Categories
Optimizacija

Ne veste, zakaj bi potrebovali optimiziranje spletne strani?

Ne glede na to, zakaj ste se odločili postaviti spletno stran, je zagotovo v vašem interesu, da jo obišče čim več ljudi. Verjetno ste se že tudi vprašali, kako povečati obisk – seveda čim hitreje in s čim manj stroški. Na to vprašanje vam bodo najbolje znali odgovoriti strokovnjaki za optimiziranje spletnih strani.

optimizacija spletnih strani

Kaj pravzaprav je optimiziranje?

Spletne strani so del nepregledne množice drugih strani. Večina ljudi se v tej množici orientira s pomočjo spletnih iskalnikov kot sta Googe ali Najdi.si. Kaj hočemo povedati s tem? Večina uporabnikov interneta bo za iskanje informacij oz. novih spletnih strani uporabila iskalnik. Naslednje dejstvo je tudi to, da bo večina preletela le prvo stran najdenih zadetkov, redkeje drugo ali tretjo, naprej pa ne gleda skoraj nihče. Kaj to pomeni za vašo stran? Zelo preprosto je – če vas ni med zadetki, obiskovalci ne bodo našli k vam. Optimiziranje spletnih strani pa je prav tisto, kar izboljša položaj vaše strani na iskalnikih, zato se ta pri izbranih ključnih besedah pojavlja na vrhu sezama zadetkov.

Si lahko pomagam tudi sam?

Težko – bolje je, da se za optimiziranje spletne strani obrnete na strokovnjaka, ki bo s svojimi izkušnjami v najkrajšem možnem času dosegel optimalne rezultate. Ko se boste odločali, komu zaupati to nalogo, pa upoštevajte predvsem reference, ki jih določena agencija že ima. To je nekakšna garancija, da obvladajo svoje delo in se pri tem ne poslužujejo nedovoljenih prijemov, ki bi lahko na koncu vaši spletni strani celo škodovali.

 

Če torej želite povečati svoj krog obiskovalcev, le premislite o optimiziranju spletnih strani.


 

Categories
Hostel

Ljubljana in prenočišča: hostel kot najugodnejša rešitev

Za popotnike Ljubljana ponuja predvsem dve vrsti prenočišč: hostel ali hotel.  Ker klimatske razmere v Ljubljani niso dovolj ugodne za spanje na prostem, camping v Ljubljani ne pride v poštev, razen v poletnih mesecih. Povprečne temperature v Ljubljani namreč sežejo čez 20 stopinj Celzija le v juniju in juliju ter morda avgustu, od oktobra do marca pa so v povprečju pod 10 stopinj Celzija in okoli ali celo pod ničlo v zimskih mesecih (decembru, januarju in februarju). Trg nepremičnin v Ljubljani pa ni tako močno razvit, da bi obstajala ponudba oddaje stanovanj za krajši čas. Ljubljana tako njenim obiskovalcem za prenočišče ponuja hostel ali hotel. Pri tem velja upoštevati, da so – kot drugod po svetu – tudi v Ljubljani hostli običajno cenejši od hotelov. Cenovno najugodnejša rešitev, ki jo za prenočevanje ponuja Ljubljana, so torej hostli.

ljubljana
Letni kino na gradu Ljubljana

Hostlov je v Ljubljani zadovoljivo veliko, raztreseni pa so predvsem po centru mesta. Izbira hostla v Ljubljani zato tudi zniža stroške, ki so sicer povezani z premikanjem po mestu. Ker je večina turističnih atrakcij lociranih v centru, se lahko do ogleda večine znamenitosti obiskovalci odpravijo peš. Ljubljana je pešcem prijazno mesto, saj je večina strogega mestnega centra zaprta za promet in tako primerna za sprehode po starem delu mesta. Ljubljana tudi spodbuja gibanje po mestu z uporabo koles. Kolesarske steze so urejene in primerno označene po vseh pomembnih cestah in poteh. Možna je seveda tudi izposoja koles. Tudi iz tega vidika je zato hostel primerna izbira, Ljubljana pa jih ima glede na njeno velikost zadovoljivo veliko.

Categories
Oglaševanje in marketing

Oglaševanje na spletu

Kako povečati obisk spletne strani?

