Categories
Televizija

Daljinec za hitro upravljanje električnih naprav

Daljinec je zelo priročna naprava za upravljanje zelo različnih elektronskih naprav. Z izumom daljinca smo si olajšali način premikanja televizijskih programov. Preden se je pojavil daljinski upravljalnik so ljudje morali ročno zamenjati televizijske kanale. Včasih to seveda ni bilo tako naporno, saj na televiziji ni bilo na volj toliko različnih programov, kot jih je sedaj. Dandanes pa kadar se usedemo na kavč in prižgemo televizijo naprej pregledamo in preletimo vse programe, ki so na voljo. Brez daljinca bi bilo to početje praktično nemogoče. Daljinec je torej ključen del vsake televizije. Čeprav bo televizija delovala tudi brez njega, moramo priznati da brez daljinca, ne bomo imeli takšnega užitka pri gledanju. Daljinec ima zelo priročno obliko. Na njemu so različni gumbi in številke, s katerimi iščemo po različnih televizijskih kanalih. Najmodernejši daljinci imajo možnost glasovnega upravljanja. To uporabniku še olajša ter izboljša uporabniško izkušnjo.

Daljinec za druge naprave

Daljinec pa seveda ni samo del televizije. Tudi ostale naprave se upravljajo s pomočjo daljinca. Ena izmed takšnih naprav je tudi elektronsko vodenih vrat ali kakšnih zapornic, ki preprečujejo dostop nezaželenih gostov na naše dvorišče. Zelo enostavno je v avtomobilu imeti daljinec, ki nam bo odprl domačo ograjo ali garažo in tako bomo brez težav parkirali avtomobil. Daljinec ima na sebi vedno napisano oznako. Ta oznaka je izredno pomembna, kadar kupujemo nov ali nadomestni daljinec, saj bomo lahko le s pomočjo te oznake, kupili primeren nov daljinec. Vsak daljinski upravljalnik ima več gumbov. Glavni gumbi so namenjeni premikanju med programsko shemo ter jačanju ali zmanjševanju jakosti zvoka. Nato je tu še gumb za preklop med celozaslonskim načinom, gum za vklop in izklop televizije, gumb za vrtenje naprej in nazaj, gumb za teletekst ter gumb za dostopanje do glavnega menuja. Nekateri daljinci so manjši od ostalih in imajo posledično na voljo manj funkcij od večjih.

Categories
Otroci Otroška oprema

Najboljši so otroški vozički, ki jih uporabljate dolgo

Dobro, pa saj to vsi vemo, si najverjetneje mislite, pa vendar tu ne bo govora o tem, da je najbolje, da se kupijo takšni otroški vozički, ki so dovolj trdni in kakovostni, da bodo zdržali in lahko vozili kar nekaj otrok. Govora bo o tem, da so vsekakor najboljši takšni otroški vozički, ki jih imate lahko ves čas z otrokom, torej od dneva, ko ga prvič položite v voziček in do dneva, ko vozička sploh ne potrebujete več. Torej je tu najbolj pomembno, da si omislite takšen okvir, na katerega lahko namestite čisto tako lupinico kot tudi košaro in športni del vozička. Kaj točno imamo v mislih, si lahko pogledate pri Hajdi, kjer prodajajo točno to, kar je najbolj priročno, torej posebej okvir, posebej košare in športne dele, posebej vreče in pa strehe in še kaj. Tako si lahko sestavite točno takšen voziček, kot si ga želite v vsaki starosti otroka.

otroški vozički

Otroški vozički, ki jih je moč kupovati »po delih« so najbolj priročni

Otroški vozički so spremljevalni in nujni del na vsaki poti skoraj da do otrokovega četrtega leta starosti, če si ne želite na malo daljših sprehodih otroka nositi na ramenih ali na rokah. Zato je zelo pomembno, da so otroški vozički takšni, ki se lahko tudi super fino zložijo, so lahko in predvsem imajo takšne košare oz. sedalne blazine, ki so enostavne za namestitev in zavzamejo malo prostora. V nasprotnem primeru boste prisiljeni v nakup še enega vozička, tako imenovane marele, kar pa seveda pomeni, da boste imeli dodaten strošek? Kaj ni bolje kar takoj obiskati trgovino Hajdi in tam pogledati, kakšni otroški vozički in okvirji obstajajo in si hkrati pustiti odprta vrata za dizajn naslednjega vozička, ki je seveda lahko tudi drugačen kot je košara. Vsekakor je to tudi prednost, ki jo velja upoštevati.

