Categories
dom Hobiji Storitve Tiskanje Zabava

Izdelava fotoknjige za darilo ob obletnici

Obdarovanje, sploh če je pomembno, je lahko zahtevno opravilo. To pa lahko postane zabavno, če se nam v trenutku porodi ideja, ki bo navdušila tudi našega slavljenca. Še posebej smo pri izbiri darila do sebe zahtevni, ko ga nekomu želimo dati ob posebni obletnici.

Darilo ob obletnici

Kaj naj takrat kupimo? Ali pa, kaj naj takrat naročimo izdelati, da bomo zadovoljni vsi? Na spletu pa tudi sicer lahko najdemo veliko idej. Nekatere med njimi so že tako izpete, da zanje niti nočemo slišati. Vemo pa, da želimo nekoga obdarovati na način, da si ga bo lahko s pomočjo darila zapomnil za večno. Izdelava fotoknjige je lahko izjemna oblika darila, ki bo zagotovo navdušila vse.

 

Cewe fotoknjigo lahko naročite prek spleta
Fotoknjiga je super darilo

Knjiga, v kateri lahko občudujemo svoje fotografije

Ste torej sploh vedeli, da obstajajo knjige, v katerih so naše osebne fotografije? Nekateri boste ob tem verjetno pomislili na album s slikami. Toda mi ne mislimo na to.

Fotografska knjiga je nekoliko drugačna in album v primerjavi z njo niti pod točko razno ni tako lep ter zanimiv. Izdelava fotoknjige, ki vsebuje slike od poroke do zadnjega rojstnega dneva. Odlična ideja za darilo, v kolikor ste brez idej.

Izdelava fotoknjige po meri

Fotoknjiga je namreč prava knjiga, po kateri listamo ter v njej vidimo še posebej lepe fotografije, ki smo jih posneli na morju, doma, v hribih ali pa kje drugje. Taka knjiga pa ni nujno, da vsebuje samo slikovni material. Da bo stvar še bolj spominjala na knjigo, jo lahko primerno opremimo tudi z besedilom. To naj bo predvsem kratko, duhovito ter zanimivo, obenem pa naj bodo črke oblikovane na poseben oziroma nenavaden način.

Izdelava fotoknjige s fotografijami pa je hiter ter enostaven proces, ki ga lahko naročimo tudi preko spleta.

Categories
Računalništvo in internet Storitve

Spletno gostovanje za vašo spletno stran

S tisoči ponudnikov spletnega gostovanja je lahko zelo težko če ne celo, nemogoče najti ponudnika, ki vam bo ponudil dobro spletno gostovanje po racionalni ceni. Predvsem če imate dobro domeno s kvalitetnim spletnim gostovanjem, bo obisk na vaši spletni strani zagotovo večji.

 

Spletno gostovanje je v tem primeru ponudnik za katerega lahko z gotovostjo trdimo, da je eden od najboljših ponudnikov na spletu. Gostovanje nudijo po resnično ugodnih cenah na katere običajno dodajo še kakšen sezonski popust ali promocijsko kodo.

 

Vam pa svetujemo, da se brezplačnim gostovanjem v velikem loku izognete, saj običajno povzročijo več nevšečnosti kot pričakovanih koristi. Poleg tega se boste verjetno soočali z nižjo ravnijo podpore in večkratnim ugašanjem strežnika, kar pa zagotovo ni dobro za posel.

 

Prepričajte se, da boste imeli v paketu na voljo spletne trgovine, bloge, forume, chate in vse ostalo kar bi vaša spletna stran morda potrebovala.

Preračunajte tudi kolikšna bo rast vaše spletne strani, da bo lahko paket gostovanja še vedno služil potrebam strani. Pozanimajte se o možnostih nadgraditve paketa.

 

Tri pomembne lastnosti, ki jih je vredno iskati pri spletnem gostovanju so:

 

  • ·Izvrstna podpora: naj vaš ponudnik spletnega gostovanja nudi 24/7 podporo, ki bo poleg prijaznosti tudi učinkovita. Testirajte ponudnike in jim pošljite e-mail z nekim vprašanjem in počakajte na odgovor.
  • ·Dober uptime strežnika: na spletu obstaja veliko spletnih orodij s katerimi lahko preverite kolikšen je uptime strežnika. Visok uptime pomeni zanesljivo gostovanja.
  • ·Zanesljivost podjetja: če upravljate z zahtevnimi spletniki stranmi, si enostavno ne morete privoščiti, da bi vam čez nekaj mesecev ‘vse ugasnilo’.

