Categories
Zdravje in lepota

Ali belilna zobna pasta zares deluje?

Belo, bolj belo, najbolj belo 

Gonja za popolnim videzom je postala stalnica v naši kulturi. Kamorkoli se obrnete, naletite na oglase, ki vam ponujajo kozmetične izdelke, s pomočjo katerih naj bi bili videti bolje – in bili posledično tudi bolj srečni. Med tovrstne produkte spada tudi belilna zobna pasta, ki žanje veliko povpraševanja med kupci. Pa lahko z njeno pomočjo zares pridete do zvezdniškega nasmeška, ki ste si ga od nekdaj želeli? Je stvar res tako enostavna ali pa belilna zobna pasta morda le ni tako revolucionaren izdelek, kot je videti na prvi pogled?

beli zobje

Potencialne nevarnosti

Belilna zobna pasta lahko močno stanjša in poškoduje vašo zobno sklenino, saj načeloma ravno na ta način pride do učinka bolj belih zob. Čeprav so morda kratkoročni rezultati zadovoljivi, pa vam lahko uporaba tovrstne zobne paste dolgoročno povzroči kar precej nevšečnosti (in s tem povezanih stroškov za zobozdravstvene storitve), zato jo odsvetujejo tudi mnogi zobozdravniki.

Kako do bleščečega nasmeška?

Če ste trdno odločeni, da si želite bolj belih zob, se zadeve ne lotevajte sami s pomočjo nepreverjenih zobnih past. Raje se odpravite do izkušenega zobozdravnika, ki bo postopek izvedel profesionalno in poskrbel za čim manjšo škodo za vašo sklenino. Čeprav je tovrsten postopek seveda dražji od nakupa belilne zobne paste, pa se vam bo na dolgi rok zagotovo precej bolj izplačalo. Razni »domači eksperimenti« z belilnimi zobnimi pastami lahko povzročijo škodo, ki jo bo najbolj občutila predvsem vaša denarnica.

 

Pri vsem tem pa ne pozabite, da ste na koncu le vi tisti, ki lahko s svojo osebnostjo pričarate nekaj, česar nobena belilna zobna pasta ne more zares – popoln nasmeh! 

Categories
Dogodki

3 predlogi za izvirno poroko

Poroka je pogosto dogodek, na katerem uživajo vsi, le ženin in nevesta ne. Vam ni do stresnega načrtovanja velikega slavja, med katerim boste ves čas napeti in utrujeni od večmesečnih priprav? Morda pa bi denar raje porabili za intimno, a izvirno poroko, ki vam bo za vedno ostala v čudovitem spominu … Povabite le svoje najbližje in uživajte v prijetnem vzdušju – tako lahko vaš poročni dan zares postane najlepši dan v vašem življenju.

poroka
  1. Poroka na splavu

Poroka na splavu je precej neobičajna, vendar zato toliko bolj romantična izbira. Organizirati jo je mogoče na številnih slovenskih rekah – od Krke do Drave. Naj vaju rečni tok ponese mirnemu zakonu naproti. Poroka je le prvi korak.

  1. Poroka v balonu  

Bolj intimne možnosti, kot je poroka v balonu, skorajda ni. Pobegnita od vsakdanjega vrveža visoko pod nebo ter si v družbi ptic izmenjajta zaobljubi. Poroka v balonu seveda ni primerna izbira za ljudi, ki imajo strah pred višino, po drugi strani pa je lahko zanimiva izkušnja za adrenalinske navdušence. Če se odločita za tovrstno poroko, bosta resnično lahko rekla, da sta ta dan preživela z glavo v oblakih … Pozorna bodita le pri izbiri datuma, da vama vremenske razmere ne pokvarijo načrtov.

  1.  Poroka v gorah

Če sta s partnerjem ljubitelja gora, se lahko odločita tudi za zelo izvirno poroko v gorah. Boljšo kuliso za poročne fotografije si je težko predstavljati, spokojni zvoki narave pa so verjetno najlepša koračnica, ki vaju lahko pospremi v srečen zakon. Da se vama le ne bi zvrtelo od višine …

           

Kdor se ženi, dela srcu veselje in glavi skrbi. (slovaški pregovor)

 

Categories
Oglaševanje in marketing

Optimizacija spletne strani – investicija, ki se večkratno obrestuje

Kako poteka optimizacija spletne strani?

