Categories
Pohištvo

V konferenčno dvorano postavite udobne in lepe stole

Konferenčne dvorane, kjer se odvijajo številni pomembni dogodki, na primer predavanja, so ponavadi precej velike in prva stvar, ki jo lahko opazimo v njej, so stoli. Ti so na videz ponavadi privlačni, ko sedemo nanje pa se počutimo udobno.

Stoli za konferenčne dvorane so narejeni za daljše oblike sedenja. To pomeni, da vsebujejo kakovostne materiale in da so oblikovani tako, da se naše telo lahko vanje dobro namesti. Če se tudi vi ali vaše podjetje zanima za nakup takih stolov, je za začetek najbolj smiselno, da se na ogled stolov najprej odpravite v eno od priljubljenih spletnih trgovin, kjer boste morda dobili pravo idejo, kako bi izgledal stol, ki si ga vi najbolj želite postaviti v konferenčno dvorano.

Udobno sedenje med večurnim predavanjem

Si lahko zamislite, da bi morali med večurnim predavanjem oziroma seminarjem stati in se le malo premikati? Za ljudi, ki imajo težave s hrbtenico ali križem, bi bila to strašna muka in verjetno se v nadaljevanju niti ne bi več udeleževali takih srečanj. Nič drugače pa ni, če med predavanji sedimo na povsem neudobnih sedežih. Ravno zato je še toliko pomembneje, da nam stoli za konferenčne dvorane ponudijo vrhunsko udobje in dobro počutje

Pomemben je tudi videz

 

Nenazadnje pa je pomembno tudi to, da stoli za konferenčne dvorane izgledajo lepo, predvsem ker se v teh dvoranah odvijajo dogodki, ki se jih udeležujejo osebe, ki veliko dajejo na izgled. Vsekakor jim je najprej mar zato, da bodo dobro sedeli, v nadaljevanju pa tudi, da sedijo na lepem in čistem stolu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Categories
Pohištvo

Zanima nas cenik sedežnih garnitur

Ko ljudje opremljamo domove, nas pri opremi poleg kvalitete zanima tudi cena. Od nje je pogosto odvisno, ali se bomo odločili za nek izdelek ali pa ne. Tudi ko se odločamo za nakup sedežne opreme, nas v prvi vrsti zanima cenik sedežnih garnitur.

Najprej ga preverimo na spletu

Sodobni čas je po eni strani z nami prijazen, saj lahko na zelo hiter način pridemo do določenih podatkov. Še hitreje pa do njih pridemo, če imamo na razpolago internet. Vse, kar zahteva od nas, je to, da želeno informacijo vtipkamo v brskalnik in prve informacije so v nekaj sekundah pri nas doma. Dejstvo je, da cenik sedežnih garnitur preverimo na spletu. Na podlagi cenika se potem lahko odločamo, kaj je za nas sprejemljivo in kaj ne.

Cenik sedežnih garnitur je podatek, ki je lahko varljiv

Vseeno pa moramo stvar raziskati nekoliko globlje. Včasih moramo preveriti tudi, zakaj so nekatere stvari tako drage, druge pa tako poceni. Če bi se odločali samo na podlagi cen, potem naše življenje ne bi bilo tako kvalitetno. Če je neka stvar prepoceni, se ne smemo prehitro zaleteti in jo kupiti. Ali pa, če je neka stvar predraga, moramo preveriti zakaj. Na koncu namreč velikokrat lahko ugotovimo, da se nam splača na dolgi rok stvar kupiti kljub bajno visoki ceni. Pri nakupu je potrebno paziti, da je v ceniku naveden davek na dodano vrednost.

Dobre garniture so vedno dražje

Ker pa so sedežne garniture pomembna oprema v našem prostoru, ki jo dejansko uporabljamo, je zanjo dobro odšteti nekoliko več denarja. V kolikor cene niso navede na samem izdelku, lahko za cenik sedežnih garnitur povprašate prodajalca. Če so tovrstni elementi res kvalitetni, potem v nobenem primeru ne morejo biti poceni. Razen seveda, če nismo naleteli na akcijsko ponudbo, ki pa je seveda vedno dobrodošla.

