Categories
Domače živali

Najboljša suha hrana za pse vsebuje visok delež hranilnih snovi

Izbira hrane za štirinožnega prijatelja je ponavadi težka in zahtevna odločitev lastnika. Če želimo najboljše za psa, potem mora biti hrana kvalitetna in predvsem brez potrebnih umetnih konzervansov. Odlična izbira je tovarniško pripravljena hrustljavi briketi za pse v obliki briketov ali pelet.

 

Suha hrana za pse je zelo praktična rešitev, saj ima odprta hrana daljši rok uporabe, doziranje je enostavnejše, poleg tega pa hrano lahko nosimo kjerkoli in kadarkoli tudi s seboj v žepu.

 

Je suha hrana za pse boljša v obliki briket ali pelet?

 

Briketi za pse so ekstrudirani, kar pomeni, da so sestavine pri postopku izdelave izpostavljene visokim temperaturam, tudi več kot 100 °C. Pri postopku izdelave, ki traja cca. 20 minut se uničijo beljakovine, maščobe, vitamini in minerali, zato jih briketom dodajo v sintetični obliki.

 

Najboljša suha hrana za pse so gotovo peleti, ki so hladno stiskani pri nizkih temperaturah, tudi postopek izdelave je veliko krajši, približno 4 minute. Peleti so hladno stiskani pri temperaturi 40 °C, kar omogoča, da je stiskana hrana biološko dostopna, saj vsebuje vsa hranila v nespremenjeni obliki.

Hrana za pse

Osnova zdravega psa je ustrezna suha hrana za pse

 

Najboljša suha hrana za pse vsebuje visok delež hranilnih snovi v dostopni in naravni obliki, hkrati pa poskrbi za urejeno prebavo psa, urejeno črevesno floro, stabilen imunski sistem, za zdravo kožo in svetlečo dlako.

 

Ustrezna suha hrana za pse štirinožnemu prijatelju zagotavlja vsakodnevno življenjsko energijo in vitalnost. Zato morate kot lastnik vedno imeti v mislih, da je osnova zdravega in srečnega psa ravno prehrana.

 

 

Categories
Hrana

Kava, praktičen izgovor

Kava je velikokrat praktičen izgovor za številne aktivnosti.

Ljudem kava služi kot stimulator, saj vsebuje kofein. Vendar v družabnem življenju pomeni še veliko več. Gremo na kavo ne pomeni nujno pitje kave, lahko se izbere vse kaj drugega, prosto po Prešernu. V tem primeru je kava stranskega pomena. Osebo, s katero bo zaužita kava ali kaj poljubno drugega, nismo srečali že veliko časa, radi bi z njo spregovorili, izmenjali informacijo, to pa ni mogoče ustrezno storiti sredi vrveža, nekje sredi prometa ali v kakšni podobni nemogoči situaciji. Zato pomeni kava v tem primeru tudi najti primeren prostor, kjer je komunikacija mogoča na ustrezen način. Kar tudi pomeni izbrati ustrezno pijačo. ki je kot rečeno karkoli. Veliko ljudem ob tem takoj pride na misel kava, vendar temu ni vedno tako. V mnogih primerih je to tui pozitivno razmišljanje, če je pred te oseba zaužila že velike količine. Skozi življenje pa je napitek z vsebnostjo kofeina tudi zelo različno zaželena. Imamo osebe, ki je celo življenje ne poizkusijo, ker jim preprosto ni všeč. Na drugi strani so osebe, katere so njihovo živo nasprotje. Spijejo ogromne količine, v vsakem primeru pa več kot povprečje. Vendar velikokrat to ne traja vedno enako, količine se spreminjajo. Tako niso redki primeri, ko jim je v določenem odboju zelo všeč , v drugem obdobju pa se količina ustrezno zmanjša. Določeno obdobje pomeni ustrezna količina deset ali več majhnih skodelic močne koncentracije, v drugih obdobjih pa zgolj nekaj skodelic ali pa ustrezno šibkejše koncentracije. V mnogih primeri se zamenja napitek, tako recimo niso redki primeri, ko se začne uživati čaj. Ta lahko zmanjša željo po kavi, vendar ima tudi čaj svoje posebnosti na katere je potrebno paziti. Sam način priprave lahko zelo vpliva na učinke z razmeroma majhnimi spremembami.

