Categories
Razno

3D kalupi za vlivanje so namenjeni v različne namene

Verjetno vsi poznate takšne in drugačne 3D kalupe za vlivanje, ki so namenjeni predvsem izdelavi različnih izdelkov za dekoracijo, izdelavo okraskov, jaslic in podobnih stvari. Najpogosteje vas bodo takšni 3D kalupi za vlivanje čakali v ponudni različnih trgovin, ki so namenjene ustvarjanju.

3D kalupi za vlivanje

 

Enostaven način izdelave manjših serij izdelkov

Vlivanje je tako zelo priljubljena tehnika, zato ni nič nenavadnega, da se za to potrebuje ogromno različnih kalupov v katere vlivamo različne mase. Končni izdelki se običajno še ustrezno dodelajo, kar pomeni, da jih lahko pobarvamo, polepimo ali kako drugače okrasimo.

Vendar pa to ni edino področje, na katerem se uporabljajo 3D kalupi za vlivanje. Zelo prav pridejo tudi v različnih vejah industrije, saj je to zelo enostaven način izdelave manjših serij izdelkov. To pride v poštev predvsem v situacijah, ko je izdelava izdelka s pomočjo kalupa veliko bolj enostavna, hitrejša in cenovno ugodna od 3D tiska.

3D kalupi za vlivanje so lahko izdelani iz različnih materialov

Pestrost 3D kalupov za vlivanje se kaže v tem, da jih je mogoče izdelati v različnih materialih. Izbirate lahko med klasičnim materialom, kot je na primer livarski pesek, ali pa okolju prijaznim materialom, kot ja na primer kremenčev pesek.

S tem pa se izbira materialov še ne konča. 3D kalupi za vlivanje so lahko izdelani tudi iz silikonskega kavčuka, ki so primerni za zahtevnejše kalupe in tiste, ki so namenjeni stiku direktno na kožo, ali pa iz naravnega lateksa.

 

3D kalupi za vlivanje so postali vse bolj razširjeni

Izdelava 3D kalupov pa je postala z razvojem 3D tiskanja vse bolj razširjena, saj je postopek zelo enostaven in hiter. Napredno 3D modeliranje omogoča izdelavo kalupov z najmanjšimi možnimi detajli, kar pomeni, da bo končni izdelek čim bolj podoben željenemu. 3D kalupi za vlivanje so prav tako možni za izdelke velikih dimenzij, ki jih s 3D tiskalnikom težko izdelamo.

 

In kar je danes v sodobni tehnologiji najlepše, je to, da lahko 3D kalupe za vlivanje naročimo tudi preko spleta. Seveda je potrebno najprej poiskati najbolj primernega ponudnika, ki se ukvarja s 3D tiskom ali 3D modeliranjem.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja