Categories
Garažna vrata Hiša

Preizkusite udobje, ki jih ponujajo avtomatska garažna vrata

Avtomatska garažna vrata že dolgo niso le privilegij bogatih ljudi, saj jih za svojo garažo izbere vedno več popolnoma navadnih smrtnikov. Ob nakupu garažnih vrat se nikakor ne bi smeli odreči udobju, ki nam ga dajejo prav avtomatska garažna vrata. To so vrata, ki jih upravljamo preko daljinskega upravljalnika. S nakupom takšnih vrat nam nikoli več ne bo potrebno, ko bo zunaj na vso moč deževalo ali snežilo, izstopati iz avtomobila. Kar pomislite, kolikokrat ste popolnoma premočeni in premraženi za povrh prebrskali vse žepe, da ste naposled našli ključe od garažnih vrat. In nato za nameček popolnoma mokri sedli nazaj v avtomobil, da ste ga postavili na suho. Ko boste enkrat preizkusili takšna vrata jih ne boste nikoli več menjali. Avtomatska garažna vrata vam bodo prihranila tako čas, kakor tudi ogromne količine energije. To so vrata, kjer ne boste nikoli več slišali ne nadležnega škripanja pri odpiranju in zapiranju vrat, ne bo se vam potrebno vedno znova sklanjati, ko jih boste želeli odpreti, za povrh pa ne boste imeli prav nobenega strahu pred morebitnimi vlomilci. Avtomatska garažna vrata se odpirajo navzgor, balansirana so z torzijskimi vzmetmi, kar pomeni, da se v končnih položajih ustavijo popolnoma sama. Ko se odločamo za nakup tovrstnih vrat je dobro, da kupimo vrata, ki so hkrati dobro toplotno in zvočno izolirana, saj marsikje garažna vrata niso le namenjena za prostor, kjer se shranjuje avto, temveč velikokrat predstavljajo vhod in izhod iz stanovanja. Našemu domu dajejo tudi estetski videz.

Categories
Garažna vrata Stavbno pohištvo

Garažna vrata in varnost pred tatovi

Garažna vrata so pomemben element, pri katerem morajo lastniki nepremičnine precej paziti, ko ga izbirajo. Zakaj je to tako pomembno? Najprej je potrebno izpostaviti dejstvo, da so garažna vrata precej priljubljen vhod, skozi katerega vlamljajo nepridipravi. Zato je pomembno, da izbiramo kakovostne in robustne vrste, ki spadajo med dvižna garažna vrata, rolo garažna vrata in druge. Ko smo že pri varnostnem vidiku, velja opozoriti, da če lopovom uspe kljub temu, da imamo kakovostna garažna vrata, vlomiti v garažo, jim lahko prekrižamo načrte na precej preprost način. Avtomatizirana rolo garažna vrata imajo recimo to prednost, da omogočajo montažo avtomatičnega dvižnega sistema z elektro motorjem. Zato nam ni potrebno stopati iz vozila, saj lahko neposredno zapeljemo v garažo. Zaradi takšnega udobja, ki ga omogočajo avtomatična garažna vrata, vozniki pustijo ključe od avtomobila v njem. Če lopovi udrejo v garažo, lahko avto brez večje težave odpeljejo in to precej hitro, med tem ko se dvižna garažna vrata ali katera druga samodejno odpirajo. Zato je modro, da v parkiranem avtomobilu ali kateremkoli drugem vozilu ne puščamo ključev, pa čeprav seta nahaja v varni garaži.

