Categories
Horoskop

Horoskop in vedeževanje

Beseda horoskop prihaja iz Grčije natančneje, izvira iz grške besede HOROSKOPOS, kar pa pomeni pogled na določen trenutek časa. Horoskop je zemljevid nebesnih znamenj na osnovi katerih se določajo značilnosti osebe rojene v določenem trenutku in v določenem kraju. Horoskop bi lahko sestavil vsak, ki zna seštevati, odštevati, množiti, in se naučiti jezika simbolov, ki so v grščini. Razlaganje horoskopa zahteva veliko sposobnosti presojanja in predvidevanja na osnovi znanja o tem, kaj bi se lahko zgodilo pod določenim astrološkim pogojem. Da razumeš vse astrološke finese potrebujete zelo veliko časa, učenja, vaj in pa še nekaj najpomembnejšega veliko resnega razmišljanja.

Astrologija nam omogoča da dogajanje v svojem in v življenju drugih spoznate z veliko več razumevanja. Horoskop je shematski prikaz leg Lune, Sonca, in drugih planetov na nebesni krogli ob določenem času. Najpomembnejša planeta za horoskop pa sta Luna in Sonce. Položaj lune nam pove, kako se človek odziva na življenjske situacije npr. razpoloženje, čustvene situacije, spomini… horoskop je sestavljen z Zodiakom. Zodiak je grška beseda, ki pomeni živalski krog. Ta simbol je najbolj razširjen po vsem svetu. Zodiak je sestavljen iz dvanajstih delov, ki jih predstavljajo zvezde. Zvezde pa prestavljajo dvanajst znakov: Rak, Lev, Devica, Oven, Bik, Dvojčka, Tehtnica, Vodnar, Kozorog, Ribi, Škorpijon, Strelec. Horoskop je dandanes postal del našega življenja. Polepša nam življenje, ulije novo upanje ali pa nas opozarja na zadeve na katere moramo biti previdni. Lahko pa nam prinaša slaba znamenja. Človeški poskusi vedeževanja segajo daleč v prazgodovinsko območje in samo ugibamo lahko kakšna sredstva so takrat uporabljali za napovedovanje prihodnosti. Nekatera ljudstva so verjela da lahko odrasle osebe napovejo prihodnost. Če pa so opazili to nadarjenost že pri malih otrocih so to posebnost negovali in ko je odrastel je lahko postal tudi poklicni vedeževalec. Danes pa posledično tudi obstajajo ljudje ki se z vedeževanjem preživljajo. Za vedeževanje uporabljajo različne pripomočke kot so: vedeževanje z kartami, tarok kartami, ciganskimi kartami, kockami, kroglami…

Categories
Horoskop

Kitajski horoskop – starodavna modrost kitajskih astrologov

Kitajska se lahko pohvali z eno izmed najstarejših svetovnih kultur, vsa starodavna ljudstva pa so se zatekala k astrologiji. V tisočletjih razvoja so Kitajski razvili kitajski horoskop, ki se močno razlikuje od »klasičnega«, zahodnega horoskopa. Kitajski horoskop ugotavlja dobre in slabe (jin in jang) lastnosti ljudi, bistvo njegovega preučevanja in branja pa je, da spoznate svoje lastnosti in oplemenitite svoja dejanja. Prebiranje kitajskega horoskopa vam bo pomagalo, da boste iz leta v leto postali boljše osebnosti ter da boste bolj skladni in zadovoljni sami s sabo.

Kitajski horoskop temelji na luninem ciklu, ki traja 12 let. Ta leta so dobila ime po dvanajstih živalih, ki naj bi se po legendi odzvale Budinem vabilu na slavnostno pojedino ob njegovem odhodu s tega sveta. Te živali so: podgana, bivol, tiger, mačka (včasih tudi zajec), zmaj, kača, konj, koza, opica, petelin in merjasec. Kitajci so izbrali šest divjih in šest domačih živali, ki s svojimi značilnostmi vladajo posameznemu letu kitajskega horoskopa in luninega koledarja. Kitajci poleg tega pravijo, da se žival, v katerem letu si bil rojen, skriva v tvojem srcu. V kitajskem horoskopu je zajetih pet elementov (za razliko od zahodnega horoskopa, ki pozna štiri): kovina, voda, les, ogenj in zemlja. Vsak od teh elementov ima svojo pozitivno in svojo negativno silnico, ki ju Kitajci poznajo kot yin in yang. Ta dva izraza zastopata pozitivno in negativno energijo ter s tem sile, ki vzdržujejo vesolje v ravnovesju.

