Categories
Šport

Nogomet, igra za množice

Nogomet, ta zanimiva igra ljudi združuje, velikokrat pa se zgodi, da jih zna kar precej razdružit. Ne pozna razlike med spoloma, še manj med rasami, igrajo pa ga tako stari, kot tudi najmlajši navdušenci. Igra se jo na travnih površinah, kakor tudi v dvoranah. Igralna površina, žoga, enajst igralcev od tega en vratar, trener in sodnik in ta zanimiva igra se lahko prične. Dobrega nogometa pa gotovo ne bi bilo, če ne bi bili igralci oblečeni tako kot je potrebno.

Nogometna oprema – superge.si je obvezna za vse igralce, vratarja in tudi za sodnike, ki srečanje sodijo. Pravila igre nogomet, so takšna, da morajo imeti vsi igralci minimalno opremo, ki zadošča za igranje, kar seveda velja za vse, tudi za tiste najmanjše nogometne klube. Pravila igra tako zahtevajo, da imajo igralci naslednjo opremo, majico in kratke hlače, oziroma dres, ki je narejen iz trpežnega in lahkega materiala. Vsi igralci imajo enake drese, na hrbtih pa nosijo številko s imenom. Dolge nogavice, za travnato površino kopačke, za v dvorano pa nogometne čevlje ter obvezni ščitniki za kolena, so prav tako pomemben del nogometne opreme. Vratarji imajo drugačno opremo kot ostali igralci, uporabljajo še rokavice. Z dobro opremo, je dober tudi nogomet.

Categories
Moda

Modna krila

Krila so oblačila, ki so namenjena le ženskemu spolu. Izjema pri tem so Irci, kjer je kot narodno oblačilo pogosto uporabljan tudi t.i. »kilt«, ki ga nosijo tudi moški.
Krila so primerna za skoraj vse starosti, saj ga nekatere pogosto nosijo že v srednji šoli in tudi kasneje. Meni osebno to ni najbolj udobno oblačilo in je bolj primerno le za kakšne posebne priložnosti, večerne izhode, večerje in podobno, predvsem v prostem času pa lahko uporabljamo številna bolj udobna oblačila kot so krila.
Mini krilo je vrsta krila, ki izstopa predvsem po velikosti. Kot že ime pove gre za najmanjše krilo, ki ga bodo oblekla le drzna dekleta. Prav za takšna krila velja, da pritegnejo številne poglede nasprotnega spola.

Žensko krilo lahko kupite v skoraj vsaki trgovini z oblačili, sešije vam ga pa lahko tudi kakšna šivilja. Takšno, pri šivilji narejeno oblačilo bo narejeno po vaših velikostnih merah in se vam bo prav gotovo kar najbolje prilegalo. Ker pa veliko oblačil k nam pride iz daljnega vzhoda je običajno bistveno ceneje, če se odločimo za nakup kot za izdelavo krila pri šivilji.
Danes se modna krila bistveno razlikujejo od tistih, ki so veljala za modna pred dvajsetimi ali tridesetimi leti. Prav tako kot se moda hitro spreminja pri vseh drugih stvareh, je tudi pri krilih. Tudi na vsaki modni reviji in podobnih prireditvah lahko opazite številna krila, ki jih nosijo tako manekenke kot obiskovalke neke modne revije.
Vsekakor pa se z modo ne obremenjujte preveč in kupite predvsem takšno krilo, v katerem se boste ve dobro počutile.

Categories
Stavbno pohištvo

Lesene stopnice in ograje

Lesena ograja vam ponuja domačnost, naravnost. Kljub številnim materialom, les ostaja še vedno nenadomestljiv tako po funkcionalnosti, kot po izgledu. Les je poleg kamna in gline najstarejši in eden najpomembnejših naravnih materialov, ki se v gradbeništvu že tisočletja intenzivno uporablja in to predvsem v konstrukcijske namene. Če je bila sprva uporaba lesa predvsem posledica njegove dostopnosti, je danes les cenjen predvsem zaradi svojih pozitivnih lastnosti, zato ga za lesene stopnice in ograje uporablja mizarstvo Cestnk. Pri gradnji je to predvsem zaradi ugodnih mehanskih lastnosti, njegovih pozitivnih lastnosti za objekt in bivanje v njem. Njegove pozitivne lastnosti so uravnavanje vlage, čiščenje zraka, odsotnost elektrostatičnega naboja, dobra izolativnost in prijetnost na dotik. Lesena ograja ima številne prednosti pred drugimi materiali. Glede na lastno maso ima nekajkrat večjo nosilnost kot jeklo in ima najboljše razmerje med toplotno izolacijo in ohranjanjem toplote.

