Categories
Notranja oprema

Ideje za opremljanje stanovanja

Nimate ideje za opremljanje stanovanja ampak bi stanovanje še vedno želeli popestriti. Z že majhnimi triki lahko stanovanje precej popestrite, za to pa niso potrebni kakšni veliki posegi.

Prenova hiše je kar velik podvig, a vam ni potrebno opravljati zidarskih posegov, v tem članku si bomo ogledali nekaj nasvetov, ki bodo precej spremenili izgled vaših prostorov. V manjših stanovanjih bodo veliko spremembo naredila ogledala. Ogledala bodo ustvarila optično iluzijo, prostor pa bo tako izgledal veliko večji. Največja napaka tistih, ki živijo v manjših prostorih je ta, da v stanovanje nakopičijo veliko preveč, nato pa to postane utesnjeno.

Drugačne in svetlejše barve zidov v prostor ponesejo veliko topline, veliko lastnikov najemniških stanovanj svojim najemnik dovoli prepleskati zidove, še vedno pa se pred tem posvetujte z lastnikom vašega stanovanja. V primeru, da vam lastniki ne dovolijo prepleskati stanovanja pa so idealna rešitev stenske nalepke. Stenske nalepke boste na steno prilepili zelo hitro, sprememba bo velika, ko pa boste odšli iz stanovanja pa nalepke lahko brez problema odstranite.

Velika sprememba so lahko tudi svetila. Svetila bodo s svojimi snopi svetlobe ustvarila različne silhuete, prostor pa bo precej spremenjen. Svetloba lahko ustvari precejšen ambient. Na voljo so vam stenska svetila, stropna svetila, talna in še kakšna druga. Tudi pohištvo bo prostor precej spremenilo. Naj vaše stanovanje govori zgodbo, pohištvo naj se sklada s stenami in ostalo opremo. Naj bo vaše stanovanje starinsko, moderno ali pa vanj lahko vpeljete kakšen drug stil.

Categories
Hiša Notranja oprema

Opremljanje prostora po principu feng šui – 4 osnovne smernice

Feng šui velja za posebno umetnost opremljanja prostora, s pomočjo katere boste v svoje stanovanje priklicali pozitivno energijo. Predstavljamo vam nekaj osnovnih načel te starodavne kitajske veščine, ki vam lahko služijo kot smernice pri opremljanju prostorov v vašem lastnem domu.

  1. Izbira barv

 

Pri opremljanju prostorov so barve ključnega pomena. Po principu feng šui naj bi hladne barve uporabljali predvsem v prostorih, namenjenih počitku, medtem ko je za prostore, v katerih nameravamo sprejemati obiske in se družiti, primernejša izbira toplejših in živahnejših barv (rumena, oranžna …).

 

  1. Opremljanje kopalnice

 

Kopalnica je zelo intimen kotiček vsakega doma, namenjen sprostitvi. Pri opremljanju tega prostora igra zato pomembno vlogo prav svetloba. Namestite primerne luči, ki omogočajo zatemnitev, kar vam bo omogočilo, da si kadarkoli ustvarite pomirjajočo atmosfero. V kopalnici ne smejo manjkati niti zelene rastline, ki naredijo prostor precej bolj prijeten in sproščujoč.

 

  1. Zakonska postelja

 

Opremljanje spalnice je še posebej velik izziv. Se sprašujete, kam postaviti zakonsko posteljo? Če želite upoštevati načelo feng šui, potem jo namestite ob steno brez oken in vrat, pri čemer je priporočeno, da je v smeri nog čim manj različnega pohištva.

 

  1. Delovni prostor

 

Opremljanje prostora po principu feng šui ni uporabno le v domačem okolju, temveč lahko te principe uspešno uporabite tudi v svoji pisarni oziroma delovnem prostoru. Precej večjo produktivnost boste dosegli, če si pisalno mizo postavite v kot, ki je najbolj oddaljen od vrat, pri tem pa je pomembno, da ste obrnjeni tako, da imate čim boljši pregled nad celotnim prostorom.

