Categories
Zdravje in lepota

Bolečina v križu so pogoste pri težjih fizičnih delih

Bolečina v križu je pogostejša izkušnja ljudi, ki opravljajo težja fizična dela.

Prav tako je bolečina v križu posledica raznih vzrokov, kot so nepravilno sedenje ter razne druge podobne slabe razvade. Ker je v mnogih primerih bolečina v križu kratkotrajne narave, na morebitne težje posledice ne pomislimo ter svoje napačno početje nadaljujemo. Veliko bolje bi bilo, če je bolečina v križu razlog za korenitejše spremembe naših navad in našega početja. Tipičen primer je bolečina, ki se pojavlja ob sedenju. Največkrat nas prizadene, ko uro ali dve sedimo v nespremenjenem položaju. Takrat velikokrat razmišljamo, kako bomo kmalu naredili premor, bomo počeli kaj drugega in podobno. Vsi tudi poznamo razne trike, kot so sprememba položaja sedenja in podobno. Razmišljati pa bi morali, da je bolečina v križu že znak nakopičenih težav. V primeru pravilnega sedenja nas ne bi prizadela po uri ali dveh sedenja, ampak kasneje ali nas celo ne bi prizadela. Zato nas mora bolečina v križu prisiliti k razmišljanju o vzrokih. Če gre za sedenje je potrebno razmišljati o celem nizu vzrokov. V osnovi sta to stol oziroma sedež ter položaj sedenja. Največkrat bomo vzroke našli v obrabljenem stolu, ki je že zdavnaj odslužil. Nov nas bo stal veliko manj, kot zdravljenje naše hrbtenice. Zato mora biti bolečina v križu razlog, da si čim prej zagotovimo nov stol. Nov stol pa ne bo v ničemer pomagal, če ne bomo izbrali kakovostnega ter ga ne bomo znali uporabljati. Kakovosten stol predvsem omogoča sedenje v pravilnem položaju dlje časa. Kakšen je pravilni položaj govorijo številni nasveti, ki jih dobimo na raznih virih. Veliko pa nam lahko povedo prodajni svetovalci, kateri so v preteklosti pomagali že veliko kupcem. Njihove reference so lahko dobro vodilo in usmeritev ter dajejo težo našemu odločanju med dvema ali več možnostmi.

Bolečina v križu mora biti znak za takojšnje ukrepanje.

Categories
Šport

Fitnes, biti fit

Fitnes je način izboljševanja lastnosti, kot so fizična kondicija, gibljivost, optimalna telesna teža ter druge lastnosti zdravega človeka.

Pojem fitnes lahko razumemo na več načinov, lahko pomeni biti fit, lahko pomeni prostor z različnimi orodji in napravami namenjenimi izboljševanju fizične, gibalne in raznih drugih sposobnosti, v vsakdanjih pogovorih pa besedo uporabljamo še za označevanje raznih drugih stvari. Biti fit je v razvitem svetu postalo pravo gibanje pred več desetletji, ko so ljudje spoznali pomen gibanja za zdravo življenje. S tem namenom so se v razvitem delu sveta začeli odpirati fitnes centri, ki so omogočali izvajanje najrazličnejših vaj za različne cilje. V osnovi so se cilji delili na izboljšanje točno določenih sposobnosti ali lastnosti ter na splošno izboljšanje sposobnosti in lastnosti. Tipični primeri izboljšanja točno določenih sposobnosti so športniki ali rekreativci, katerim s tem fitnes omogoča izboljšanje rezultatov ali lažje doseganje ciljev. Šport ali rekreacijska aktivnost jim tega izboljšanja ne more zagotoviti, ker gre za čisto drugačne gibalne in druge aktivnosti. Kolesar lahko na kolesu trenira in izboljšuje zgolj del telesa oziroma sposobnosti, preostanek lahko omogoča nadgraditi fitnes. Pri splošnem izboljšanju gre za širšo paleto aktivnosti, ki imajo cilj razgibati celotno telo. S tem se ne izboljšajo zgolj gibčnost, gibalne sposobnosti, motorika in podobno lastnosti, ampak imajo splošne vaje v fitnes tudi širši učinek. Pri vadbi se znojimo, zato skrbimo za čiščenje telesa ter boljšo obnovo kože. Ker telo potrebuje več energije, se proces prebave bistveno izboljša. Znani so še številni drugi širši učinki, na splošno fitnes poskrbi za bistveno boljše splošno počutje in zdravstveno stanje. Bistvena prednost takšnega načina izboljševanja svojega zdravstvenega stanja je v tem, da so vse aktivnosti lahko strokovno določene, nadzorovane, merjene in izvajanje. V drugih primerih so pogoste preobremenitve ter rani negativni učinki, skupaj z posledicami v prihodnosti.

