Categories
dom

Posteljnina za prijeten spanec

Posteljnina za prijeten spanec je pogosto namensko izbrana. Namensko izbrana posteljnina pomeni, da letnemu času in drugim dejavnikom uporabe prilagodimo lastnosti. V zimskih mesecih želimo toplejše spalno okolje, poleti so zahteve ravno nasprotno.

Posteljnina za prijetne sanje.

Klasičen bombaž, prestižna svila, domač lan

Zimski meseci so znani po nižjih temperaturah, prijetno spalno okolje pri nižjih temperaturah zagotavlja frotirasta ali lanena posteljnina. V poletnih mesecih bo obratno boljše spalno okolje zagotavljala svilna ali lanena posteljnina. Svilna vlakna imajo luknjičasto strukturo, kar omogoča visoko stopnjo zračnosti. S tem imamo zagotovljeno suho in zdravo spalno okolje, dodatno nam prija hladen občutek svile na dotik. Lan je bil nekoč priljubljen naravni material, ki je nudil dobro spalno okolje tako poleti kot pozimi. V preteklosti so ga izpodrinili nekateri ceneni naravni materiali, danes pa se kupci vse bolj ozirajo po domačih, naravnih materialih. Različni pogledi kupcev so posledica življenjskega standarda nekoč in danes. Včasih je bil standard nižji, manj je bilo konkurence ter izbire. Lan je bil zaradi ekonomskih razlogov tudi manj dostopen in potisnjen v pozabo. Danes je lanena posteljnina spet iskana, k temu je pripomogel standard kot tudi zavest kupcev. Višji standard pomeni možnost dostopnejše izbire v višjih cenovnih razredih, z vidika racionalnosti nakup z večjo dodano vrednostjo. Lanena posteljnina nas poleti hladi, pozimi greje. Širša možnost uporabe pomeni, da bo tako izbrana posteljnina prej upravičila investicijo. Klasična posteljnina je še vedno bombaž v večjem ali manjšem procentu oziroma različnih izvedbah. Bombaž se odlikuje po mehkobi, prijetnosti na otip, preprostem vzdrževanju, odpornosti na mehanske obremenitve, sposobnostjo vpijanje vlage, zračnosti in higieničnosti. Z namenom boljšega prilagajanja zahtevam kupcev, so uporabljene različne vrste bombaža, različna tkanja, dodaja se mu različne druge materiale. Poznamo vrhunski mako egiptovski bombaž, kombinacije bombaž svila in druge kombinacije, različne vezave in druge različne možnosti. V sodobnem času postaja kakovostna posteljnina vedno bolj iskana, med prioritetami izbire so pogosto naravni materiali.

Categories
Zavarovanje

Izračun zavarovanja je odvisen od produkta ter drugih dejavnikov

  • Izračun zavarovanja je odvisno predvsem od produkta, ki ga Vzajemna zavarovalnica nudi ter od drugih dejavnikov.
  • Že lep čas je mogoče večino opravkov v zvez z zavarovanjem urediti preko spleta. Izračun zavarovanja preko spleta zato ni nobena posebna novost, je pa posebna ugodnost iz številnih vidikov.
  • Za izračun zavarovanja so zainteresirani tako novi kot stari zavarovanci. Stare zavarovance zanima predvsem ali je aktualni izračun zavarovanja enak prejšnjemu.
  • Nove zavarovance pa lahko zanima izračun zavarovanja vseh zavarovalnic, med katerimi bo izbral tisto z največ ugodnostmi oziroma tisto, ki po njegovem mnenju nudi največ.

Dopolnilno zavarovanje je namenjeno zniževanju stroškov zdravljenja

Novi zavarovanci so lahko osebe, ki so ostale brez statusa študenta ali dijaka, osebe s prvo zaposlitvijo, osebe, katere želijo zamenjati zavarovalnico, osebe, ki nimajo urejenega statusa dopolnilnega zavarovanja ter osebe, katere so dopolnile šestindvajset let. Za vsakega od naštetih izračun zavarovanja temelji na različnih izhodiščih. Kdor je ostal brez statusa študenta ali dijaka si lahko zavarovanje uredi na Zavodu za zdravstveno zavarovanje, dodatno naj sklene dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Obvezno zdravstveno zavarovanje zaposlenim urejajo delodajalci, podobno lahko dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenejo samostojno. Zamenjava zavarovalnice največkrat temelji na slabih izkušnjah z predhodnimi zavarovalnicami, prehod na novo zavarovalnico se uredi preko naročila, zdravstvena zavarovalnica uredi vso potrebno administracijo, prehod je povsem brezplačen.

