Categories
delo

Obračun plač je daleč od enostavnega

Ste na internetu opazili veliko različnih kalkulatorjev, v katere vnesete svoje podatke in dobite izračun svoje plače, v podjetju pa vam ves čas govorijo, da obračun plač ni tako enostaven, da bi se z vami lahko dogovorili za tisoč in eno izjemo, da bi bili vi s plačo zadovoljni, zadovoljen pa bi bil tudi vaš delodajalec?

Res je, da obstajajo številni kalkulatorji in spletne aplikacije, s katerimi se prav na hitro naredi obračun plač, vendar pa izjeme in morebitni dodatki pa v teh spletnih aplikacijah nimajo mesta.

In še nekaj, ste opazili, da je pri vseh teh izračunih napisano, da gre za informativni izračun? Zavedajte se, da te aplikacije ne vključujejo vseh sprememb, na katere se spomne naša ljuba država in, ki povzročajo ogromno preglavic, hkrati pa so ravno izjeme tiste, ki sam obračun plač še najbolj zakomplicirajo.

Ker obračun plač ni enostaven z izjemami, je najbolje, da podjetje nima nekih velikih izjem pri vsakem zaposlenem ali pa ima celo ustrezne programske rešitve

 

Čisto vsaka izjema obračun plač nekoliko zaplete. Ni namreč potrebno le dodati neke postavke za plačilo, saj je treba razmisliti, kako je bil zaposleni dogovorjen, da se mu izplača na primer dogovorjeni neto znesek ali pa bruto, pomembno je torej, na katerem koraku se dodatek doda na obračun plač.

Hkrati je treba razmisliti tudi, na katero postavko, kako je z odvajanjem davkov in dohodnine. To so vse tiste malenkosti, ki so zelo težke in zahtevajo ogromno razmišljanja, dodati pa je tudi treba, da se je treba pri vsakem zaposlenem spomniti tudi morebitnih dogovorov.

Če se želite vsem tem komplikacijam v podjetju izogniti, hkrati pa izogniti tudi višjim stroškom računovodstva ali pa, če imate računovodstvo znotraj podjetja, zaposlitvi dodatne osebe, ki bo le dodaten strošek, se je zagotovo bolje za vse te dodatke na plačo bolj smiselno dogovoriti drugače.

Dodatki na plačo, kot nagrada, vsekakor morajo biti, da je zaposleni nagrajen za svoj trud in da se mu vsaj malenkost pozna na plači njegov vloženi trud. Da bo vse pravično, si le zagotovite ustrezne programske rešitve in vaš strošek za obračun plač bo zagotovo bistveno manjši.

Categories
Posel in ekonomija Produkti Uncategorized

Izberite takšne talne obloge, ki so primerne za prostor

Talne obloge moramo urediti res čisto povsod. Osnova je namreč le estrih, ki pa nikakor ni primeren zaključni sloj, na katerega nam ni treba položiti prav ničesar in katerega ne moremo uporabljati za zaključni sloj. Tudi v garažah ali delavnicah je veliko bolje, da se čez estrih položijo tudi neke talne obloge.

Ponudbe je danes ogromno tudi cenovne več kot dovolj, tako da prav gotovo najde vsak nekaj primernega zase. Še posebej za delavnice in garaže ter delovne lope smo ljudje praviloma precej nezahtevni in tam praviloma gledamo le na to, da so talne obloge čim cenejše. Talne obloge Hotenjka ponudnika so najboljši izbira ravno zato, ker imajo na voljo toliko različne izbire, nimajo na voljo le parketa ali ploščic ali pa laminata, kar so sicer najbolj pogoste talne obloge, ampak tudi vse ostale nove rešitve.

Ker so talne obloge Hotenjka ponudnika tako zelo številčne, ni nič čudnega, da se ljudje na to podjetje obračajo za čisto vse potrebe

Zakaj bi se odločili za parket, če se vam zdi za delavnico predrag, enako tudi za laminat, zakaj bi se odločili za PVC vinil, če pa boste v delavnici tudi varili in zato potrebujete okolje, ki kjer ni nobene gorljive snovi?

Res popolnoma nesmiselno odšteti denar za takšne, ki niti niso primerne za prostor, ki ga želite obložiti. Zato je vsekakor smiselno, da se odločite za talne obloge Hotenjka podjetja, kjer vam bodo svetovali, katere talne obloge so primerne tudi glede na namembnost prostora, prav tako pa ste lahko brez skrbi, da vam ne bodo skušali prodati neke talne obloge, ki ni primerna za vaš prostor in to verjetno le zaradi zaslužka. Skušali vam bodo svetovati in se pogovoriti z vami in vam morebiti celo priskrbeli takšne obloge za tla, ki so primerne za vas, pa četudi jih trenutno nimajo na zalogi.

Categories
Računalništvo in internet zaposlitev

Prosta delovna mesta preko sodobnih medijev

Prosta delovna mesta lahko lažje pridobimo, ko so nam socialni mediji pomemben vir informacij. Oglaševanje kadrov je danes vedno bolj konkurenčna prednost in dodana vrednost. Bodoči zaposleni se zavedajo, da imajo več možnosti najti sebi primerna prosta delovna mesta s samopromocijo, kar je možno tudi  tukaj, kot čakati v vrsti med več deset ali sto kandidati. Izbrati pravi medij je pri tem zelo pomemben, praktično ga lahko primerjamo z izbiro oglasnega prostora. Če bi želeli oglaševati določeno reklamno sporočilo, bi bili najbolj zainteresirani za najboljša oglasna mesta. Kar v primeru oglasnih tabel ob cesti pomeni najbolj lokacije ob najbolj prometnih cestah na najlažje berljivih mestih.

Socialna omrežja kot način oglaševanja

Socialna omrežja so podobno priljubljen kanal, zaradi velike frekvence ogleda ter enostavno berljivih informacij. Prosta delovna mesta so ena od možnih tem objav, objavljena so lahko na razne načine. Kot prvo je potrebno poiskati medij, ki deluje kot poslovno okolje. Kar pomeni odsotnost prijemov raznih socialnih omrežji naravnanih na prostočasne aktivnosti.

Prosta delovna mesta moramo jemati približno tako resno, kot predstavitev na razgovoru ali kakšni podobni formalnosti. V takih primerih lahko hitro storimo napako ter med možnimi kandidati hitro postanemo nezanimiva preteklost. Ob tem se seveda poraja vprašanje: kako se predstaviti na socialnem omrežju.

Verjetno najbolj preprosto usmeritev nam nudi obrnjen pogled na prosta delovna mesta, iskanje kandidatov in podobno. Postaviti se moramo v vlogo osebe, ki med nekaj deset ali sto kandidati išče najboljšega ali kvečjemu nekaj najboljših kandidatov za delo. Lahko se odločimo tudi za praktičen preizkus, ter poizkušamo sami med množico izbrati nekaj kandidatov. Izbrani kandidati so v tem primeru tisto, kar je najboljša predstavitev kandidata za prosta delovna mesta.

Če želimo vzorec še dodatno izboljšati, vprašamo nekaj prijateljev, sorodnikov ali znancev za mnenje ali jim damo isto nalogo. S tem se oblikuje vedno bolj idealna predstavitev za potencialna prosta delovna mesta preko socialnih omrežji ali spleta na splošno.