Bivanje in počutje ob leseni ograji je prijetno, saj lesena površina ob dotiku daje prijeten topel občutek, prostor napolnjuje s prijetnim vonjem in regulira vlažnost zraka. Pri izdelavi lesene ograje ali stopnic lahko uporabljamo več vrst materialov npr.: les, inox, steklo ter marmor. Lahko pa se odločite tudi za mešanico materialov kot so: : les-inox, les-steklo, les-marmor, les-inox-jeklene vrvi. Pri lesenih ograjah se uporablja les, ki je sušen u sušilnici. Posledično so lesene ograje ali stopnice zelo gladko obdelane, les se pa na soncu in dežju bistveno manj razteza, posledično temu, se kasneje pojavi manj napak kot so razpoke ali krivljenje. V ograjah ne boste našli “stržena”, oziroma sredine hloda, zato je v veliki meri zmanjšana možnost nastanka razpok, ki lahko nastanejo pri atmosferskih vplivih. Imamo tudi lastno impregnacijo lesa s katero podaljšamo življenjsko dobo vaše ograje. Cene stopnic in ograj so odvisne od velikosti in zahtevnosti projekta. Za izdelavo izdelka moramo najprej vse izmeriti, izbrati vrsto materiala katerega želite uporabiti šele nato lahko izračunamo okvirno ceno celotnega projekta.

Ponudbo stopnic najdete na naši spletni strani.

Categories
Šport

Board je več, kot le deska

Board je deska za smučanje in je nikoli ne smemo kupovati glede na lepo grafiko, upoštevati moramo tudi vozne lastnosti in mere. Ko kupujemo board se posvetimo proizvajalcu in predvsem kakšne izdelave je. Širina je pri nakupu gotovo najpomembnejši faktor pri nakupu, nikakor ne sme biti ne preozek in ne preširok. Tudi dolžina je izjemnega pomena, v povprečju naj bi bila 90 odstotkov naše višine. Ker delimo board deske na tiste, ki so namenjene prostemu slogu in tiste, ki se uporabljajo za tekmovanja. Za začetnike je vsekakor bolj primerna deska za prosti slog. Takšen board je veliko lažje vodljiv, pa še prej se ga navadimo.

Nakup boarderske opreme – superge.si pa ni le nakup boarda, saj sem spada še kar nekaj kosov nujno potrebne opreme. Tudi pri nakupu boarderske opreme je pomemben podatek proizvajalec, saj je kvaliteta opreme v veliki meri odvisna od slednjega. Čevlji za board imajo precej manj tehničnih posebnosti, pomembna je seveda izbira glede na velikost noge, saj se mora čevelj nogi prilegati, da ne pride do nepredvidenih poškodb. Tudi nakup vezi zahteva popolno prileganje čevlju in se razlikuje po zahtevnosti in po spolu. Oprema podobna smučarski, zaščita in že se lahko zavihtimo na board.

Categories
Potovanja

Turistična agencija nam je v pomoč tudi, ko niti sami ne vemo kam

Turistična agencija je kraj kamor se odpravimo, ko želimo izbiro raznovrstnih potovanj in počitnic. Osebni pristop je nekaj kar pričakujemo že v trenutku, ko še popolnoma izgubljeni in brez prave ideje, stopimo skozi njihova vrata. Velikokrat se namreč zgodi, da želimo nekam, pa še sami ne vemo kam in ravno takrat je vstop v katero izmed turističnih agencij edina prava rešitev. Temelj vsake dobre agencije je specialistični pristop. Le takšna turistična agencija je agencija z vsebino. Turistična agencija pomaga načrtovati potovanje, kakor tudi popotnika spremlja in mu na poti pomaga.

Turistična agencija ima še eno pomembno lastnost, saj navadno predhodno razišče deželo, ki jo želimo obiskati in zato nam lahko svetujejo obisk kotička, ki ga sami gotovo ne bi našli. Prav zato nas lahko vpeljejo in nas poučijo o navadah in običajih tamkajšnjih prebivalcev. Spoznavanje dežel, kulture tamkajšnjih ljudi, njihovo mišljenje, šege in običaji dežele, ki jo želimo obiskati, z nasveti, z odličnim vodenjem so nam v veliko pomoč. Izbiramo lahko tako med turističnimi potovanji, kakor tudi med popotniškimi potovanji. Če smo zgolj individualen popotnik ali se želimo odpraviti na dopust s celotno družino nam je v veliko pomoč turistična agencija.

Categories
Zavarovanje

Zdravstvena zavarovalnica zagotavlja hitro in preprosto pot do zdravnika

Zavarovalnica je tista, ki v hitrem tempu današnjega življenja pravočasno poskrbi za finančno varnost, vsaj kar se tiče našega zdravja. Pri nas največja specializirana zdravstvena zavarovalnica je Vzajemna. To je zavarovalnica, ki ima na področju zdravstvenih zavarovanj resnično dolgoletne izkušnje. Delovanje zavarovalnice temelji na vzajemnosti. Vzajemne zavarovalnice, med katere torej spada tudi Vzajemna, poslujejo na osnovi načela vzajemnosti, kar pomeni, da vsi zavarovanci delujejo po sistemu solidarnosti do prav vsakega člana. Zavarovalnica celovito poskrbi za našo zdravstveno varnost in nam nudi pestro ponudbo najrazličnejših zavarovalnih produktov.

