Categories
Hiša

Izbira vakumskega sesalca

Izbira vakumskega sesalca je pogosto zelo težka odločitev, predvsem zaradi skoraj neskončenga števila različnih oblik in funkcij, slab sesalec pa nam lahko vsakodnevno življenje precej zagreni.

Prva stvar, ki je vredna premisleka pri nakupu sesalca je sama moč sesanja. Prešibek sesalec je problem predvsem, če imate v stanovanju mnogo preprog, ali če ga boste pogosto uporabljali za sesanje foteljev, garnitur itd. Za tovrstne površine je zelo pomemno tudi, da ima sesalec priložen nastavek s ščetko, saj jih v ločeni prodaji vsi modeli ne ponujajo. Po drugi strani tudi nakup sesalca z največjo možno močjo ni nujno dobra ideja. Poleg nepotrebne dodatne moči, ki vam mogoče nikjer ne bo prišla prav, bodo stroški z njim mnogo večji – od cene samega sesalca do energijske porabe, hkrati pa bo sesalec zaradi večjega in močnejšega motorja oddajal tudi več hrupa in zavzemal dodaten prostor.

Poleg moči motorja in vrste nastavkov je glede na njegov namen izrednega pomena tudi tip samega sesalca. Če vam je zelo pomembno da sesalec v okolico ne stresa nobenega prahu so najbolša izbira še vedno sesalniki z vrečko, ki so večinoma zelo „čisti“, je pa konstantna potreba po kupovanju in menjavi le-teh precej dologočasno opravilo. Po drugi strani je tehnologija sesalnikov brez vrečk v zadnjem času zelo napredovala, predvsem sesalci s HEPA filtrom – sploh znamke kot so Dyson in Electolux so znane po tovrstnih sesalcih – pa so skoraj ravno tako čisti. Glede na vrsto opravila lahko v poštev pridejo tudi robotski sesalci, katerih glavna prednost je predvsem preprosta uporaba.

Categories
Spletni marketing

Google Adwords – oglaševanje, ki je učinkovito in kreativno!

Zakup ključnih besed, drugače imenovan tudi kot PPC (Pay per Click) ali Google Adwords, je eden najučinkovitejših načinov oglaševanja. Blagovnim znamkam oz. uporabnikom namreč omogoča, da se njihovi oglasi prikazujejo le kupcem, ki v tistem trenutku iščejo njihove izdelke ali storitve. Takšen način oglaševanja je preprost in učinkovit tudi kar se tiče obvladovanja stroškov, saj uporabnik plača samo, kadar potrošniki dejanski kliknejo oglas. Za vas smo tokrat pripravili 6 najpogostejših vprašanj, ki pestijo uporabnike.

 

Kateri so najpomembnejši elementi dobrega Google Adwords oglasa?

Prva stvar, ki jo vsak opazi, je zagotovo naslov oglasa. Le-ta moram imeti ne le dodano vrednost, ampak tudi t.i.  »call to action«. Glede na to, da se bodo poleg našega oglasa po vsej verjetnosti pojavljali tudi oglasi konkurence, je pomembno, da je oglas nekaj posebnega in da zadovolji potrebe naših potencialnih kupcev. Potencialni kupci morajo dobiti občutek, da bodo s klikom na oglas prišli natančno do tistega, kar v tistem trenutku iščejo. Poleg tega je smiselno v oglas vključiti tudi  relevantne ključne besede, s čimer se bo povečala možnost za več klikov. Še ena stvar, ki je nikakor ne smemo pozabiti, je testiranje oglasov. Smiselno je pripraviti več različnih oglasov, spremljati statistiko ter se hitro odzivati na rezultate. Ko že mislimo, da smo pripravili zmagovalen oglas, lahko vedno s testiranjem in optimiziranje ustvarimo še boljšega.

Koliko časa je smiselno oglaševati na Googlu?

V nekaj dneh je nesmiselno pričakovati neke berljive rezultate. Oglaševanje na Googlu zahteva svoj čas ter redno spremljanje in optimiziranje rezultatov. Šele po parih mesecih lahko bolj natančno definiramo uspešnost oglaševanja. Ob tem pa morajo biti seveda tudi jasno zastavljeni cilji ter pravilno nastavljene metrike.