dodatno zdravstveno zavarovanje
Obvezno zdravstveno zavarovanje je pogoj za sklenitev dopolnilnega zavarovanja

Skupina zainteresiranih za ureditev obveznega in dopolnilnega zavarovanja pred šestindvajsetim letom starosti mora osem dni pred dopolnjenim šestindvajsetim letom skleniti Obvezno zavarovanje, nato pa se lahko odločijo še za dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Osebe z neurejenim dopolnilnim zavarovanjem, lahko prav tako kot vsi ostali sklenejo hitro in enostavno sklenejo dopolnilno zavarovanje preko spleta. Osnovni pogoj je sklenjeno obvezno zdravstveno zavarovanje. Obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje je odločitev, ki nam bo vsako leto prinesla številne ugodnosti in nižje stroške. Izračun zavarovanja so lahko tudi nižji stroški zdravljenja, zdravil, zdravstvenih pripomočkov ter drugih koristi na letni ravni.

Preverite izračun zdravstvenega zavarovanja.

Categories
dom Hiša

Ogrevanje na elektriko ima številne prednosti

Ogrevanje na elektriko je enostavna rešitev. Za ogrevanje na elektriko največkrat ne potrebujemo posebnih posegov v objekt oziroma gradbenih del. Gradbena dela so omejena na montažo grelnih naprav ter povezave z električnim omrežjem.

Izbira dobavitelja energije po želji

Ker so gradbeni posegi minimalni je ogrevanje na elektriko zelo priročno. Uporablja se ga lahko kot glavni ali pomožni način ogrevanja. Glavni v primeru izključnega načina ogrevanja, pomožni pa je ogrevanje na elektriko združeno z drugim virom ogrevanja. V prvem primeru je ogrevanje na elektriko edini vir za zagotavljanje toplote v zaželenih prostorih. Pomožno pa povsod, kjer bo ogrevanje na elektriko ustrezno temperaturo zagotovilo združeno z drugimi viri. V tem primeru gre lahko za prostore, kjer drugih virov ogrevanja ni ali so neučinkoviti. Neučinkovitost se lahko kaže na različne načine. Obstoječi način ogrevanja ne zmore v pričakovanem času zagotoviti ustrezne toplote, lahko pa želimo ogrevanje na elektriko uporabiti kot glavni ali dodatni vir za določena, predvsem kratkotrajna obdobja. Primer kombinacije je ogrevanje s klimatsko napravo v prehodnih obdobjih. V prostoru imamo poleg tega drugi vir ogrevanja, ki pa je v predhodnih obdobjih neučinkovit oziroma energijsko potraten. To so predvsem obdobja med glavno kurilno sezono ter poletno sezono brez potreb po ogrevanjih. V teh primerih vključimo klimatsko napravo za kratek čas oziroma za kratkotrajen dvig temperature v prostoru za nekaj stopinj Celzija. Poleg klimatske naprave, obstajajo številni drugi glavni ali pomožni načini ogrevanja na elektriko. Pri izbiri velja biti pozoren predvsem na zelo praktične lastnosti takšnega načina ogrevanja. Grelni elementi so lahko nameščeni v prostoru stalno, lahko pa nam bolj ustrezajo mobilni grelni elementi. Ključ za odločitev je največkrat čas uporabe : stalno nameščeni elementi se uporabljajo v prostoru dlje časa, mobilni pa krajši čas, po potrebi v več različnih prostorih. Najugodnejši dobavitelj elektrike lahko pomeni z drugo besedo ugodnejše ogrevanje na elektriko. Izberite si svoj način ogrevanja na spletni strani www.merkur.si.

Categories
dom Hobiji Storitve Tiskanje Zabava

Izdelava fotoknjige za darilo ob obletnici

Obdarovanje, sploh če je pomembno, je lahko zahtevno opravilo. To pa lahko postane zabavno, če se nam v trenutku porodi ideja, ki bo navdušila tudi našega slavljenca. Še posebej smo pri izbiri darila do sebe zahtevni, ko ga nekomu želimo dati ob posebni obletnici.