Široka mreža po celotni državi, ki jo zdravstvena zavarovalnica zagotavlja s številnimi poslovalnicami, poskrbi za dobro dostopnost prav vsakega zavarovanca. Zdravstvena zavarovalnica – klikni tukaj,  svojim zavarovancem poleg najrazličnejših zavarovanj v sklopu programa zvestobe ponuja še ugodnosti s področja zdravja, zdrave prehrane, gibanja, sprostitve, kulture in znanja. Poleg tega pa svojim dolgoletnim članom omogoča aktivno vključevanje v organizirane in strokovno vodene dejavnosti, ki so povezane s športom in s gibanjem, kot so kolesarjenje, tek ali pohodništvo. Zdravstvena zavarovalnica ponuja svojim zavarovancem še brezplačno asistenčno storitev, kjer vam svetujejo tako o zdravstvenih težavah, ki vas pestijo, kako tudi o splošnih zdravstvenih zadevah. Da se zaupanje izplača poskrbi zdravstvena zavarovalnica – www.vzajemna.si.

Categories
Produkti

Zimske gume Goodrich

Zimske gume, ki jim pravilno rečemo zimske pnevmatike, so prilagojene za vožnjo v težkih zimskih razmerah. Zahvaljujoč posebni sestavi in drugačni zmesi se zimske pnevmatike brez problema kosajo z manjšim trenjem s podlago in nizkimi temperaturami, ki bi sicer uničile samo sestavo gume in poslabšale vozne lastnosti. BF Goodrich je najstarejši proizvajalec pnevmatik v zgodovini avtomobilizma v Ameriki. Obstaja namreč od leta 1896 in od ustanovitve kopiči rekorde in inovacije: vesoljsko plovilo Columbia je bilo opremljeno z Goodrich leta 1977, prve barvne pnevmatike (teklana površina) je prav tako ustvaril Goodrich leta 1999. Goodrich je leta 2000 prišel tudi v Evropo, znan je predvsem po zmagah v Dakarju leta 2002 in 2007 ter po svojem sodelovanju pri številnih prvenstvi v Ralley-u. Gre za izvrstno terensko (4×4) pnevmatiko.

Goodrich pa izdeluje tudi vse druge vrste gum: gume za osebni avto, gume za 4×4, za dostavna vozila, gume z bodicami. Izbirate pa lahko med letnimi in zimskimi gumami. Primer zimske gume za osebni avto: zimska pnevmatika g-force Winter je dokaz za učinkovitost pri speljevanju, saj nudi odličen oprijem in stabilnost, tako pri zaviranju na suhi, kot tudi na poledeneli podlagi. Zasnova za nadzor v pnevmatiki Winter START: Učinkovitost pri speljevanju z odličnim oprijemom. Učinkovito speljevanje na snegu zahvaljujoč zgoščenosti ploščic (2-krat bolj goste kot pri svoji predhodnici). Učinkovito speljevanje na poledeneli podlagi zahvaljujoč optimalnemu razmerju med utori s kvadratno površino stika, ki nudijo kar najbolj homogeno motoričnost. Stopnja utorov: 33,5 %. MOVE: Učinkovita stabilnost. Visoka smerna oblikovanost, katere sofisticirani kanali pospešujejo izločanje vode, še posebej pri zavijanju. Učinkovitost na snegu zahvaljujoč optimiziranemu kotu ploščic, ki nudijo učinkovito stabilnost pri zavijanju (pod kotom 27°). STOP: Učinkovitost pri zaviranju. Na suhi podlagi: pnevmatika, ki je zvesta tradiciji Goodrich. Zaviranje zagotavlja trdna oblikovanost: neprekinjeno osrednje rebro in trdne sestavljene ploščice. Na poledeneli podlagi: popolno izboljšanje zaviranja v primerjavi s svojo predhodnico, prihranek 8,5% pri zaviranju ABS med 20 in 5 km/h.

Oglejte si ponudbo gum Goodrich.

Categories
Hiša

Hladilnik z zamrzovalnikom

Hladilnik z zamrzovalnikom lahko imenujemo tudi kombinirani hladilnik. Takšen hladilnik in zamrzovalnik bo dovolj velik za tiste, ki ne potrebujete veliko prostora v zamrzovalniku. Pazite tudi na to, da boste imeli zaradi zamrzovalnika manj prostora v hladilniku.