Fitnes je mnogim osebam izboljšal zdravstveno stanje.

https://www.hervis.si/store/Oprema/Naprave-in-oprema-za-fitnes/c/2_fitnessgeraete_zubehoer

Categories
dom

Zelenjavni vrt, kmetijska površina

Zelenjavni vrt je manjša kmetijska površina, namenjena vzgoji različnih rastlin, cvetja in zelišč.

V mnogih primerih je zelenjavni vrt poimenovan preprosto vrt, na njem pa raste sveža zelenjava in drugi pridelki. Beseda vrt je v uporabi tudi v primerih večjih kmetij oziroma kmetijskih površin, gre za površino v bližini doma oziroma kmetijsko površino najbližje domu. Na tak način je zelenjavni vrt v preteklosti zagotavljal vse najbolj potrebno za človekovo življenje. Uporabnik oziroma uporabniki so tako imeli zelenjavo, cvetje, zelišča in podobne pridelke praktično pri roki. Po potrebi so zgolj stopili iz hiše ter nabrali ustrezno količino zelenjave, cvetja, zelišč in drugega. Ostale površine so bile največkrat bolj oddaljene, ker je njihova obdelava zahtevala več časa. Ljudje so se v tem primeru odpravili od doma, s seboj vzeli hrano ter vse potrebno za delo v daljšem časovnem terminu. Zato je pogost zelenjavni vrt v bližini doma še danes priljubljena kulturna značilnosti. Ta značilnost je bila najbolj izrazito opažena v šestdesetih in sedemdesetih letih minulega stoletja, ko so začela nastajat večja urbana območja. Kdor je imel lastno parcelo je zelenjavni vrt postavil poleg stanovanjskega objekta, kdor je imel stanovanje v bloku, pa je velikokrat v njegovi bližini najel zemljo, jo kupil ali si jo kako drugače zagotovil. Pridelava je bila v preteklosti bolj intenzivna, saj je imel zaposlen človek za zelenjavni vrt na razpolago več prostega časa. Bolj intenzivna pridelava je bila tudi posledica manjše ponudbe v trgovinah, kot jo poznamo v sedanjiku. Danes se zgodba zelo spreminja, zelenjavni vrt postaja bolj pomemben zaradi povečanega zavedanja pomena doma pridelane hrane. Na prodajnih policah je sicer veliko alternativnih artiklov, včasih so celo cenejši. Vendar se vsak lastnik zelenjavnega vrta zaveda, da mu zgolj doma pridelano sto procentno zagotavlja pristnost zaužite hrane.

Zelenjavni vrt vsakemu lastniku nudi zagotovilo, da uživa doma pridelano hrano.

Categories
Vedeževanje

Tarot karte od blizu: cesarica, cesar, papež

V drugem članku v seriji treh bo govora v setu drugi treh najbolj pomembnih kart v tarot kupčku. Nekaj besed bomo spregovorili o cesarici, cesarju in papežu. Za vedeževanje po telefonu moramo poznati več kot samo nekaj kart, zato le hitro spoznajmo naslednje tri.

Karta cesarice naj bi predstavljala moč v ženski, ki izhaja iz tega, da je poročena z vplivnim moškim, ki prenese avtoriteto nanjo in jo tako rekoč naredi cesarico. Moč, ki vsekakor ni naravna je posredna, cenjena je zgolj zaradi visokega položaja v družbi. Predstavlja ljubezen do bogastva, čednost, plodnost in izpopolnitev. Predstavljala naj bi tudi naravo samo, ki pa je nasprotje cesarici zaradi njenega pridobljenega nenaravnega statusa. Cesar naj bi predstavljal tehnološki napredek, cesarica pa nasprotje temu, torej naravo. Negativnost te karte se kaže v pohlepu, lenobi in zavisti, splošnem življenju pa kaže na slabše vreme in spremembe, ki se zgodijo na daljši rok v vremenu.

