Categories
moda

Triumph Slovenija, vedno dobra odločitev

Triumph Slovenija je vedno dobra izbira kopalk, spalnih srajc in drugih artiklov.

Estetika je lastnost, pri kateri Triumph Slovenija lahko predstavi osebni značaj v izbrani podobi. Ena od pomembnih lastnosti je barva, ta vpliva na razpoloženje. Pri izbiri ni pomembno razmišljati zgolj o nam všečni barvi, ampak kaj barva sporoča naši izbrani družbi. Bela, črna in barva kože sto klasika Triumph Slovenija perila. Bela barva je barva nedolžnosti in čistoče, v očeh zasije njena mlina in nežnost. Nasprotje je črna barva, ki poudarja eleganco in lepoto. Barva je privlačna in ima značaj. Pri barvah Triumph Slovenija imamo še veliko možnosti, pomisliti velja na vse možne značilnosti. To so lahko živahnost in energičnost, mirnost, sanjavost, zadržanost, trdnost, stabilnost, čutnost, veselje, vzvišenost, razkošnost, prilagodljivost, sproščenost, toplino, igrivost ter razne druge učinke. Barve Triumph Slovenija lahko nudijo poleg znanih učinkov črne in bele barve tudi : vznemirjenje in st strast, lahko pomirja, daje občutek sproščenosti, nudi občutek živahnosti, varnosti, razveseljuje, sprošča, izziva, zapeljuje, spodbuja poželenje, varuje, vzbuja zaupanje, nudi občutek umirjenosti. Načeloma velja upoštevati priporočilo, da je pod tankimi zgornjimi oblačili nedrček v enaki barvi kot zgornje oblačili. Triumph Slovenija nudi možnost občutka perila, ki se dobro prilega. Takšno perilo nam nudi ekskluzivni občutek, kot bi bilo perilo narejeno posebej za nas. Pri tem velja tudi upoštevati aktualne spremembe, kot je telesna teža, več ali manj gibalne aktivnosti ter razne druge spremembe. Neprimerno je, da ostajamo prikovani na eno in isto konfekcijsko številko. Velja biti zahteven ter se prilagoditi svojim spremembam. Posebno to velja za vse, ki si z vadbo in drugimi aktivnostmi prizadevajo za izklesano telo in postavo. Spremembi velja prilagoditi tudi izbiro spodnjega perila Triumph Slovenija. Ne smemo si dovoliti, da se sami prilagajamo perilu. Veliko bolje je, da se perilo nam prilagaja in na koži poudarja kar zahtevamo.

Triumph Slovenija velja izbirati z občutkom.

Categories
lepota

Bradavice, laser in krioterapija

Bradavice povzroča človeški virus .