Oglaševanje se s klasičnih medijev vse bolj seli na splet. Spletna stran tako predstavlja pomemben stik med vami in vašimi strankami. Toda kako poskrbeti za to, da boste v množici različnih ponudnikov opaženi? Rešitev je preprosta … Optimizacija spletnih strani je postala ena izmed ključnih sestavin uspešnega oglaševanja. Z njeno pomočjo bo vaša spletna stran pozicionirana precej višje v spletnih iskalnikih, kot je bila doslej. Če želite prodati nek izdelek ali storitev, morate najprej stopiti iz povprečja, pridobiti pozornost potencialnih kupcev. Šele ko je ta predpogoj izpolnjen, se lahko začne resnično oglaševanje. Optimizirane spletne strani so prilagojene dejanskim potrebam strank, ki so preučevane s pomočjo najpogosteje iskanih ključnih besed. Oglaševanje na spletu je celosten proces, pri katerem ne smete izpuščati bistvenih elementov, če želite, da bo potekal uspešno in vam prinesel pozitivne poslovne rezultate.

oglaševanje

Oglaševanje na spletnih družabnih omrežjih

Oglaševalske agencije vse več pozornosti namenjajo tudi promociji vašega podjetja na različnih spletnih družabnih omrežjih, med katerimi je verjetno najpriljubljenejše Facebook. Tovrstno oglaševanje je relativno poceni, a vendarle običajno prinaša boljše rezultate kot klasični načini marketinga, saj doseže večje število ljudi. Posebej priljubljene so različne nagradne igre, ki pritegnejo pozornost morebitnih strank, ki tako posredno spoznajo vašo dejavnost. Za uspešno oglaševanje je pomembno tudi redno odzivanje na morebitne pripombe strank, saj si boste s tem pridobili kredibilnost.

 

Kakšna je prihodnost oglaševanja?

Čeprav je vpliv interneta ne proces oglaševanja nemogoče spregledati, pa se vseeno zdi, da le ne bo tako zlahka izpodrinil ostalih, klasičnih medijev. Prihodnost oglaševanja se tako najverjetneje skriva v premišljeni kombinaciji različnih medijev, pri čemer je potrebno  vsakič znova preučiti, kakšne so prednosti in slabosti posameznih oblik oglaševanja           znotraj konkretne situacije. Ni namreč univerzalnih receptov – vsako oglaševanje določenega izdelka ali storitve je zgodba zase in zahteva ogromno izkušenj ter kreativnosti …

Categories
Zaposlovanje

Zakaj razmišljati o delu v Mariboru?

V Sloveniji smo predvsem v zadnjem desetletju priča precej agresivni centralizaciji. Mladi si v veliki večini želijo dela v Ljubljani. To ima za posledico, da druge regije izgubljajo potencial svojih mladih perspektivnih kadrov. Mnogi se boste strinjali, da ni edini primeren kraj za dobro zaposlitev samo Ljubljana. Maribor ponuja marsikatero karierno priložnost o kateri bi veljalo razmišljati.

Delo v Mariboru ponuja marsikatero prednost. Če se vam ponudi priložnost dela v Mariboru jo zagrabite! Naj vam, kot dodaten argument za delo v Mariboru podam naslednja dejstva:mesečna  najemnina stanovanja je občutno nižja

  •  življenjski stroški so precej nižji
  •  Maribor ima dobro urejen mestni potniški promet
  •  ljudje so precej bolj sproščeni in odrti, kot npr. v Ljubljani
  •  vinorodni okoliš, uživali boste lahko v izjemnih vinih lokalnih vinogradnikov
  •  ne bo vam potrebno plače vati visokih cen eko hrane, kupili jo boste lahko od prijaznih lokalnih kmetov
  •  bližina Avstrije, v zelo kratkem času ste lahko že v Avstriji.
  •  lokalna kulinarika, uživaje v lokalni hrani po ugodnih cenah
  •  avtocesta proti Ljubljani ter dalje, vse do obale

Skratka delo v Mariboru je pametna izbira za vse, ki si upate narediti korak k boljšemu in bolj zdravemu življenjskemu stilu.