Karta cesarja nam predstavlja moč in varnost. Cesar je do tega prišel skozi trening v mladosti, ko so ga starši vzgajali v duhu voditelja. Karizmatičnosti so ga naučili, tako da je do vsega tega prišel po naravni poti. Karta nam govori o stabilnosti in odgovornosti. Tistemu, ki mu nasprotuje se mu ne kaže nič dobrega. Vedeževanje v negativnem pa njegova karta pomeni, da omejujemo svobodo, nasprotujemo intuitivnosti in imamo v sebi ogromno mero egoizma.

Vedeževanje preko karte papeža nam predstavlja vero in verovanje ter vsesplošno učenje. Papež tako kot v njegovi vlogi v resničnem življenju skrbi za povezovanje tistega zgoraj s tistim spodaj. Prevajal naj bi pravljice, razkrival naj bi skrivnosti, tako da so mu mnogi pripisali status guruja in duhovnega vodje. Papež prestavlja tradicijo in upoštevanje pravil, kamor sodi komformističnost in predanost pravilom.

Categories
Zdravje

Okužba s klopom je za človeka nevarna

Okužba s klopom je človeku nevarna.

Človeku okužba s klopom lahko prinese bolezni kot sta klopni meningoencefalitis ter lymska borelioza. Klopi se nahajajo na območjih, kjer imajo na voljo najboljše življenjske pogoje. To so podrastje, grmovje vlažnih mešanih gozdov, v travi ter drugih podobnih okoljih. Nobena redkost pa ni niti okužba s klopom na domačem vrtu. Na vrtu ima klop dovolj možnosti, da se skrije, preži na žrtev ter se po hranjenju skrije in preobrazi. Najboljše skrivališče za kopa je listje, lubje dreves, ter površinske plasti zemlje. Pogoj za preživetje zime je predvsem ugodna temperatura okolja v katerem prezimi. Največkrat je okužba s klopom zabeležena do nadmorske višine šesto metrov, na območjih višjih nad šesto metrov je možnosti manj. Seveda visoka nadmorska višina še ni razlog, da bi opustili vse varnostne in preventivne ukrepe. V nekaterih primerih se je okužba s klopom zgodila tudi v višjih predelih, zato previdnost tudi v višjih legah nikoli ni odveč. Bolj previdni pa moramo biti predvsem na območjih do šesto metrov, saj so to zanje najugodnejša območja. Največkrat se okužba s klopom zgodi po ugrizu klopa, pred tem pa se klop spusti na žrtev. Višina nahajališča klopa na rastlinah govori o njegovi razvojni fazi. Višje nahajališče pomeni višjo razvojno fazo. Nahajališča pa si sledijo od približno pol metra do metra in pol. Največkrat je okužba s klopom posledica prehoda na žrtev na skrajnih delih rastlin. Klop ima tudi izredno razvito sposobnost za zaznavo prisotnosti žrtve ter njegovega gibanja. Druga izjemna sposobnost, da vbod žrtev ne čuti. To sposobnost omogočajo posebne žleze z izvodilom ob ustih, ki izločajo slino. V njej so encimi, zaviralci imunskega odziva, zaviralci strjevanja krvi ter blag anestetik. Vse našteto omogoči, da se klop lahko hrani na mestu vboda nekaj dni.

Okužba s klopom je lahko preprečena z raznimi načini preventive.

https://www.sos-klop.si/oku%C5%BEen-klop

Categories
Avtomobilizem

Tehnični pregled, strokovna ocena

Tehnični pregled je pregled, pri katerem se za motorno vozilo ugotovi ustreznost predpisom.