Predpogoj za uspešno optimizacijo spletne strani je natančna analiza, ki pokaže, katere besede, povezane z vašim delovanje, potencialne stranke največkrat vtipkajo v enega izmed spletnih iskalnikov. Šele na podlagi teh rezultatov se lahko prične dejanska optimizacija, torej prenova vaše spletne strani. To je običajno večmesečni proces, saj pravi rezultati ne pridejo kar čez noč. Za uspešno optimizacijo boste potrebovali izkušene pisce predstavitvenih besedil, ki bodo vsebovala »vroče iskalne pojme«, s pomočjo katerih boste na svojo spletno stran privabili nove obiskovalce. Temeljno vodilo optimizacije se namreč glasi: Če nisi opažen, te ni!

optimizacija spletnih strani

Strokovnjaki za optimizacijo

Optimizacije spletne strani ne zaupajte komurkoli, saj vas lahko na prvi pogled ugodna opcija drago stane. Odločite se za preverjeno podjetje z ustreznimi referencami – preverite, za katera podjetja so doslej opravljali optimizacijo spletnih strani. Prepričajte se,  da je tudi njihova lastna spletna stran ustrezno optimizirana, kar pomeni, da se pri iskanju po ključnih besedah, povezanih s to dejavnostjo, znajde med prvimi zadetki v spletnem iskalniku. Ne nazadnje pa je pomembno tudi to, ali podjetje pri optimizaciji upošteva mednarodni etični kodeks (SEO).

Večja prepoznavnost -> boljši poslovni rezultati

Oglaševanje na internetu nedvomno pridobiva prednost pred ostalimi oblikami marketinga. S pomočjo kvalitetne optimizacije spletne strani lahko dosežete ogromno število ljudi, jih seznanite s svojo dejavnostjo in si tako zagotovite tudi večjo poslovno uspešnost. Pomembno je namreč, da izstopite iz nepregledne množice ponudnikov enakih storitev, pritegnete pozornost. To se seveda ne bo zgodilo brez vloženega truda in kapitala, vendar pa se vam bo zagotovo obrestovalo. Brez dvoma je optimizacija spletne strani  v današnjih časih najbolj zanesljiva pot do uspeha … Bodite opaženi!

            

Categories
Dogodki

Pagode – odlična rešitev za poroko na prostem

Kaj so pagode?

Pagode so posebna oblika šotorov, ki so namenjeni predvsem nekoliko bolj slavnostnim pogostitvam, kot je, denimo, poroka. Tako vam ne bo potrebno skrbeti zaradi morebitnih vremenskih nevšečnosti – pod pagodami boste vi in vaši gostje na varnem, hkrati pa boste lahko uživali v naravi; odločite se lahko namreč za pagode z ali brez zunanjih sten. Uporabite jih lahko tudi kot priročno streho nad samopostrežnim bifejem, jih spremenite v plesišče, prostor za odlaganje daril … Sicer so pagode načeloma res nekoliko manjših dimenzij, kar pa je mogoče rešiti z združevanjem več posameznih pagod v en prostor, kar ustvarja dodaten eksotičen videz, ki spominja na tip gradnje, značilen za Daljni Vzhod.

pagode

Ko se funkcionalnost in estetika združita …

Načeloma so pagode bele barve, kar je še en razlog več, zakaj so izredno primerne prav za praznovanje poroke. Prepoznali jih boste po zašiljeni strehi, ki jih ločuje od običajnih šotorov.  Pagode so funkcionalna izbira za vse letne čase, saj je mogoče pozimi vanje namestiti ogrevalne naprave. Samo postavljanje je hitro in enostavno, prav tako pa tudi zlaganje. Preprosto je tudi morebitno prestavljanje že postavljenih pagod. Zložene zavzamejo izredno malo prostora in jih tako zlahka shranite po končanem slavju.

Vsestranska uporabnost

Odločite se lahko, da pagode ob posebnih priložnostih, kot je poroka, le najamete, seveda pa se lahko odločite tudi za nakup, saj se vam bo investicija zagotovo obrestovala. Pagode so namreč primerne za najrazličnejše priložnosti – od manjših vrtnih zabav do rojstnodnevnih pogostitev in praznovanj obletnic. V poletnem času so lahko tudi prijetno vsakodnevno zatočišče, kamor pobegnete pred pripekajočimi sončnimi žarki. Pagode vam tako omogočajo sproščeno preživljanje časa v naravi, ki ni odvisno od muhastih vremenskih okoliščin.

 

Pagode – mnogo več kot le navaden šotor!

 

Categories
Kozmetika

Običajna ali veganska kozmetika?