Categories
dom Pohištvo

Lepo pohištvo za dnevno sobo

Za inspiracijo pri opremljanju dnevne sobe lahko uporabite ključne besede oprema dnevna soba, ki jih vpišete v spletni iskalnik. Če tega nastavite na slikovno iskanje, boste dobili veliko zanimivih idej. Na fotografijah boste našli različne dnevne sobe, ki so opremljene minimalistično, romantično, trendovsko ali kako drugače. Tako si boste lažje predstavljali, kako bo videti vaša dnevna soba, če jo opremite z določenim pohištvom in dodatki. Prav od teh je velikokrat odvisno, kakšen bo končni izgled. Še pred tem pa je treba izbrati pohištvo in premisliti, kaj vse v dnevni sobi sploh potrebujete.

Categories
dom Pohištvo

Posteljni okvirji, izbira lastnosti in dodatkov

Posteljni okvirji so lahko osnovni ali individualno nadgrajeni v kolikor dodatna oprema to omogoča.

Med seboj so posteljni okvirji različni v mnogih značilnostih. Visoko ležišče ali nižje ležišče pomeni različno oddaljenost od tal. Izbira optimalne oddaljenosti od tal je odvisna predvsem za osebe, ki težje vstajajo iz postelje oziroma imajo druge gibalne omejitve. Bolj svobodna izbira so posteljni okvirji za mlade in zdrave osebe. Vstajanje iz postelje je praktično trenutek v celotnem dnevu, zato je lastnost za mnoge žrtvovanja vredna v prid drugim lastnostim. Hkrati ta lastnost ni nepomembna za vse, ki jih zanimajo posebni posteljni okvirji. Gre za izvedbe, ki vsebujejo poleg okvirja vzmeti, vzmetnico, pokrivalo in vzglavje. V tem primeru se vzmeti v postelji premikajo z vzmetmi vzmetnice, kar zmanjša pritisk na vzmetnico. S tem je zmanjšana obraba ter omogočena daljša življenjska doba. Podlaga postane mehkejša zaradi absorbiranja togosti in trdote preko premikanja in upogibanja. Takšni posteljni okvirji so zanimivi za vse, ki imajo raje mehkejše podlage ter možnost višjega ležišča. Nadalje pa je mogoče izbirati tudi po drugih lastnostih, ki v večji ali manjši meri vplivajo na uporabniško izkušnjo. Pomembnejše razlike so v osnovnih materialih, izvedbi, letvenem dnu ali brez njega, dvižnem letvenem dnu ali brez te možnosti, v ponudbi z vzmetnico ali brez nje, v predalu pod posteljo ali brez njega ter v raznih drugih lastnostih. V prvi vrsti morajo izbrani posteljni okvirji koristiti uporabniku, sicer so bolj ali manj neuporaben balast. Nekatere izmed lastnosti se nam na prvi pogled zdijo uporabne, vendar bomo z boljšim razmislekom ugotovili njihovo neuporabnost. Za njihovo neuporabnost ni kriv proizvajalec, ampak naša neuporaba oziroma majhno število uporab. Pri odločitvi velja pomisliti na naše dosedanje izkušnje uporabe.

V primeru izobilja obstoječega prostora za shranjevanje so posteljni okvirji z pod posteljnimi predali nesmisel ter obratno smiselni v primeru skromnega obstoječega prostora za shranjevanje.

https://www.harveynorman.si/spalnice/postelje-in-posteljni-okvirji

Categories
dom Pohištvo

Barvne kuhinje preženejo monotonost

Če so bile včasih priljubljene kuhinje v temnih barvah, se danes srečujemo s ponudbo, ki je vse bolj barvno razgibana. Prilagajanje barve kuhinje prostoru je postala čisto običajna stvar pri opremljanju stanovanja. Stene so postale enobarvne z namenom večjega poudarka na barvah notranje opreme.