Categories
Hiša Notranja oprema

Toplotna črpalka in klimatska naprava

Toplotna črpalka in klimatska naprava sta namenjeni ogrevanju in ohlajanju notranjih prostorov. Toplotne črpalke lahko ogrevajo sanitarno vodo ali pa notranje prostore. Za notranje prostore je najbolj priporočljivo talno ogrevanje v kombinaciji s toplotno črpalko.

Električno ogrevanje se je zelo razširilo predvsem v zadnjih nekaj letih. Klimatske naprave so priljubljene predvsem zaradi svoje hitrosti ogrevanja in ohlajanja prostorov, učinkovito pa delujejo tudi pri razvlaževanju prostorov. Tudi klimatske naprave so neke vrste toplotne črpalke saj koristijo hladen zrak in ga pretvorijo v toplega ali obratno.

Omenjene naprave imajo dolgo življenjsko dobo, do 25 let ali več, vzdrževanje pa ni potrebno. Če se odločimo za toplotno črpalko z namenom ogrevanja notranjih prostorov je to kar velik finančni zalogaj, vendar se nam investicija v nekaj letih povrne, privarčevan denar pa lahko namenimo drugim virom ogrevanja in tako našo hišo naredimo še bolj energetsko učinkovito. Toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode je veliko manjši nakup kot nakup toplotne črpalke za ogrevanje notranjih prostorov. Pri nakupu obeh črpalk pa smo pod določenimi pogoji upravičeni do subvencij, ki olajšajo naš nakup.

Klimatske naprave pa so predvsem primernejše za manjša stanovanja ali manjše hiše, s svojo močjo izredno hitro ohladijo prostor. Veliko ponudbo klimatskih naprav najdete v različnih spletnih trgovinah, montažo vam lahko opravi mojster, če pa ste tehnično podkovani jo lahko opravite tudi sami.

V Slovenskem podjetju vam nudijo veliko izbiro toplotnih črpalk, klimatskih naprav in drugih hladilnih oz. ogrevalnih elementov. Oglejte si njihovo spletno trgovino, kjer vas bodo navdušile nizke cene in raznolika ponudba.

Categories
Notranja oprema

Kakšna senčila poznamo in čemu sploh služijo?

Senčila so pomemben del oken, zimskih vrtov, balkonskih vrat in ostalih steklenih površin. Poznajo jih praktično po vsem svetu, so lep dodatek k oknu, zastirajo pred radovednimi pogledi, poleg tega pa so učinkovita zaščita pred soncem. V današnjem času se je ponudba senčil zelo razširila, saj je mogoče z njimi poiskati rešitev, za prav vsako težavo. Senčila preprečujejo premočan vdor svetlobe in toplote v notranjost, hkrati pa zmanjšujejo uhajanje toplega zraka iz prostora. Poletna pripeka in močni sončni žarki, ki prihajajo v prostor skozi okno, lahko naredijo v notranjosti precej škode. Če pomislimo na lesene površine, usnje, tkanine, usnje, umetnine, potem vemo, o čem je govora. Senčila so tista, s katerimi lahko zatemnimo prostor, poleg tega pa nam zagotavljajo miren počitek, saj je svetloba velikokrat tudi za človeka moteč faktor med počitkom.