Primerjava cen

Veganska kozmetika postaja vse bolj priljubljena, zato je tudi njena cena čedalje bolj primerljiva s ceno običajne kozmetike. Če ste doslej kupovali običajno kozmetiko uveljavljenih blagovnih znamk (kar seveda še ni dokaz za kvaliteto!), boste s spremembo svojih navad in odločitvijo za vegansko kozmetiko celo prihranili. Zaradi vse večjega povpraševanja in posledično večje proizvodnje postaja veganska kozmetika dostopna tudi kupcem z nekoliko nižjimi dohodki. Cena torej ne more biti več izgovor, da ne bi tudi sami posegli po veganski kozmetiki.

veganska kozmetika

Prednosti veganske kozmetike

Za razliko od običajnih kozmetičnih izdelkov veganska kozmetika ne vsebuje nobenih živalskih sestavin, ki so lahko prenašalke različnih bolezni, med katerimi je celo bolezen norih krav. Poleg tega veganska kozmetika ni testirana na laboratorijskih živalih, zato je precej bolj humana izbira kot običajna kozmetika. Načeloma je veganska kozmetika pakirana v embalažah, ki jih je mogoče reciklirati, zaradi česar boste z nakupom pripomogli k ohranjanju neokrnjene narave. V izdelkih prav tako ne boste našli raznih umetnih dišav in barvil, ki pogosto dražijo vašo kožo, vendar ni zato učinkovitost veganske kozmetike nič slabša. Številne prednosti veganske kozmetike tako puščajo običajne kozmetične izdelke daleč za sabo.

Kje kupiti?

Če ste spoznali, da je veganska kozmetika resnično kozmetika prihodnosti, vas najverjetneje zanima, kje jo je mogoče kupiti. Najbolj zanesljiva izbira bodo verjetno specializirane trgovine, ki poleg veganske kozmetike ponujajo tudi ostale veganske izdelke. Nakup je večinoma mogoč kar prek spleta, kar vam bo prihranilo kar nekaj časa. V zadnjem času pa si veganska kozmetika utira svojo pot tudi na police običajnih drogerij. Trgovci so očitno spoznali, kam kažejo trendi oziroma povpraševanje kupcev – k varovanju narave, zaščiti živali in kvalitetni negi kože.

Categories
Razno

Kitare

Čeprav smo v zgodovini poznali več vrst različnih kitar, ki so se med seboj precej razlikovale, pa lahko danes kitare delimo na tri temeljne vrste. Akustična kitara ter klasične in električne kitare sestavljajo celoten sklop kitar, ki se danes pojavljajo na trgu.

Najbolj pogoste in primerne za začetnike so klasične kitare. Klasične kitare imajo plastične strune in zaradi tega je igranje na njih precej bolj enostavno. Med igranjem prsti trpijo bistveno manj, saj je plastika zelo prijazen material do prstov tistega, ki igra na takšno kitaro. Akordi za kitaro so prva stvar, ki jo mora začetnik poznati. Sami akordi za kitaro pa ne bodo dovolj, če nimate vsaj nekaj posluha in vztrajnosti, da dosežete zadani cilj, torej se naučite igrati kitaro. Osnovni akordi za kitaro so nekaj, kar boste verjetno dokaj hitro osvojili.

Kitara note so tista stvar, ki jo boste poiskali na internetu, če se želite sami naučiti igranja na kitaro. Kitara note vam pomaga pri iskanju osnovnih prijemov, a takšno iskanje, ki bo plod iskanja besede kitara note, ne bo dovolj za začetek. Kakšna glasbena šola, samostojni učitelj ali vsaj kakšen računalniški program bo precej boljši in lažji začetek, če prvič igrate na kitaro.

Da ne zaidemo preveč stran od primerjave kitar, lahko omenimo, da se akustična kitara ne razlikuje bistveno od klasične. Akustična kitara ima kovinske strune, ki so sicer manj udobne pri igranju, a zvok naj bi zvenel lepše. To je tudi bistvena sprememba, ki loči akustične kitare od klasičnih. Tovrstne kitare so manj primerne za začetnike, saj od glasbenika zahtevajo že kar učvrščene in uigrane prste. Tudi sama kitara je navadno nekoliko večja od klasične, njen vrat pa naj bi bil bolj ozek.

Če sta zgoraj opisana inštrumenta precej podobna, pa je električna kitara poglavje zase. Kot že ime pove, gre za inštrument, ki deluje na električno energijo. Poleg kitare potrebujemo pri igranju še nekaj pripomočkov, vsaj ojačevalec in zvočniki so nujno obvezni.