Za novo vozilo tehnični pregled, novo vozilo se prvič tehnično pregleda po štirih letih. Po štirih letih mora motorno vozilo na tehnični pregled vsake dve leti. Takšen interval pregledov velja do osmega leta starosti, po njem morajo motorna vozil na tehnični pregled. V osnovi je tehnični pregled strokovna ocena njegovih vitalnih delov, ki omogočajo varno uporabo. Pregled se vrši na zavorah, podvozju, svetilih, obvezni opremi, pnevmatikah in izpuhih. Za tehnični pregled so pooblaščene organizacije, ki izpolnjujejo zakonsko zahtevane kriterije. Lastnik se samostojno odloči, kje bo opravil tehnični pregled za svoje vozilo. Vozilo mora pred pregledom parkirati na označenem mestu ter izročiti pooblaščeni osebi zahtevane dokumente motornega vozila. Za tehnični pregled so odgovorne pooblaščene osebe, ki prevzamejo vozilo na označenem parkirnem mestu. Vozilo nato zapeljejo na testno stezo ter izvedejo tehnični pregled. Z vrsto testiranj ugotovijo ali je motorno vozilo primerno za udeležbo v primerno ali je neprimerno za udeležbo prometu. Zavore motornemu vozilu zagotavljajo varno zmanjševanje hitrosti ali ustavljanje. Vsak tehnični pregled ocenjuje silo zaviranja ter enakomernost sil na posamezni osi. Pod zavore spada tudi parkirna zavora, ki preprečuje vozilu premikanje v mirujočem stanju. Ustrezna parkirna zavora mora imeti ustrezno silo zaviranja ter enakomernost. Podvozje mora biti brez zračnosti, tehnični pregled se osredotoča na volanske končnike, kolesne premnike in kolesne ležaje. Svetila morajo svetiti, pomembna je tudi njihova, barva, smer ter moč svetlobe oziroma svetlobnega snopa. Obvezna oprema so trikotnik, prva pomoč, rezervne žarnice ter oprema za zamenjavo ali popravilo predrte pnevmatike. V zimskem času pod obvezno opremo sodijo tudi zimske verige oziroma druga ustrezna obvezna oprema. Pri pnevmatikah se tehnični pregled osredotoča na globino profila, ustreznost homologaciji ter splošni oceni stanja. Izpušni plini moraj ustrezati zakonsko določenim mejnim vrednostim.

Tehnični pregled je strokovna ocena ustreznosti motornega vozila veljavnim predpisom.

https://www.wiz.si/-/zakaj-je-tehnicni-pregled-tako-pomemben-

Categories
Zdravje in lepota

Terme v vseh letnih časih

Terme Zreče nudijo samostojno ali družno z klimatskim letoviščem Rogla učinke za zdrav duh v zdravem telesu vse dni v letu.

Zreške terme omogočajo plavanje pozimi ter v drugih letnih časih ter vrsto zdraviliških storitev. V zimskem času terme Zreče slovijo po posebnosti, to je združitvijo zimske rekreacije z rekreacijo v temperaturnih in drugih pogojih letnih dni. Takšna združitev prinaša številne dobre učinke na človeški organizem in zdravje. Z rekreacijo na smučišču Rogla je mogoče izboljšati svojo kondicijsko in tehnično pripravljenost, poraba kalorij je v mrzlih okoljih bistveno večja. Zato hkrati izgubljamo odvečno telesno težo bistveno hitreje, kot bi jo izgubljali z enako intenzivno rekreacijo v toplejših dnevih. Vse učinke na smučišču Rogla dodatno okrepimo s terapijami in zdravstvenimi storitvami, ki jih nudijo terme Zreče. Že strokovna športna masaža omogoča, da se mišice in drugi deli telesa bolje pripravijo na napore naslednjega dne na smučišču Rogla. Dodatno je možno v savni izboljšati številne funkcije, katere natančno odvisno od izbiro savne. Terme Zreče nudijo obiskovalcem vse tri najbolj priljubljene vrste savn: finsko, parno in infrardečo. Vsaka ima svoje posebnosti, bistvene razlike so v temperaturi, vlagi ter potrebnem času za dosego želenih učinkov. Svoje zdravstvene težave lahko zaupamo strokovnemu zdravniškemu timu, z njihovo pomočjo ne bomo zgolj odpravili zdravstvenih težav, naš napredek na športnem področju bo hitrejši. Terme Zreče in zdraviliško rekreacijski center Rogla lahko nudijo tudi številne druge kombinacije doživetji in zdravju koristnih učinkov, predvsem v preostalih letnih časih. Blagodejna gorska klima Rogle je prava sprostitev že zaradi približno deset stopinj Celzija nižje temperature zraka. Vrsto aktivnosti na prostem je na Rogli poleti bistveno lažje izvajati, saj je temperatura zraka manj obremenjujoča. Po končani rekreaciji pa se lahko pustimo razvajat na tisoč in en način v wellness centru ali kulinariki.