Categories
Televizija

Tv spored, vrnitev v prihodnost

Tv spored so popolne kakovostne informacije .

Sodoben tv spored je izobilje podatkov o vsebinah, ki so trenutno na sporedu ali bodo na sporedu. Največkrat v bližnji prihodnosti. Sodobna tehnika nam poleg tega omogoča tudi vrnitev v prihodnost. Kar smo pred desetletji gledali kot znanstveno fantastiko, danes imamo na dosegu roke. Zato ni potrebna nobena znanstveno fantastična tehnologija, ampak tv spored, ustrezna tehnološka podpora ter dostopna tehnologija. Med seznamom vsebin na televizijskih programih pogosto najdemo vsebine, ki so že predvajane. Ker je vsebina za nas zanimiva, bi si jo seveda želeli ogledati. Vendar smo za ogled prepozni. Vsebina je bila že predvajanja, ponovitve ni. V preteklosti so ogled takih vsebin omogočali videorekorderji ter njihovi sodobnejši nasledniki. Digitalni tv spored je omogočal tudi snemanje na digitalni način. Izbrali smo vsebino, ki bo na sporedu v prihodnosti ter zaukazali snemanje v času predvajanja. Ko je bila vsebina posneta, smo jo lahko v miru pogledali. Čas predvajanja posnete vsebine je bil poljuben. Načeloma smo jo lahko pogledali kadarkoli v prihodnosti. Težava takšnega načina je predvsem prostor ter sam proces shranjevanja vsebin. Pri videorekorderjih je bil prostor omejen z zmogljivostjo videokasete, podobno je veljalo za vse naslednike. Tudi shranjevanje na digitalnih napravah je največkrat omejeno. Ko zmanjka prostora se vsebina ne more shraniti. Potrebujemo bodisi dokup dodatnega prostora ali brisanje drugih vsebin. Sodobnejša verzija omogoča, da tv spored in na njem zanimive vsebine iz preteklosti vidimo takoj. Enostavno izberemo vsebino ter jo predvajamo. Vseeno obstajajo omejitve ogleda vsebine. Izbrani tv spored iz preteklosti si lahko ogledamo v omejenem času. Večinoma imamo na razpolago dva ali tri dni. Kar pa je za večino uporabnikov dovolj. Domov se vrnejo, ko je vsebina že zdavnaj končana oziroma je že bila predvajana. Takrat si jo z ustrezno tehniko in podporo lahko ogledajo.

Tv spored danes omogoča v preteklosti nepredstavljivo.

Categories
Družba in mediji

Spletna trgovina in spletni nakupi

Spletna trgovina so spletni nakupi .