Pojavljajo se na vseh delih telesa, bradavice se prenašajo z neposrednim stikom. Trdni kožni izrastki lahko rastejo posamično ali v skupinicah. Po izgledu so bradavice lahko ploščate ali od podlage privzdignjene. Kožne bradavice lahko pazimo drobne črne pikice, ki niso posledica umazanije ampak posledica krvavitev drobnih žilic. Kožne bradavice so neboleče ter prizadeti osebi ne povzročajo resnih zdravstvenih težav. Več težav imajo prizadete osebe z izgledom, ko jih opazimo je najboljše takoj obiskati zdravnika. Poleg videza lahko težave predstavljajo bolečine, povzroča jih pritisk na bradavice na stopalu. Metode za odstranjevanje so zelo različne, zelo uporabni sta laserska metoda ter krioterapija. Pri uporabi sredstev za odstranitev bradavic lahko težave povzroči nanos sredstva na zdravo kožo. Raztopina šibke kisline ni priporočljiva za odstranjevanje bradavice na obrazu ali spolovilu. Šibka kislina lahko pri učinkovanju povzroči na koži brazgotine. Laser metoda in krioterapija sta boljši rešitvi, saj nimata posebnih stranskih učinkov. Gre za nebolečo oziroma manj bolečo metodo, pri laser metodi postane štiriindvajset ur po posegu bradavica črnkasta ter postopoma vedno manj vidna. Krioterapija pa povzroči nastanek mehurja, ki se postopoma začne celiti ter dokončno zaceli po približno dveh tednih. Ta metoda je nekoliko boleča, največ bolečin pa povzročajo bradavice na stopalu. Začetek vsakega pristopa odstranjevanja naj se začne z obiskom zdravnika ali drugega ustreznega strokovnjaka. Najbolje je to storiti takoj, ko se pojavijo prvi znaki oziroma bradavice. Bistveno slabše je, če začnemo za nastalo težave iskati kakršne koli nestrokovne pristope ter pristope na lastno pest. S tem zgolj povečamo težave, strokovnjak bo imel potem zahtevnejše delo ocenjevanja, določanja najbolj koristnega posega ter njegovo izvedbo. Takojšnja pomoč, strokovna ocena ter strokoven poseg omogoča hitro, enostavno in uspešno zdravljenje. Vsako odlašanje lahko privede do povečanja težav v raznih oblikah, ter posledično poveča obseg in zahtevnost zdravljenja.

Bradavice so rešljiva težava mladostnikov.

http://skin-dermatologija.si/guidebook/bradavice/

Categories
digitalni marketing

Spletno oglaševanje, sodobno trženje

Spletno oglaševanje je klasično trženje v digitalni obliki.

V sodobnem svetu predstavlja spletno oglaševanje sodobno trženje . Glede na klasične načine oglaševanja se v marsičem razlikuje, obstajajo pa tudi razlike med spletnim oglaševanjem. Klasični načini oglaševanja so obstajali predvsem v tiskani obliki, preko radija in televizije. Sodobna različica pa obstaja na internetu. Podjetja uporabljajo zelo različno spletno oglaševanje za prikaz svojih aktualnih ali splošnih aktivnosti potencialnim kupcem. Aktualne aktivnosti so predvsem novosti, ki v preteklosti na spletu oziroma spletni strani podjetja niso obstajale. To so novosti v ponudbi, prodajne akcije ter razne druge novosti. Splošne aktivnosti pa so tiste, ki se ne spreminjajo bistveno. Lahko bi rekli, da gre za osnovo. Za podjetja je najbolj zanimivo kontekstualno spletno oglaševanje, uporablja ga več kot šestina vseh podjetji. Drugi priljubljeni obliki sta spletno oglaševanje na podlagi sledenja preteklih aktivnosti, spletno oglaševanje na podlagi vedenjskih vzorcev ter spletno oglaševanje glede a lokacijo. Poleg naštetih oblik je še veliko možnosti, ki jih lahko uporabljajo podjetniki. Začetnikom je danes omogočeno razmeroma dostopno lastno oglaševanje, večjim podjetjem pa so lahko zanimive tudi razne druge metode. Lastno spletno oglaševanje je mogoče na različnih osnovah, pri tem je velikokrat podjetnik sam odgovoren za celoten niz aktivnosti. Večjim podjetjem takšen pristop ni zanimiv, saj so podjetniki in njihovi zaposleni preveč obremenjeni z drugimi aktivnostmi. Temu premierno se odločijo za najetje agencije, ki se z oglaševanjem preko spleta profesionalno ukvarja. Za začetnike je to velik zalogaj, zato se veliko raje odločajo za dostopnejše izvedbe. Prednost takšnega načina oglaševanja za začetnike je tudi v tem, da se učijo osnov oglaševanja. Ker so sami udeleženi v celotnem procesu, spoznajo kako spletno oglaševanje deluje, kakšne učinke ima ter številne za podjetništvo ter druga področja zelo koristne stvari.

Spletno oglaševanje je zelo zanimiv in dinamičen posel, zanj je zainteresiranih vedno več podjetnikov ter drugih oseb.