 

Vse zgoraj omenjene lastnosti vam bodo definitivno pomagale pri izbiri ustreznega paketa in ponudnika gostovanja. Naj vas široka ponudba in veliko število spletnih ponudnikov ne prestraši, saj k sreči na spletu obstajajo tudi različni forumi preko katerih se lahko prepričate o kvaliteti storitev danega ponudnika.

 

Več si preberite tukaj.

Categories
Storitve

Kako v 10ih korakih ustvariti popolno WordPress stran? (1.del)

Ni dvoma, da je WordPress skripta najboljši sistem za urejanje spletne vsebine. Seveda je na voljo ogromno drugih urejevalnikov vsebine, od odprto kodnih do plačljivih. Drupal, Joomla in ostali urejevalniki se ne morejo primerjati s preprostim načinom uporabe, varnostjo in zanesljivostjo WordPressa.

 

Na svetu je približno 60 milijonov (2013) delujočih WP strani, mnogo spletnih oblikovalcev prisega na WP skripto. V desetih korakih si lahko tudi vi zgradite svojo idealno spletno stran.

 

#1 Izberite domeno

Domena je prvi korak v predstavljanje na spletu. Brez domene vas uporabniki ne bi mogli najti. Http:// in www. pred domenskim imenom sta opcijska, kar pomeni, da ima naša domena lahko to predpono ali pa ne. Na voljo imamo tudi veliko različnih domenskih končnic. Nekatere predstavljajo države, nekatere so bolj specifične kot npr. .mobi. V kolikor boste registrirali domeno za podjetje, je najbolj priporočljivo (v Sloveniji) registrirati končnice .com, .si, .net, in .eu.

Več o izbiri domenskega imena pa si lahko preberete tu.

 

#2 Izberite paket gostovanja

Izbira ustreznega paketa gostovanja je izjemnega pomena. Če se boste ušteli pri tem koraku se bo poznalo na odzivnosti strani. Gostovanje za WordPress vas nikoli ne sme omejevati. Pri izbiri gostovanja bodite pozorni na naslednje točke.

 

Omejitve:

-Ali ponudnik gostovanja podpira WordPress?

-Koliko domen lahko gostite?

-Koliko pasovne širine in prostora vam pripada?

-Kakšen je najvišji odstotek strežniškega up-time-a?

 

Ponudnik:

-Koliko časa že obstaja to podjetje?

-Kakšne so ocene in izkušnje drugih uporabnikov?

-Kakšno podporo nudi?

 

Cena:

-Kakšna je cena paketa, ki ga vaša spletna stran potrebuje za optimalno delovanje?
-Ali imate možnost nadgradnje paketa?

-Dodatni stroški (IP naslov, programi…) ?

-Ali nudijo brezplačno poskusno gostovanje?

 

Najboljša priporočila za dobrega ponudnika boste dobili od prijateljev in znancev, ki imajo izkušnje iz tega področja. Če ne poznate nikogar, ki je kdaj potreboval gostovanje, dovolite, da vam priporočimo tega (LINK)ponudnika.

 

#3 Namestite WordPress

Ko imate postavljene ‘temelje’ lahko namestite WordPress skripto. Namestitev se razlikuje od ponudnika do ponudnika gostovanja. Pri nekaterih je treba to narediti ročno (preko FTP-ja) , npr. pri Neo-Serv pa lahko skripto namestite kar preko uporabniškega vmesnika Softacoulus. Kar pa je občutno hitreje in enostavneje.

 

Več si preberite tukaj.