Pri nakupu stanovanja je pomembno, da se odločimo za nakup praznega stanovanja. S tem si lahko sami oblikujemo in umestimo v prostor notranjo opremo. Med najbolj enostavnimi nakupu sta največkrat sedežna garnitura in dnevni regal. Ker je ponudbe veliko in je dosegljiva po ugodnih cenah, je velikokrat dnevna soba prva, ki je popolnoma urejena. V nadaljevanju sledi kopalnica in kuhinja.

Čeprav je v zadnjem času moderna minimalistična oprema za kopalnico, le-ta še vedno predstavlja največji strošek v stanovanju. Pri nakupu moramo biti pozorni predvsem na kvaliteto, saj kopalnico sestavlja opremo, ki naj bi zdržala več nekaj let.

Pri izbiri kuhinje pa je vsakodnevno na trgu več ponudnikov. Izbira je posledično težja in je potrebno zbrati več ponudb med katerimi izberemo ustrezno. V kombinaciji z svetlimi enobarvnimi stenami je vse več povpraševanja po barvah. Notranja oprema, ki vsebuje žive barve pozitivno deluje na počutje stanovalcev. Med najbolj priljubljenimi barvami so rdeča, roza in zelena. Velikokrat se stanovalci odločijo za nakup enobarvne kuhinje v kombinaciji z barvnim hladilnikom.

Izbira notranje opreme je pestra in glede na preteklost, zelo ugodna. V današnjem času se oprema hitreje uniči in je posledično več povpraševanja po ugodni notranji opremi. Predvsem se za ugoden nakup zanimajo mladi, medtem ko starejši raje odštejejo več denarja za boljšo kvaliteto opreme.

Categories
Pohištvo

Brez postelje ni spalnice

Splošno znano dejstvo je, da prespimo približno eno tretjino svojega življenja. Zato je zelo pomembno, da izberemo udobne in kvalitetne postelje za vse družinske člane.

 

Poleg vzmetnice je potreben premislek tudi pri nakupu samega ogrodja postelje. Kadar se odločamo zase, izbiramo ležišča, kjer je treba žimnico dodatno kupiti. Če želimo kupiti ogrodje, ki nam bo služilo več let ali celo desetletij, raje odštejemo malo več denarja in si s tem zagotovimo nakup kvalitetne zasnove postelje. Ogrodje mora nuditi zadostno trdnost, kar najlažje dosežemo z materialom iz masivnega lesa. Tudi kovinsko ogrodje je lahko dovolj dobro, kar pa v večini primerov lahko preverimo pred nakupom že v trgovini na razstavnih eksponatih.

 

Izberemo lahko med modeli, ki stojijo na nogah ali pa je dno enotno. Nekatera ogrodja so celo na kolesih, vendar bolj redko (takšne so recimo bolniške postelje, ki z mirnim spancem sicer nimajo prav dosti povezave). Če ima vgrajen kakšen zložljivi mehanizem, preverimo, če je kvalitetno narejen. Posteljno ogrodje lahko ima spodaj predale, dodatni prostor pa vedno pride prav. Če ne drugega, tja zložimo posteljnino ali pa sezonska oblačila. V manjšem stanovanju predali pod posteljo predstavljajo odličen izkoristek prostora.

 

Čeprav se vam morda zdi, da boste izgledali smešno, če boste postelje preizkusili kar v trgovini, temu ni tako. To seveda ne pomeni, da dovolite vašim otrokom, da po njih skačejo in tako ”preverijo” trdnost dna, lahko pa nanjo ležete in že tam poskusite ugotoviti, ali vam ortopedske lastnosti postelje ustrezajo. Morda si boste ravno za to potezo hvaležni čez nekaj dni, ko boste doma ugotovili, da na njej res udobno spite.

Categories
Pohištvo

Prenosna klima, individualnost ali množičnost

Prenosna klima je lahko dilema nakupa.