 

Kdaj je zakup ključnih besed (PPC) boljši kot optimizacija spletne strani (SEO)?

Statistika kaže, da ljudje bolj zaupajo organskim zadetkom. Žal pa je tako, da z optimizacijo spletne strani počasi pridobivamo mesta med zadetki. S PPC kampanjo se lahko čez noč pojavimo na prvi strani – vendar med plačljivimi zadetki. Tovrstno oglaševanje je najbolj uporabno v primerih, ko želimo oglaševati sezonske ali enkratne storitve/izdelke. S PPC kampanjo si zagotovimo takojšnjo vidnost. Na ta način pripeljemo na spletno stran ljudi s ključnimi besedami, ki smo jih sami določili in so najbolj relevantne. Pri optimizaciji spletne strani se pogosto dogaja, da na stran pridejo obiskovalci, ki so iskali ključno besedo, ki se slučajno pojavi na naši spletni strani, vendar zanjo spletna stran ni optimizirana. PPC pa ima tudi druge prednosti. Vsak trenutek lahko preverimo, kateri oglasi so pri obiskovalcih uspešni in kateri ne. Brez težav oglas spremenimo ali začnemo oglaševati drugo ključno besedo. PPC omogoča ciljno oglaševanje glede na lokacijo obiskovalci. SEO tovrstnega ločevanja ne omogoča.

Kako izkoristiti rezultate PPC kampanje za nadaljnji marketing?

Googlova orodja v povezavi s prilagojenimi metrikami omogočajo natančno spremljanje vseh rezultatov PPC kampanje. Rezultati, ki jih dobimo s takšno kampanjo, lahko za podjetje pomenijo čisto zlato, le pravilno se jih mora obdelati, interpretirati in na koncu izkoristiti za rast podjetja. Omogočajo namreč identifikacijo kje na spletu se nahajajo naši kupci oz. ali so le-ti tukaj sploh prisotni, kaj jih najbolj zanima, katere storitve oziroma produkte kupci iščejo ter kdaj jih iščejo.

Da, s pomočjo PPC-ja lahko dobimo vse te odgovore in še veliko več. Že v preteklosti se je izkazalo, da podjetja rezultate takšnih kampanj brez težav uvrstijo v svoj 360-stopinjski pristop k marketingu in se s tem še bolj približajo potencialnim kupcem.

Na kakšne načine lahko razširimo navaden tekstovni oglas?

Poznamo več načinov razširitve. Osnovnih načinov je pet. Prvi je dodatna informacija o lokaciji. Ta podatek se pokaže pri oglasu v tekstovni obliki, hkrati pa je prikazan tudi zemljevid s točno označeno lokacijo. Ta način je uporaben, če oglašujemo podjetje, prodajni center, trgovino, hotel ipd. Drugi način je dodatna informacija o telefonski številki, ki se prikaže v oglasu. Številka je dobro vidna in pomaga uporabniku, da hitreje najde kontakt oglaševalca. Ta način je še posebej uporaben za pametne mobilne telefone, saj lahko uporabnik s klikom na številko takoj sproži klic. Tretji način omogoča razširitev oglasa z dodatnimi linki, ki kažejo na spletno stran oglaševalca. Z dodatnimi linki lahko lažje targetiramo uporabnike in ponudimo bolj specifične oglase. Četrti način bi lahko poimenovali kar družaben način. Pri tem načinu uporabljamo logiko “všečkanja” iz družabnih omrežij. Oglas s to vrsto razširitve poleg osnovnega teksta vsebuje še “+1” gumb, s katerim lahko uporabnik “glasuje” za oglas. Peti način omogoča, da oglas pripravimo kot oglas za mobilno aplikacijo, kar je danes logična posledica tega, da število mobilnih aplikacij skokovito narašča. Možnosti za druge dodatne informacije v oglasih je še precej. Pri tem gotovo ne smemo pozabiti na oglase o produktih, pri katerih je možno prikazati slike in dodatne informacije o posameznih produktih. Ta način je zelo primeren za oglaševanje spletnih trgovin in njihovih izdelkov.

Categories
Spletni marketing

Kako s pomočjo družbenih medijev povečati vrednost blagovne znamke?

