Categories
Televizija

Daljinec za hitro upravljanje električnih naprav

Daljinec je zelo priročna naprava za upravljanje zelo različnih elektronskih naprav. Z izumom daljinca smo si olajšali način premikanja televizijskih programov. Preden se je pojavil daljinski upravljalnik so ljudje morali ročno zamenjati televizijske kanale. Včasih to seveda ni bilo tako naporno, saj na televiziji ni bilo na volj toliko različnih programov, kot jih je sedaj. Dandanes pa kadar se usedemo na kavč in prižgemo televizijo naprej pregledamo in preletimo vse programe, ki so na voljo. Brez daljinca bi bilo to početje praktično nemogoče. Daljinec je torej ključen del vsake televizije. Čeprav bo televizija delovala tudi brez njega, moramo priznati da brez daljinca, ne bomo imeli takšnega užitka pri gledanju. Daljinec ima zelo priročno obliko. Na njemu so različni gumbi in številke, s katerimi iščemo po različnih televizijskih kanalih. Najmodernejši daljinci imajo možnost glasovnega upravljanja. To uporabniku še olajša ter izboljša uporabniško izkušnjo.

Daljinec za druge naprave

Daljinec pa seveda ni samo del televizije. Tudi ostale naprave se upravljajo s pomočjo daljinca. Ena izmed takšnih naprav je tudi elektronsko vodenih vrat ali kakšnih zapornic, ki preprečujejo dostop nezaželenih gostov na naše dvorišče. Zelo enostavno je v avtomobilu imeti daljinec, ki nam bo odprl domačo ograjo ali garažo in tako bomo brez težav parkirali avtomobil. Daljinec ima na sebi vedno napisano oznako. Ta oznaka je izredno pomembna, kadar kupujemo nov ali nadomestni daljinec, saj bomo lahko le s pomočjo te oznake, kupili primeren nov daljinec. Vsak daljinski upravljalnik ima več gumbov. Glavni gumbi so namenjeni premikanju med programsko shemo ter jačanju ali zmanjševanju jakosti zvoka. Nato je tu še gumb za preklop med celozaslonskim načinom, gum za vklop in izklop televizije, gumb za vrtenje naprej in nazaj, gumb za teletekst ter gumb za dostopanje do glavnega menuja. Nekateri daljinci so manjši od ostalih in imajo posledično na voljo manj funkcij od večjih.

Categories
Televizija

Tv spored, vrnitev v prihodnost

Tv spored so popolne kakovostne informacije .

Sodoben tv spored je izobilje podatkov o vsebinah, ki so trenutno na sporedu ali bodo na sporedu. Največkrat v bližnji prihodnosti. Sodobna tehnika nam poleg tega omogoča tudi vrnitev v prihodnost. Kar smo pred desetletji gledali kot znanstveno fantastiko, danes imamo na dosegu roke. Zato ni potrebna nobena znanstveno fantastična tehnologija, ampak tv spored, ustrezna tehnološka podpora ter dostopna tehnologija. Med seznamom vsebin na televizijskih programih pogosto najdemo vsebine, ki so že predvajane. Ker je vsebina za nas zanimiva, bi si jo seveda želeli ogledati. Vendar smo za ogled prepozni. Vsebina je bila že predvajanja, ponovitve ni. V preteklosti so ogled takih vsebin omogočali videorekorderji ter njihovi sodobnejši nasledniki. Digitalni tv spored je omogočal tudi snemanje na digitalni način. Izbrali smo vsebino, ki bo na sporedu v prihodnosti ter zaukazali snemanje v času predvajanja. Ko je bila vsebina posneta, smo jo lahko v miru pogledali. Čas predvajanja posnete vsebine je bil poljuben. Načeloma smo jo lahko pogledali kadarkoli v prihodnosti. Težava takšnega načina je predvsem prostor ter sam proces shranjevanja vsebin. Pri videorekorderjih je bil prostor omejen z zmogljivostjo videokasete, podobno je veljalo za vse naslednike. Tudi shranjevanje na digitalnih napravah je največkrat omejeno. Ko zmanjka prostora se vsebina ne more shraniti. Potrebujemo bodisi dokup dodatnega prostora ali brisanje drugih vsebin. Sodobnejša verzija omogoča, da tv spored in na njem zanimive vsebine iz preteklosti vidimo takoj. Enostavno izberemo vsebino ter jo predvajamo. Vseeno obstajajo omejitve ogleda vsebine. Izbrani tv spored iz preteklosti si lahko ogledamo v omejenem času. Večinoma imamo na razpolago dva ali tri dni. Kar pa je za večino uporabnikov dovolj. Domov se vrnejo, ko je vsebina že zdavnaj končana oziroma je že bila predvajana. Takrat si jo z ustrezno tehniko in podporo lahko ogledajo.

