Categories
Otroška oprema

Vsestranska ninica v tisoč in eni podobi

Novorojenčku je treba ob prihodu domov pripraviti čim bolj udoben, prijeten in ne nazadnje še varen kotiček, kjer se bo počutil čim bolj dobro. Ključno vlogo ima njegova posteljica, ki je lahko tudi v obliki zibelke ali pa ležišča, ki raste skupaj z njim. Obenem je treba na dojenčkovo ležišče namestiti tudi primerno opremo oziroma posteljnino, ki je izdelana iz visoko kakovostnih varnih materialov. Najbolje se obnesejo naravni materiali. Za piko na i ne sme manjkati niti ninica.

In kaj pravzaprav ninica je? Na eni strani gre za prikupno igračko v podobni prikupne male živalice, po drugi strani pa je to sila vsestranski pripomoček oziroma sredstvo, ki ne nazadnje odlično koristi tudi novopečeni mamici. Takšna oprema ne sme manjkati niti v posteljici niti v igralnem kotičku, malčka pa naj kasneje pospremi tudi v vrtec.

vsestranska ninica

 

Ob ninici se dojenček počuti sila varno

Ninica je že na prvi pogled prikupna, simpatična, mikavna. Tudi na otip je topla, mehka in prijetna. Ob njej se dojenček počuti izjemno varnega. Če vaš malček neutrudno joka in ga nikakor ne zmorete umiriti, mu ponudite ninico. V hipu bo situacija povsem drugačna. Takšen otroški pripomoček je pravi mali čudež.

Sicer pa na ninico prisegajo tudi otroški psihologi. Takšno igračo označujejo kot prehodni element. Ta predstavlja povezavo med notranjim ter zunanjim svetom. Za otroka ima posledično ninica izjemno veliko vrednost. Za številne malčke večja, da si izberejo po en predmet, ki jih spremlja vsepovsod. In neredko je to ravno ninica.

Za nujne primere imejte pri sebi vedno rezervno ninico

Ko boste za dojenčka kupovali ninico, boste ugotovili, da je na trgu več kot dovolj ponudbe. Lahko izbirate med ninicami na tisoč in en način. Najpomembneje pa je, da je takšna igrača narejena iz kakovostnih in varnih materialov. Sicer pa je pri roki dobro imeti vedno dve ninici – eno za vsak slučaj. Sila neprijetno bi bilo namreč, če bi vaš mali junak eno izgubil.

Ninice so tako zelo priljubljene in uporabne, da ne bo nič narobe, če novopečenima staršema oziroma novorojenčku podarite še eno, kljub temu da jih ima doma že kar nekaj.