Socialni mediji so se na krilih uspehov in odmevnosti nekaterih kampanj dodobra zakoreninili v trženjske strategije blagovnih znamk. Vedno več podjetij jim pripisuje pomembno vlogo pri načrtovanju njihovih marketinških kampanj, s tem pa se počasi večajo tudi vložki v socialne medije. Da bi upravičila svoje vložke v social media marketing, vse več podjetij posveča pozornost tudi vplivu socialnih medijev na njihove trženjske in komunikacijske cilje, predvsem pa vplivu na vrednost blagovne znamke. Z namenom boljšega razumevanja vpliva socialnih medijev na vrednost blagovne znamke smo v Red Orbitu na podlagi izkušenj in zbranih podatkov pripravili analizo tega področja.

Blagovna znamka je občutek

Da bi lahko definirali vpliv socialnih medijev na vrednost blagovne znamke, se moramo najprej vprašati, kaj sploh blagovne znamka je? Kaj loči slovenskega mobilnega operaterja Mobitel od šrilanškega mobilnega operaterja z istim imenom? Večina nas šrilanškega operaterja sploh ne pozna, do njega ne gojimo nobenih občutkov, navezanosti in ne ustvarjamo mnenja. V nasprotju s tem pa nas ob misli na slovenskega operaterja prej kot slej zavzamejo določeni občutki in preplavijo menja; negativna ali pozitivna. Blagovna znamka je občutek, ki ga nosimo v sebi – o produktu, storitvi ali podjetju. So čustva, ki jih uporabniki izlivajo v digitalno okolje. So slike, video posnetki, menja, priporočila in druge tekstovne objave, ki jih vsakodnevno srečujemo na Twitterju, Facebooku, YouTubu, spletnih dnevnikih in drugih socialnih medijih. Najbolj bistveno – blagovna znamka je tisto, kar pravijo uporabniki, da je.

 

Kaj je social media?

Social media so pogovori, ki neprestano potekajo na spletu. So odnosi, je zaupanje in je energija pozitivnega odnosa. Je okolje, v katerem živimo in ki uspešno pronica iz digitalnega v realni svet. Social media nista samo Facebook in Twitter, temveč tudi spletni dnevniki, forumi in druge oblike dvosmernega komuniciranja.

Blagovno znamko in socialne medije združujejo čustva.

Pogosto so to čustva, ki jih uporabniki gojimo do blagovnih znamk. Po podatkih raziskav si kar 93 odstotkov uporabnikov družbenih medijev želi, da bi podjetja vzpostavila prisotnost na družbenih medijih. Še več! Kar 85 odstotkov uporabnikov si želi, da bi podjetja in blagovne znamke vstopili v interakcijo in komunikacijo s svojimi strankami. Raziskave so pokazale, da fani blagovnih znamk v socialnih medijih predstavljajo za blagovne znamke večjo vrednost. Povprečno za nakup porabijo več kot 60 € več od povprečnega potrošnika, blagovni znamki so bolj zvesti in jo raje priporočajo svojim prijateljem.

Vrednost blagovne znamke

Raziskave so pokazale, da socialni mediji pozitivno vplivajo na trženjske cilje. Kako pa vplivajo na vrednost blagovne znamke? Se da čustva izmeriti? Vrednost blagovne znamke iz zornega kota družbenih medijev je sestavljena iz prepoznavnosti blagovne znamke, ugleda le-te in stopnje dialoga oz. interakcije med blagovno znamko in uporabniki.

Prepoznavnost blagovne znamke na družbenih omrežjih lahko izmerimo s številom fanov na Facebooku, številom sledilcev na Twitterju ali, na primer, s številom ogledov kanala in video posnetkov na YouTubu. Spremljamo lahko tudi število objav v drugih socialnih medijih. Na ugled blagovne znamke vplivajo pozitivni in negativni komentarji v družbenih medijih, priporočila, pozitivne in negativne objave na spletnih dnevniki in podobno. Najtežje od vsega je verjetno izmeriti stopnjo dialoga med uporabniki in blagovno znamko. Nanjo vpliva število komentarjev, like-ov, ogledov vsebine, količina prispevane vsebine s strani uporabnikov ter doseg vsebine.

