Categories
Avtomobilizem

Kakovostni avtodeli

Na posamezne sestavne elemnte našega avtomobila navadno ne mislimo, vse do trenutka, ko se avto pokvari ali se pripeti prometna nesreča. Takrat smo primorani poiskati zamenjavo za poškodovan del avtomobila. Trgovin z avtodeli je povsem dovolj, vendar takšnih, ki bi ponujale kakovostne avtodele pa občutno manj. Zato moramo biti izredno previdni pri izbiri in preveriti ustrezno kakovost materialov in poreklo posameznih rezervnih delov. Na trgu je veliko nekakovostnih in necertificiranih avtodelov, ki ne zagotavljajo optimalnega delovanja, kar pa lahko pomeni dodatno ogrožanje varnosti in vzdržljivosti našega avtomobila. Če želimo, da bo naš avto deloval brezhibno in daljše časovno obdobje brez napak, poiščimo avtodele, ki imajo enake specifikacije in lastnosti, kot originalni avtodeli. Preverimo tudi ali so rezervni deli, ki jih iščemo, prestali zahtevna testiranja tako v tovarnah kot tudi skozi številne prevožene kilometre v testnih avtomobilih.

Segment avtomobilskih delov sestavljajo številne podkategorije:
svetila
ogledala
karoserijski deli
stekla
hladilni sistemi
podvozje
motor
dodatna oprema

V spletni trgovini podjetja Silux boste zagotovo našli kakovostne rezervne avtodele tudi za vaš avto. Pokrivajo 32 avtomoblskih znamk v skoraj vseh kategorijah avtodelov in veliko dodatne opreme.

Categories
Zdravje

Celiakija in življenjski slog

Osebe z diagnozo celiakije so vsi tisti, ki ne smejo uživati prehranskih izdelkov, ki vsebujejo gluten. Za mnoge sta izraz celiakija in gluten čisti neznanki zato bom namenili nekaj besed predstavitvi obeh.

Celiakija je bolezen oz kronična motnja tankega črevesa zaradi preobčutljivosti na gluten. Gluten je temeljna beljakovina pšenice, ki povzroča razjedo tankega črevesa. Celiakija je v veliko primerih dedna. Med najbolj primerne oblike diagnosticiranje celiakije spada biopsija tankega črevesa.

Edini učinkovit način za »spopad« s celiakijo je uživanje hrane brez glutena. Celiakija predstavlja kar precejšnjo oviro v vsakdanjem življenju. Obiski restavracij postanejo precej redkejši saj je zelo malo takih restavracij, ki bi ponujale menije z obroki brez glutena. Ni pa seveda vse tako črno. Naj izpostavimo, da oseba s celiakijo živi precej bolj zdravo. Hrana brez glutena je namreč bistveno manj industrijsko obdelana, v primerjavi s hrano, ki jo na sploh kupujemo potrošniki. Če ste bili diagnosticirani s celiakijo lahko ostanete povsem mirni. Kvaliteta življenja se vam lahko celo izboljša, s hrano brez glutena se boste počutili precej bolje, občutili boste, da imate kar na enkrat več energije. Sčasoma boste prišli do zaključka, da celiakija ne pomeni vedno le odrekanja, ampak tudi prednosti, ki postanejo še bolj izrazite skozi leta.

Categories
Zabava

Smešne slike za sproščen začetek dneva

Ponedeljki spadajo med tiste manj zaželene dneve, ko se moramo zjutraj ponovno odpraviti v službo. Smešne slike lahko postanejo naša sveža doza smeha ponedeljkovih juter in tudi drugih dni. Z ogledom smešnih slik se dan začne precej bolj sproščeno in z nasmehom na obrazu. Svetovni splet je prava zlata skrinja zabave, med katero spadajo tudi raznolike smešne slike. Spletno mesto z obetujočim poimenovanjem votlina je eno tistih spletnih mest kjer ne manjka vsebin za smeh in sproščanje.