Spletni nakupi so spletna trgovina. Seveda ima trgovina preko spleta lahko tudi druge oznake. V svojih lastnostih se spletna trgovina razlikuje od klasične trgovine predvsem v načinu dostopa. Tako spletna trgovina ponudbo in povpraševanje sooči preko spleta. V tem pogledu je spletna trgovina drugačna od klasične trgovine. Vsekakor pa je spletna trgovina prihodnost. To nam kaže sam trend. Splet je v marsičem spremenil naš vsakdanjik. Spremembe so možne v več smereh. Nekateri splet izkoristijo, da si olajšajo klasične načine izvajanja raznih storitev. Tak primer so plačila, lahko pridobivamo informacije in številni drugi primeri. V tem primeru so lahko prihranki v času, stroških in mnogih drugih stvareh. Temu lahko rečemo koristen splet. Seveda pa lahko splet dosega drugo dimenzijo. S pretirano uporabo spleta se lahko čas izgubi oziroma se ga lahko porabi več. Za spletni marketing je zanimivo predvsem občinstvo, ki uporablja splet, ga informacije s spleta zanimajo, so ciljni kupci ter seveda nenazadnje nakup storitve ali blaga tudi izvedejo. Zato je danes zelo pogosto oglaševanje na iskalnikih in spletu nasploh. Tako imamo lahko oglaševanje na iskalnikih in spletu nasploh lahko kot koristno orodje. Seveda se je potrebno zavedati, da imajo oglaševanje na iskalnikih in spletu nasploh tudi svoje omejitve. Uspešno je oglaševanje na iskalnikih in spletu nasploh, ki dosega ciljne kupce. Pred tem mora seveda oglaševanje na iskalnikih in spletu nasploh kupce sploh prepoznati. Prepoznavanje kupcev je klasična lastnost. V tej lastnosti se spletni in klasičen marketing praktično ne razlikujejo. Lahko pa imamo preko sodobnega spleta možnost obogatitve klasičnega marketinga. Dobra lastnost marketinga na klasičen način je, da so to lahko dobri kupci blaga in storitev. Na spletu so kupci lahko bistveno bol različni. Ker je splet dostopen praktično vsakemu z znanjem osnov uporabe, je tako možno dostopati zelo različnim obiskovalcem.

Spletna trgovina je bodočnost.

http://www.red-orbit.si/blog/spletna-trgovina/

Categories
Družba in mediji Ljudje Otroci

Šolske počitnice 2012/2013 (koledar)

Ko je ministrstvo izobraževanje, znanost, kulturo in šport objavilo koledar za šolsko leto 2012/2013, je zagotovo vse učence najprej zanimalo, kdaj bodo počitnice. Seveda to velja tudi za starše, ki želijo otroke odpeljati na počitnice in si morajo organizirati dopust v službi ter poskrbeti za vse rezervacije.

Kdaj bodo katere počitnice?

Jesenske počitnice bodo med 29. 10. in 2. 11, novoletne pa med 25. 12. in 1. 1, saj 2. januar po novem ni več dela prost dan. Zimske počitnice so zopet razdeljene v dva dela; najprej bodo doma ostali učenci iz dela jugovzhodne Slovenije, Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Spodnjeposavske regije , ki bodo imeli počitnice od 18. 2. do 22. 2. Od 29. 2. do 1. 3. pa bodo na počitnice odšli učenci iz drugega dela jugovzhodne Slovenije, Gorenjske, Goriške, Notranjsko-kraške, Obalno-kraške, Osrednjeslovenske in Zasavske regije. Prvomajske počitnice bodo med 29. 4. in 3. 5. Najbolj priljubljene pa so seveda poletne počitnice, ki trajajo od 26. 6. do 31. 8.

Kateri so drugi pomembni datumi?

Pouk se bo nadomeščal na dve soboti, in sicer 29. 9. (namesto 24. 12.) in 6. 4. (namesto 3. 5.). Informativni dnevi so, kot je to že tradicija, v februarju, in sicer 15. ter 16. Prvo ocenjevalno obdobje se bo zaključilo 18. 1. Zaključni letniki bodo drugo ocenjevalno obdobje končali 24. 5., za ostale letnike pa se bo drugo ocenjevalno obdobje končalo 21. 6. Zaključni letniki bodo prejeli spričevala in zaključili pouk 27. 5., vsi ostali pa bodo s poukom končali 24. 6.

Categories
Otroci

Delovanje dude je velikokrat čudežno

Dude, njen nakup in uporabo najbolje poznajo mlade družine, ki imajo dojenčka. Dude so tiste h katerim se starši zatečemo, ko želimo svojega otroka potolažiti ali ga pomiriti. Na žalost lahko napačno izbrana duda povzroči kar nekaj zmede in otroka nauči napačne uporabe obraznih mišic. Zato pri nakupu dude posebno pozornost namenimo starosti otroka, za katerega izbiramo dudo in materialu iz katere je duda narejena. Duda, ki jo ponudimo otroku mora biti vedno čista, takoj po nakupu jo operemo s milom in s vročo vodo, kasneje pa jo vedno, ko pade na tla skrbno operemo. Delovanje dude je včasih prav neverjetno, otroka čudežno pomiri in ga obenem potolaži. Ortodontske dude so še posebej primerne, saj, če so pravilno oblikovane ne vplivajo na nepravilno obliko čeljusti in otrok nima težav s nepravilno oblikovanim zobovjem. Dude so narejene iz različnih materialov, še posebno pozornost moramo namenjati dudam iz gume, ki kaj hitro postanejo lepljive. Najboljše so silikonske, pa tudi dude, ki so narejene iz eko kavčuka. Dude ne smemo otroku nikoli obešati dojenčkom okoli vratu, če pa se nam pogosto dogaja, da duda pristane na tleh, kupimo posebne trakove. Lahko poiščete še kakšen nasvet tukaj. Za tolažbo svojega otroka se odločite za nakup dude.