Varnost je, kot vidimo, relativna stvar, kajti precej hitro se lahko izkaže kot nasprotje naših pričakovanj, pa čeprav uporabljamo najsodobnejša protivlomna garažna vrata. Tu velja omeniti še en trik, ki ga lahko s pridom uporabimo, da bi prekrižali zle načrte, ki jih imajo roparji. V primeru, da bi jih vozilo, ki je parkirano v garaži ne zanimalo, utegnejo svoj roparski pohod nadaljevati v notranjost hiše, kjer se zagotovo nahaja veliko vredni predmetov. Zato morajo biti dvižna garažna vrata, rolo garažna vrata, krilna garažna vrata seveda varno zaklenjena, vendar poleg njih je pametno zakleniti še notranja vrata, ki ločijo garažo od preostalega dela stanovanja. To utegne roparje pregnati proč. Garažna vrata so torej temelj varnosti, vendar pa je pomembno, da se upoštevajo tudi drugi varnostni nasveti.

Categories
Garažna vrata

Garažna vrata in njihova izvedba

Garažna vrata so izjemno pomemben element vsakega poslopja in sicer iz varnostnega, funkcionalnega in ne nazadnje estetskega vidika. Najprej je potrebno poudariti to, da garažna vrata moramo kupiti po naročilu, saj je njihova širina in višina odvisna od velikost našega konkretnega prostora. Seveda je odvisno od tega, na kateri vidik garažnih vrat dajemo večji poudarek, vendar ne glede na to, ni dobro zanemariti estetskega vidika.

 

Zamislimo si, kako neurejena bi bila videti naša hiša, če bi se garažna vrata barvno in slogovno ne ujemala s fasado. Preden se torej odločimo za garažna vrata, moramo preveriti skladnost in umeščenost vrat v celokupno podobo hiše. Zelo pogost umetniški trik, ki lahko ustvari dober vizualni efekt, je, da sta ograja okrog hiše in garažna vrata iste barve. Če se sedaj nekoliko posvetimo še tehničnemu vidiku garažnih vrat, velja omeniti, da ima kupec na razpolago več vrst, med katerimi lahko izbira. Najbolj razširjena in vsestransko uporabna vrsta so sekcijska garažna vrata. Zelo pogosto se takšna garažna vrata odpirajo in zapirajo s pomočjo elektro motorja. Prednost te izbire bi bila v tem, da je možno sekcijska garažna vrata zelo hitro in enostavno prilagoditi velikosti posamezne garaže. Če pa se odločimo še za montažo elektro motorja za samodejno odpiranje in zapiranje vrat, potem smo lahko pomirjeni, saj njegova montaža ne zahteva posebnih gradbenih del.

 

Tudi dvižna garažna vrata so lahko primerna rešitev za obnovo garaže. Prav tako ta vrata omogočajo avtomatizacijo, ki je dandanes postala že standard, nekoč pa je bila luksuz. Kvalitetna garažna vrata so nujna, če želimo, da je naša hiša vsestransko popolna.

Categories
Garažna vrata

Akcija garažnih vrat

Kaj je pomembno pri izbiri garažnih vrat?

Naj vas različne akcije garažnih vrat ne premamijo prehitro. Bolj kot akcijsko ceno garažnih vrat imejte v mislih njihovo kvaliteto, ki pa je odvisna od različnih dejavnikov. V prvi vrsti morajo biti garažna vrata dovolj trpežna in obstojna, saj sicer ne morejo zagotavljati varnosti, kar je njihova osnovna naloga. Če torej izveste za akcijo garažnih vrat, preverite material, iz katerega so ta izdelana. Morda je znižana cena prav posledica manjše kakovosti, kar pa je na dolgi rok slaba naložba. Garažna vrata morajo biti primerna za različne vremenske razmere in vas oziroma vašega jeklenega konjička uspešno ščititi pred vlomilci. Če se odločate za nakup garažnih vrat po akcijski ceni, je dobro imeti v mislih tudi funkcionalnost samih vrat. Čeprav se vam trenutno možnost daljinskega upravljanja ne zdi pomembna, vam lahko kasneje prihrani ogromno časa. Tudi dodaten varnostni sistem, vgrajen v garažna vrata, je na dolgi rok precej pomembnejši od akcije, ki lahko (pre)hitro premami.

garažna vrata

Garažna vrata – je cena pokazatelj kvalitete?