Med najbolj priljubljene smešne slike zagotovo spadajo živali v najrazličnejših pozah, dodatno opremljene z napisi, ki vsakemu pričarajo nasmešek na obrazu. Tovrstne smešne slike se velikokrat delijo med prijatelji na družabnih omrežjih. Število všečkov nam pove kako priljubljena je določena smešna slika. Takoj za smešnimi slikami živali sledijo smešne slike z otroki, ki uganjajo razne vragolije. Še posebej njihova unikatna obrazna mimika nas nemalokrat nasmeji do solz. Pripadnice nežnejšega spola še posebej uživajo ob gledanju smešnih slik z mladimi nadebudneži v glavni vlogi.

Če se tudi vam kdaj zgodi, da vam poide motivacija ali da potrebujete razvedrilo, obiščite katero od spletnih mest s smešnimi slikami in si dajte duška. Saj veste, smeh je pol zdravja.

Categories
Otroci

5 razlogov za nakup otroškega vozička preko spleta

Načrtovanje družine je za veliko večino parov najpomembnejša življenjska odločitev, ki naj vedno bazira ne dobrem premisleku, podkrepljenim s čutom odgovornosti. Otroci so naše največje bogastvo zato se je vredno maksimalno potruditi.

Otroški voziček spada med opremo za otroka, o kateri starši pričnejo razmišljati že pred rojstvom otroka. Še ne tako dolgo nazaj je bil otroški voziček predmet izposoje med družinami. Dandanes pa si mladi starši želijo imeti svoj kvaliteten in udoben otroški voziček. Domena mladih staršev je med drugim tudi svetovni splet, kjer je mogoče najti prenekateri otroški voziček. V nadaljevanju si bomo pogledali 5 razlogov, ki govorijo v prid nakupa otroškega vozička preko spleta.

  1. Bodočim staršem priporočamo, da preko spletnih iskalnikov opravijo nekaj iskanj in raziščejo ponudbo otroških vozičkov preko spleta. Tako kot pri drugih produktih, so tudi cene otroških vozičkov zelo različne.
  2.  Ko enkrat do dobra preučite spletno ponudbo otroških vozičkov, priporočamo, da si naredite seznam vam najljubših. Pazite, da vozički v ožjem izboru dosegajo standard kvalitete in udobja, ki ga bo občutil tudi vaš malček.
  3. Ne glede na to, da ste se že skoraj odločili za nakup vozička preko spleta, je vsekakor smiselno, da pogledate tudi ponudbo v vam najbližji otroški trgovini. Mogoče ravno tu pridobite še kak pomemben podatek o otroških vozičkih.
  4. Spletna trgovina, ki ji nameravate razkriti vaše osebne podatke in dejansko opraviti nakup naj ima jasno navedena pravila glede nakupa in vračila izdelka. Vedno preverite, če je lastnik spletne trgovine z otroškimi vozički dejansko registrirana pravna oseba.
  5. Pri spletnem nakupu otroškega vozička nikoli ne pristanite na plačilo dostave. Pri otroških vozičkih gre za artikel take vrednosti, da bi moral vsak prodajalec ponuditi brezplačno dostavo in mogoče tudi kako simbolično darilce. Navsezadnje bo otroški voziček nudil udobje novorojenčku.
Categories
Izobraževanje in znanost

Kako se najlažje naučiti angleščine?

