Categories
Motocikli

Pomembna je tako varnost kot tudi udobje na motorju

Motoristična oprema je izjemnega pomena za varnost in udobje motoristov. Na kvalitetni motoristični opremi noben voznik ne bi smel varčevati. Nikoli namreč ne veš, kdaj te lahko prav dobra oprema reši. Reši te lahko pred poškodbami ali v najhujših primerih celo pred izgubo življenja. Pri svojem delu se velikokrat srečujem z motoristi. Zanje organiziram izobraževanja in praktična usposabljanja na poligonih varne vožnje. Tudi sami motoristi velikokrat iz lastnih izkušenj povejo, kako pomembna je dobra motoristična oprema. Ko sem se pripravljala na eno izmed predavanj sem se dobro podučila o opremi motoristov, zato sem na spletu poiskala moto oprema si. In dobila res veliko zadetkov, predvsem spletnih trgovin za nakup primerne motoristične opreme.

Categories
Motocikli

Motocikli so priljubljeno prevozno sredstvo

Motocikli so priljubljeno prevozno sredstvo, a žal tudi zelo nevarno, saj se prav z njimi vsako leto ponesreči bistveno preveč motoristov. Motocikle lahko razdelimo v različne skupine, glede na vrsto motorja, ki ga vozijo ali pa glede na moč itd. Ne glede na delitev so vsi, takrat ko se vozijo po cesti, izpostavljeni precej večjemu tveganju kot avtomobilisti in večkrat je krivda prav na strani slednjih.

Motocikli so priljubljeno prevozno sredstvo zaradi več pozitivnih lastnosti. Prav gotovo gre pri nekaterih, predvsem pri športnih motociklistih, tudi za določeno mero adrenalina, ki se sprošča med vožnjo. Tisti motoristi, ki imajo potovanja precej raje od dirkanja in se običajno vozijo na tako imenovanih »tourer« motorjih, uživajo predvsem v edinstvenem stiku z naravo, ki ga v avtomobilu ne moremo doživeti in tisti, ki se nikoli niste peljali na daljše ture na motociklih, tega občutka ne morete poznati.

Tudi pri mlajših lahko rečemo, da so motocikli priljubljeno prevozno sredstvo. Če med motocikle štejemo tudi mopede in kolesa s pomožnim motorjem, ki jih lahko vozimo brez izpita in čelade, hitro opazimo, da je na cesti precej bodočih motociklistov, saj prav takšni majhni motocikli predstavljajo začetek marsikaterega motorista.

Če se odločate za nakup motocikla, morate najprej spoznati vaš način vožnje in med vsemi vrstami motociklov izbrati tisto vrsto, ki vam najbolj ustreza. Odločate se lahko med športnimi motorji, motorji za potovanja, čoperji, supermoto motorji in tistimi vsestranskimi, ki so primerni za vožnjo po različnih brezpotjih, a se dobro obnesejo tudi na potovanjih – to so enduro motorji.

Obstajajo še druge vrste, npr. motorji za motokros itd., a lahko rečemo, da so zgoraj naštete tiste vrste, ki so najbolj praktične in tudi najbolj prodajane.