Categories
Počitnice

Smučišča v Sloveniji, izobilje smučarskih centrov

Smučišča v Sloveniji so tako veliki smučarski centri kot srednje veliki in manjši smučarski centri.

Odlična smučišča v Sloveniji najdemo na praktično vsakem koraku, kar je zgolj dokaz več o izjemni naravni pestrosti in raznolikosti. Geografske značilnosti Slovenije so izjemna redkost, saj bi težko našli deželo s tako raznolikim številom pokrajin. Zaradi te danosti smučišča v Sloveniji nudijo možnost smučanja dopoldan ter kopanja v morju popoldan. Takšnih možnih ekstremov je še več, saj se pokrajine in panorame spreminjajo iz kilometra v kilometer. Največ možnosti ponujajo smučišča v Sloveniji na severozahodu in severovzhodu dežele, za popestritev pa najde nekaj možnosti tudi na jugu dežele. Na severozahodu najdemo smučišča v Sloveniji na območju Julijcev ter predalpskem hribovju ter območju dinarskega gorstva. Območje zahodnih Julijcev predstavlja Kanin, ki je hkrati najbolj zahodno smučišče. Vzhodni Julijci nudijo nekatera izjemno slikovita smučišča v Sloveniji. Vogel se spogleduje z Bohinjskim jezerom pod njim, Kranjska Gora je smučišče, ki vabi svetovno smučarsko elito, seznam dopolnjujejo Pokljuka, Kobla ter številna druga smučišč na območju Julijcev. Severno mejo zaznamujejo smučišča v Sloveniji na območju Karavan, na skrajnem severovzhodu pa Pohorje. Najbolj vzhodno točko tako slovenskih, kot tudi pohorskih smučišč, predstavlja Mariborsko Pohorje. Od velikih smučarskih centrov ne smemo pozabiti omeniti Krvavec, Cerkno, Roglo, Golte in Stari vrh. Krvavec se nahaja na območja Kamniško-Savinjskih Alp, nahaja se severno od Slovenske prestolnice. Od Ljubljane je Krvavec oddaljen vsega petindvajset kilometrov. Cerkno se nahaja na mejnem območju med Gorenjsko in Primorsko, zato je primer smučišča v Sloveniji , ki je dobro povezano z dveh strani. Nahaja se na nadmorski višini od osemsto do tisoč tristo metrov, ter nudi proge na sedemdesetih hektarjih. V njegovi bližini je smučišč Stari vrh, v Škofjeloškem hribovju med Poljansko in Selško dolino. Golte so smučišče na robu Kamniško-Savinjski Alp, Rogla pa je tudi zdravilišče na območju Pohorja.

Smučišča v Sloveniji nudijo izredne možnosti za raznolike zimske športe.

http://www.rogla.eu/si/aktivnosti/pozimi/smucanje-in-deskanje

Categories
Zdravje in lepota

Stres, nevarnost enaindvajsetega stoletja

Stres je zdravju škodljiv pojav sodobnega časa .