Znanje tujih jezikov postaja vedno bolj pomembno, saj se z njimi srečavamo vsakodnevno. Medtem ko se jih mladi učijo že v osnovni šoli, pa je problem neznanja tujih jezikov bolj pereč pri starejših generacijah. Starejši ljudje mnogokrat še v šolo niso hodili, kaj šele da bi se učili tujih jezikov. Tujih jezikov se lahko tako najlažje naučijo s tečaji tujih jezikov, kot je na primer tečaj angleščine. Angleščina, kot svetovni jezik, nas obkroža v vsakodnevnem življenju, pa naj bo to na televiziji, po radiu, na dopustu, v časopisih, in tako dalje. Predstavniki mlajših generacij so z angleščino kar dobro seznanjeni, medtem ko za starejše že preprosti stavki lahko predstavljejo večji zalogaj. Nekaterim starejšim neznanje tujih jezikov ne predstavlja težav, medtemo ko pa se nekateri odločijo za tečaje tujih jezikov, v našem primeru tečaj angleščine, saj želijo ostati v stiku s časom. Tečaji tujih jezikov so ponavadi razdeljeni glede na sam jezik učenja, glede na stopnjo zahtevnosti in pa glede na starost udeležencev.

Tako bi se, na primer, predstavnik starejše generacije, ki se angleščine še nikoli ni učil, moral udeležiti začetniškega tečaja angleščine za ljudi tretje generacije. Začetniški tečaji tujih jezikov izgledajo tako, da inštruktor udeležence seznani z osnovnimi besedami, kot so na primer hrana in pijača, pozdravi, opisi oseb, predstavitev samega sebe, in tako dalje. Na začetniških tečajih se udeleženci prav tako naučijo osnovnih časov in sestavljanja stavkov. Predstavniki starejše generacije imajo tečaj angleščine prilagojen za svojo starost, saj starejši ljudje znanje ponavadi težje osvajajo, kot pa mlajši. Njihove učne skupine so običajno manjše, snov pa jemljejo počasneje, tako da res vsi osvojijo znanje. Veliko predstavnikov starejše generacije se odloči za tečaj angleščine prav zaradi uporabe računalnika, saj se z angleškimi besedami srečujejo predvsem na internetu, ki pa ga posledično ne razumejo, saj ne razumejo besedišča.

Categories
Audio

Mp3 center

Spadate tudi vi med ljubitelje glasbe v mp3 formatu? Potem boste nedvomno navdušeni nad široko izbiro mp3 komadov, ki jih ponuja mp3 center – center glasbenega doživetja. Lastniki pametnih telefonov in ostalih mp3 predvajalnikov si lahko vse vaše priljubljene komade združite v palylisto katero si lahko preprosto prenesete na svojo pametno napravo. Mp3 download s pomočjo Mp3 centra je preprost, hiter in zabaven . Pisec teh vrstic sem bi enostavno brez besed, ko sem iz klika v klik odkrival nove in nove funkcionalnosti Mp3 centra. Poleg možnosti mp3 downloada imate možnost ogleda video posnetkov vaših priljubljenih pesmi, še več mp3 center ponuja pretvorbo in prenos youtube videospota na vaš računalnik ali kako drugo pametno napravo.

Iskanje pesmi je tako preprosto, kot iskanje z Googlom, uporabniška izkušnja je celo še boljša saj vas po vpisu vaše priljubljene skupine že čaka obsežen seznam pesmi in okence, kjer si lahko ogledate videospot. Pozabite na torrent strani Mp3 Center vam ponuja eleganten spletni vmesnik kjer si le z nekaj kliki sestavite svoje osebne playliste. Mp3 Center je postal prva izbira za mp3 download mnogih, preizkusite ga tudi vi. Obilo užitkov ob poslušanju glasbe vam želim.

Categories
Počitnice

Ni dvoma, Hotel Ljubljana primerljiv z vsemi svetovno znanimi hoteli

Hotel Ljubljana se lahko brez pretirane samohvale postavi ob bok marsikateremu hotelu, ki je priznan v najvišjih svetovnih merilih. Izbira hotelov v mestu Ljubljana je velika in raznolika, dostojna glavnemu mestu naše prelepe Slovenije. Različne želje, pričakovanja pa tudi predvsem finančne zmožnosti igrajo pri izbiri še največjo vlogo. Ljubitelj čudovite arhitekture, renesančnega sloga s pridihom baroka bo svoj prostor zagotovo našel v Hotelih Ljubljana, ki so v samem centru mesta. Stilska dovršenost, imenitna ponudba in vsesplošni luksuz, ki ga nudijo zadovolji še tako petičnega gosta zato so večkrat shajališče pomembnežev in svetovne elite. In ni iz tre izvito, da bomo v takšnem hotelu nehote ali hote srečali pomembnega državnika naše ali tuje države.