Categories
Šport

Kje kupiti smučarske jakne, perilo, hlače in ostalo?

Smučarska oblačila lahko kupimo na različnih koncih – smučarske jakne, bunde, hlače, dodatke in opremo najdemo v različnih trgovinah. Ne glede na to, ali iščete visoko kvaliteto ali čim bolj ugodno ceno, zagotovo boste našli pravo mesto za nakup smučarskih oblačil. Pred nakupom pobrskajte za nasveti, kako izbrati primerna oblačila, da vam ne bo smučarske jakne odpihnil prvi veter. Nato ap premislite, kakšne so vaše želje in izberite primerno trgovino.

smučarska oblačila

Diskontne trgovine

Pogoste lahko dobre osnovne kose, kot so puliji, puloverji in dolgo perilo, najdete v trgovinah s poceni oblačili. Seveda ne morete pričakovati ultra visoke kvalitete, a za osnovne potrebe lahko najdete ugodne ponudbe.

Nakupovalni centri

Če se boste po nakupih odpravili v pravem delu leta, lahko v običajnih trgovinah z oblačili najdete dobre kose za smučanje, od puloverjev do celo smučarskih jaken. Kako veste, ali so smučarske jakne kvalitetne? Lahko se orientirate po znamkah, ki so znane po kvaliteti.

Spletne trgovine

Spletne trgovine so posebno priročne, če imate npr. nagledane določene smučarske jakne, ki jih je preko spleta precej lažje najti kot po trgovinah. Če se boste odločili za to pod, najprej poiščite dovolj informacij. Preverite, katera oprema je primerna za vaš nivo smučanja. Za nakup smučarskih čevljev preko spleta se odločite le, če ste jih že pomerili v trgovini ali jih lahko vrnete brez večjih stroškov, saj vam morajo povsem ustrezati.

Outlet

To so trgovine, ki nudijo velike popuste, kar pomeni, da lahko najdete visokokvalitetne, drage znamke po cenah, ki si jih lahko privoščite. Seveda pa pazite, da vas popusti ne bodo zavedli in kupite le tisto, kar vam zares ustreza.

Trgovine s smučarsko opremo

Seveda so najbolj očitna izbira, kjer boste našli povprečno izbiro opreme, smučarskih jaken, oblačil in dodatkov.

Categories
Hobiji

Digitalni fotoaparati

Vas digitalni fotoaparati vedno znova presenečajo s porabo energije? Se vam zdi, da je nekaj narobe s fotoaparatom ali baterijo, saj se le-ta izčrpa zelo hitro? Mogoče krivite sebe za to in mislite, da počnete nekaj narobe?

Vaše skrbi so odveč, saj imajo digitalni fotoaparati prav to slabost, da potrebujejo precej energije za svoje delovanje in zaradi tega je tudi trajanje baterije zelo kratko. Ob pogosti uporabi ni nič nenavadnega, če se baterije spraznijo že v enem dnevu. Uporaba bliskavice še poveča porabo energije.

Da bi bili digitalni aparati čim bolj uporabni in čim cenejši za uporabo, imate na voljo dve možnosti. Lahko kupite baterije, ki se polnijo ali vztrajate s takšnimi, ki jih lahko uporabite le enkrat. Tudi baterije za polnjenje pa imajo svoje slabosti in z njimi bodo v začetku digitalni fotoaparati delovali precej dlje časa, kot pa po nekaj deset uporabah. Z vsakim polnjenjem se kapaciteta baterije lahko zmanjša in to povzroča, da se digitalni fotoaparati uporabljajo manj časa, če je baterija nekoliko starejša.

Tako DSLR fotoaparati kot kompaktni fotoaparati so pri porabi energije zelo potratni. Če bi morali izbirati med fotoaparati, ki požrejo manj električne energije, bi se težko odločili, če so to DSLR fotoaparati ali kompaktni fotoaparati. Vsekakor pa na potovanju, izletu ali ob kakšni podobni priložnosti ne prepustite vaših slik naključju in poskrbite, da imate vedno s seboj vsaj en paket rezervnih baterij, saj boste le tako lahko brezskrbno fotografirali.

Tako DSLR fotoaparati kot kompaktni fotoaparati omogočajo pregled slik na priloženem zaslonu. Naj bodo fotoaparati odvisni od baterij le takrat, ko je to nujno potrebno in nimate druge možnosti. Pri pregledovanju fotografij se lahko priključite tudi na drug vir energije ali predhodno prenesete slike na računalnik. Tako bodo fotoaparati bolj varčni, baterije bolj zdržljive in tudi vi boste bolj zadovoljni.