Težava velikega števila je, da stres ne zaznajo. Simptomi stresa so lahko prepoznani v vedenju, kot telesnih lastnostih ter kot duševni in čustveni aktivnosti. Stres lahko v svojem vedenju spoznamo kot površnost pri aktivnosti, pretirano kritično obravnavanje stvari, spremenjen način komuniciranje, nerazumno velik apetit, nesposobnost izvedbe nalog, občutke nezaželenosti, potrebo po izogibanju ljudi ter po raznih drugih spremembah. Telesni znaki za stres so lahko splošna slabost, bolečine v mišicah, hrbtu, želodcu, glavobol, težave s prebavo, pomanjkanje energije, težave s spanjem, pogosta utrujenost ter drugi telesni znaki. Čustveni in duševni znaki so zmanjšana sposobnost sprejemanja odločitev, organizacije dela, pomanjkanje kreativnosti, problemi s spominom, pozabljanje stvari, občutek manjvrednosti, pesimistično razmišljanje ter druge čustveni oziroma duševni znaki za stres. V vseh primerih je potrebno pristopiti odgovorno, po potrebi pa poiskati strokovno pomoč. Vsi primeri dodatno niso enaki, zato velja biti pozoren na osebne posebnosti ter ne ukrepati že po prvem prejetem nasvetu. Težave s spanjem niso nujno znak za stres, posebno to velja za točno določene primere. Nekatere osebe imajo težave s prehranjevanjem ali druge težave, ki lahko vplivajo na spanec. Če so težave na drugi strani redkeje prisotne, tudi ni nujno potrebno takojšnje ukrepanje. Težave take sorte na eni strani hitro nastanejo ter enako hitro izginejo ter so na splošno manj pogoste. Aktivno stres lahko odpravljamo z zavedanjem pomena počitka, regeneracije, fizične in psihične kondicije ter drugih zdravih navad in sposobnosti. Vsak napor zahteva počitek, večji kot je napor bolj obsežen mora biti počitek. Na splošno moramo počitek jemati kot čas za regeneracijo, napačno je razmišljanje o lenarjenju. Gibalne aktivnosti so na splošno dobra pomoč, saj z njo človek pridobi več fizične in psihične kondicije.

S tem pa lahko lažje prenese vse obremenitve, ki lahko v skrajnem primeru povzročajo stres ali prinašajo druge posledice.

Categories
Zdravje

Probiotiki, liofilizirani mikroorganizmi

Probiotiki se med drugim nahajajo v zdravilih, katerih sestavni del so liofilizirani mikroorganizmi .

Na trgu so takšni probiotiki predvsem prehranska dopolnila in zdravila. Ponudbe so različne, dobimo jih predvsem v obliki kapsul, pastil, peroralnih praško peroralnih kapljic. Pri izbiri med različnimi ponudbami, možnostmi predvsem pa pred jemanjem se velja zavedati, da so težave lahko večje in kompleksnejše, kot si sprva mislimo. Problem sodobnega človeka je v tem, da ni več sposoben potrpeti, si vzet čas za zdravljenj ter bi najraje bili naslednji dan zdravi. V oglasnih sporočilih so probiotiki lahko označeni kot zelo učinkoviti in koristni, kako je z njimi v resnici moramo preprosto ugotoviti. Pred izbiro se velja posvetovati z zdravnikom, farmacevtom ali drugo strokovno osebo. Probiotiki so različni, zato jih ne gre jemati prosto po Prešernu oziroma samostojno izbirati po nekih svojih načelih. Če nismo sposobni strokovno oceniti vsebino ali vsaj razumeti zapisano na embalaži ali v navodilih, je bolje odločanje prepustiti strokovnjakom, zdravniku ali farmacevtu. Težave lahko ne bomo čutili takoj, ampak se bodo postopoma akumulirale. Ter kasneje v bolj ali manj oddaljeni prihodnosti vplivale na zdravje. Ob uživanju imajo probiotiki različne terapevtske indikacije. Znanstveno dokazan je njihov pozitivni učinek pri preprečevanju in lajšanju driske. V primeru takih težav so lahko probiotiki naša izbira, vseeno pa pred odločitvijo povprašajmo zdravnika ali farmacevta za mnenje. V pro biotičnih zdravilih se uporabljajo rodovi bakterij kot so : bifidobakterije, kot Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium infantis in Bifidobacterium longum, laktobacili, ki so Lactobacillus acidophilus in Lactobacillus gasseri, Enterococcus faecalis, Enterococcus faecium spadajo v rod enterokoki ter ešerihije oziroma Escherichia coli Nissle 1917. V zdravilih lahko imamo bakterije bodisi posamezno, lahko pa imamo zdravila, ki imajo mešanico več vrst bakterij.