Terme Zreče in Rogla sta odlična kombinacija koristi za zdravo življenje .

Categories
Zabava in dogodki

Sport tv, slovenska športna televizija

Sport tv je slovenska športna televizija.

Od nastanka do današnjih dni ima sport tv že več kot desetletje izkušenj. Preko programa lahko športni navdušenci spremljajo dogajanja na športnih terenih kot tudi izven športnih terenov. Seznam športov na sport tv je bogat ter vedno aktualen. Na sport tv je so na sporedu naslednji športi: nogomet, hokej, rokomet, košarka, ameriški nogomet, motokros, odbojka, avtomobilizem, borilni športi ter ekstremni športi. Že sam bogat in pester seznam daje slutiti, da gre za vsa pomembnejša športna dogajanja doma, v regiji ter globalno. V zimskem času veliko Slovencev spremlja zimske športe, kar je že tradicionalno znano. Slovenija je v samem svetovnem vrhu, gledanost je temu primerna. V alpskem smučanju, nordijskem smučanju, deskanju, biatlonu ter v drugih zimskih športih je Slovenija med rednimi dobitniki najvišjih odličji. Gledanost je temu primerno velika, vedno pa so boji za najboljša odličja za navdušence zanimivi za ogled vsaj toliko kot film najljubšega filmskega žanra. Veliko programa na sport tv je posvečenega nogometu, gledalci lahko spremljajo najpomembnejše dogajanje najpomembnejše postranske stvari v Sloveniji, Italiji, Franciji, na Otoku, v Nemčiji, Španiji ter drugod po Evropi. Gledalci lahko spremljajo tudi dogajanje pod koši doma ter v vseh najpomembnejših ligah in turnirji. Enako velja za hokej, odbojko, tenis, atletiko, avto moto, ameriški nogomet in druge športe. Športna tekmovanja na sport tv povezujejo izkušeni športni komentatorji, ki aktualno tekmovanje osvetlijo tudi s številnimi dogodki in zanimivimi dejstvi iz preteklosti. Zato je za razgledane in znanja željne vsak prenos tekme ali nastopov na sport tv vredno spremljati. Dodatne informacije nudijo tudi magazinske oddaje, ki nam približajo športno dogajanje na tekmovalnih površinah, kot tudi zunaj njih. S tem imajo navdušenci in razgledani na področju športnih tekmovanj možnost pridobitve novih svežih informacij.

Sport tv je prav odločitev za vse, ki ne želijo zamuditi dogajanja na športnih prizoriščih ter izven športnih terenov.

https://tv2go.t-2.net/tv/epg/1000338

Categories
Lepota

Lasersko odstranjevanje dlak, učinkovito in trajno

Lasersko odstranjevanje dlak je učinkovita depilacija .