Darilo ob obletnici

Kaj naj takrat kupimo? Ali pa, kaj naj takrat naročimo izdelati, da bomo zadovoljni vsi? Na spletu pa tudi sicer lahko najdemo veliko idej. Nekatere med njimi so že tako izpete, da zanje niti nočemo slišati. Vemo pa, da želimo nekoga obdarovati na način, da si ga bo lahko s pomočjo darila zapomnil za večno. Izdelava fotoknjige je lahko izjemna oblika darila, ki bo zagotovo navdušila vse.

 

Cewe fotoknjigo lahko naročite prek spleta
Fotoknjiga je super darilo

Knjiga, v kateri lahko občudujemo svoje fotografije

Ste torej sploh vedeli, da obstajajo knjige, v katerih so naše osebne fotografije? Nekateri boste ob tem verjetno pomislili na album s slikami. Toda mi ne mislimo na to.

Fotografska knjiga je nekoliko drugačna in album v primerjavi z njo niti pod točko razno ni tako lep ter zanimiv. Izdelava fotoknjige, ki vsebuje slike od poroke do zadnjega rojstnega dneva. Odlična ideja za darilo, v kolikor ste brez idej.

Izdelava fotoknjige po meri

Fotoknjiga je namreč prava knjiga, po kateri listamo ter v njej vidimo še posebej lepe fotografije, ki smo jih posneli na morju, doma, v hribih ali pa kje drugje. Taka knjiga pa ni nujno, da vsebuje samo slikovni material. Da bo stvar še bolj spominjala na knjigo, jo lahko primerno opremimo tudi z besedilom. To naj bo predvsem kratko, duhovito ter zanimivo, obenem pa naj bodo črke oblikovane na poseben oziroma nenavaden način.

Izdelava fotoknjige s fotografijami pa je hiter ter enostaven proces, ki ga lahko naročimo tudi preko spleta.

Categories
Počitnice Potovanja

Velika Britanija, največji evropski otok

Velika Britanija je največji evropski otok. Zato je Velika Britanija na zemljevidu praktično nezgrešljiva. Nahaja se severozahodno od celinske Evrope v severnem predelu Atlantskega oceana. Značilno podobo na zemljevidu ji daje tudi zahodno ležeč otok Irska ter Rokavski preliv preko katerega poteka pomorska in železniška povezava s staro celino.

Velika Britanija je največji evropski otok

Anglija, Škotska in Wales

Turistične znamenitosti na otoku Velika Britanija pričajo o bogati zgodovini ter naravnih danostih. Veliko jih je strnjenih v glavnem mestu, za druge pa je potrebno vzeti pot pod noge. Ozemlje otoka je razdeljeno na tri dežele : Anglijo, Škotsko in Wales. Anglija zaseda večino južnega dela otoka, zahodno od nje se nahaja Wales, Škotska zaseda severni del otoka. V osrednjem in južnem delu ima Anglija nizka gričevja in ravnine, višavja se nahajajo na severu in severovzhodu. Wales je večinoma gorata država na zahodni strani osrednjega juga otoka Velika Britanija. Površina dežele meri nekaj več kot površina Slovenije, v smeri sever jug približno dvesto sedemdeset kilometrov, v smeri vzhod zahod pa slabih sto kilometrov. Severni del otoka Velika Britanija zaznamuje gorat relief, na tem območju najdemo tudi najvišjo točko otoka. To je Ben Nevis, ki je visok tisoč tristo štiriinštirideset metrov. Velika Britanija je zelo raznolika dežela, pa naj si gre za geografijo, prebivalce ter številne druge značilnosti. Južni Wales ponuja obiskovalcem sipine, na Škotskem bomo našli zasnežene vrhove, uzreti je mogoče gola apnenčasta pobočja Yorkshire Dalesa ali bogato obdelana zemljišča Kenta. Na otoku najdemo predstavnike treh narodnosti ter dvajset dialektov. Med njimi ne gre mešati, ampak je potrebno vsakega primerno nazivati. Problem predstavljata besedi Anglija ali Anglež, ki ju pogosto napačno uporabljamo za oznako celotnega ozemlja otoka ter vseh prebivalcev. Anglija in Anglež je oznaka za prebivalce južne dežele. Če smo v dvomih, uporabimo besedo Britanec ali britanski. Velika Britanija otok in zanimiva dežela na severozahodu Evrope. Če se kmalu odpravljate v Veliko Britanijo, ne zamudite ponudbe Agencije Oskar.