Tv spored danes omogoča v preteklosti nepredstavljivo.

Categories
Televizija

Siol spored priljubljen tako med mladimi kot starimi

Siol spored je televizijski spored, ki ima pred ostalimi tv sporedi številne prednosti. Siol spored ali Siol TV spored, če želite, je izredno priljubljen tako med mladimi kot nekoliko starejšimi uporabniki interneta, ki v prostem času radi gledajo televizijo. Njegova prepoznavnost je prav gotovo v veliki meri povezana s tem, da gre za podjetje Siol, ki ga prav gotovo vsi dobro poznamo.

Čeprav bi pričakovali, da Siol spored nudi le nekaj televizijskih programov, smo ob pogledu na to stran pozitivno presenečeni. Siol TV spored je kvalitetna spletna stran, ki je v največjo pomoč vsem tistim, ki so naročeni na Siol TV. Vsebuje namreč televizijske programe za tiste televizije, ki jih imajo na voljo njihovi naročniki. Le-ti imajo tako zelo enostavno in pregledno spletno stran, ki omogoča iskanje najbolj zanimive oddaje, filma ali športnega dogodka ob točno določenem času.

Tv spored Siol nudi vpogled v televizijske sporede tudi v prihodnjih dneh in je zaradi tega verjetno eden izmed najbolj uporabnih televizijskih sporedov tudi za vse, ki niso njihovi naročniki, a imajo sklenjeno pogodbo za kabelsko televizijo kje drugje. Tv spored Siol je tudi brezplačno dostopen, tako da ga lahko vsi uporabljamo, ne glede na to, če imamo z njimi kakšno pogodbo ali ne.

Prav posebna prednost, ki jo nudi Siol spored je v tem, da lahko spremljate tudi program za nazaj. Tako lahko preverite, kaj je bilo včeraj na sporedu. Čeprav se na prvi pogled zdi ta funkcija neuporabna, saj so vsebine bile na sporedu že včeraj, pa je lahko to izredno uporabno in edinstvena prednost te spletne strani za vse, ki imajo možnost ogleda programa z zamikom.

Kvaliteta podatkov in odlična razporeditev vsebin je torej tisto, kar številne uporabnike prepriča, da najraje uporabijo ravno Siol spored in ga obiskujejo celo vsak dan. Za iskanje programa v zadnjem hipu pa je prilagojena tudi prva stran Siol TV sporeda, saj vsebuje ravno te informacije, ki jih potrebujete, torej kaj je na posameznem programu trenutno na voljo in kaj sledi.

Categories
Televizija

RTV spored je prisoten povsod

RTV spored je izraz, s katerim običajno označujemo vsak spored tv, ne glede na to, če gre dejansko za RTV spored ali le za spored neke druge televizije. Ko potrebujete RTV spored oz. televizijski spored za programe RTV imate na nek način tudi srečo. Ker gre za državno televizijo, ki je prisotna že od samega začetka prenosa televizijskih programov, lahko napoved za njihov program dobite na skoraj vsakem mestu, ki nudi takšne storitve.

Namesto RTV spored lahko uporabimo tudi izraz RTV sporedi, saj gre za sporede več različnih programov. Ti sporedi pa ne predstavljajo le televizijskih sporedov, čeprav so le-ti zdaleč najbolj priljubljeni in iskani ampak tudi radijske sporede za tiste radijske programe, ki so v lasti RTV-ja.

Prav gotovo drži, da je RTV spored prisoten skoraj povsod, kjer se omenjajo tv sporedi, a na določenih virih ga prav gotovo ne boste zasledili. Če tv spored spremljate na teletekstu ali spletni strani neke konkurenčne televizije, npr. na Pop TV ali 24ur.com, prav gotovo ne boste zasledili napovedi za RTV spored, saj nihče ne želi komentirati konkurenčne televizije. Prav tako za strani RTV ali na teletekstu nacionalne televizije ne boste pridobili informacij o programu na drugih konkurenčnih televizijah.

