Categories
Mobilna telefonija

Ovitek za Samsung telefone

Samsung je eden izmed največjih proizvajalcev elektronike v Koreji. Podjetje se nahaja v Seolu, proizvaja pa kar petino celotnega izvoza Južne Koreje. Samsung proizvaja veliko elektronskih naprav, v sam vrh tehnologije pa definitivno sodijo na področju mobilne tehnologije. Pametni telefoni so lepi in veliki a krhki, ne glede na to ali ste lastnik Samsunga, HTC-ja, Appla ali kateregakoli druega pametnega telefona vam toplo priporočam, da ga z ovitkom ali etuijem zaščitite takoj ob nakupu. Pa povejmo nekaj o podjetju Samsung.

Samsung je v svoji zgodovini izdelal že veliko kvalitetnih mobilnih naprav, led pa je definitivno prebil s serijo telefonov Galaxy. Omenjena serija, je serija telefonov višjega cenovnega razred, odlikuje ga neverjeten zaslon HD ločljivosti, izredna hitrost procesorja, kamera z veliko megapiksli. Ko že govorimo o pozitivnih lastnostih pa omenimo še nekaj negativnih, velikost zna biti prevelika za nekatere, materiali uporabljeni za izdelavo ne dajejo občutka prestižnosti, ko telefon držimo v roki.

Samsung se je z izdelavo modela Galaxy S3 izstrelil v sam vrh ponudnikov mobilnih telefonov, saj ni čudno, ko je bil telefon izdelan, je bil eden izmed najhitrejših naprav na trgu. Sam telefon je lepo oblikovan, odlikuje pa ga velik zaslon. Proizvajalci mobilnih telefonov poizkušajo narediti svoje naprave čim večje in čim tanjše, naprave postanejo s tem estetsko privlačne a vendar krhke.

Svetujem vam, da svojo napravo zaščitite s potrebno varovalno opremo takoj ob nakupu, to bo preprečilo neželene poškodbe in ohranilo vaš telefon v prvotnem stanju. Izbirate lahko med različnimi Samsung Galaxy ovitki, etuiji, torbicami, folijami, bumperji in še marsikaj. Te stvari je najlažje kupiti kar na spletu, saj je ponudba veliko. Ovitek za Samsung Galaxy S3 in ostale Samsung telefone lahko dobite v spletni trgovini Gizzmo. Ponujajo pa tudi zaščitno opremo za vse ostale znamke telefonov.

Categories
Mobilna telefonija

Izkoristite prednosti pametnih telefonov

Ste pred časom kupili ali kupujete pametni telefon? Naj le-ta ne bo namenjen le klicanju in pošiljanju SMS-ov, torej tistih funkcij, ki jih omogoča že čisto vsak telefon ampak izkoristite prednosti pametnih telefonov!

Ko govorimo o tem, da izkoristite prednosti pametnih telefonov, mislimo predvsem na uporabne funkcije in možnost uporabe različnih aplikacij, ki jih ti telefoni omogočajo, uporabniki pa jih večkrat premalo kot preveč izkoristimo.

Tako kot pri računalnikih lahko tudi pri telefonih izkoristimo prednosti pametnih telefonov. Za vse osnovne programe ne potrebujete najbolj naprednih računalnikov in enako velja tudi pri telefonih.

Če primerjamo pametne telefone z računalniki, lahko opazimo, da so te naprave v marsičem primerljive, čeprav so običajno precej manj zmogljive in manjše. Kljub temu lahko z gotovostjo trdimo, da so pametni telefoni kljub svoji majhnosti še vedno precej bolj zmogljivi kot so bili osebni računalniki pred npr. desetimi leti ali še manj.

Kljub temu ne morete pričakovati, da vam bodo pametni telefoni nudili vse prednosti, ki jih lahko uživate na osebnih računalnikih. Že precej majhen zaslon je lahko precejšnja ovira in ogled filma na takšnem zaslonu sploh ni primerljiv z ogledom filma na računalniku ali še kakšnem večjem zaslonu.

Po drugi strani pa imajo pametni telefoni tudi veliko drugih funkcij, ki jih osebni računalniki nimajo. Predvsem možnost telefoniranja in pošiljanja SMS-ov je tista funkcija, ki naredi pametne telefone bolj uporabne od računalnikov, fotoaparati in druge funkcije prav tako.

Za pametne telefone boste sicer odšteli enako kot za kakšen računalnik srednjega cenovnega razreda, a tudi uporabljate jih lahko za večino stvari, ki jih lahko izvajate tudi na računalniku, če le niste omejeni z majhnostjo zaslona na teh napravah.

Categories
Mobilna telefonija

Izbira mobilnika

Izbira pravega paketa mobilne oz. gsm telefonije je lahko izredno zoprna in naporna stvar. Da bi dobili optimalno ponudbo pa moramo primerjati tudi različne ponudnike gsm telefonije med seboj in v Sloveniji jih je kar nekaj. Mobitel, Tuš, Simobil in Debitel se med seboj razlikujejo po številnih stvareh, zato potrebujemo kar nekaj časa in pozornosti, da izberemo tistega ponudnika, ki nam najbolj ustreza glede na naše zahteve in navade pri pogovorih.

Mobitel oz. gsm telefon je ena izmed stvari, ki se razlikujejo med posameznimi ponudbami. Od izbranega paketa in ponudnika gsm telefonije je odvisna tudi cena, ki jo boste plačali za posamezen mobitel oz. GSM telefon. Nič ne bo narobe, če se najprej odločite za mobitel oz. GSM telefon, ki ga želite imeti in šele nato poiščete najugodnejšega mobilnega ponudnika in najugodnejši paket.

Telefoni se razlikujejo po številnih lastnostih in od vas je odvisno, katere funkcionalnosti želite imeti. Prva razlika je med telefoni, ki imajo tipkovnico in tistimi, ki imajo zaslon občutljiv na dotik. Obstajajo tudi telefoni, ki imajo kombinacijo obojega, a takšnih modelov je le nekaj na trgu.

Dražji telefoni bodo omogočali tudi povezavo na brezžično omrežje, kar ni nujno za vsak mobitel, predvsem če je le-ta v najcenejšem razredu. Potisno elektronska pošta je še ena stvar, brez katere si marsikdo ne predstavlja več mobilnega telefona in tudi to je lastnost, ki je nima vsak mobitel.

Za nakup mobitela ni nujno, da sklenete naročniško razmerje s ponudnikom mobilne telefonije. Mobitel oz. gsm telefon lahko kupite tudi v prosti prodaji, a bo cena v tem primeru nekoliko višja. Sam mobilni aparat vam brez ponudnika mobilne telefonije ne koristi, zato je bolj praktično, da sklenete naročniško razmerje in na takšen način prihranite oz. preložite plačilo na mesečno plačevanje. Tudi pri naročniškem razmerju boste namreč plačevali nekoliko višji znesek, če boste izbrali dražji mobilni telefon, ne glede na izbranega ponudnika in izbran paket, razen v primeru, da dobite kakšno izjemno akcijsko ponudbo.