Categories
dom

Toplotne črpalke, različne izvedbe

Toplotne črpalke so možna poceni toplota za ogrevanje notranjih prostorov.

Za svoje delovanje uporabljajo toplotne črpalke električno energijo. Njihova značilnost je velik izkoristek električne energije. Praktično to pomeni, da z eno enoto električne energije dobimo tri enote toplote. Ali z drugimi besedami : toplotne črpalke nudijo tri kilovate ure toplote za eno kilovatno uro električne energije. Na trgu so toplotne črpalke v treh osnovnih izvedbah in sicer toplotne črpalke zemlja voda, voda voda ter zrak voda. Za sistem zrak voda je značilno, da je njegov najboljši izkoristek v prehodnih obdobjih, z nižanjem zunanje temperature se učinkovitost manjša. Z nižanjem temperature se potreba po višji temperaturi znotraj prostorov poveča, naprava pa ima manjše zmogljivosti. Mnogi ta problem rešujejo z dodatnim virom ogrevanja. Za sistem toplotne črpalke voda voda je pogoj talna voda. Sistem deluje na principu dveh vrtin. Preko prve vrtine se črpa talno vodo, v drugo pa se vrača ohlajena voda. Ta sistem je zahteven, delovanje je odvisno tudi od vodnega vira ter geoloških značilnosti terena. Pri tem sistemu velja veliko pozornosti nameniti dobremu načrtovanju in izvedbi, predvsem velja spoštovati naravne zakonitosti. V nekaterih primerih so prvotne izvedbe povzročale težave, kar je posledično pomenilo popravila oziroma izboljšave. S tem pa tudi dodatne stroške. Sistem toplotne črpalke zemlja voda uporablja različne načine odvzema toplote. Na voljo so trije tipi kolektorjev ter direktni uparjalni sistem. Tipi kolektorjev so ploskovni ali zemeljski, kompaktni ter vertikalni zemeljski kolektorji. Ploskovni kolektorji so nameščeni meter do dva pod površjem. Cevni razvod mora biti položen na do trikrat večji površini kot je ogrevalna površina. Kompaktni kolektorji se vgrajujejo v do tri metra globoke stene kanalov. Vertikalni zemeljski kolektorji ali geosonde, so v izvrtine položene cevi. Izvrtine so zelo različno globoke, segajo od dvajset pa do sto metrov.

Toplotne črpalke predstavljajo zelo pomembno pridobitev in novost na trgu.

Več

Categories
občina

Mengeš, mesto in središče istoimenske občine

Mengeš je mesto, občina ter znano industrijsko središče .

Mengeš se nahaja v središču Slovenije. Največje bližnje mesto je slovenska prestolnica Ljubljana, nekoliko manjše pa Ljubljana.
V mesto je mogoče priti preko dveh sodobnih prometnic, ki ga obdajata na zahodni in vzhodni strani. Na vzhodni strani je avtocesta A1, ki povezuje severovzhod z jugozahodom države. Primerna je za obiskovalce iz Primorske, Notranjske ter Štajerske. Zahodno stran območja mesta pa s širnim svetom povezuje avtocesta A2, ki predstavlja prometno žilo med severozahodom in jugovzhodom dežele. Po njej bodo lahko v Mengeš prispeli obiskovalci iz Gorenjske in Dolenjske. Za mnoge turiste so zanimive tudi lokalne ceste, ki povezujejo med seboj mnoge turistične, naravne in kulturne znamenitosti v okolici. Mengeš je znan po obratih tekstilne in živilske industrije, v njem se nahaja večji obrat farmacevtske tovarne. Tradicionalne obrti so pečarstvo, sedlarstvo in slamnikarstvo. V širnem svetu so verjetno najbolj znani izdelki glasbila, ki razveseljujejo zelo raznoliko občinstvo. Manj ljudi pa ve, da glasbila blagovnih znamk Melodija glasbila, Burgar, Zupan, Kapš, izvirajo iz mesta Mengeš. Zgodovina je bila zaradi naravnih danosti na tem območju vedno pestra in bogata. Arheološka odkritja pričajo o tem, da naj bi na tem območju bivali ljudje že v davni preteklosti. Najbolj očitni dokazi o tem so grobišča iz halštatskega in latenskega obdobja. V zgodovinskih dokumentih se Mengeš prvič omenja sredi dvanajstega stoletja, trške pravice pa je dobil sredi devetnajstega stoletja. Med pomembne zgodovinske stavbe sodi romarska cerkev svetega Mihaela. Cerkev je bila skozi stoletja velikokrat prenovljena in posodobljena. Med posebnosti cerkve svetega Mihaela sodi samostojno stoječ gotski zvonik, ki je svoj čas služil tudi kot obrambni stolp tabora. Po njem lahko Mengeš prepoznamo iz bolj oddaljenih krajev. V notranjosti cerkve svetega Mihaela je znamenit prezidan prezbiterij ter krstilnik Jožeta Plečnika.