Za tiste, ki si želijo miru in sprostitve in jim spanje v strogem centru mesta ne prinaša tovrstnih užitkov temveč zgolj občutek utesnjenosti ne bo prav nobene dileme. Zeleno okolje in mirno vzdušje, ki ga nudi takšen Hotel Ljubljana boste našli le nekaj minut iz strogega centra. Tudi tam bomo doživeli prav vse kar nam nudijo tisti hoteli , ki so na seznamu pomembnih. Morda v njih ne boste naleteli na pomembneže, kljub temu pa boste našli mir, sproščeno vzdušje, zelo prijazno in ustrežljivo osebje. Če ste tip človeka, ki želi ob sprostitvi še rekreacijo boste zagotovi izbrali Bit Center Hotel Ljubljana v sklopu katerega se nahajajo športne površine in fitnes. Dan začnemo aktivno, v hotelskem fitnesu, wellness centru ali v bazenu, večer pa zaključimo v prijetnem vzdušju Hotela Ljubljana.

Categories
Avtomobilizem

Motorno olje Selenia

Vsak avto za pravilno delovanje motorja potrebuje redno menjavanje motornega olja. Motorna olja so olja, ki se dodajo motorju z notranjim izgorevanjem zato, da bi ta bolj gladko deloval. Motorna olja čistijo, zavirajo korozijo, izboljšujejo tesnenje in hladijo motor, tako da odvajajo toploto od gibljivih delov. Pridobljena so iz nafte in ostalih kemičnih derivatov. Najpogosteje se uporabljajo pri avtomobilih, tovornjakih in drugih prevoznih sredstvih, uporabljajo pa se tudi pri raznih industrijskih strojih. Eno izmed bolj znanih motornih olj je motorno olje Selenia. Podjetje Selenia je leta 1912 nastalo kot veja podjetja Fiat. Sprva so začeli na domačem trgu, kasneje pa so se s proizvodnjo motornih olj Selenia razširili tudi na tuje trge, natančneje leta 1980, ko so odprli prve pisarne v Braziliji.

Leta 2000 so prevzeli podjetje Viscosity oil, ki je prav tako proizvajalo motorna olja. To podjetje je posedovalo pomembno in originalno tehnologijo, tako da je podjetje Selenia ob prevzemu postalo vodilno v proizvajanju motornih olj za kmetijsko mehanizacijo. Podjetje Selenia je leta 2003 prevzelo še podjetje Rondine Azienda Petrolchimica, konec leta 2005 podjetje Misal Arexons, leta 2006 pa Sonoco Belgium. Motorno olje Selenia pa ni več proizvajano samo v okviru podjetja Selenia, saj je to leta 2007 postalo del podjetja Petronas. Najbolj zvesti uporabniki motornih olj Selenia so vozniki matičnega Fiata, Lancie in pa Alfa Romea. Čeprav je podjetje sedaj pod tujim okriljem, mu domači proizvajalci vozil še vedno zaupajo. Čeprav imajo svoje poslovalnice že praktično po celem svetu, največjo prodajo motornih olj dosegajo prav v Italiji. Njihova najbolje prodajana motorna olja so Selenia K Pure Energy, Selenia Racing, Selenia Turbo Diesel, Selenia WR, Selenia 20K in Selenia Gold. Poleg motornih olj Selenia pa so na trgu prisotna tudi druga motorna olja. To so na primer: Gazprom, Shell, Xcel, Moto, Mobil in druga.