Categories
Otroci

Barbie igrače

Še ne veste kaj kupiti vaši hčerki ali hčerki vašega prijatelja, prijateljice, znanca ali znanke? Se vam zdi, da je njena omara že preveč polna različnih igrač in ne pomislite na nič takšnega, s čimer bi jo lahko presenetili?

Barbie ima prav gotovo kakšno rešitev. Ne le Barbie punčke, tudi številne druge igrače, ki nosijo to ime, so lahko odlično darilo in predstavljajo obilico zabave. Barbie je sicer v osnovi ime za modno punčko, ki jo vsi poznamo. Zasnovana je bila sicer že daljnega leta 1959 in do danes je postala prav gotovo ena izmed najbolj prepoznavnih igrač na svetovnem trgu.

Poleg Barbie lutke poznamo še Barbie risanke, igre Barbie in posamezne igrače, ki dopolnjujejo Barbie lutko, npr. Barbie hiša.

Barbie risanke, kot že ime pove, so risanke, v katerih igra glavno vlogo prav Barbie junakinja. Na naših kanalih Barbie risanke le redko zasledimo, a na internetu je teh risank dovolj, tako da jih lahko gledate vsi, ki bi to želeli. Obiščite katero koli spletno stran, ki nudi ogled risank in prav gotovo se med njimi najde tudi kakšna Barbie risanka.

Igre Barbie so zabavne in velikokrat navihane igre. Tudi te igre so dostopne na internetu in jih lahko večinoma igrate brezplačno. Igre Barbie je skupno ime za vse tovrstne igre, ki zajemajo obilico različnih iger, od zabavnih, strelskih do tistih iger, kjer lahko Barbie poljubno oblečete. Vašega otroka lahko tako zabavate tudi s pomočjo računalnika in tovrstnih iger.

Barbie hiša pa je tista stvar, ki bo najbolj primerna za darilo. Če ima tudi vaša hči obilico Barbie lutk, potem bo Barbie hiša prostor, kjer jih bo lahko pospravila. Če še nimate Barbie hiše potem je to lahko odlično presenečenje za rojstni dan, novo leto, božič ali kakšen drug praznik oz. dogodek.

Categories
Prosti čas

Je čas za nova oblačila? Pri nakupu ne pozabite na svoj tip postave!

Ne glede na to, ali kupujete oblačila za vsakdan, poslovna ali športna oblačila, če vaša postava ni v idealnih merah, se lahko hitro znajdete sredi nočne more. Preden se odpravite v trgovino, tako dobro premislite, koliko denarja lahko zapravite, kaj pravzaprav potrebujete in ne nazadnje – preverite, kakšen je vaš tip postave in kaj je zanj primerno. To vam bo pomagalo predvsem pri izbiri takšnih kosov oblačil, ki bodo polepšali vašo postavo.

Postava v obliki jabolka

Za postavo v obliki jabolka so značilne suhe roke in noge, široka ramena in polne prsi, teža pa se nabira okrog trebuha. Ko kupujete oblačila, izberite kose, ki bodo optično zožali vaš trup. Izogibajte se tesno oprijetim hlačam, ozkim mini krilom in prekratkim majicam. Izberite majice ali srajce z večjim izrezom, za piko na i pa dodajte veliko ogrlico in čevlje s peto, ki je lahko tudi polna.

Postava v obliki hruške

Gre za postavo, ki je zelo pogosta. Zanjo so značilni ozek vrat in trebuh ter širši spodnji del telesa. Med oblačili se odločite za zgodnji del, ki bo poudaril vaša ozka ramena in dodajte blazer. Izogibajte se ozkim krilom in hlačam, pri izbiri pa bodite pozorni tudi na to, da vam bodo ravno prav. Čevlji s peto so za vas odlična izbira, izognite pa se takim s paščkom okrog gležnjev.

Atletska postava

Imate široka ramena, mišičaste roke, raven trebuh in ravne boke? Svojo postavo lahko nekoliko omehčate z ohlapnejšimi srajcami in pasom okrog trebuha. Ne bojte se vzorcev, npr. rožic. Poiščite krilo, ki bo poudarilo vaše boke. Čevlji naj bodo dolgi in ozki, izogibajte se polni peti.

Da boste izbrali zares prava oblačila zase, pa poiščite še kakšen članek o pravi koloristiki za vaš ton kože!