Mengeš je mesto, ki se nahaja v bližini slovenske prestolnice.

http://www.mojaobcina.si/menges/

Categories
Športna oprema

Tekalna steza Weslo Cadence G5

Udobno blaženje
Vaša prioriteta pri nakupovanju tekalne steze mora biti udobje. Welso Cadence G 5 Treadmill se ponaša z udobnim blaženjem, ki prinaša vse udobje, ki ga potrebujete za tek. Udobje je tista lastnost, ki si jo mora na tekalni stezi želeti vsakdo. Tu je to zagotovo velik del steze.

Prednosti
· Preprosta uporaba: če iščete tekalno stezo, ki je preprosta za uporabo, potem je to vaš odgovor. Nima zapletenih delov, za pravilno uporabo pa potrebujete le navodila za uporabo.
· Cena prijazna strankam: cene tekalnih stez Weslo ne presegajo 500$. Potrebujete le majhen proračun in imeli boste lastno domačo fitness opremo.
· V naprej nastavljeni fitness programi: o svojih vadbah ne rabite skrbeti; za to je poskrbljeno. Preprosto morate izbrati vnaprej sestavljene programe in pričeti z vadbo. To velja za motorizirane možnosti Weslo tekalnih stez.
· Zadosten prostor za vadbo: Tekalne steze Weslo niso velike v primerjavi z drugimi znamkami, a ta vam bo zadostno služila. Prostor je dovolj velik, da omogoča vadbo brez omejitev.
Slabosti
· Težko nastaviti vijake: Ko boste enkrat odstranili vijake, jih boste težko ponovno naravnali. To bo vzelo veliko vašega časa, zato jih raje ne ustavite.
· Ima šibek tekalni pas: stabilnost pasu ni takšna, kot bi pričakovali. Je šibka, kar daje občutek nevarnosti med vadbo. Ker pa so tekalne steze Weslo namenjene za hojo si ne povzročajte skrbi.

Končno mnenje o tekalni stezi Weslo Cadence G 5.9:
Weslo Cadence G 5.9 se ponaša z izjemnimi lastnostmi, ki skupno ustrezajo vsaki osebi, ki si želi izgubiti težo.
· 6 dni vnaprej nastavljenih programov – s 6 vnaprej nastavljenimi programi se bodo izpolnile vaše sanje o izgubi telesne teže; v najbolj nepredstavljivem času. Programe so zasnovali profesionalni trenerji in omogočajo, da so vse vaše vadbe produktivne.

Categories
dom

Opremljanje majhnega stanovanja

Pri urejanju majhnega stanovanja je izkoriščanje prostora in postavitev pohištva zelo pomembno. Zelo pomemben je izbor pohištva, in njegova umestitev v prostor. Delati je potrebno po principu manj je več. Oglejte si uporaben članek http://www.ambientdizajn.si/ambient/majhno-stanovanje-ki-maksimizira-prostor ali preberite nekaj nasvetov spodaj.