Na srečo pa obstajajo številne nepristranske spletne strani ali časopisi, ki objavijo tv sporede več različnih televizij in tako lahko na eni spletni strani ali celo na isti strani v časopisu pregledate tv spored za danes in nekaj dni vnaprej tako za RTV kot Pop TV in številne druge komercialne televizije, tako domače kot tuje.

Categories
Televizija

Spored tv nam pomaga pri izbiri med rzličnimi programi

TV sporedi so ena izmed stvari, katerih pomembnosti se niti ne zavedamo. Si predstavljate, da te stvari ukinejo in ne morete več nikjer dobiti aktualnega tv sporeda? To bi prav gotov povzročilo veliko zmedo in posledično bi tudi televizijo verjetno gledali precej manj.

Spored TV je tisti pripomoček, ki nam zelo pomaga pri izbiri oddaj, serij, nadaljevank in filmov, ki si jih bomo ogledali. Običajno televizijo gledamo takrat, ko imamo čas, spored tv pa nam pomaga, da v tistem času ujamemo začetek tistega dela programa, ki nam je najbolj zanimiv. Če tv spored ne bi bil na voljo, bi veliko več preklapljali med različnimi programi in na koncu največkrat izbrali tisti program, kjer nam bi bila vsebina v tistem trenutku najbolj zanimiva, čeprav bi to pomenilo, da bi začeli gledati nek film na sredini ali celo tik pred koncem.

Tv sporedi so še toliko bolj nujni pri športnih in podobnih dogodkih, ki nimajo nekega določenega dne in ure v tednu, ko se predvajajo ampak je čas vedno drugačen. Manj pomemben je tv spored za razne dnevne oddaje, ki so vsak dan in vedno ob isti uri.

Spored TV ne predstavlja samo običajnih sporedov, ki jih zasledimo na teletekstih posamezne televizije, na internetnih straneh ali v časopisih, saj tudi takšne napovedi, ki jih zasledimo med reklamami na posamezni televiziji podajo veliko informacij o dogajanju v istem ali naslednjih dneh na izbranem programu.

Predvsem TV spored Pop TV je najboljši primeren takšnih televizijskih programov, ki nekaj minutne reklame dobro izkoristi tudi za napoved najbolj zanimivih stvari, ki si jih gledalci lahko ogledamo v prihodnosti. Tako nam že brez dodatnega napora podajo veliko informacij o njihovem sporedu, če pa želite informacije o dogajanju na drugih programih, boste morali poiskati kakšen tv spored ali spremljati napovedi med oglasi na drugih televizijskih programih.

Categories
Televizija

Dostopnost TV sporedov

Tv sporedi so odlična stvar oz. pripomoček, ki vam pomaga pri tem, da ne zamudite najljubše oddaje, dobrega filma, nadaljevanke ali kaj drugega, kar je na programu posamezne televizije. A včasih tv spored ni dovolj, če nimamo dostopa do nekega vira, kjer si lahko ogledamo spored. Tv sporedi oz. sporedi TV so k sreči dostopni na različne načine. Do njih lahko dostopamo na teletekstu posamezne televizije, na internetu in v raznih časopisih.

Za najbolj nujne primere lahko uporabimo tudi internet na mobilnem telefonu. Siol sporedi in tudi druge spletne strani, ki redno objavljajo televizijske sporede, so dostopni tudi preko mobilnih telefonov. Če nimate druge možnosti, nimate v bližini računalnika, televizije in časopisa, bo Siol spored in drugi tv sporedi na internetu najboljša rešitev.

Sporedi TV posamezne televizije se najdejo tudi na njihovih spletnih straneh. Če vas zanima spored za Pop TV, Kanal A in ostale programe te programske hiše, bodo Pop TV sporedi nudili najboljše in najbolj ažurne informacije. Tudi za vse ostale televizije velja, da bo najbolj popoln tv spored tisti, ki se nahaja na spletni strani ali na teletekstu posamezne televizije, za katero se zanimate.