Če želimo povečati vrednost blagovne znamke s pomočjo družbenih medijev, moramo delovati na vseh treh zgoraj opisanih nivojih. V praksi se to pogosto izkaže za težjo nalogo, kot izgleda na prvi pogled, vendar se vsak vložek v socialne medije sčasoma lepo poplača.

Avtor: Andraž Štalec je strokovnjak s področja spletnega trženja in direktor podjetja Red Orbit, vodilnega slovenskega ponudnika iskalnega in social medija marketinga. Več informacij na www.red-orbit.com.

Categories
Domače živali

Ovratnice za pse in povodci za pse

Ker ima danes že skoraj vsaka družina ali pa posameznik doma psa, je potrebno, da svojega psa na nek način “označi” oziroma, da ve kateri pes je njegov. Ovratnice za pse so najprimernejša oblika, da človek razloči kateri pes je njegov, saj so na voljo v ogromno različnih motivih, lahko pa damo delati tudi svojo, da se psa res hitro najde. Ovratnice za pse tudi pomagajo, če se vaš pes zgubi in ga nekdo najde, saj vam lahko z informacijo o ovratnici pove ali gre za vašega psa ali ne. Ovratnice za pse so iz različnih materialov pa tudi različnih velikosti, kar pa je odvisno od velikosti našega psa. Ovratnice so v večini primerov narejene tako, da lahko njeno velikost prilagodimo velikosti vratu našega psa, oziroma, da jih prilagodimo tako, da se naš pes ne duši in lahko normalno diha. Pravilna namestitev ovratnice je taka, da lahko med njo in vrat psa potisnete dva psa. Na tem spletišču si lahko ogledate ponudbo.

Povodci za pse

Povodci za pse v standardni velikosti merijo okoli 120cm, na izbiro pa so lahko tudi različni materiali, barve pa tudi same oblike povodcev. Povodci za pse so za vsakodnevne sprehode lahko standardne oblike ali pa raztegljivi, ki so bolj prilagodljive dolžine, običajno do 5 ali 8 metrov. Tudi raztegljivi povodci za pse se dobijo v različnih barvah in oblika, vrvica pa je okrogla ali pa v obliko traku. Če se boste odločili, da boste vašega psa šolali boste potrebovali dolg povodec. Poleg povodcev za pse, katerih ponudbo najdete tu, poznamo tudi razne priveze, ki so namenjeni prevezovanju psov na vrtu ali piknikih in podobno.

Categories
Vrtno pohištvo

Pletene vrtne garniture, garniture, ki so namenjene razvajanju

Izbira vrtnega pohištva in predvsem vrtne garniture je tisto, čemur se je potrebno še posebej posvetiti, saj je dejstvo, da vedno več toplih dni preživljamo zunaj, na prostem. Kakšno izbrati je odvisno predvsem od prostora, ki nam je na voljo in od tega ali jo bomo imeli na prostem, oziroma jo bomo morali pred vsakim slabim vremenom pospraviti. Pletene vrtne garniture predstavljajo klasično udobnost, ki je marsikdo ne bi zamenjal za nič na svetu. Udobje in stilsko dovršenost, ki jo ponujajo je tisto, kar lahko uporabimo tako v zunanjem, kot tudi v notranjem prostoru. V kolikor si želimo na prostem ustvariti tako imenovano dnevno sobo, potem so pletene vrtne garniture kot nalašč ustvarjene za takšno razkošje.

Pletene vrtne garniture so lahko narejene tako iz naravnega, kakor iz umetnega materiala. Res je, da so naravne za marsikoga tiste, ki mu dajejo občutek povezanosti z naravo, a umetne prav nič ne zaostajajo. V kombinaciji s aluminijem, kamor se pletivo naplete so oblikovno in stilsko dovršene, udobje takšnih garnitur pa lahko še povečamo z uporabo mehkih blazin, ki jih namestimo na tovrstno garnituro. Nekaj nasvetov lahko najdete na spletnem naslovu. Pletene vrtne garniture navdušujejo prav vse generacije ljudi, saj je predvsem tisto, ki je pleteno z umetnim materialom enostavno za vzdrževanje, poleg vsega pa odporno na različne zunanje vremenske pogoje. Odvisno od materiala iz katerega je izdelano pletivo je različno dolga tudi življenjska doba. Pletene vrtne garniture so namenjene tako počitku, uživanju v udobju bivanja na prostem, pa tudi v zavetju zimskih vrtov.