Za majhno stanovanje je najbolje izbirati samo nujno pohištvo, paziti moramo, da nam ni nič v napoto in da imamo dovolj prostora za premikanje. Pohištva se nikoli ne postavlja blizu vrat, med prehode ali na hodnik.

Pri izberi barve stanovanja je priporočljivo izbrati bolj svetle barve ali pa kar belo, saj te navidezno povečajo in posvetlijo stanovanje, kar zmanjša utesnjenost in omogoči boljše počutje. Pomembno je tudi, da je prostor dovolj osvetljen z naravno svetlobo, če to ni mogoče je priporočljivo premisliti o osvetljavi. Zavese na oknih odpadejo, saj zastirajo svetlobi dostop v sobo in pa prostor navidezno še bolj pomanjšajo. Paziti je potrebno, da visoko pohištvo ni postavljeno pred oken, saj to ustvarja temne sence in tako je prostor občutneje manjši in tesen. Priporočljivo je, da visokih omar v stanovanju sploh ni. Priporočljivo je imeti »multifunkiconalno« pohištvo, se pravi pohištvo, ki ga lahko uporabimo za več namenov, na primer jedilna miza se lahko spremeni v delovno površino, ….

V stanovanju obesite ogledalo, le to bo navidezno povečalo stanovanj, saj odbija luči in tako ustvari optično prevaro. Tudi za pohištvo je priporočljivo imeti kakšno stekleno mizico ali vrata omare.

Če pride do prostorske stiske, je to odlična priložnost za generalno čiščenje, da se znebite vseh stvari v stanovanju, ki jih pravzaprav ne potrebujete, saj jih tako ali tako niste nikoli uporabili.

Categories
Šport

Aktivne počitnice, oddih z odliko

Aktivne počitnice so aktiven oddih v čudovitem naravnem okolju ter aktivnostim prilagojenih pokritih prostorih.

Sodobnemu človeku aktivne počitnice več kot koristijo. Moderen življenjski slog zaznamujejo številne aktivnosti, zanje je značilna intenzivnost in dinamika dogajanja dan za dnem. Na vse te aktivnosti mora biti človek dobro fizično in psihično pripravljen, če želi dobro prenesti vse izzive in napore sodobnega časa. Dobro fizično in psihično pripravljenost nudijo aktivne počitnice, ki potekajo v naravnem okolju ter ustreznih pokritih prostorih. Kombinacija naravnega in umetnega okolja je ključna za uspeh aktivne krepitve telesa in duha. Rogla je čudovito naravno okolje Pohorja, ki tudi sredi poletja poskrbi za približno deset stopinj Celzija nižje temperature v primerjavi z dolino. Za aktivne počitnice ima Rogla poleg naravne danosti tudi pokrite prostore, kot so kolesarski center, športna dvorana ter razne druge namenske prostore. Kombinacija naravnega okolja in pokritih prostorov je idealna iz več razlogov. V naravnem okolju se človek lahko nadiha svežega zraka, kar aktivne počitnice oplemeniti z izjemnimi učinki za organizem. Pokriti prostori so namensko ustvarjeno umetno okolje, omogoča pridobivanje točno določenih koristi za človekovo fizično in psihično boljšo kondicijo. Poleg tega v primeru slabega vremena, lahko program vadbe poteka nemoteno oziroma ima na voljo ustrezno alternativo. Za aktivne počitnice je značilno, da nudi pestro paleto aktivnosti. Plavanje, hoja, kolesarjenje, plezanje, rolanje, namizni tenis ter številne druge aktivnosti poskrbijo, da je vsak del človeškega telesa razgiban in preko strokovnega vodstva tudi okrepljen. Kombinacija različnih športnih disciplin ter aktivnosti na splošno ni naključna, ampak je strokovno premišljena in načrtovana. Človeški organizem je celota sestavljena iz različnih organov ter drugih delov telesa. Skupaj so povezani v celoto, ki omogoča gibalne, umske in druge sposobnosti človeka. Njihovim lastnostim in zahtevam primerno jih lahko kakovostno izboljšujemo v njihovih sposobnosti zgolj na osnovi strokovnega znanja in izkušenj.