Categories
Motocikli

Pomembna je tako varnost kot tudi udobje na motorju

Motoristična oprema je izjemnega pomena za varnost in udobje motoristov. Na kvalitetni motoristični opremi noben voznik ne bi smel varčevati. Nikoli namreč ne veš, kdaj te lahko prav dobra oprema reši. Reši te lahko pred poškodbami ali v najhujših primerih celo pred izgubo življenja. Pri svojem delu se velikokrat srečujem z motoristi. Zanje organiziram izobraževanja in praktična usposabljanja na poligonih varne vožnje. Tudi sami motoristi velikokrat iz lastnih izkušenj povejo, kako pomembna je dobra motoristična oprema. Ko sem se pripravljala na eno izmed predavanj sem se dobro podučila o opremi motoristov, zato sem na spletu poiskala moto oprema si. In dobila res veliko zadetkov, predvsem spletnih trgovin za nakup primerne motoristične opreme.

Categories
dom

Barve za les so pomembne, osnovna zaščita pa še bolj

Ste kdaj že kupili kakšen dražji lesen izdelek, na primer vrtno klop ali pa mizo, ki je čez zimo lepo pod streho, vendar še vedno zunaj, saj ste ravno zaradi tega plačali več, ker ste se odločili za bolj kvaliteten les, ki naj bi bil bolj odporen na vse vremenske razmere? Ste na koncu kljub temu, da so bile uporabljene še ne vem kako zelo dobre in kvalitetne barve za les, ugotovili, da se pa vendarle ni vse izšlo po vaših načrtih in planih in ste bili na koncu zelo razočarani, saj je les začel pokati, barve za les so se začele luščiti in se je pojavila goba?

Če želite, da bo vrtna garnitura večno ostala tako lepa kot je bila ob nakupu, izberite barve za les Silvanol Lazura B, ki jo nanesite čez Silvanolin

sodoben akrilni premaz za les na vodni osnovi
Silvanol lazura B premaz za les

Če se uporabijo le barve za les, ki so hkrati po mnenju proizvajalca dobre, pa vseeno vidite, da vse ni tako, kot ste si predstavljali, potem zaradi vse globljih razpok, ki ste jih poskušali sanirati, za to ste uporabljali tudi vsako leto le tiste barve za les, ki vam jih je priporočil proizvajalec, ki so bistveno dražje, ugotovili, da je bil ves trud in denar povsem vržen stran, saj je začela v lesu rasti goba, ki je zelo agresivna in jemlje vedno več prostora, posledično se les začne še bolj kriviti in pokati. Se vam je zgodilo prav to? To sploh ni redka zgodba, ki jo zasledimo in potem se ljudje raje odločijo za kakšno ugodnejšo vrtno garnituro, ki jo nekje po petih letih zavržejo ali pa začnejo raje posegati po plastiki. Ne počnite tega, če boste uporabili barve za les Silvanol Lazura B in pa najprej osnovno zaščito Silvanolin, zagotovo ne boste žalostni čez nekaj, vaša garnitura ne bo propadla, ne boste imeli občutka, da ste se trudili povsem po nepotrebnem in zaman, hkrati pa ne skrbite, da vam te barve za les v odtenku ne bi bile všeč, saj je ponudba dovolj velika.

Categories
Finance

Naj kontroling pomaga pri zbiranju podatkov za rast podjetja

Kot morda že veste, je kontroling izjemno pomemben za rast podjetja. Saj s celotno bazo podatkov, ki jo kontroling lahko priskrbi poslovodjem nekega podjetja, zagotovi dobro delovanje le-tega. Namreč, kot smo že velikokrat slišali za rek, ki pravi: “znanje je moč”, se to v poslovnih vodah še kako kaže.

Dobičkonosnost podjetja in boljše razporejanje dobičkov dosežemo s kontrolingom
Kontroling poskrbi za boljše razporejanje dobičkov, načrtovanja prihodnosti in dobičkonosnosti

Sam kontroling pa podjetju priskrbi ne samo boljšo rast ali manjše izgube dobičkov, ampak tudi boljše razporejanje dobičkov, načrtovanja prihodnosti in dobičkonosnosti, kot tudi vodenje posameznih segmentov menedžmenta v nekem podjetju. Saj več, kot imamo informacij o svojem podjetju in o zunanjih dejavnikih, torej trgu, trendu in podobno, natančneje lahko reguliramo in krmilimo svoje podjetje k uspehu. No, dober kontroling pa poskrbi ravno za to.