Vas kljub vsemu mika akcija? Garažna vrata, kupljena na ta način, so lahko vseeno kakovostna in dobro opravljajo svojo nalogo. Cena namreč ni nujno sorazmerna s samo kvaliteto, pomembno je zgolj, da akcija ni edini dejavnik, na podlagi katerega se odločate za nakup garažnih vrat. Skrbno preučite razmerje med kvaliteto in ceno, pri čemer so vam lahko v pomoč zgornji nasveti. Če si boste torej vzeli nekaj časa, lahko tudi za smešno nizko ceno odkrijete garažna vrata, ki bodo dobro služila svojemu namenu. Akcije se torej ni potrebno bati, vendar naj vas vendarle ne zavede oziroma prepriča prehitro. Konec koncev gre za pomembno investicijo, zato je važno, da odločitev sprejmete na podlagi različnih dejavnikov. Da vam bodo garažna vrata služila še vrsto leto – akcija pa je le še dodaten plus.

Categories
Garažna vrata

5 prednosti dvokrilnih garažnih vrat

 • Estetska privlačnost

Dvokrilna garažna vrata so vam na voljo v različnih modelih in barvah, ponuja pa se vam tudi velika izbira stekel in kljuk, kar vam omogoča izbiro dvokrilnih garažnih vrat po vaši želji. Sami se lahko odločite za model dvokrilnih garažnih vrat, ki bo najbolje dopolnil estetiko vašega doma in jo celo nadgradil. Prepustite se domišljiji …

 • Funkcionalnost

Dvokrilna garažna vrata odlikuje izredna funkcionalnost, ki je opazna predvsem pri modelih, ki imajo vgrajeno daljinsko upravljanje. To vam bo prihranilo ogromno časa in energije. Prosto odpiranje in zapiranje dvokrilnih garažnih vrat je tako od vas oddaljeno zgolj za en gumb. Izkoristite prednosti, ki vam jih sodobna tehnologija ponuja.

Categories
Garažna vrata

Klasična ali dvižna garažna vrata?

 • Dvižna garažna vrata

Dvižna garažna vrata postajajo vedno bolj priljubljena izbira pri opremljanju garaže, vendar pa niso primerna za vse tipe prostorov. Pred nakupom dvižnih garažnih vrat je tako potrebno razmisliti (predvsem pa izmeriti), ali je pod stropom dovolj prostora za tovrstna garažna vrata. Dvižna garažna vrata običajno omogočajo daljinsko voden način odpiranja in zapiranja, kar vam bo prihranilo precej časa in energije. Posebna oblika dvižnih garažnih vrat so dvižna garažna vrata s prehodom, primerna predvsem za ljudi, ki v hišo pogosto vstopajo kar skozi garažo. Dvižna garažna vrata tako omogočajo prihranek energije, saj vam ni potrebno vsakič znova odpirati celotnih vrat. Poleg dvižnih garažnih vrat pa se vse bolj uveljavljajo tudi industrijska dvižna vrata, pri katerih je bistvenega pomena predvsem njihova trpežnost, saj so običajno izpostavljena precej drugačnim razmeram (viličarji …) kakor običajna dvižna garažna vrata.

 • Klasična garažna vrata

Za razliko od dvižnih garažnih vrat pri klasičnih (običajno so tu mišljena enokrilna ali dvokrilna garažna vrata) ne bo težav s prostorom pod stropom. Tudi klasična garažna vrata, podobno kot dvižna garažna vrata, dandanes večinoma omogočajo daljinsko odpiranje in zapiranje. Do nedavnega so je za izdelavo klasičnih garažnih vrat uporabljal predvsem les, vendar pa ga vse bolj uspešno zamenjujejo drugi materiali. Združitev preverjene klasike in modernih pristopov je torej pogosto prava formula za uspeh tudi pri garažnih vratih.

