliv, razširite posel in seveda povečate svoj zaslužek. Kar velja za vsa podjetja, velja tudi za marketinško agencijo – internet pomeni povsem novo tržišče, zato ga izkoristite po najboljših močeh.

Ponudite informacije o svoji agenciji

Spletne strani obstajajo prav zato, da lahko ljudje širijo, iščejo in najdejo informacije. Na spletni strani lahko objavite informacije o agenciji, načinu delovanja, zaposlenih in dosedanjih projektih. S tem boste povečali svojo kredibilnost, zato vam bodo bodoče stranke lažje zaupale. S pomočjo interneta lahko tudi pokažete svoje marketinške izkušnje – morda s pomočjo videoposnetkov, izjav zadovoljnih stran in podobno. S trenutnimi in bodočimi strankami lahko navežete stik tudi s pomočjo mailing liste ali bloga.

Razširite svoj marketinški vpliv

Postaviti spletno stran ni danes prav nič zahtevno, poskrbite le, da bo stran prijetna na pogled in pregledna, sicer lahko stranke prej odvrne kot privabi. Če sami ne obvladate interneta, poiščite strokovnjaka, ki vam bo pomagal. Ko bo stran urejena, pa morate seveda poskrbeti še za to, da jo bodo bodoče stranke našle v množici vseh drugih spletnih strani. Da bo vaša marketinška agencija dosegla čim večji krog ljudi, se lahko poslužite tudi popularnih družbenih omrežij, kot sta Twitter in Facebook.

 

V času, ko vedno več ljudi vedno pogosteje uporablja internet, je postalo že skoraj nujno, da ima vsako podjetje, ne glede na velikost, svojo spletno stran – in enako velja seveda tudi za marketinške agencije.