 

Področja, kjer kontroling postane nepogrešljiv in ključen del podjetja

Vsi vemo, da v sodobnem svetu računovodje niso več le zadolžene za finančno papirologijo. Namreč, tako kot je pomembno, koliko dobička smo v preteklem letu naredili, je tudi pomembno koliko ga lahko naredimo v prihodnjem, če smo le na to dobro pripravljeni. No, za to pa skrbi tako imenovan kontroling, ki se ukvarja z vsemi področji podjetja. Gre za zbiranje informacij o samem podjetju, kot tudi o gibanjih drugih konkurenčnih podjetij. Sam kontroling skrbi, da imamo vedno vse informacije o samem trgu na katerem se naše podjetje tudi predstavlja.

Tu gre predvsem za trende, cene, novosti in vse kar je za dobro delovanje podjetja treba vedeti. Nikakor ne smemo zanemarjati pomembnosti, ki jo ima kontroling, saj z njim vsako podjetje bistveno boljše obratuje, ker ima na voljo več informacij. Jasno pa kontroling skrbi še za veliko več stvari kot le za pridobivanje informacij. Namreč, ko enkrat imamo informacije, lahko le-te tudi dobro uporabimo. Bodisi za pametne naložbe, za prikazovanje poslovne uspešnosti, za kratko ali dolgoročno planiranje in še marsikaj drugega. Velikokrat pa je problem v tem, ker ljudje z manjšimi podjetji ne morejo zaposliti ljudi, ki so na tem področju ustrezno izobraženi. Lahko pa povemo, da obstajajo servisi, ki ravno te funkcije opravljajo za vsakega, ki želi imeti vse potrebne informacije.

Categories
digitalni marketing

Optimizacija strani je postopek izboljšanja dostopnosti

Optimizacija strani je postopek izboljšanja dostopnosti spletne strani na internetu. Optimizacija strani temelji na iskalnih rezultatih. Spletni iskalniki nam ob vpisu izbrane ključne besede in aktiviranja iskanja ponudijo iskalne rezultate ali rezultate iskanja. To so spletne stani, ki imajo glede na izbrano ključno besedo najbolj primerno vsebino. Ker je uvrstitev v rezultatih iskanja pomembna, obstaja želja po čim višji uvrstitvi. S tem se poveča možnost za večjo dostopnost spletne strani, saj bodo uporabniki iskalnika najverjetneje izbrali med najvišje uvrščenimi v rezultatih iskanja.

optmizacija spletnih strani
Postopek izboljšanja spletnega mesta je ključ spletne optimizacije

Naravni iskalni rezultati

Zainteresirani imajo možnost dostopa do najvišjih uvrstitev na dva osnovna načina. Plačljiv ali naravni način. Odločitev je svobodna, temelji pa na več dejavnikih. Odvisna pa je predvsem od sposobnosti ali sprejemljivosti vključitve stroškov oglaševanja v ceno izdelka ali storitev. Komur strošek oglaševanja ne predstavlja ovire, se bo odločil za plačljivo obliko. Praktično to pomeni, da se kljub dodanemu strošku oglaševanja k ceni izdelka povpraševanje ali ne spremeni ali ne spremeni bistveno. Optimizacija strani je obratno bolj zanimiva, kjer je strošek oglaševanja nesprejemljiv, vpliva na povpraševanje ali pa je takšen način preprosto najboljši oziroma najbolj sprejemljiv. Optimizacija strani je hkrati zaradi spreminjajočih se pravil delovanja na spletu mnogim tudi izziv. Spreminjajoča pravila imajo načeloma namen vzpostaviti red na spletu, novim razmeram se mora prilagoditi tudi optimizacija strani. Prilagoditvam se optimizacija strani ni mogla nikoli izogniti, v preteklosti je bil cel niz sprememb, v prihodnosti ne bo nič drugače. Splet bo postajal vedno bolj privlačen, na njem se bodo pojavljali vedno novi igralci s poslovnimi ali drugimi nameni, zato bo temu primerno večja gneča na spletu. Med vso gnečo igralcev na spletu, bo poslovno orientiranim zato vedno težje priti ali ostati na vrhu ali vsaj med najbolj iskanim. S tem pa ima optimizacija strani zagotovljeno tudi prihodnost, katere grob oris si lahko digitalni svet predstavlja že danes.