Odločitev je torej odvisna predvsem od vas, vaših želja, potreb in realnih možnosti, ki jih prostor ponuja. Tako klasična kot dvižna garažna vrata imajo svoje prednosti in slabosti, ki pa so običajno odvisne od povsem individualnih okoliščin. Pred nakupom garažnih vrat torej dobro razmislite – da vam bodo garažna vrata, klasična ali dvižna, služila čim dlje!

Categories
Garažna vrata

Garažna vrata – cenik produktov in nameščanja

 • Izdelki

Že hiter pregled različnih cenikov garažnih vrat nam pokaže, da je lahko cenovni razpon produktov zelo velik. Cena garažnih vrat je odvisna od vaših želja in potreb. Luksuz je pač dražji, kar velja tudi za garažna vrata. Cenik tako pokaže, da so klasične variante garažnih vrat običajno cenovno najugodnejše. Kakršnekoli posebne zahteve glede barve, materiala oziroma oblike garažnih vrat načeloma prinesejo dodatne stroške. Pogosto pa pregled cenikov garažnih vrat pri različnih ponudnikih pokaže, da se lahko tudi cena povsem enakega izdelka precej razlikuje. Vzemite si torej čas in natančno preglejte čim več cenikov garažnih vrat, preden se odločite za nakup.

 • Ponudniki

Večina ponudnikov garažnih vrat vam pogosto ponuja tudi možnost nameščanja. Tudi tu so lahko cene zelo različne. Ponudbo najlažje preverite tako, da v enega izmed spletnih iskalnikov vpišete »garažna vrata, cenik, montaža«, saj večina podjetij informacije o svojih storitvah ponuja kar na svoji spletni strani. Če tega podatka tam ne najdete, jim lahko pošljete tudi elektronsko pošto, v kateri zaprosite za cenik garažnih vrat in nameščanja. Zagotovo vam bodo z veseljem ustregli. S pomočjo natančne primerjave cenikov montaže garažnih vrat se boste lahko odločili za kvalitetno, preverjeno in hkrati cenovno ugodno ponudbo.

 • Kako izbrati?

Ker pa so garažna vrata običajno investicija, ki vam služi kar precej let, naj ne bo zgolj cenik odločilen pri izbiri. V prvi vrsti je pomembno, da se odločite za kvalitetna garažna vrata in preverjenega ponudnika, ki bo profesionalno opravil montažo izdelka. Pri določenih produktih se varčevanje pri nakupu na dolgi rok ne izplača in garažna vrata definitivno spadajo v to kategorijo. Cenik sicer ni zanemarljiv dejavnik pri nakupu garažnih vrat, vendar poskušajte kljub temu misliti vnaprej, če želite, da vam izbrana garažna vrata služijo še dolgo časa. Izberite torej kvaliteto pred ceno … Obrestovalo se vam bo!

Categories
Garažna vrata

Zakaj izbrati rolo garažna vrata?

Rolo garažna vrata so primerna skoraj za vsako garažo, saj se navijajo na posebno navijalno omarico, ki se jo pritrdi na strop garaže. Kljub tej omarici pa vam še vedno ostane na voljo ves prostor pod stropom garaže, obenem pa ni več neprijetnosti s klasičnimi krilnimi vrati. Izkoristek prostora je z rolo garažnimi vrati optimalen.