Množičnost ali individualnost je dilema mnogih, ko se kupuje prenosna klima. Množičnost pomeni, da se izbere prenosna klima, ki je najbolj priljubljena ali spada med najbolj priljubljene. Individualnost pa je prenosna klima takrat, ko ima kupec posebne zahteve. Ob nakupu pa je lahko prenosna klima lahko tudi drugačna od množice na številne druge načine. Kupci smo med seboj različni, temu primerno je tudi prenosna klima različna. V mnogih primerih izbira odraža osebnost, ki točno določen predmet nakupa izbere v vsej množici. Kupci svoje odločitve temeljimo na izkušnjah iz preteklosti. Hkrati pa v vsak nov nakup vnesemo vse, kar smo se v aktualnem ali novejšem času naučili in navadili. Tako imamo vrsto izkušenj, ki so novejšega ali starejšega datuma. Poleg tega imamo na voljo tudi tuje informacije. V sodobnem času so informacije dostopne bolj kot kdaj koli prej. Dobre informacije so tiste, ki prikazujejo dejanske lastnosti predmeta nakupa. Manj dobre ali slabe pa so tiste, ki imajo večje ali manjše primesi informacij, ki niso skladne z realnostjo. Tako je danes pri množici informacij potrebno narediti selekcijo, če želimo imeti dober nakup. V osnovi pa so mnogi nakupi med seboj podobni. O tem nam bodo znali povedati vsi, ki stojijo na drugi strani v času nakupa. Mnogi prodajalci poleg tega prepoznajo kupce po svojih značilnosti že preden prvič stopijo v kontakt. Njihovo obnašanje, mimika, poteze in številne druge lastnosti so za izsušene prodajalce kot bi brali knjigo. Tako lahko svojo ponudbo prilagodijo kupcem, glede na videno pred samim kontaktom ter glede na postavljena vprašanja in izražene želje. V mnogih primerih je to tudi dober nakup. Predvsem to velja v primerih, ko se kupec zanese na prodajalca in zaupa njegovim nasvetom in informacijam ob nakupu.

Prenosna klima lajša življenje predvsem v času poletne vročinske pripeke ali hujšega vročinskega vala.

Categories
Pohištvo

Zakaj so alu vrata tako kakovostna


Alu vrata
zagotavljajo izjemno profilacijo, zaradi česar je prekinjen termični most. Kakovost toplotne izolacije ni odvisna toliko od same debeline profilov, ampak predvsem od kakovosti izolacijskega materiala. Če se odločate za alu vrata, potem vas bo prepričala med drugim tudi njihova odlična izolacija, kar je danes zelo pomembna lastnost vrat. Cena energije se iz leta v leto viša, zato pa je pomembno, da so poslopja čim bolje toplotno izolirana. Alu vrata, čeprav so lahko nekoliko dražja, predstavljajo investicijo, saj na dolgi rok zmanjšujejo stroške ogrevanja. Zato odšteti nekaj evrov več za to, da se med panele vnese dobro izolacijsko polnilo, ni nesmiselno, ampak je zelo racionalno.

H kakovostnim alu vratom spada tudi dober alu prag s prekinjenim termičnim mostom, ki mora imeti prav tako visoko kakovostno polnilo. Nima namreč veliko smisla varčevati na pragu,saj lahko postane prag šibka točka, skozi katero nato odteka toplota iz poslopja.

Alu vrata so izjemno prilagodljiva iz stališča montaže posebnih odpiralni in zapiralnih sistemov. Nanje lahko namestimo električno ključavnico, ključavnico na magnetno kartico in pa celo ključavnico, ki je opremljena s čitalnikom prstnih odtisov. Takšna alu vrata si tako rekoč zapomnijo osebo in jo spustijo v notranjost, če se ta identificira.

Alu vrata ponujajo zelo pestro barvo lestvico, tako da lahko kupci prosto izbirajo barve, barvne odtenke in kombinacije različnih barv. Skupaj z možnostjo montaže okrasne plošče, postanejo alu vrata docela individualizirana. To pomeni, da nihče v bližnji okolici ne bo imel enakih. Kakovost, dizajn in tehnološka dovršenost so prednosti, ki jih zagotavljajo alu vrata.