Categories
Španija Uncategorized

Zgodovinski razvoj Španije

Zgodovina Španije sega tja daleč v preteklost, ko so bili najstarejši prebivalci Iberci, Ligurci in nato Kelti, v 3. stoletju pred našim štetjem so prišli pod Kartažane, po drugi punski vojni pa pod Rimljane, ki so jih v celoti romanizirali, zgradili veliko pomembnih cest, akvaduktov in naselij. V petem stoletju so to ozemlje zasedli Goti, kasneje pa še Mavri, ki so vladali vse do 12. stoletja, v Granadi celo do druge polovice 15. stoletja. Za seboj so zapustili bogato dediščino, številne gradove, trdnjave in stolnice. Sčasoma, ko je ozemlje postalo znova krščansko sta oblast v svoje roke vzela Ferdinand II. Aragonski in Izabela Kastiljanska in med seboj združila dve kraljestvi. V tem času je imel izjemno pomemben vpliv tudi Krištof Kolumb. Zgodovina Španije je nekoliko deljena, saj e je Katalonija razvijala po svoje, predvsem pod oblastjo barcelonskih grofov v srednjem veku in pod aragonskim kraljestvom se je razvila v pomembno trgovsko in pomorsko silo. Med potovanjem po Španiji zagotovo ne morete mimo teh zgodovinskih dejstev. Le – te vam najbolje predstavijo na organiziranem potovanju s turistično agencijo. Tudi pod aragonskim kraljestvom je ohranila precej samostojnosti in se vse do 17. stoletja uspešno upirala centralizmu iz Madrida.

Nekje do leta 1700 so vladi bolj in manj uspešni vladarji, prav tistega leta pa je takratna Kastilja ostala brez vladarja, zato so prišli Francozi oziroma Burboni. Tudi Katalonija je s tem kar nekaj izgubila, saj se je zavzemala za vladavino Habsburžanov. Velik vpliv na zgodovina pa imata tudi prva in druga svetovna vojna, vse od leta 1936 pa do 1975 je z vojaško diktaturo vladal general Franco. Danes je Španija kraljevina. Potujte tudi v druge kraljevine z Agencijo Oskar.

Categories
Kartuše in tonerji

O kakovosti hp kartuše

Hp kartuše se med seboj močno razlikujejo. Tiste, ki so primerne za eno vrsto tiskalnika, običajno ne bodo primerne za uporabo pri drugi vrsti tiskalnika. Vendar pa se znotraj ene vrste tiskalnika nahaja precej različnih modelov. Hp kartuše med modeli iste vrste pa se med seboj ujemajo. Vendar pa to ne velja za vse vrste. Recimo modeli Business InkJet tiskalnikov uporabljajo vsi različne hp kartuše. V primeru, da boste kupili napačno, žal takšne ne bo mogoče namestiti v vaš model tiskalnika in hp kartušo bo potrebno zamenjati. Zato pa morate vedno, ko kupujete hp kartuše natančno preveriti na embalaži, da gre za takšno, ki je primerna za vaš specifični model tiskalnika. Kupujte kartuše pri www.printink.si in vedno vam bodo pomagali izbrali pravo.

Hp kartuše se ponašajo z izjemno kakovostjo. Napolnjene so s kakovostno barvo oziroma pigmentom, ki zagotavlja kakovosten tisk na papir, karton in druge podlage. Podlage, na katere lahko tiskajo hp kartuše so različne. Za natančen seznam podlag, poglejte v uporabniški priročnik.

Kako pa je s ceno? Res je, da hp kartuše niso med najcenejšimi, vendar pa spadajo v višji kakovostni razred. Tiskalniki znamke hp se uporabljajo v različne namene: na voljo so modeli za domačo uporabo, pisarne, dizajnerske studie in druge. Vse hp kartuše imajo na embalaži zabeleženo življenjsko dobo, ki kaže, koliko strani imajo. Temu se reče tudi kapaciteta hp kartuše. Običajno se meri kot število strani, ki jih lahko hp kartuše natisnejo, če so strani 5 odstotno potiskane. Takšen je namreč običajna stran teksta. Če hp kartuše tiskajo bolj na gosto, potem bodo seveda prej dosegle svojo izpraznitev.