Aktivne počitnice so pametna odločitev, sodobnemu človeku bi morale postati rutina.

Tukaj

Categories
Telekomunikacije

Tv spored, vzemimo si čas

Tv spored zahteva, vendar tudi nudi prihranek časa .

Gledati tv spored je mnogim rutina, ki jo opravljajo vsak dan ali skoraj vsak dan. Ob določenem delu dneva se odločijo pogledati vsebino, ki bo na sporedu v bližnji ali oddaljeni prihodnosti. Lahko pa pogledajo tudi tv spored iz preteklosti, ter si s tem zagotovijo možnost ogleda izbrane že predvajane vsebine. Pri tem je potrebno imeti funkcijo časovni zamik , ki omogoča ogled že predvajanih vsebin. Funkcija je zelo priljubljena pri zelo zaposlenih osebah oziroma osebah, ki si za ogled televizijskih programov določijo določen del dneva. To je lahko prost dan, ob koncu delavnika, ko se jim pojavi prost čas, ko nimajo kaj drugega početi ali ob raznih drugih priložnostih. Pregledati tv spored za naprej je največkrat povezan z žejo po informiranosti o televizijskem programu v prihodnosti, lahko pa s tem izkoristimo funkcijo snemanja televizijskega programa. Navade so zelo različne, nekateri imajo dodobra izdelano strategijo. Določena televizijska vsebina je zanje pomembna, zato jo ne želijo spregledati. Drugi si jo shranijo za čas, ko bo gledanje vsebine mogoče. Včasih se takšne vsebine prihrani za točno določen dogodek oziroma dejanje. Pri tem mnogi preiščejo tv spored za najdaljše možno obdobje v prihodnosti, nekateri pa ponavljajoče programe nastavijo na snemanje nadaljevanja v prihodnosti takoj po končanju aktualnega nadaljevanja. V skoraj vsakem primeru pa je pregledovanje sporeda izvedeno poleg gledanja televizijskega progama. Bodisi tv spored pred predvajanjem želenega programa ali po njegovem zaključku. Niso pa redki primeri, ko gledalec sede pred televizijskih sprejemnik ter išče primerno vsebino. Takrat največkrat tv spored ni pregledan v naprej, ampak je pregledan neposredno pred ogledom. Iz njegove ponudbe je potem izbran najboljši televizijski program.

Tv spored iskanje najbolj primerne vsebine je različno in odvisno od osebe do osebe, vsekakor pa gre za pogosto rutino pred ogledom vsebine televizijskega programa.