Prav tako se lahko odločite za vgradni hladilnik in zamrzovalnik torej kombinirano napravo, ki jo lahko vgradite.
Verjetno že sami poznate nekaj lastnosti, ki jih morate upoštevati pri nakupu. Največkrat vsi pozornost namenimo predvsem velikosti in energijskemu razredu, da bi čim več prihranili, a hladilnik z zamrzovalnikom ima še številne druge lastnosti, ki so prav tako pomembne.

Določene funkcije kot je npr. funkcija hitrega zamrzovanja ali »fast freez« je lahko izjemno koristna. Prav tako je zaželeno tudi avtomatsko odtaljevanje hladilnega dela ter podobne funkcije. Število in razporeditev polic je prav tako pomembno, pri tem pa je predvsem odvisno kaj želimo v hladilniku ali zamrzovalniku hraniti.
V kolikor kupujete hladilnik z zamrzovalnikom v kakšni tuji trgovini, bodite pozorni tudi na napetost, ki je lahko kje drugje tudi drugačna. V kolikor je hladilnik z zamrzovalnikom nameščen v bližini vaše spalnice, otroške ali dnevne sobe ali kakšnega drugega prostora kjer želite imeti mir, je nivo hrupa, ki ga hladilnik z zamrzovalnikom povzroča prav tako pomemben podatek.

O garanciji skoraj ne gre izgubljati besed. Ker gre za naprave, ki stanejo kar precej, je garancija ena izmed bolj pomembnih lastnosti. Kljub temu pa bodite pri prevozu, prenosu in montaži sila previdni, da ne po nesreči poškodujete naprave, saj vam v takšnem primeru garancija prav nič ne pomaga in boste stroške popravila morali kriti sami.

Categories
Počitnice Potovanja

Izbira dobre turistične agencije je že polovica potovanja

Turistične agencije so pomemben faktor, ko se odločamo kje bomo preživeli svoje počitnice ali morda le kratek dopust. Izbira turistične agencije, ki nam bo nudila vso zadovoljstvo je zato odločilnega pomena. Je že tako, da je tempo današnjega življenja velikokrat tako zelo hiter, da velikokrat ne utegnemo v enem dnevu opraviti niti vseh tistih najosnovnejših stvari, kaj šele, da bi se lahko ukvarjali še z načrtovanjem potovanja. Prav v takšnih primerih se lahko obrnemo na turistične agencije, ki so nam tako v veliko pomoč pri izbiri potovanj, dopustov ali zgolj samotarskih potepanj.

Izbira turistične agencije je vedno le naša, dobro pa je, da vemo o njih nekaj pomembnih stvari, ena izmed le teh je, da so njihovi vodiči ljudje, ki tudi sami veliko potujejo. Turistične agencije se večinoma oglašujejo po najrazličnejših časopisih, letakih in seveda na svetovnem spletu. Takšno oglaševanje nam pomaga, da jih želimo spoznati tudi od bližje. Turistične agencije nas na zanimiv način, to je predvsem s ugodnimi cenami, mamljivimi popusti in članstvom prepričajo v to, da nam bodo stali ob strani tudi, ko se bo zgodilo kaj nepredvidenega. Za potovanje si sestavijo program potovanja, ki se razlikuje od ponudbe turistične agencije.

Categories
Stavbno pohištvo

Kovane ograje, lepe in funkcionalne

Kovane ograje že od nekdaj krasijo tako dvorišča, balkone, kot tudi vrtove. So veliko lepše in predvsem veliko bolj kakovostnejše od ograj, ki se jih izdeluje serijsko. Našemu domu dajejo pridih umetnosti, estetike in lepote. Pred industrijsko revolucijo, so bile kovane ograje le domena bogatih ljudi in so bile zelo težko dobavljive. Danes je seveda precej drugače, železo več ni dragocenost, še več, je material, ki je relativno po ceni, na trgu pa ga je mogoče dobiti v najrazličnejših oblikah in dimenzijah. Resnično pravo kovano ograjo nam izdela kovač, oziroma umetni kovač, ki nam lahko ustvari kovane ograje po naših željah.

Ta pravi umetni kovač pozna njegovo najljubše orodje kladivo, saj je to tradicionalen poklic, kjer nimajo sodobni stroji, še manj industrija kaj za iskat. Tako kovaški izdelki, kakor tudi kovane ograje morajo biti speti z zvezdicami, kovičeni, nikakor pa ne smejo biti varjeni. Res je, da je kovana ograja nekoliko dražja od lesene, a tu nikakor ne smemo spregledati na daleč vidnih dejstev. Kovane ograje imajo veliko daljšo življenjsko dobo, kot lesene ograje. Kovane ograje se dajo namreč odlično zaščititi, zato lahko takšne ograje spremljajo življenje kar nekaj generacij. Ponos mnogih hiš so kovane ograje.