Categories
Spletni marketing

Dinamični svet oglaševanja z Google Adwords

Google Adwords velja za eno najbolj dinamičnih okolij za digitalno oglaševanje. Spremembe, izboljšave in nove funkcionalnosti si sledijo v takem sosledju, da le največji entuziasti uspejo slediti vsem spremembam, le najboljši pa te spremembe uporabljajo tudi v praksi.

V članku vam razkrivamo nekaj bolj pomembnih novosti, ki jih vsekakor velja izkoristit, če želite povečati učinkovitosti digitalnega oglaševanja.

Remarketing

Remarketing zagotovo velja za eno najodmevnejših funkcionalnosti, ki jih ponuja Google Adwords. Z remarketingom lahko občutno povečate ROI, saj vam omogoča, da zelo natančno ciljate vse tiste, ki so že obiskali vaše spletno mesto. Še več, s kreativno-strateškim pristopom lahko oblikujete specifične ciljne skupine obiskovalcev vašega spletnega mesta, kamor spadajo npr. vsi tisti, ki so nek artikel že dali v nakupno košarico, a nakupa niso zaključili. Le-te potem preko oglasov v prikaznem omrežju »lovite« z ultra ciljanimi oglasi, kar vam seveda omogoča občutno povečanje prodaje in prepoznavnosti. Celoten remarketing lahko še dodatno oplemenitite z določitvijo interesnih in demografskih specifik ciljnih skupin vaših spletnih uporabnikov.

Dynamic Search Ads

DSA predstavlja nov mejnik v svetu oglaševanja Google Adwords. Oglaševalcem omogoča avtomatično generiranje oglasov za specifične segmente  produktov oz. storitev, predstavljenih na spletem mestu. Bistvena razlika med DSA in običajnimi tekstovnimi oglasi je v tem, da lahko pri DSA pozabite na ključne besede, bide in pisanje množice oglasov za specifične produkte in storitve z vašega spletnega mesta. DSA uporablja vsebino vašega spletnega mesta v povezavi z relevantnimi iskanji. Zato imajo oglaševalci pri določitvi spletne vsebine, ki se uporablja za DSA, proste roke. V DSA lahko tako vključite celotno spletno mesto ali pa zgolj podstrani, ki spadajo v specifično kategorijo, ki jo želite oglaševati. Te podstrani lahko še dodatno filtrirate z vpisom točnih naslovov ciljnih podstrani, URL naslovov, ki vsebujejo specifičen niz znakov, in podstrani, na katerih se pojavljajo določeni nizi, ki so vezani na segment, ki ga želite oglaševati:

Marsikomu bo DSA sprva zvenel povsem nejasno, a ko enkrat dobite vpogled v poročila, se dejansko začnete zavedati njegove surove moči.

Ad Extentions

Minili so časi oglasov Google Adwords brez razširitev. Vsi uspešni oglaševalci se poslužujejo ene od oblik razširitev tekstovnih oglasov. V slovenskem spletnem prostoru na popularnosti najbolj pridobivajo t. i. »sitelinki« na specifične podstrani in lokacijska razširitev oglasov. Dobro pa je vedeti, da oglase lahko razširimo tudi s prikazom telefonske številke, prikazom produktov, povezavo z Google+ ter prikazom povezave na mobilnih aplikacijah.

V letu 2013 lahko upravičeno pričakujemo nadaljevanje izjemnega razvoja oglaševalskega okolja Google Adwords. Če razkrijemo le nekaj »dobrot«, ki nas čakajo v 2013: dynamic display ads, remarketing za iskalno omrežje, razširjeni »sitelinki«, »media ads«, »comparison ads« s »CPL – cost per lead« modelom ter še mnogo drugih funkcionalnosti. Stopite v svet oglaševalske dinamike tudi vi, sami ali s pomočjo certificiranih strokovnjakov iz podjetja Red Orbit.