Če mogoče mislite, da je delo v Ljubljani bolje plačano, naj vsa opozorim, da v Ljubljani plačujete bistveno višje življenjske stroške, česar se bi po večini že morali zavedati, ko pogledate svoje mesečno finančno stanje. Za vse tiste, ki mogoče razmišljate o delu v Mariboru in morebitnem nakupu stanovanja, lahko podam dve zanimivi številki glede cene 2-sobnih stanovanj. V Mariboru boste za 2-sobno stanovanje, v izmeri cca. 60 m2 plačali cca. 68.000€, v Ljubljani o 2-sobnem stanovanju pod 100.000€ lahko le sanjate.

Razmislite kaj je najbolje za vsa in sprejmite racionalne rešitve, ki se vam bodo obrestovale na dolgi rok.

Več o Delo Maribor.

 

Categories
Hotel

Hotel v idiličnem kraju Bled

Bled skupaj z idiličnim jezerom, ki ga krasi mali otok s cerkvico, je ena najpomembnejših turističnih destinacij v Sloveniji. Turistična ponudba je zelo močno razvita, zato ne čudi, da izbrati hotel Bled sploh ni tako lahka izbira. Možnosti za prenočitev je toliko, da zadovoljilo povpraševanje številnih obiskovalcev turistične destinacije, ki se propagira z različnimi ponudbami: od konferenčnega in igralniškega turizma do vrste naravnih znamenitosti, ki vsako leto privabijo na tisoče obiskovalcev.

Park hotel Bled
Park hotel Bled

Bled je s svojo izjemno geografsko lego primerno izhodišče za vzpon na marsikateri okoliški hrib. Občudovanje narave pa lahko ponuja tudi z mirnimi sprehodi okoli jezera ali na bližnje griče, kot so Straža, Osojnica, Ojstrica, blejski grad ali razgledna točka na Kukovici. Izmed vseh teh gričev pogled seže čez krasno pokrajino z idilično cerkvico sredi jezera.  V bližini kraja se nahajata tudi krasni soteski, soteska Vintgar in Pokljuška soteska in seveda najpomembnejša naravna dediščina Slovenije, Triglavski narodni park.

Bled ponuja različne vrste nastanitev; hotel je najpogostejša izbira, poleg hotelov različnih vrst pa je možen tudi najem zasebnih sob oziroma apartmajev, prenočitev v mladinskih prenočiščih, na turističnih kmetijah, poleti in nasploh v toplih mesecih pa je na razpolago tudi camping. Izbira nastanitve je odvisna od razlogov, zaradi katerih obiskovalci prihajajo na Bled. Pestrost nastanitvene ponudbe izraža tudi pestrost teh razlogov. Izbrati primerno nastanitev, izbrati hotel izmed vse množice hotelov, ki jih Bled ponuja, zato sploh ni lahka odločitev.

Categories
Terme

Terme Zreče – Kombinacija zdraviliško-smučarskega užitka

Si želite aktivnega oddiha v objemu vrhunskega udobja, izbranih kulinaričnih specialitet in neokrnjene narave? Terme Zreče vam ponujajo prav to in še mnogo več. Zdravilišče ob vznožju Rogle je pravi raj za razvajanje. Naj si bo kratek vikend oddih ali kar celotedensko razvajanje, doživetje bo popolno.

terme Zreče

Zima, letni čas, ko prevladuje bela barva in mraz je obdobje, ko marsikdo razmišlja o pobegu v objem udobja topline zdraviliške ponudbe. Razvajanje v deželi savn, uživanje v masažni kadi ali uživanje ob čuti masaži celega telesa. Dame boste zagotovo posegle po lepotnih tretmajih in poskrbele z svoj brezhiben videz. Zdravilišče ponuja tudi izjemne kulinarične užitke, ki pa lahko kaj hitro poskrbijo, da krepko presežemo predviden obseg kalorij. A bodite brez skrbi. Če imate le malček discipline lahko tem odvečnim kalorijam pomahate v slovo z obiskom fitnesa, kjer vam bodo usposobljeni strokovnjaki fitnes vadbe svetovali pri pravilni uporabi fitnes naprav. Na vašo željo vam lahko pripravijo individualni program vadbe. Ker ob zaključku novega leta vedno sprejemamo razne zaobljube, lahko vaditelja, da vam pomaga tudi pri pripravi programa prehrane s katero si boste uredili počutje in bistveno izboljšali svojo učinkovitost na delovnem mestu in zasebno.