Če pride do spremembe v programu, ne glede na to, če je načrtovana sprememba ali nepredvidena, se bodo te spremembe najprej pojavile na spletni strani in teletekstu tiste televizije, ki ta spored ureja. Če pride do spremembe v programu programa Kanal A ali Pop Tv, bodo te spremembe najhitreje spremenili Pop TV sporedi in teletekst na omenjeni televiziji.

Včasih spremembe nastanejo v zadnjem trenutku. V takšnih, sicer zelo redkih primerih, vam ne bo pomagalo niti to, da spremljate tv spored na spletni strani izbranega programa ali na teletekstu, saj je možno, da sprememb sploh ne bodo objavili, posledično pa programa ne bodo spremenili niti na drugih straneh, nemogoče pa je spreminjanje že natisnjenih sporedov v časopisih in zato so le-ti tudi najbolj nezanesljivi.

Categories
Družba in mediji Televizija

Sporedi so odličen pripomoček, ko ne vemo kaj bi gledali

Sporedi oz. tv sporedi so pojem, o katerem je napisano že mnogo različnih stvari. Kakršna koli pomoč pri uporabi bi bila odveč, saj so sporedi stvar, ki se jo naučimo uporabljati že zelo zgodaj.

Če smo še nekaj let nazaj lahko živeli brez teh stvari, pa temu danes še zdaleč ni tako. Pred nekaj deset leti, ko smo imeli na voljo le nekaj televizijskih programov, nam tv sporedi niti niso koristili, saj smo lahko gledali le tisto, kar je bilo pač v danem trenutku na voljo. Če je bilo takrat bolje ali slabše, je odvisno od vsakega posameznika, prav gotovo pa je bila odločitev o tem, kaj bomo gledali, precej lažja.

Z uvedbo različnih kabelskih in podobnih televizij, je v povprečnem slovenskem gospodinjstvu na voljo vsaj nekaj 100 programov. Zaradi bogate izbire različnih tv serij, nadaljevank in filmov so sporedi postali nujen pripomoček. Sporedi tv in tv spored Pop TV nam podajo informacijo o televizijskem programu na današnji dan in v prihodnjih dneh. Marsikdaj so sporedi koristni tudi za pogled nazaj, a takšna uporaba je lahko rizična, saj boste hitro slabe volje, če opazite, da ste zamudili kakšno razburljivo serijo, film ali nadaljevanko.

Tako časopisni kot ostali sporedi imajo na voljo tudi kratek opis filma, nadaljevanke, oddaje itd. To ne velja nujno za vsak tv spored, a večinoma je tako. Pop TV sporedi na teletekstu imajo prav tako opis za določene bolj zanimive tematike. Pop TV sporedi imajo označeno številko povezave oz. strani, kjer se nahaja opis posameznega filma, oddaje, serije …

Sporedi tv oz. tv sporedi so tako odličen pripomoček tudi takrat, ko niste prepričani, če je neka programska vsebina sploh zanimiva za ogled. Kratek opis oz. povzetek, ki ga nudijo nekateri sporedi tv, vam bodo odločitev precej olajšali, le prebrati jih bo potrebno in hitro vam bo jasno, če je določena vsebina narejena po vašem okusu ali ne.

Categories
Televizija

TV Spored

Vam primanjkuje časa in televizor le redko pogledate? Vas oddaje, ki so na sporedu takrat, ne zanimajo preveč, filmov pa ni ali je napačna njihova zvrst? Ste preverili spored preden ste razporedili svoj čas in prižgali televizor?

Spored oz. tv spored je odličen pripomoček, ki ga vedno upoštevajte, ko razporejate vaš prosti čas. Škoda bi bilo, da se odločite za posedanje pred televizorjem ravno v tistem času, ko na sporedu ni nič takšnega, kar bi vas utegnilo zanimati in spored oz. tv spored je odličen pripomoček, ki vam pomaga pri tem. Skoraj vsak spored oz. tv spored vam omogoča, da preverite spored za vsaj nekaj dni vnaprej.

Pomanjkanje časa in podobni izgovori so nepotrebni, saj za hiter pregled tv sporeda potrebujete le nekaj minut. Med odmorom v službi ali doma za računalnikom lahko preverite tudi Siol spored ali 24ur spored. Tako Siol spored kot 24ur spored sta televizijska sporeda, ki ju lahko prebirate na internetu.