V sodobnem času lasersko odstranjevanje dlak postaja vedno bolj aktualno, saj klasična depilacija ne prinaša trajnih rezultatov. Depilacija v nasprotju z mnogimi prepričanji ni odkritje sodobnega časa, poznali so jo že v starem Egiptu ter drugih časovno oddaljenih obdobjih. Na depilacijo v veliki meri vpliva splošno prepričanje in moda. Na starejših slikah znanih osebnosti vidimo, da je bilo razumevanje depilacije in poraščenosti drugačno od današnjega. Poleg tega so se znane osebnosti kot ljudje na sploh, veliko bolj skrivali pod oblačili. Gole kože, kot rečemo, je bilo bistveno manj. Pomembna prelomnica se je zgodila sredi šestdesetih let dvajsetega stoletja, ko se po modni brvi prvič sprehodi manekenka v mini krilu. Takrat je mini krilo pomenilo, da se blago konča deset centimetrov pred koleni. Razmeroma malo za današnje čase, za takratne prava revolucija. Z njim so se hitro spoprijateljile mlade punce z ne preveč razkošnim proračunom, vendar občudovanja vredno postavo. Mini krilo je seveda razkrilo več kože, kar je seveda med drugim zahtevalo tudi več nege. Na to področje sodi depilacija, ki se od takrat do današnjih dni tudi precej razvila in spremenila v marsičem. Med drugim smo dobili lasersko odstranjevanje dlak, ki je prineslo podobno revolucijo kot mini krilo v modo. Depilacijo na klasične načine je potrebno v različnih časovnih termini, noben način pa ni tako učinkovit kot lasersko odstranjevanje dlak. Med klasične depilacije štejemo britje, odstranjevanje dlak z depilacijsko kremo, voskanje, brazilsko voskanje, egipčanska depilacija ter odstranjevanje dlak s strojčkom. V primerjavi z njim je lasersko odstranjevanje dlak praktično trajno, saj so v mnogih primerih dlake odstranjene za desetletje. Dnevno odstranjevanje dlak na drugi strani zahteva britje, nekoliko dlje traja občutek gladke kože pri voskanju. Kot postopek je lasersko odstranjevanje dlak v primerjavi z drugimi depilacijami neboleč in ne zahteva raznih neprijetnih občutkov. Primer neprijetnih občutkov med depilacijo je brazilska depilacija, voskanje tudi ne sodi med neboleče depilacije. Nekoliko učinkovitejši je depilator, ki pa ni tako dosleden kot lasersko odstranjevanje dlak . Pri depilaciji s strojčkom se dlake izpulijo, kar pomeni nastanek novih po nekaj tedni. Za razliko od te metode lasersko odstranjevanje dlak deluje na zarodne celice dlačnega mešička. Največje učinke se doseže, ko gre za odstranjevanje dlak v njihovi aktivni fazi rasti. V fazi aktivne rasti, so dlake najbolj dovzetne za delovanje laserja. To lastnost omogoča največja količina pigmenta, z laserjem je potrebno nanje vplivati. Prav faza aktivne rasti, pa lasersko odstranjevanje dlak nekoliko omejuje. Vpliv te metode je učinkovit predvsem na omenjene dlake z največjo količino pigmenta. Vendar niso v izbranem trenutku vse dlake omenjeni aktivni fazi rasti. Dlake rastejo v ciklih, kar pomeni potrebo po večkratnih terapijah. Povprečno je potrebno lasersko odstranjevanje dlak ponoviti od pet do osemkrat, če želimo svilnato kožo. Med terapijami pa sledi od štiri do osem tednov premora. Natančnejše informacije bo nudil osebni pregled, pri katerem se oseba odloči za odstranitev določenega področja. Pogosta področja so obraz, bikini, noge, pazduhe ter druga področja. Glede na izbrano področje in ugotovljene značilnosti dlak, sledi strokovna ocena ter možen načrt izvedbe odstranjevanja dlak. Zgolj premor med štiri in osem tednov, lahko na grobo ocenimo z mesecem dni, če dodamo nekaj terapij to pomeni obdobje enega letnega časa. Zato je modro za lasersko odstranjevanje dlak izkoristi brezplačne preglede, na katerih dobimo osnovo za odločanje. Če želimo imeti poleti gladko kožo, je morda primerno začeti z terapijami jeseni. Do naslednjega poletja imamo na voljo skoraj leto dni, v tem času pa lahko po želji področja odstranjenih dlak tudi zakrijemo z oblačili. Izbira jesenskega termina je modra tudi zardi priporočljivega izogibanja izpostavljanja soncu. Pred posegom se je priporočljivo štiri tedne izogibati soncu. Pri tem je koristno tudi uporabljati kreme z visokim zaščitnim faktorjem. Iz vsega naštetega sledi primernost začetnega jesenskega termina. S sončenjem smo takrat večinoma zaključili, sonce ošibi, na sebi imamo več oblačil, gola koža je izjema. Ob pregledu se določi tudi najprimernejši laser glede na tip polti in kože. Ta podatek je pomemben, saj v veliki meri odloča o učinkovitosti. Obstajajo laserji z različnimi valovnimi dolžinami, pri izbiri velja upoštevati predvsem varnost in učinkovitost. To najlažje dosežemo z izbiro priznanih, lahko bi rekli referenčnih blagovnih znamk. Dobra referenca so certifikati, ki jih podeljujejo razne pomembne inštitucije. Priznane blagovne znamke so predvsem tiste, ki veliko vlagajo v posodabljanje tehnike. Z izbiro naprav priznanih blagovnih znamk se tudi izogibamo možnih negativnih in stranskih učinkov. Najmanjše možnosti so prav pri napravah priznanih blagovnih znamk. Paziti se moramo predvsem ponudb, ki lasersko odstranjevanje dlak zgolj oglašujejo. V oglasih bomo zasledili razne navedbe, pogosto bomo naleteli na blago rečeno zavajanje. Navedeno bomo dobili napravo, ki preprosto ni laser. Zato tudi ne gre za lasersko odstranjevanje dlak, ampak terapijo ustrezno uporabljeni napravi. Besedila v oglasih moramo zato dobro pregledati in prebrati, pozorni moramo biti na droben tisk. V oglasu imamo lahko omenjeno lasersko odstranjevanje dlak, vendar pa nikjer ne dobimo potrditev za ponudbo takšnega posega. Tak oglas moramo preprosto preverit, najbolje pri zaupanja vrednih osebah po naši lastni oceni. Nič ni narobe, če dobimo več mnenj. Bolj kot bodo strokovna, bolj bomo prepričani ali gre za lasersko odstranjevanje dlak ali določeno alternativno odstranjevanje dlak. Poleg laserja se je dobro prepričati v strokovno osebje. Reference o usposobljenosti lahko dobimo preko raznih virov. Strokovna oseba za lasersko odstranjevanje dlak je predvsem tista, ki zna prepoznati tudi morebitne stranske učinke ter zna oceniti splošno stanje. Dlake med drugim niso zgolj nezaželene za estetski videz, njihove lastnosti so lahko tudi indikator bolezni ali motenj delovanja človeškega organizma. Zaupanja vredna strokovna oseba se poleg tega posveti pregledu kožnih znamenj na izbranem področju odstranitve. Znamenja zahtevajo posebno skrb, pred posegom jih je potrebno zaščititi. Poseg poteka z vplivanjem ustvarjene svetlobe z eno valovno dolžino na kožni pigment v dlačnem mešičku. Cilj je dolgotrajna ustavitev cikla rasti dlak, dosežemo pa ga z vplivanjem na zarodne celice. Opravljeno lasersko odstranjevanje dlak večina ocenjuje, kot bistveno manj boleče od voskanja in puljenja. Na mestu delovanja laserja je moč čutit pekoč občutek, ki ga blaži aparat z ustreznim in dobrim hlajenjem.