Montaža senčil je dokaj hitra in enostavna, zato so tako priljubljena. Poznamo raznovrstna senčila, od lamelnih zaves, plisejev, rolet, komarnikov, rolojev, polken, brisol  in seveda žaluzij. Poznamo zunanja in notranja senčila, s pravilno uporabo in z izbiro kvalitetnih in ustreznih senčil, lahko še dodatno okrepimo toplotno, pa tudi zvočno izolativnost prav vsakega doma. Žaluzije so klasično, obenem pa zelo praktično senčilo. Izdelane so iz aluminijastih lamel in profilov, ki dajejo z izbiro prave barve prostoru svoj poudarek. Lahko se montirajo na zunanjo ali na notranjo stran oken ali vrat. Lamelne zavese so bile v preteklosti senčilo, ki je bilo praviloma uporabljeno v poslovnih prostorih, v novejšem času pa se s pridom koristijo tudi v bivalnih prostorih. Nudijo veliko možnosti, saj so dobavljive v številnih barvah in dimenzijah in so pralne. Pliseji so senčila, ki so za uporabo v notranjih prostorih in postajajo zaradi svoje praktičnosti, enostavnega vzdrževanja in dolge življenjske dobe, izjemno priljubljeni. Okna in steklene površine, ki imajo senčila, so veliko bolj funkcionalna.

Categories
Notranja oprema

Trgovina Pohištvo 123: klubske mize

Trgovina Pohištvo 123 klubske mizeKlubske mize so zelo priljubljen element v dnevnih sobah oziroma v sobah za druženje in sproščanje v prostem času, kupite pa jih lahko v spletni trgovini Pohištvo 123. Pomembno je, da so praktične, saj jih uporabljamo predvsem za to, da na njih odložimo časopis, daljinski upravljalnik televizije, pijačo, hrano, mobitel in podobne malenkosti. Običajno so klubske mize narejene iz lesa, kovine ali pa iz kombinacije lesa in kovine. Vendar pa boste na trgu našli tudi klubske mize drugih, modernejših materialov.

Kakšno klubsko mizo izberemo, je običajno odvisno od stila dnevne sobe oziroma od izbrane sedežne garniture, ki jo imamo doma. Torej, če vašo dnevno sobo krasi masivna lesena garnitura iz pravega usnja, bo za vas verjetno najbolj primerna klasična rustikalna klubska miza. V kolikor pa ste lastnik modernejše sedežne garniture pa bo ta narekovala izbiro katere izmed bolj oblikovno čistih klubskih miz. Izredno popularne pa so tudi klubske mize inovativnih oblik, torej tiste klubske mize, katere je možno enostavno razširiti oziroma enostavno zožati.

Podjetje Pohištvo 123 vam nudi stilsko različne klubske mizice, katerih razmerje med ceno in kvaliteto je kar najboljše. Seveda pa klubske mize niso vse, kar boste lahko kupili v trgovini Pohištvo 123. Spletna trgovina vam ponuja vse vrste pohištva, torej pohištvo za jedilnice, spalnice, predsobe, pisarne, za na vrt in seveda za dnevne sobe. Trgovina Pohištvo 123 vam ponuja enostaven in hiter nakup priljubljenih kosov pohištva po kar najboljši kvaliteti in najboljši ceni. Na Facebooku lahko preverite še dodatne popuste, ki jih trgovina ponuja. Privoščite si najljubši kos pohištva tudi vi.

Categories
Notranja oprema

Opremljanje notranjosti je odvisno od tega, kako želite bivati

Opremljanje notranjosti je odvisno predvsem od tega kaj opremljamo, saj se opremljanje razkošne hiše precej razlikuje, od opremljanja enosobnega stanovanja. Pri opremljanju notranjosti poskrbimo za celostno podobo prostora, ki vključuje tudi najmanjše detajle in ne le velike kose pohištva. Zavedati se je potrebno, da bodo prostori v katerih bomo bivali ali delali v celoti vplivali na naše počutje, po vsej verjetnosti kar veliko let. Ko se lotimo opremljanja notranjosti imejmo v mislih, da za večino problemov, pa čeprav se nam le ti zdijo resnično nerešljivi, skoraj vedno obstaja še kakšna druga, bodisi bolj ugodna ali pa drugače izvedljiva rešitev. Veliko je možnosti kar se tiče bivalne funkcionalnosti pa tudi celotne notranje opreme, zato je prav, da je opremljanje notranjosti tisto, ki ga opravimo z veseljem.