 

Categories
Pohištvo

Spalnice in spanje

Spalnice so prostor v katerem preživimo vsaj tretjino časa. Čeprav večino časa v spalnici spimo, je bistveno, da poskrbimo za nekaj osnovnih pravil, ki nam omogočajo bolj kvaliteten počitek.

Prvi pogoj za dobro spanje je primerna temperatura. Spalnice naj bodo vedno bolj hladne od ostalih prostorov, saj je optimalna temperatura za spanje 2-3 stopinje nižja od tiste, ki nam najbolj ustreza v drugih prostorih in pri drugih opravilih.

Tudi svež zrak lahko precej izboljša spanje, zato je pomembno, da spalnice redno oz. vsaj enkrat dnevno prezračimo. Zračimo pred spanjem in tako poskrbimo, da pride v prostor hladnejši zrak, saj se zunanja temperatura običajno v večernih urah precej zniža. Ob vročinskih valih, ki v poletnih mesecih pogosto zajemajo naše kraje, je nemogoče ohladiti spalnico na želeno temperaturo. Takrat si lahko pomagate tudi s kakšno klimatsko napravo ali pa ste na to pozorni že pri gradnji ali nakupu stanovanja. Nekatere strani neba nudijo bolj ugodne pogoje za spanje in spalnice in na to velja biti pozoren še preden zgradite ali kupite stanovanje.

Različni moteči elementi, ki sevajo, prav tako motijo spanec. Televizija, računalnik in podobne stvari niso nekaj kar sodi v ta prostor, tako da se temu kar v največji meri izogibajte. V kolikor je prostor preveč nasičen s tovrstnimi stvarmi, je lahko spanec precej slabši in se zjutraj zbujate z občutkom, da ste bili celo noč budni.

Daljše obdobje je lahko celo nevarno saj lahko pride do prevelike izčrpanosti in tako doma kot v službi boste manj produktivni. Vse to so razlogi, ki vas morajo prepričati v to, da televizijo, računalnik in druge tehnične stvari postavite v nek drug prostor.

Categories
Pohištvo

Bivalna kuhinja kot srce doma

Sodoben način bivanja zelo pogosto postavlja kuhinjo kot osrednji prostor našega doma. Kuhinja ni več le prostor za pripravo hrane, ampak tudi prostor za družinsko druženje. Moderne kuhinje, najsi bodo velike ali majne, so poleg glavne dejavnosti (kuhanja) zasnovane tudi za opravljanje drugih gospodnjskih nalog (pranja, likanja) in družabnih aktivnosti (uporaba računalnika, pogovori, učenje z otroki in podobno).

Namen uporabe kuhinje je potrebno upoštevati že pri njenem načrtovanju. To najlažje storimo s praktičnim izrisom kuhinje v tlorisu. Največji povdarek naj bo na umestitvi kuhinjskih elementov, pri tem pa moramo paziti na maksimalno izkoriščenje naravne svetlobe in možnost zračenja, še posebno če je kuhinja združena z dnevnim prostorom.

Pomeben del kuhinje je tudi jedilnica. Če je prostor dovolj velik, nam velika miza obkrožena z udobnimi stoli poleg prostora za hranjenje služi tudi kot prostor za druženje z gosti. Če je kuhinja manjša pa je bolj primereno postaviti jedilni kot, ker prostor zaseda bolj funkcionalno.

Bivalna kuhinja se pogosto uporablja tudi za dnevno bivanje ali pa je del dnevnega prostora. Združitev teh dveh prostorov prinaša tako prednosti, kot slabosti. Te so sicer odvisne od načina našega bivanja in velikosti družine, zagotovo pa lahko z ustreznimi pregradami ustvarimo občutek ločenih prostorov. Za popolno harmonijo kuhinje in dnevnega prostora poskrbimo tudi s stilsko in barvno usklajenim pohištvom.