Categories
Vhodna vrata

Vhodna vrata kažejo tudi značaj lastnika nepremičnine

Vhodna vrata so eden izmed najbolj prehodnih delov hiše, stanovanjskega bloka, stanovanja ali pa poslovnih prostorov. Zato ni vseeno, za kakšna vhodna vrata se bomo odločili. Upoštevati moramo, da vtis o poslopju, ki ga dobi tisti, ki stopi skozi vhodna vrata, pusti tudi določen vtis o lastniku poslopja. Ta vidik je zlasti pomemben za tiste, ki se odločajo o zamenjavi vhodnih vrat za poslovne prostore. Kadar stranka ali pa poslovni partner zagleda vhodna vrata, to je preden stopi po nakup ali pa na poslovni sestanek, si že ustvarja vtis o prodajalcu oziroma o svojem partnerju. Čeprav se tega še ne popolnoma zaveda, pa med tem že potekajo psihološki procesi, ki določajo, kako bo poslovni odnos potek v bližnji prihodnosti.

Podoben vidik glede tega, kako pomembno vplivajo vhodna vrata na vtis, ki ga dobijo ljudje o nas, je dobro upoštevati tudi takrat, ko želimo opremiti z novimi vrati privatno poslopje. Govorimo torej o stanovanjski hiši ali stanovanju v stanovanjskem bloku. Tudi v tem primeru vhodna vrata predstavljajo nekakšno zunanjo podobo našega stanovanja. Če bodo vhodna vrata zanemarjena, potem bodo sosedi in širša okolica imeli o nas slabo mnenje, česar si prav gotovo nihče ne želi. Kako to preprečiti, pa je preprosto. Vhodna vrata so namreč ves čas na očeh vseh, tako tistih, ki nas obiščejo, kot tudi tistih, ki stanujejo v bližini ali pa se le sprehajajo mimo naših vrat. Urejena vhodna vrata tako predstavljajo odnos, ki ga ima lastnik do urejenosti, s tem pa povedo tudi precej o tem, kako je lastnik tudi sam urejen.

Categories
Vhodna vrata

Vhodna vrata morajo biti varna

Kadar se odločimo, da je nastopil čas, ko bo potrebno kupiti nova vhodna vrata, moramo med drugim pomisliti tudi na varnostni vidik naše nove pridobitve. Sploh če živimo v bolj urbanem okolju, se moramo zavedati, da v zadnjih desetletjih tudi v Sloveniji raste število kriminalnih dejanj, med katerimi je večkrat prisoten tudi vlom. Iz tega zornega kota se vhodna vrata kažejo kot pomemben faktor pri zagotavljanju varnosti vseh dragocenosti, ki jih imamo spravljene v našem stanovanju.

 

Da bi pregnali povprečnega roparja včasih zadostuje že to, da imamo dovolj robustna in masivna vhodna vrata. Torej ni nujno, da kupimo namenska protivlomna vhodna vrata, ampak lahko včasih zadošča že to, da stara vrata, ki že vsa zmajana visijo na zarjavelih oseh, zamenjamo z novejšimi. Nova vhodna vrata so že v izhodišču bolj robustna in ojačena kot stara. Če pa živimo v posebej nevarnem delu mesta, pa je nakup namenskih protivlomnih vhodnih vrat lahko precej pameten nakup.

 

V hiši ali stanovanju namreč hranimo različne dragocene predmete, ki lahko stokrat ali tisočkrat presegajo vrednost kvalitetnih vrat. Zato so v tem pomenu protivlomna vhodna vrata nekakšna varnostna naložba, ki lahko prepreči visoko izgubo v prihodnosti in so dodatni stroški za takšna vrata povsem upravičeni. Številne statistike namreč potrjujejo, da se največje število vlomov zgodi ravno skozi vhodna vrata, kar pa ne preseneča, če vzamemo v obzir, da ljudje njihov varnostni vidik zelo pogosto povsem zanemarijo. Ljudje si velikokrat zmotno predstavljajo, da so protivlomna vhodna vrata neestetskega videza, ampak možno je nabaviti tudi takšna, ki se na zunaj sploh ne razlikujejo od navadnih.

Categories
Hiša Stavbno pohištvo Vhodna vrata

Vhodna vrata za varnost in okras

Če gradite nov dom ali prenavljate starega… vhodna vrata dajejo pomembno sliko o vas in vašem domu. Ker so vhodna vrata vidna tako iz ulice oz. dvorišča kot iz vaše predsobe, predstavljajo okras na obeh straneh. Zaželeno je, da se skladajo z ambientom in ga dopolnjujejo, hkrati pa skrbijo za ustrezno varnost pred vlomilci ter čim manjše toplotne izgube.

Iz kakšnega materiala naj bodo vhodna vrata?

Najpogosteje uporabljeni materiali so les, kovina, plastika, steklo ali laminat iz omenjenih materialov. Odločitev, iz kakšnih materialov naj bodo vhodna vrata, je odvisna od več dejavnikov.