Categories
Otroci Zdravje

Kava v nosečnosti

Nosečnost, še posebno prvo, spremlja ogromno vprašanj glede hrane in pijače, ki naj bi jo uživala nosečnica oziroma kateri naj bi se izogibala. Glede alkohola in cigaret verjetno nihče nima pomislekov, da so škodljivi – ne samo za nosečnico in otroka, ampak za zdravje na sploh. Ker tudi kava lahko povzroča odvisnost, se verjetno marsikatera nosečnica sprašuje, ali si še lahko privošči jutranjo skodelico.

Problematičen je kofein
Kofein je naravni alkaloid, ki deluje kot blago poživilo, lahko pa povzroča tudi zasvojenost. Zasledimo lahko podatek, da se nosečnicam odsvetuje, da zaužijejo več kot 200 mg kofeina na dan. Čez palec bi lahko rekli, da to pomeni eno skodelico turške ali dve skodelici instantne kave, vendar lahko količina variira. Poleg tega je treba v obzir vzeti dejstvo, da kofein vsebujejo tudi druge pijače, kot so pravi čaji, kola ali energetski napitki. Kofein se lahko nahaja celo v čokoladi! Glede kave v nosečnosti lahko torej svetujemo, da je manj bolje kot več.

Kavi se popolnoma vendarle ni treba odreči
Jutranja kava ni samo napitek, ki nam da energijo, ampak za marsikoga predstavlja del jutranje rutine in je nekakšen obred. Če imate radi okus kave, si lahko še vedno privoščite kavo brez kofeina. Lahko si tudi pripravite bolj blago kavo, če nikakor ne morete brez kofeina. Lahko si privoščite si lahko tudi žitno kavo ali si pripravite sadni ali zeliščni čaj. A tudi pri slednjih bodite previdni, saj vseh ni varno uživati v času nosečnosti.

Čeprav zmerna količina zaužitega kofeina ne škoduje, se posvetujte z zdravnikom, če vas skrbi vaš vnos kofeina.

Categories
Otroci

Kdaj začeti nositi nosečniška oblačila?

Nosečniška oblačila navadno začnemo nositi takoj, ko nam nenadoma postane vse premalo. Verjetno vse bodoče mamice same ugotovimo primeren čas, da se zapodimo med police s udobnimi majicami in nosečniškimi hlačami. No, v današnjem času je lahko pot dosti lažja, saj nas do imenitne izbire loči le kakšen klik preko interneta. Ko približno v četrtem, morda v petem mesecu nosečnosti nenadoma ugotovimo, da nas vse tišči in, da so nam stare hlače nenadoma pretesne, se začne nakup majic za dojenje, udobnih tunik in seveda nosečniških hlač. Ne glede na to, kako se bomo oblekle, važno je, da se bomo udobno počutile. Nosečniške hlače naj bodo udobne, po možnosti s široko in mehko elastiko v predelu pasu ali pa naj imajo moderen kroj, z visokim nosečniškim pasom, ki ga po želji nosimo nad ali pod pasom. Majice za dojenje ne rabijo že na zunaj kazati, da pričakujemo ampak naj bo čim bolj udobnega kroja, iz materiala, ki je koži prijazen. Majica za dojenje naj bo moderna, s kakšnim gumbom za lažje in hitrejše odpenjanje, naj bo koži prijazna in naj diha z njo.