Lahko se ga lotimo kar sami, seveda pa je veliko boljše, pa tudi bolj koristno, če za pomoč najamemo strokovnjaka, arhitekta za  opremljanje, ki nam lahko še kako pomaga s svojim osebnim svetovanjem. Še posebej to velja v primeru, ko čas ni najbolj na naši strani, ali pa preprosto zato, ker želimo poleg svojega slišati še strokovno mnenje. Opremljanje notranjosti obsega vsak tudi najmanjši detajl, ki ga nikakor ne smemo spregleda, vse od velike omare v dnevni sobi, pa do najmanjše kljukice na omarici v kopalnici. Skladnost pohištva, barv, ne le sten, pohištva, temveč tudi zaves, preproge in barvno se ujemajočih električnih, vse je potrebno predvideti. Bistvo opremljanja notranjosti je, da prostor polepšamo in ga naredimo uporabnega.

Categories
Notranja oprema

Kuhinje Julijana Krapeža

Kuhinja je eden najpomembnejših prostorov vsakega stanovanja. Je primerna za druženje družine, poleg tega pa služi za opravljanje vsakodnevnih dejavnosti, ki omogočajo preživetje ljudem. Pomembno je, da je kuhinja kvalitetna in pa seveda tudi praktična. Ponudba raznovrstnih kuhinj je ogromna, načeloma si lahko vsak najde nekaj kar mu je všeč. Vendar pa vse kuhinje ne ustrezajo vsem prostorom. Lahko je vaš prostor, namenjen za kuhinjo, premajhen ali pa nekoliko nenavadne oblike. Tudi če ste si v glavi že izdelali sliko neke željene kuhinje, je veliko možnosti, da vam nobena na trgu ne bo povsem všeč.

Pohištvo Potočnik vam nudi tudi izdelavo kuhinje po meri, ki bo zadovoljila vse vaše potrebe. Izdelki omenjenega podjetja so namreč plod znanja, tradicije in pa sodobne tehnologije. Podjetje nadaljuje družinsko tradicijo ljubezni do izdelovanja pohištva oziroma dela z lesom. Pri svojem delu strokovnjaki uporabljajo kakovostne materiale. Strankam pa podjetje nudi strokovno svetovanje, 3d izris prostora, pohištvo po meri, dostavo in montažo ter tudi prodajo gospodinjskih aparatov. Torej bo vaša celotna kuhinja delo zaupanja vrednega podjetja.

Podjetje pa ima tudi nekaj partnerjev. Pohištvo Potočnik sodeluje s partnerji, kot so Orion Intertrade, Indizajn, Estet Interier, Arhitekta Studio in drugimi. Eden izmed njih je arhitekt Julijan Krapež. Za izdelavo pohištva oziroma vaše nove kuhinje je potrebno tudi znanje arhitekta. Julijan Krapež se namreč kot svobodni ustvarjalec na področju kulture ukvarja z industrijskim oblikovanjem pohištva in oblikovanjem interierja. Poleg tega pa se Julijan Krapež lahko pohvali s številnimi nagradami doma in v tujini, ki zadevajo njegovo delo. Na spletni strani pohištva Potočnik boste našli tudi kontaktne podatke Julijana Krapeža.