Več

Categories
Šport

Adidas in legendarne Adidaske

Adidas je nemška mednarodna korporacija .
V okviru svojih aktivnosti Adidas oblikuje in proizvaja športno opremo in dodatke. Pod okrilje nemške mednarodne korporacije Adidas sodijo številne znane blagovne znamke, kot je na primer Reebok. V prodajni program sodijo tudi torbe, ure, majice, očala ter številne druge s športom povezane izdelke. V Evropi je Adidas največji proizvajalec športne opreme, globalno pa sodi v sam vrh. Na območju Slovenije je Adidas znana blagovna znamka, v pogovornem jeziku pogosto zaslišimo tudi skovanko blagovne znamke. Skovanka Adidaske je v vsakdanjih pogovorih pogosto slišana beseda, z njo pa označujemo športne copate. Pri tem velikokrat celo ni pomembno ali gre za blagovno znamko Adidas ali športne copate druge znamke. Posledica te široke uporabe izraza za blagovno znamko je prisotnost na slovenskem trgu. Ta je bila v bivši državi posebnost, saj tujih blagovnih znamk ni bilo veliko na prodajnih policah kot danes. Zato pa se je blagovna znamka ljudem tako približala ter jim postala pojem za športne copate. Posledično se je v pogovornem jeziku izoblikovala skovanka. Danes blagovna znamka prav tako uživa velik ugled med kupci, veliko zaslug ima prav dolgoletna prisotnost na trgu. Ljudje se velikokrat preprosto povedano držijo blagovne znamke, ker so spoznali prednosti ter te prednosti ohranjajo z vsakim novim nakupom. Spremembe so danes času primerne in opazne v praktično vsaki prodajalni s športno opremo. Namesto nekaj parov športne obutve in druge športne opreme imamo danes pisano paleto možnosti zgolj pri športnih copatah. Te so danes lahko bistveno bolj prilagojene specifičnim potrebam, saj imamo ponudbo za tek, nogomet, pohodništvo ter številne druge specifične namene. V prihodnosti ne gre pričakovati kakšnih bistvenih sprememb. Blagovna znamka Adidas bo še naprej razvijala in ustvarjala številne novosti, trg bo to cenil in nagradil.

Tako kot ceni danes klasično dobro ponudbo opreme Adidas z tradicijo ter velikim razvojnim potencialom.

https://www.tomassport2.si/Adidas/

Categories
digitalni marketing

Vsebinski marketing, predstavitev kot se šika

Vsebinski marketing je predstavitev izdelka ali storitve z dodano vrednostjo.

Trženje se vedno bolj zaveda, da je vsebinski marketing ključ do boljšega uspeha. Današnji spletni trg je zaznamovan z vedno večjo konkurenco ponudbe, povpraševanje je na drugi strani vedno bolj zahtevno. Danes ni več dovolj ponuditi izdelek ali storitev s skromni opisom najnujnejšega, saj je povpraševanje navajeno ali razvajeno bogatejših ponudb. Vsebina je ključna sestavina pojma vsebinski marketing, zato jasno ni vseeno kakšna je. Kako različno bogate so spletne vsebine, lahko vidimo s primerjavo konkurenčnih spletni strani. Govorimo o spletnih straneh, ki tržijo isto ali sorodno blago ali storitve. V primerih dobre prakse vsebinski marketing ne ponuja zgolj blaga ali storitve, ampak ponudi potencialnemu kupcu odgovore na številna porajajoča se vprašanja. Pri tehničnih izdelkih so pogosti prikazi uporabe, vzdrževanja ter raznih drugih z uporabo povezanih aktivnosti. Te bo potencialni kupec v prihodnosti uporablja, zato mu jih vsebinski marketing mora v vsej popolnosti predstavljati. Praktično mora dobiti potencialni kupec vse odgovore na vsa morebitna vprašanja. Poleg video in slikovnih predstavitev, so pogosti tudi zapisani odgovori na najpogostejša vprašanja. Te rubrike so velikokrat izpoved dejanskih izkušenj z izdelkom ali storitvijo. Kaj ne sme početi vsebinski marketing lahko vidimo na slabih primerih prakse. Vsebine je seveda treba nenehno razvijati in prilagajati vedno novim zahtevam. Posebno na področjih, kjer so spremembe v razmeroma kratkem času prisotne in navzoče. Potencialni kupci se poleg tega velikokrat naveličajo vsebin, kar je pogosto pri potrošnih dobrinah. To so dobrine, ki jih kupujemo dnevno oziroma pogosteje kot druge dobrine. Zato mora vsebinski marketing dodati nove vsebine ali opazno spremeniti pristop in izgled spletne ponudbe. To prakso pogosto poznamo v vsakdanjiku, opazimo jo na spremenjenem ambientu. Mnogi bodo prišli po storitev ali izdelek predvsem z namenom, da ob tem vidijo nov ambient.

Vsebinski marketing predstavlja dobrodošlo novost na spletnih straneh.

https://www.red-orbit.si/storitve/vodenje-spletnih-skupnosti