Probiotiki nam lahko pomagajo pri težavah s prebavo, pred izbiro in uživanjem je priporočljiv nasvet farmacevta, zdravnika ali drugega strokovnjaka.

Categories
dom

Posteljnina za miren spanec

Posteljnina omogoča miren spanec .

Spanje je pomemben del dnevnih aktivnosti, posteljnina ga omogoča njegovo polnovredno izvedbo. Dnevne aktivnosti lahko človek razdeli na tri enakovredne dele, predstavljajo jih profesionalne aktivnosti, prostočasne aktivnosti ter spanje. V času izvajanja profesionalnih aktivnosti si zagotavlja sredstva za preživetje, v času prostočasnih aktivnosti se sprošča, spanec pa omogoča dobro regeneracijo zmogljivosti. Dobra regeneracija je v veliki meri odvisna od ležišča, preostali del pa odpade na človekove aktivnosti. Kaj je dober spanec največkrat izvemo takrat, ko imamo nasprotno izkušnjo. Dober spanec pomeni, da takoj zaspimo, se ne prebujamo med spanjem ter se zjutraj zbudimo spočiti in polni energije. Zanj potrebujemo dobro ležišče. Dobro ležišče sestavljajo osnova oziroma postelja, vzmetnica in posteljnina. Osnova omogoča trdno oporo vzmetnici, posteljnina pa jo naredi udobno za počitek. Vsi trije elementi morajo biti kakovostni in v skladju. Brez dobre osnove ne moremo računati na dobre lastnosti še tako odlične vzmetnice. Na še tako odlični vzmetnici pa ne moremo spati dobro, če posteljnina ni primerna. Izmed materialov imamo na voljo klasičen bombaž, kdor ima raje toplejše počutje izbere saten, svila omogoča dobro antibakterijske učinke. Bombažna posteljnina je priljubljena zaradi mehkega otipa, je odporna, nudi enostavno vzdrževanje ter je dostopna. Saten je mehka in gladka tkanina izdelana iz bleščečega stoprocentnega bombaža. Obstaja pa tudi flanela, ki je mehka bombažna tkanina. Tkana je v keper vezavi ali klasični platno vezavi. Svilo pridobivamo iz zapredka metulja sviloprejke, svilena posteljnina ima značilen svilen lesk in hladen občutek na otip. Izbrati je mogoče tudi kombinacijo bombaž svila, ki je kompaktna in manj občutljiva na vzdrževanje. Izbrati je najlažje glede na svoje izkušnje ter tuja priporočila. Občutljivim na alergije se priporoča svilo, dobro mešanico vseh lastnosti predstavlja bombaž. Pomisliti moramo tudi na vzdrževanje, pri tem je dobro upoštevati navodilo proizvajalca.

Posteljnina omogoča dober počitek in regeneracijo po napornem dnevu.

Tukaj

Categories
delo

Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi, razrešitev hudih kršitev

Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi se sproži potem, ko je zaposlenemu podano vabilo ter v njem pisna seznanitev s kršitvami.