Categories
Notranja oprema

Za popolno bivanje izberimo sodoben interier

Interier daje našemu domu občutek prijetnost, svežine in čistosti. Interier izbiramo takrat, ko se selimo v popolnoma novo stanovanje, lahko pa ga le temeljito prenovimo in s tem popolnoma spremenimo radost bivanja. Le redko je stanovanje zares popolno, zato ni čudno, da se vedno bolj posvečamo oblikovanju interiera. Sodoben interier v naš dom prinese občutek miru in zadovoljstva. Bistvo bivanja nam daje njegova podoba zato interier ni le pohištvo, ki ga v prostor postavimo, temveč je skupek vseh večjih, pa tudi manjših detajlov. Barve, ki jih dajemo v naš dom v sebi nosijo pomen, interier pa z njimi naravnost zaživi. Izbira najrazličnejših materialov, ki iz dneva v dan prihajajo na naše tržišče nam dajejo neskončne možnosti urejanja in usklajevanja. Prav vse se začne pri zamisli in kreativnost je njeno največje vodilo. Sodoben interier je nekaj česar velikokrat ne moremo urejati sami, sploh, če nimamo vsaj kančka ustvarjalne in umetniške žilice. Takrat se obrnemo po pomoč k strokovnjakom, to so arhitekti za notranjo opremo, ki s svojim znanjem, našimi željami in potrebami uredijo interier, v katerem bo naše življenje potekalo sproščujoče in veselo. Detajli, ki popolnoma spremenijo prostor kot so svetilke, tapete, stikala, vse to je interier.

Categories
Hiša Notranja oprema

Za stanovanjski slog brez meja poskrbi sodobna notranja oprema

 

Sodobna notranja oprema je tista, ki daje stanovanju neprecenljiv pečat. Le kako se bomo v prostoru v katerem živimo dobro počutili, če ne tako, da bomo izbrali notranjo opremo, katera nas bo osrečevala in nas dan za dnem brezmejno osrečevala. Kakor v modi oblačenja obstajajo vedno nove smernice tudi v notranji opremi stanovanja. Sodobna notranja oprema nikoli ne pride iz mode saj povezuje imenitnost in udobnost.

Plemeniti materiali, najrazličnejše barve in kombinacije le teh dajejo sodobni notranji opremi svojevrsten pečat. Ni pomembno ali bomo izbrali žive ali zgolj umirjene barve, sodobna notranja oprema združuje tako klasiko, kakor tudi eleganco. Sodobna notranja oprema v sebi združuje tako pridih tradicije, ki se dopolnjuje s modernimi elementi, ki v naš stanovanjski prostor prinesejo občutek veselja in sreče. Le po svojih željah in po svojih potrebah se odločamo za stil notranje opreme, saj bomo samo na takšen način zase ustvarili zares popolno bivanjsko okolje. Smo v času, ki nam velikokrat tako časovno kakor tudi tehnično ne dovoljuje, da se z urejanjem stanovanja ukvarjamo sami. Seveda se lahko pri tem obrnemo na strokovnjake, ki prav nič ne prepustijo naključju. Le sodobna notranja oprema je tista, ki vdihne domu dušo.

 

 

Categories
Hiša Notranja oprema

Vse lastnosti, ki jih premore dober arhitekt za notranjo opremo

Arhitekt za notranjo opremo je velikokrat pomemben člen, ko se lotevamo notranjega opremljanja našega doma. Lepo notranje opremljen dom je investicija za celotno življenje, saj se prav vsak izmed nas želi v svojem domu, kar se da najboljše počutiti. V kolikor nismo prav dober tip človeka, ki v sebi nosi talent za umetnost in skladnost, se prav rado zgodi, da bomo leta in leta živeli v domu, kjer se ne bomo počutili najbolje. Prav vsakdo izmed nas ima glede opremljenosti doma svoje tako želje, kakor tudi potrebe, dober arhitekt za notranjo opremo, pa bo znal vse naše želje pravilno izluščiti in jih na dober način prenesti v lep, prijeten, obenem pa funkcionalno opremljen prostor. Pomaga nam in svetuje, obenem pa nam predstavi možnosti, o katerih sami nismo niti sanjali. Prav tako nam pomaga, da denar, ki smo ga porabili za najem le tega kar se da smotrno izkoristimo. Pomaga nam ustvariti bivalno okolje, v katerem bomo živeli, morda tudi desetletja dolgo. Lahko nam tudi pomaga pri izbiri najboljših strokovnjakov, pohištva, ki se bo kar najbolje vklapljalo v prostor, izbral bo najlepše barve in materiale. Arhitekt za notranjo opremo je velikokrat naša desna roka.