Nosečniška oblačila naj bodo krojena na način, ki nič ne odkriva dokler ni potrebna, a obenem nič ne skriva. V današnjem času je veliko lepše, če svoj trebušček pokažete, kakor pa, da ga skrivate pod kupom oblek. Nosečniške hlače in majice za dojenje navadno izberemo tako, da jih lahko nosimo skozi celotno nosečnost in nam skozi celotno nosečnost predstavljajo udobje, ki si ga zaslužimo.

Categories
Ljudje

Največkrat učinkovit način iskanja zaposlitve je prošnja za delo

Prošnja za delo je učinkovit način kako uspešno tržiti samega sebe. Kadar se lotimo pisanja prošnje za delo, ki smo ga zasledili v določenem mediju imejmo pred očmi le eno, a zelo pomembno stvar. V tistih nekaj stavkih, ki jih prelijemo na list papirja moramo kar se da najbolje predstaviti sebe, v bistvu se moramo poskušati kar se da najbolje prodat. Časi tradicionalizma, ko je veljala prošnja le kot kratka predstavitev sebe so že davno minili. V današnjem času, si je dobro k sebi vzeti dejstvo, da lahko z dobro napisano prošnjo prehitimo marsikaterega potencialnega kandidata, ki se bo potegoval za delo skupaj z nami.

Prošnja za delo mora biti kar se da unikatna, takšna, ki bo prepričala še tako zahtevnega bodočega delodajalca. V današnjem času, zasutem s kupom informacij imamo za svojo predstavitev le nekaj sekund dragocenega časa, ki pa jih je potrebno dodobra izkoristiti. Pomembno je tudi pisanje tako imenovanih prošenj na slepo, ki jih pošiljamo brez objavljenega razpisa. Dobra in učinkovita prodaja samega sebe je tam še posebej učinkovita in še kako pomembna. Prošnja za delo se večinoma še vedno pošilja v pisni obliki, čeprav jo počasi, a zagotovo počasi izpodriva elektronska oblika. A obe imata skupne točke, čeprav še vedno ostaja dejstvo, da je napisana stvar bolj pristna. Učinkovita reklama samega sebe je učinkovita prošnja za delo.

Uporabne nasvete za pripravo prošnje za delo in spremnega pisma si lahko ogledate tudi na spletni strani zaposlitvenega portala – http://www.mojazaposlitev.si/

Categories
Ljudje

Naj bo vaša poroka nepozabno doživetje

Poroka, edinstveni in nepozaben dogodek v življenju para, ki se brezpogojno ceni in ljubi. Vsaj tako naj bi bilo, če odštejemo predporočno mrzlico in priprave, ki čakajo bodoča zakonca. Čas predpriprav je tisti, ki vzame največ časa in med seboj še bolj poveže, ali pa kar malo skrega mladoporočenca. Tako skupaj načrtujeta, organizirata in se pripravljata za skupni dan neskončnih sanj, poroko. Obleka je navadno prva stvar, ki jo je potrebno izbrati, nato sledi prostor, glasba, poročni šopek in seveda prstani. Ker na poroki igra pomembno vlogo poročni šopek ga je potrebno izbrati zelo previdno. Nikakor ne sme zasenčiti obleke, obenem pa se mora uskladiti s prostorom in s celotno poroko.

Poroka pa ni popolna tudi, če obleka ženina in neveste ni usklajena, pa ni nujno, da nosita klasiko saj so vedno bolj moderne obleke pisanih barv, v katerih se mladoporočenca dobro počutita. Izbira obleke je še posebej težka vsaj za tiste, ki so vajeni le pomerjanja oblek za vsakdanjo rabo. Obleko je potrebno začutiti saj je nujno potrebno, da se še tako preprosto dekle v poročni obleki počuti kakor princeska. Izbira obleke je seveda odvisna tudi ozadja in prostora kjer bo poroka potekala. Morda bosta samo spakirala kovčke in se bosa, v belih krpicah poročila nekje na rajski obali. Naj bo kjerkoli, pomembno je, da se počutite najlepše, saj je vendar vaša poroka.

Za pomoč pri organizaciji poroke se lahko obrnete na podjetje na tej povezavi.