Categories
Pohištvo

Bivalna kuhinja kot srce doma

Sodoben način bivanja zelo pogosto postavlja kuhinjo kot osrednji prostor našega doma. Kuhinja ni več le prostor za pripravo hrane, ampak tudi prostor za družinsko druženje. Moderne kuhinje, najsi bodo velike ali majne, so poleg glavne dejavnosti (kuhanja) zasnovane tudi za opravljanje drugih gospodnjskih nalog (pranja, likanja) in družabnih aktivnosti (uporaba računalnika, pogovori, učenje z otroki in podobno).

Namen uporabe kuhinje je potrebno upoštevati že pri njenem načrtovanju. To najlažje storimo s praktičnim izrisom kuhinje v tlorisu. Največji povdarek naj bo na umestitvi kuhinjskih elementov, pri tem pa moramo paziti na maksimalno izkoriščenje naravne svetlobe in možnost zračenja, še posebno če je kuhinja združena z dnevnim prostorom.

Pomeben del kuhinje je tudi jedilnica. Če je prostor dovolj velik, nam velika miza obkrožena z udobnimi stoli poleg prostora za hranjenje služi tudi kot prostor za druženje z gosti. Če je kuhinja manjša pa je bolj primereno postaviti jedilni kot, ker prostor zaseda bolj funkcionalno.

Bivalna kuhinja se pogosto uporablja tudi za dnevno bivanje ali pa je del dnevnega prostora. Združitev teh dveh prostorov prinaša tako prednosti, kot slabosti. Te so sicer odvisne od načina našega bivanja in velikosti družine, zagotovo pa lahko z ustreznimi pregradami ustvarimo občutek ločenih prostorov. Za popolno harmonijo kuhinje in dnevnega prostora poskrbimo tudi s stilsko in barvno usklajenim pohištvom.

Categories
Zdravje in lepota

Zdrava prehrana je pomembna za zdravje in počutje

Lahko bi rekli, da že ptički na vejah čivkajo, kako pomembna je zdrava prehrana za naše zdravje. A ne samo za zdravje, zdrava prehrana tudi odločilno vpliva na naše počutje ter zmožnost našega dojemanja. Tako je zlasti pri tistih, ki še študirajo ali pa so zaposleni na delovnem mestu, ki od njih zahteva obilico miselnega napora toliko bolj pomembna zdrava prehrana saj so njihovi rezultati prav tako odvisni od tega.

Čeprav ob pojmu prehranska dopolnila pomislimo na vse kaj drugega kot zdravo hrano, pa velja, da so tudi razne tovrstne stvari lahko izredno koristne zdravju in vašemu telesu. Ker z enolično prehrano ne vnesemo vseh potrebnih snovi v telo, jih s prehranskimi dopolnili oz. dodatki nadomestimo in tako poskrbimo za uravnoteženo delovanje našega metabolizma.

Tudi ekološka hrana in bio izdelki so del zdrave prehrane in ravno tem izdelkom je v zadnjem času naklonjenih vse več ljudi. Če so še nekaj deset let nazaj pridelovalci te hrane veljali za nekoliko posebne in jim niti prodaja ni najbolje šla, se je to danes že bistveno spremenilo in obstaja kar velik odstotek tistih, ki jim ni mar za lastno zdravje in prisegajo le na tovrstne izdelke, torej ekološko pridelane.

A samo zdrava prehrana ni dovolj za zdravo življenje, saj na to vpliva še en kup drugih nevarnosti, s katerimi se vse bolj pogosto srečujemo danes. Predvsem stres na delovnem mestu je lahko izredno nezdrav in bolje je, da v takšnih primerih poiščemo drugo zaposlitev, če je na trenutnem delovnem mestu stresa preveč.

Seveda je to v današnjih časih lahko velik problem, saj delovna mesta ne čakajo na nas in tako se večkrat odločimo, da je bolje prenašati stres na delovnem mestu kot pa tisti stres, ki bi ga preživljali, če bi postali brezposelni. Tudi stres lahko vsaj delno ublažite z rekreacijo.