Kava od primera do primera različno priljubljena in zaželena.

Categories
Domače živali

Ovratnice za pse in povodci za pse

Ker ima danes že skoraj vsaka družina ali pa posameznik doma psa, je potrebno, da svojega psa na nek način “označi” oziroma, da ve kateri pes je njegov. Ovratnice za pse so najprimernejša oblika, da človek razloči kateri pes je njegov, saj so na voljo v ogromno različnih motivih, lahko pa damo delati tudi svojo, da se psa res hitro najde. Ovratnice za pse tudi pomagajo, če se vaš pes zgubi in ga nekdo najde, saj vam lahko z informacijo o ovratnici pove ali gre za vašega psa ali ne. Ovratnice za pse so iz različnih materialov pa tudi različnih velikosti, kar pa je odvisno od velikosti našega psa. Ovratnice so v večini primerov narejene tako, da lahko njeno velikost prilagodimo velikosti vratu našega psa, oziroma, da jih prilagodimo tako, da se naš pes ne duši in lahko normalno diha. Pravilna namestitev ovratnice je taka, da lahko med njo in vrat psa potisnete dva psa. Na tem spletišču si lahko ogledate ponudbo.

Povodci za pse

Povodci za pse v standardni velikosti merijo okoli 120cm, na izbiro pa so lahko tudi različni materiali, barve pa tudi same oblike povodcev. Povodci za pse so za vsakodnevne sprehode lahko standardne oblike ali pa raztegljivi, ki so bolj prilagodljive dolžine, običajno do 5 ali 8 metrov. Tudi raztegljivi povodci za pse se dobijo v različnih barvah in oblika, vrvica pa je okrogla ali pa v obliko traku. Če se boste odločili, da boste vašega psa šolali boste potrebovali dolg povodec. Poleg povodcev za pse, katerih ponudbo najdete tu, poznamo tudi razne priveze, ki so namenjeni prevezovanju psov na vrtu ali piknikih in podobno.

Categories
Domače živali Hrana

Mačja hrana in mačja ležišča

Mačke so domači ljubljenček že vse od egipčanskih časov, in čeprav so kdaj malo hinavske so poleg psa najpogostejša izbira pri domačih ljubljenčkih. Prav tako kot s psi je tudi pri mačkah določena odgovornost, saj poznamo več pasem. Nekatere so bolj hišne spet druge so lahko tudi odzunaj in so navajene vsega. Pri skrbi za naše mačke pa je pomembna tudi mačja hrana. Mačja hrana in njena količina kot tudi število obrokov je odvisna od same starosti in potrebe mačke. Namreč za mladiče je pomembno da dobijo več obrokov dnevno, medtem ko imajo odrasle mačke dovolj 2 ali 3 obroke na dan. Mačja hrana se dobi v večini živilskih trgovin in v trgovinah za male živali. Ponudba mačje hrane pa je vse večja zato je potrebno pri nakupu imeti dokaj kritično presojo. Namreč hrana, ki je kupljena v živilskih trgovinah večkrat ni dobra, zato bomo največ koristi naredili, če bomo mačjo hrano kupovali v specializirani trgovini za male živali. Mačja hrana prihaja tako v suhi (briketi) in mokri (konzerve) obliki.

Mačja ležišča

Mačja ležišča ali pa kar počivališča so običajno kakšni foteljčki ali pa samo preprosta odeja, na katero se mačka umakne in malo počije. Mačja ležišča lahko naredi skoraj vsak posameznik, pomembno je le malo domišljije, zahteve po materialu pa niso tako velike, da jim nebi mogli ustreči. Lahko pa seveda ležišče kupite kar preko spleta, saj ogromno trgovin za male živali ponuja mačja ležišča in so tudi dokaj cenovno dostopna za vsakega, ki želji svoji mački najbolje.