Vsaka žival v kitajskem horoskopu ima svoj stalni element, stran neba in letni čas – podgana na primer vodo, sever in zimo. Lastnosti teh živali simbolizirajo lastnosti ljudi, ki so rojeni v določenem obdobju posameznega simbola in na dogodke v letu tega simbola.

Categories
Horoskop

Že poznate svoj osebni horoskop?

Tisočletja star sistem astrologije je z razvojem sodobnega računalnika našel odličnega pomočnika, saj je z njegovo pomočjo izračun horoskopa zelo preprost. Pred uporabo računalnika, so astrologi potrebovali debele knjige in tabele s položaji planetov. Danes pa lahko svoje podatke preprosto vnesete v računalniški program, izpisan osebni horoskop pa dobite v trenutku.

Kaj potrebujete za izračun osebnega horoskopa?

Za natančno določen osebni horoskop potrebujete:

  • datum rojstva
  • čas rojstva
  • kraj rojstva

Datum rojstva običajno ni problematičen – vpišete dan, mesec in leto. Nekoliko se lahko zaplete pri času rojstva, saj mora biti ta čim bolj natančen – do minute. Če so vam povedali, da ste bili rojeni ob 6 zjutraj ali 4 popoldne, bodite sumljivi. Dosti bolj verjetno je čas pravilen, če je 6:17 ali 16:53. Če sploh ne poznate časa rojstva, naredite izračun osebnega horoskopa za 12:00 oz. opoldne, saj je v tem primeru napaka lahko največ 12 ur. Kraj rojstva vam je verjetno enako dobro poznan kot datum. Ne potrebujete natančnih koordinat, saj v razdalji do 30 km skoraj ni razlik.

Kaj bo izračunal program?

Osebni horoskop je običajno sestavljen iz treh stvari: astrološke hiše, aspekta in astrološkega znamenja. Sistem astroloških hiš temelji na položaju ascendenta, sestavlja pa ga 12 hiš, ki mu vladajo naravni vladarji (Mars, Venera, Merkur, Luna, Sonce, Pluton, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun, Ascendent in Medium Coeli). Aspekti so koti med planeti v osebnem horoskopu. Pet osnovnih aspektov: konjunkcija, kvadrat, trikotnik, opozicija in sekstil. Astrološka znamenja so najbolj poznan del horoskopa, skupaj pa jih je 12: oven, bik, dvojčka, rak, lev, devica, tehtnica, škorpijon, strelec, kozorog, vodnar in ribi.

Categories
Horoskop

Skrivnosti ljubezenskega horoskopa

Zaljubljenost je lahko zabavna in pustolovska, včasih pa zmedena in problematična. Ste kdaj pomislili, da na vašo ljubezen vpliva kaj višjega? Morda sploh niste sami odgovorni za svoje ljubezensko življenje. Astrologija že od nekdaj zaposluje človeka in ta že od nekdaj bere svojo usodo iz zvezd. Zato je še danes zabavno prebrati kak ljubezenski horoskop, ki je kar prepogosto blizu dejanskosti.

Ljubezenski horoskop kot življenjski vodič

Na spletu je možno najti mnogo ljubezenskih horoskopov in najbrž vsak lahko najde zase kakega, za katerega se mu zdi, da mu je pisan na kožo. Ko najdete takega, ki mu zaupate, lahko z njegovo pomočjo spremljate, v katero smer vodi vaša ljubezenska pot. Če niste prepričani, če bi naredili nov korak v svojem ljubezenskem razmerju ali če bi se nemara prepustili novemu romantičnemu interesu, vam ljubezenski horoskop lahko da nekaj odgovorov. Mnogo ljudi je precej neodločenih, dokler ne začnejo brati svojega ljubezenskega horoskopa, nazadnje pa celo ugotovijo, da je ljubezenski horoskop njihovo romantično pot napovedal bolj natančno kot so si upali predstavljati.