Rogla – prva asociacija, ki se večini pojavi so sveže zasnežene bele strmine, ki vabijo vse navdušence nad zimskimi športi. Uživali boste lahko tako v teku na smučeh, kot tudi alpskem smučanju in drugih vragolijah na snegu.

Zdravilišče v tako pestrem naravnem okolju, kot je Pohorje ponuja res enkratno doživetje. Besede so premalo, da bi lahko dejansko začutili kaj ta kombinacija ponuja. Preprosto se organizirajte in obiščite Zreče in Roglo.

 

Categories
Hostel

Hostel v centru mesta Ljubljana

Ko obiskovalec išče hostel v Ljubljani, bo najprej presenečen nad tem, da so vsi hostli renovirani in dobro opremljeni. Zanemarjenih hostlov z zastrelim pohištvom in opremo v Ljubljani ni najti. Poleg tega so tudi vsi hostli v Ljubljani locirani v samem centru mesta, tako da obiskovalcem ni treba skrbeti za vozne rede avtobusov ali splošno za načine, kako doseči center mesta.

hostel v ljubljani

Hostel v mestu Ljubljana tako poleg prenočišča z urejenimi prostori ponuja tudi neposreden dostop do vseh ljubljanskih znamenitost. Prebivanje v centru tako nudi vrsto ugodnosti. Vsi pomembnejši muzeji in tudi vse pomembnejše institucije se nahajajo v centru mesta. Lepote ljubljanske arhitekture so prav tako strnjene v starem mestnem jedru in okolici. Za mlade pa bo privlačno tudi dejstvo, da se večina nočnih lokalov in prireditvenih prostorov nahaja v centru. Ljubitelji narave pa bodo iz centra imeli le nekaj korakov do največjega ljubljanskega parka, Tivoli, v bližini katerega se nahaja tudi živalski vrt. Nedvomna prednost prenočitve v hostlu v Ljubljani je tako bližina vseh atrakcij in krajev zabave, ki jih Ljubljana ponuja.

Ljubljana ni ravno zelo veliko mesto, zato ne čudi, da je večina ponudbe mesta koncentrirana v njenem centru. Prav tako so prometne povezave v centru najmočnejše, tako da je center tudi najboljša iztočnica za obisk okoliških krajev. Hostel v centru mesta Ljubljana je zato najprimernejša izbira za prenočitev, saj poleg lepo opremljenih sob in skupnih prostorov ponuja tudi neposredno bližino vseh krajev, ki privlačijo obiskovalce Ljubljane.

 

 

Categories
Zdravje

Omega 3 maščobe so nujno potrebne za zdravo življenje

Danes živimo zelo stresno življenje, zaradi česar peša naše zdravje, kar pa lahko nadoknadimo, če zaužijemo dovolj omega 3 maščob. Zakaj se danes toliko govori o teh maščobah? Najprej velja poudariti, da so omega 3 zelo dobro raziskano področje, saj obstaja zelo veliko različnih empiričnih študij, ki potrjujejo njihove pozitivne učinke na človeško telo. Današnji stil življenje močno vpliva na vrsto hrane, ki jo izbiramo. Čedalje več jemo predelano hrano, ki ima veliko nezdravih maščob in zelo malo zdravih maščob, kot so omega 3 maščobe. Predelana hrana ima zelo malo zdravih snovi v sebi, pa tudi maščobe skozi toplotno obdelavo izgubijo pozitivne lastnosti, ki bi jih sicer lahko imele.

omega 3

Omega 3 so tako imenovane esencialne maščobe, to pa pomeni, da jih telo za svoje delovanje nujno potrebuje, vendar pa jih ne more proizvesti samo. Zaradi tega moramo omega 3 maščobe nujno pridobiti s hrano ali pa s prehranskimi dodatki v eni izmed oblik, ki so dostopne na trgu. Vsebnost omega 3 maščob v sodobni prehrani se je izjemno zmanjšal, to pa je eden izmed glavnih razlogov za to, da se pojavljajo številne bolezni sodobnega časa. Če je na eni strani problem v primanjkljaju omega 3 maščob, pa je problem na drugi strani v preveč velikem vnosu omega 6 maščob, ki jih s sodobno hrano zaužijemo preveč. S tem nastaja problem, ker če se delež omega 6 povečuje v razmerju do omega 3, to spodbuja različne vnetne procese v človeškem organizmu. S tem pa zdravniki povezujejo številne bolezni, ki segajo od srčno žilnih pa vse tja do raznih rakavih obolenj.