Categories
Prevajanje

Dobra prevajalska agencija, prijazna in hitro odzivna

Dobra prevajalska agencija je agencija, ki ima posluh za nas, obenem pa je naš zanesljivi partner v procesu globalnega povezovanja. Dobra prevajalska agencija nam zagotovi najbolj zanesljiv prevod za pomembno, lahko tudi strokovno besedilo. Običajno je takšna agencija preverjeno podjetje, s nekaj kilometrine in s številnimi priporočili in referencami, ki so v večini primerov vidne vsakemu bodočemu naročniku. Ker so prevodi v skoraj večini primerov občutljiv tekst, zahteva kar nekaj znanja, pa tudi strokovne podkovanosti. Dobra prevajalska agencija, kot je tale,  zaposluje tako prevajalce s strokovnimi izobrazbami, kakor tudi lektorje, kar je pri strokovnih besedilih izjemnega pomena, saj je lahko mimogrede kakšna stvar popolnoma napačno razumljena.

Pomembna prednost, ki jo ima agencija, ki se ukvarja s prevajanjem je držanje se dogovorjenih rokov. Dobra prevajalska agencija, oziroma ljudje, ki so v njej zaposleni delajo velikokrat krepko preko svojega uradnega delovnega časa, kar nam zagotavlja, da bo naš prevod dobljen v pravem roku in, da bomo z njim kar se da najbolj zadovoljni. Roki so v poslovnem svetu izjemno občutljiva zadeva, ki se je potrebno dosledno držati, da v najslabšem primeru ne izgubimo pomembnih poslovnih partnerjev. Prevajalska agencija, ki se drži rokov gotovo nima dolgega roka obstoja na krutem tržišču, kjer vlada neizprosna konkurenca. Velikokrat je za nekoga dovolj zgolj ena slaba izkušnja. Dobra prevajalska agencija s svojim imenom jamči za kakovost prevedenega besedila. V današnjem svetu velja v skoraj vseh storitvenih dejavnostih, da se dobro ime prenaša in ust do ust, zato je dobra prevajalska agencija cenjena in iskana. Poiščete jo lahko na www.prevodialkemist.si.

Categories
Igrače

Prednosti, ki jih ima spletna trgovina z igračami

Spletna trgovina z igračami po navadi ponuja precej bolj ugodne cene kot običajna trgovina. Eden izmed poglavitni razlogov za to je, da v cene niso vračunane razne marže, ki tako dvigujejo cene igrač v običajnih t.i. fizičnih trgovinah. Ena izmed poglavitnih prednosti, ki jih ponuja spletna trgovina z igračami, je torej nižja cena. Vendar takih trgovin je na spletu veliko. Zato ima kupec spet veliko prednost, saj lahko, ko na spletu išče želeno igračo, pregleda cene za isti izdelek v nekaj minutah. Ena spletna trgovina z igračami se nahaja od druge le v nekaj klikih, v fizičnem svetu pa je potrebno stopiti v avto in se vsaj nekaj deset minut voziti, da pridemo do naslednje. Ta prednost, ki jo ponuja spletna trgovina z igračami, se izraža predvsem v preglednosti. Kupec tako ni prisiljen kupiti nekega izdelka zato, ker se mu ne ljubi več iskati, ampak zato, ker je našel res najbolj ugodno ponudbo.

Obstaja pa še ena prednost, ki jo zagotavlja spletna trgovina z igračami pred njeno fizično konkurentko. To je možnost vračila v štirinajstih dne po prejemu paketa po pošti. Zakonodaja o kataloški prodaji namreč zahteva, da mora v tem roku prodajalec sprejeti vrnjeno blago in vrniti celotno kupnino. Če torej ne bi bili zadovoljni z igračo, ki ste jo kupili tako, da ste uporabili spletni nakup, ki ga omogoča spletna trgovina z igračami, bi lahko brez težav igračo vrnili in kupili drugo. Visoka konkurenčnost, možnost vračila izdelka, preglednost, nizke cene in splošno zadovoljstvo kupcev so razlogi, ki potrjujejo, da se spletna trgovina z igračami v večini primerov izkaže kot najboljši kraj za nakup. Potrebno je le še izbrati najboljšo.