Poleg tega izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi predvideva razumen rok, v katerem je predviden zagovor zaposlenega . Načeloma velja, da rok ne sme biti krajši od treh dni. Vabilo mora biti delavcu vročeno pravočasno, da se lahko na zagovor pripravi. V zakonu izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi daje zaposlenemu možnost, da pri zagovoru sodeluje pravnik, predstavnik sindikata ali druga oseba. Ta oseba je izbrana s strani delavca, z namenom poštene obravnave. Izbira osebe je velikokrat opravljena na podlagi izkušenj iz preteklosti. Mnogi se odločijo za pravno ali drugo pomoč že pred sklenitvijo delovnega razmerja. Ob postopku kandiranja najdejo primeren trenutek, ko izrazijo željo po predložitvi pogodbe o zaposlitvi ter ustreznemu časovnemu terminu za razmislek pred podpisom. S pogodbo o zaposlitvi potem obiščejo ustrezno strokovno osebo po lastni izbiri, z njo pregleda in razjasni celotno vsebino. Med drugim je dobro pojasniti tudi primere, kot je izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi. Delavec ima svoje pravice in dolžnosti, prav tako pa tudi delodajalec. V njunih poslovnih odnosih je izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi pomembna zaradi enakovrednih možnosti njenega aktiviranja. Zakon natančno določa kdaj lahko delodajalec odpove pogodbo o zaposlitvi brez odpovednega roka. Isto velja tudi za delavca, ki v primeru zaznanih kršitev stori isto. Ko ima pred sklenjeno pogodbo o zaposlitvi delavec vse razjasnjeno lahko računa na bolj profesionalen odnos v delovnem razmerju. Tudi na razgovoru izražena želja po času za razmislek, delodajalcu sporoča dodano vrednost delavca oziroma kandidata. V delovnem razmerju je izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi ukrep, ki kaže na hude kršitve. O tem je najbolj zgovorna možnost odpovedi pogodbe o zaposlitvi brez odpovednega roka.

Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi daje možnost razrešitve posledic hude kršitve pogodbenih obveznosti s strani delodajalca ali delavca.

https://www.mojazaposlitev.si/delodajalci/nasveti/kako-odpustiti-delavca-v-skladu-z-zakonom/

Categories
Počitnice

Palawan, pustolovski Filipini

Palawan predstavlja Filipinsko otočje na njegovem zahodnem delu.

Na zahodu Palawan obliva Južnokitajsko morje , ki velja za pomemben koridor morskih poti med vzhodom in zahodom. Vzhodno od otoka se nahaja Sulujsko morje, severno od njega otok Mindoro, južno pa Malezija. Palawan je sestavni del Filipinskega otočja, ki skupaj šteje preko sedem tisoč otokov. Med obiskovalci Filipinov se pogovori pogosto vrtijo okrog otokov, koliko jih je kdo obiskal, katere otoke je vredno obiskati in podobna vprašanja povezana z otoki. Med filipinskimi otoki velja Palawan za pristno različico filipinskega življenja. Pravo nasprotje vsega, kar večina potnikov doživi ob pristanku v prestolnici Manili. Največkrat se otok na ta način tudi obišče, preko letališča v mestu Porto Princesa. Postanek v Manili traja različno dolgo, nekateri ga izkoristijo za daljši drugi krajši pristanek. Krajši obisk največkrat vključuje ogled starega mestnega jedra ter pomembnejših kulturnih znamenitosti novejše zgodovine. Daljši postanek največkrat pomeni obisk otoka Corregidor ali Villa Escudero. Otok Corregidor je bil v času druge svetovne vojne sedež združenih filipinskih in ameriških vojaških enot. Villa Escudero sodi v čisto drugo obdobje, gre za zgodovinski center. Na plantaži se ohranja tradicija nekdanjega podeželskega življenja Filipinov. Odhod na Palawan je temu primerno preložen za dan, dva ali več. Otočje Palawan sestavlja preko tisoč sedemsto otokov z zelo različno površino, različnimi geografskimi in drugimi značilnostmi. Veliko obiskovalcev si po pristanku v prestolnici otočja ogleda prav to značilnost, takšno izkušnjo nudi zaliv Honda Bay s številnimi otoki. Pustolovščina zase je obisk ostalih delov otoka po praktično edini povezavi. Komur ni do te pustolovščine lahko obišče mesto, zanimiva je ribiška četrt, tržnica ter druge kulturne znamenitosti starejšega datuma. Otok nudi zanimivosti tudi v drugih predelih, ena večjih je podzemna reka. Kaže na moč naravnih sil, ki so izdolble strugo reke pod zemeljskim površjem.

Palawan je svojevrstna filipinska dogodivščina vredna doživetja.

 

Tukaj