Lasersko odstranjevanje dlak je dolgoročna rešitev estetskega problema.

skin-dermatologija.si/services/lasersko-odstranjevanje-dlak/

Categories
dom Pohištvo

Barvne kuhinje preženejo monotonost

Če so bile včasih priljubljene kuhinje v temnih barvah, se danes srečujemo s ponudbo, ki je vse bolj barvno razgibana. Prilagajanje barve kuhinje prostoru je postala čisto običajna stvar pri opremljanju stanovanja. Stene so postale enobarvne z namenom večjega poudarka na barvah notranje opreme.

Pri nakupu stanovanja je pomembno, da se odločimo za nakup praznega stanovanja. S tem si lahko sami oblikujemo in umestimo v prostor notranjo opremo. Med najbolj enostavnimi nakupu sta največkrat sedežna garnitura in dnevni regal. Ker je ponudbe veliko in je dosegljiva po ugodnih cenah, je velikokrat dnevna soba prva, ki je popolnoma urejena. V nadaljevanju sledi kopalnica in kuhinja.

Čeprav je v zadnjem času moderna minimalistična oprema za kopalnico, le-ta še vedno predstavlja največji strošek v stanovanju. Pri nakupu moramo biti pozorni predvsem na kvaliteto, saj kopalnico sestavlja opremo, ki naj bi zdržala več nekaj let.

Pri izbiri kuhinje pa je vsakodnevno na trgu več ponudnikov. Izbira je posledično težja in je potrebno zbrati več ponudb med katerimi izberemo ustrezno. V kombinaciji z svetlimi enobarvnimi stenami je vse več povpraševanja po barvah. Notranja oprema, ki vsebuje žive barve pozitivno deluje na počutje stanovalcev. Med najbolj priljubljenimi barvami so rdeča, roza in zelena. Velikokrat se stanovalci odločijo za nakup enobarvne kuhinje v kombinaciji z barvnim hladilnikom.

Izbira notranje opreme je pestra in glede na preteklost, zelo ugodna. V današnjem času se oprema hitreje uniči in je posledično več povpraševanja po ugodni notranji opremi. Predvsem se za ugoden nakup zanimajo mladi, medtem ko starejši raje odštejejo več denarja za boljšo kvaliteto opreme.