Podatki se dnevno osvežujejo, tako da je možnost za napake precej manjša kot pri prebiranju časopisnih tv sporedov. 24ur spored je last televizijske hiše, ki nudi program Pop TV, Kanal A in še nekatere. Zaradi tega vam bo 24ur spored omogočal prebiranje tv sporedov le za te programe. Siol spored je zastavljen precej širše in na tej strani lahko pridobite informacije o večini domačih televizijskih programov.

Prednost internetnih televizijskih sporedov je predvsem v preglednosti in enostavnosti uporabe. Iskanje je s pomočjo dodatnih omejitev precej lažje kot iskanje istih stvari po časopisu. Tudi povezava na opis filma ali oddaje v sporedu je navadno priložena kar v tv sporedu in s klikom na to povezavo pridobite vse informacije, ki bi vas utegnile zanimati. V primerjavi s časopisom, ki je navadno precej manj obsežen, je iskanje po internetnem sporedu bistveno lažje in hitrejše.

Categories
Televizija

Sodobni plazma televizorji

Plazma televizorji so postali zelo priljubljeni in se tako po kvaliteti kot ostalih lastnostih lahko kosajo tako z LCD televizorji kot LED LCD televizorji. Plazma televizorji imajo prav tako velike ekrane kot televizorji, ki uporabljajo druge tehnologije. Velikost zaslonov se meri v palcih, zato naj vas oznake v raznih prodajalnah in na internetnih straneh ne zmedejo. Med najbolj tipične velikosti plazma tv-ja lahko štejemo tiste z 42 in 32 palčnimi zasloni.

Velikost zaslona, ki ga ima določen plazma televizor lahko pretvorimo tudi v naše enote, torej centimetre. Pretvorbo lahko naredimo tako, da velikost televizorja pomnožimo z 2,54 ali pa velikost zaslona v centimetrih delimo z 2,54. Če plazma televizor z zaslonom 42 in plazma televizor z zaslonom 32 pretvorimo v naše enote, lahko izračunamo, da so najbolje prodajani plazma televizorji tisti, ki imajo ekran velikosti 107 in 81 centimetrov.

Plazma je cenovno sicer dovolj dostopna, a marsikdo ima pomisleke pri nakupu oz. odločitvi, da bi kupil plazma tv. Plazma naj bi bila energijsko precej bolj potratna od ostalih tehnologij in poraba energije naj bi bila celo toliko višja, da se to pozna tudi na mesečnem računu za elektriko. Če gledate televizijo več ur dnevno, velja tudi to vzeti v obzir in se odločiti, če je plazma res prava izbira. Plazma televizorji imajo še eno slabost, ki se lahko pojavi že po nekaj uporabah. Ob daljšem spremljanju iste slike, torej v primeru ustavitve predvajanja ali česa podobnega, se lahko odtisi poznajo tudi po tem, ko plazma tv ugasnete.

Seveda vedno obstajajo tisti, ki grajajo določeno tehnologijo in tisti, ki se navdušujejo nad njo ter jo zagovarjajo in plazma televizorji niso nobena izjema. Vsekakor pa lahko po številnih forumih in spletnih straneh opazimo, da je precej več takšnih, ki bi raje uporabili kaj drugega kot tistih, ki imajo v lasti plazma televizor in ga ne bi zamenjali za nič drugega.

Marsikdo opozarja, da je pri plazma televizorjih precej bolje, da posegamo po nekoliko dražjih modelih, ki naj bi bili tudi bolj kakovosti, saj naj bi tisti najcenejši imeli oz. uporabnikom povzročali kar nekaj težav. Takšna trditev je verjetno primerna tudi za vse druge tehnologije in logično je, da bo ob višji prodajni ceni nekega izdelka tudi pričakovana kvaliteta primerno višja, a ta razlika naj bi bila pri plazma televizorjih še toliko bolj prisotna.

Ne glede na mnenja drugih pa si boste po nakupu najboljše mnenje ustvarili sami, saj boste tako dobili vse informacije iz prve roke, žal pa bo takrat verjetno že prepozno, da bi zamenjali ta televizor za katerega drugega.