 • Z rolo garažnimi vrati je zagotovljeno maksimalno udobje, saj je vstop v garažo s pomočjo daljinskega upravljalnika preprost in hiter, vrata lahko odprete kar iz udobja vašega vozila. Nič več tako ne bo slabe volje zaradi tekanje iz vozila do garažnih vrat v deževnem ali mrzlem vremenu.
 • Lamele rolo garažnih vrat so na voljo v kar dvajsetih barvnih izvedbah, ki jih lahko med seboj celo poljubno kombinirate. Barvo rolo garažnih vrat lahko tako zlahka uskladite z barvo vaše fasade, možne pa so tudi drznejše barvne izvedbe po predhodnem naročilu. Lamele so pobarvane iz kakovostnih barv in vzdrževanja ne potrebujejo.
 • Visokokakovosti materiali iz katerih so izdelana rolo garažna vrata omogočajo odpornost proti vsem vremenskim elementom, odporni so proti rji in UV žarkom. Ko so rolo garažna vrata enkrat pritrjena na vašo garažo lahko pozabite na skrbi z nadležnim in dragim vzdrževanjem.
 • Rolo garažna vrata imajo dodatno zaščito pred vlomom v vašo garažo, saj jih je nemogoče nasilno dvigniti ali iztrgati iz vodil.Zaradi tega vam ni treba skrbeti tudi ob močnih sunkih vetra, saj so lamele rolo garažnih vrat izdelane in trpežnega in močnega aluminija.  Poleg tega pa so rolo garažna vrata tiha, vodotesna ter varujejo pred hrupom in velikimi toplotnimi izgubami.
Categories
Garažna vrata

3 razlogi, zakaj izbrati dvokrilna garažna vrata

Klasika

Ste načeloma ljubitelj oziroma ljubiteljica klasike, ki ne pride nikoli iz mode in je praktično večna? Potem vas bodo zagotovo prepričala tudi dvokrilna garažna vrata.  Enostavna za uporabo in prefinjenega videza. To sta dve glavni kvaliteti, zaradi katerih se mnogi kupci pri opremljanju garaže odločajo za klasična dvokrilna garažna vrata. Pomanjkanje prostora za stropna garažna vrata? Tudi v tem primeru bodo dvokrilna garažna vrata prava izbira za vas. Da pa ne bo ostalo zgolj pri klasiki, se lahko odločite za vgrajen daljinski sistem. Ščepec modernega pristopa vam bo tako omogočil enostavnejše odpiranje in zapiranje vaših dvokrilnih garažnih vrat, kar vam bo prišlo prav v marsikateri situaciji.

Varnost

Dvokrilna garažna vrata so tudi izjemno zanesljiva. Izdelana iz trpežnih materialov bodo poskrbela za varnost vašega imetja. Če ste še vedno v skrbeh, se lahko na vašo željo vgradi tudi dodatna zaščita. Tako ste lahko povsem prepričani, da si nepridipravi tokrat ne bodo meli rok. Dvokrilna garažna vrata bodo zagotovo poskrbela za vaš miren spanec.

Estetika

Imate v mislih točno določeno obliko, barvo in material dvokrilnih garažnih vrat? Se bojite, da ne bi našli modela, ki bi bil dovolj opazen in estetski, a hkrati nevpadljiv in nemoteč? To ni nikakršna težava. Dvokrilna garažna vrata se namreč izdelujejo tudi posebej po naročilu. Upoštevane so vaše ideje in želje. Na ta način se bodo izbrana dvokrilna garažna vrata popolnoma prilegala estetiki vašega celotnega doma in postavila tisto zadnjo piko na i. Dvokrilna garažna vrata – zlitje estetike in praktičnosti v popolno harmonijo!

Categories
Garažna vrata

Kako izbrati prava garažna vrata

V današnjem času široke in zelo raznolike ponudbe se kupec večkrat znajde v nelagodni situaciji odločanja za njemu najustreznejši izdelek. Med številnimi možnostmi je težko izbrati pravo, zato se pri večjih investicijah zagotovo priporočata dobra informiranost in pazljivost pri branju ponudb. Kvalitetna garažna vrata so zagotovo dolgoročna naložba, ki kar nekaj stane. Na tem mestu lahko najdete napotke, ki vas bodo vodili do končnega cilja – preudarnega nakupa, ki ga ne boste obžalovali.