Categories
Zdravje

Kdaj je potrebno dodajati magnezij k naši prehrani

Način življenja in morebitne zdravstvene težave so velikokrat razlog, da bi morali magnezij dodati k naši prehrani v obliki prehranskega dodatka. Sploh kadar človek zboli in mu zmanjka apetit, zaradi česar s hrano ne dobi dovolj mineralnih snovi, se poveča potreba, da bi jih dodajal v obliki tablet ali napitkov. Veliko več magnezija, kot ga potrebujejo ostali, se priporoča športnikom – tako profesionalnim kot rekreativnim. Med športom in po njem se ljudje pričnemo močno potiti, takrat se iz telesa izločajo odpadne snovi in skupaj z njimi tudi mineralne snovi. Zato visoka telesna aktivnost zahteva tudi dodatno oskrbo z magnezijem. V primeru, da hitro občutimo mišično utrujenost, da nas krči v mečih oziroma da imamo poslabšan reakcijski čas, potem moramo, da bi se temu izognili, dodati magnezij.

magnezij

V primeru, da jemljemo zdravila, kot so diuretiki, nekateri antidepresivi in antibiotiki pa tudi druga zdravila, ki povzročajo večje izločanje urina, moramo dodajati magnezij, ker se njegovo izločanje s tem precej poveča. Tu velja opozoriti še na to, da je izločanje povečano tudi pri nekaterih bolnikih, ki trpijo za sladkorno boleznijo. Velikokrat pa se tudi ljudje, ki sicer ne trpijo zaradi zdravstvenih težav, ne zavedajo, da bi morali povečati vnos magnezija. V primeru, da živimo zelo stresno življenje, se poveča potreba, da bi v telo vnesli dodaten magnezij. Ker tega ne storimo, se še dodatno poveča stres in tako nastane začaran krog, ki ga je potrebno presekati, če želimo izboljšati zdravje in splošno telesno počutje. V takšnih primerih je potrebno dodajati magnezij s hrano, ki ima visoko vsebnost, ali pa s prehranskimi dodatki, kot so tablete in razni napitki.

Categories
Terme

Terme Maribor in športna aktivnost

Terme Maribor so turistično središče, ki privablja goste zaradi številnih storitev, ki jih ponuja. Veliko gostov se odloči, da bodo svoj dopust izkoristili za plavanje. Nekateri hoteli v Termah Maribor omogočajo plavanje v notranjih in zunanjih bazenih. Ker pa gre za termalno vodo, lahko pričakujemo, da se bo njena temperatura gibala med 29 in 35 stopinjami Celzija. Vendar pa se Terme Maribor ne ponašajo kar s katerokoli termalno vodo, ampak je ta obogatena s fluoridi in z jodidi. Plavanje je športna aktivnost, ki je že sama po sebi izjemno blagodejnaza telo, hkrati pa telo tudi učvrsti in kondicijsko izboljša. Vendar pa poleg tega, bo plavanje v Termah Maribor pripomoglo tudi pri drugih oblikah izboljšave počutja.

terme Maribor

Terme Maribor imajo namreč takšno termalno vodo, ki vsebuje takšno kemično sestavo, ki pomaga pri zdravljenju vezi in mišic. Pa tudi tisti, ki imajo težave s sklepi, bodo čutili blagodejne učinke te zdravilne vode. Dokazano je tudi, da ta termalna voda pomaga pri boleznih prebavil in celo pri nekaterih psihosomatskih obolenjih. Obiskati Terme Maribor pa ne pomeni, da se mora naša športna aktivnost nujno omejiti le na plavanje. V primeru, da obisk opravimo v zimskih časih, imamo izjemno priložnost za smučanje na Pohorju. Poleg smučanja tamkajšnja smučišča omogočajo tudi deskanje in tek na smučeh in sicer na nadmorski višini med 300 ter 1300 metrov. Iz športno rekreativnega vidika se Terme Maribor splača obiskati tudi v primeru, da se ukvarjamo s kolesarjenjem ali pa s pohodništvom, saj tamkajšnja okolica ponuja številne poti, ki so primerne za oba omenjena športa.