Categories
Storitve

Zakaj je strojno čiščenje bolj kakovostno od ročnega

Da je strojno čiščenje bolj kakovostno od ročnega ni prav nobenega dvoma. Predvsem, ko je govora o večjih površinah, ki jih je treba očistiti, je strojno čiščenje, s pomočjo čistilnih strojev nepogrešljivo, saj ne le, da zmanjšajo sam čas čiščenje, temveč hkrati zmanjšajo porabo čistil, ki se za čiščenje uporabljajo. Časi, ko so se za čiščenje večjih površin trudili posamezniki z metlami in krpami, so minili, saj se v današnjem času to skoraj izključno počne s strojnim čiščenjem. Nekateri izračuni so pokazali, da so stroji za čiščenje tudi do kar 45 krat hitrejši od najboljših čistilk in čistilcev. S tem lahko dokazano trdimo, da s strojnim čiščenjem dosežemo velik prihranek na času.

Pri strojnem čiščenju, ki ga izvaja čistilni servis cunj’ca, je govora o čistilnem stroju, ki so v današnjem času praviloma visoko učinkoviti, enostavno jih je vzdrževati, še lažje upravljati. Z njimi poleg tega, da prihranite čas, znižate same stroške, saj čistilni stroji očistijo še tako umazana tla. Strojno čiščenje se navadno izvaja v delavnicah, za tla v kopališčih, v skladiščih, trgovinah, trgovskih centrih, športnih dvoranah, bolnišnicah, skratka na vseh večjih površinah. Strojno čiščenje s pomočjo čistilnega stroja je veliko bolj kakovostno od ročnega, saj se pri ročnem rado zgodi, kljub veliki količini porabljenih čistil, rezultat ni zadovoljiv. Pri strojnem čiščenju uporabljajo manjše količine čistil, a se velikokrat uporablja para visoke temperature in stroj, ki ima različne krtače in čistilne plošče.

Visok pritisk krtače očisti še tako umazana tla, vsesplošno pa je znano, da se s pomočjo pare visoke temperature uniči večina bakterij. Treba se je zavedati, da kvalitetno strojno čiščenje, ne le zagotavlja popolno čistočo, ampak ohranja vrednost objekta ali poslovnega prostora. Strojno čiščenje, ki ga izvaja čistilni servis cunj’ca, je bolj kakovostno od ročnega, ker je bolj učinkovito in natančno, saj se izvaja s kakovostnimi čistilnimi sredstvi in z napredno tehnologijo.

Categories
Storitve

Celostna grafična podoba ter izdelava logotipa

Kaj sploh je celostna grafična podoba? To je prikaz podjetja v vizualnem jeziku in je pomemben dejavnik pri prepoznavnosti podjetja. Celostna podoba je skupek poslansta, vizije in vrednost podjetja ter je tudi prvi stik s stranko. Uspeh in ugled podjetja je odvisen od celostne grafične podobe, saj le ta podjetju prinaša ugled, konkurenčnost in vpliva tudi na poslovne rezultate. Za izdelavo celostne grafične podobe pa se lahko obrnete na Optiweb.

Pri poteku izdelave je seveda najprej spoznavanje s stranko. Kot drugi korak je analiza konkurence, nato pa sledi določitev barv ter tipografije. Pomembno pa je tudi kreativno oblikovanje. Izdelava celostne grafične podobe pa vsebuje znak ali logotip, izbor barv in tipografije, postavitev logotipa na dopisni list, kuverto, vizitko in poslovno mapo. K izdelavi boste pripomogli tudi s svojimi idejami in željami, s končnim izdelkom pa zagotovo ne boste razočarani.

Logotip je torej znak, ki vsebuje in hkrati predstavlja identiteto podjetja. Osebnost podjetje prikazuje v unikatnem pogledu glede na svojo zgradbo, obliko, barvo in pa seveda sporočilo. Logotip je sestavni del celostne grafične podobe. Mora pa biti izdelan tako, da bo končni rezultat predstavljal podjetje v pozitivni obliki in bo tudi razumljiv ter zapomljiv.

Optiweb vam poleg izdelave celostne grafične podobe ponuja tudi izdelavo logotipa. Pri poteku izdelave vam bodo strokovnjaki svetovali ter vam pomagali oblikovati oziroma preoblikovati logotip glede na vaše želje. Najprej vam bodo pripravili predlog izgleda logotipa, nato pa bodo skozi proces opravili še razne popravke. Zagotovite si logotip, ki bo odlično predstavljal vaše podjetje.

Categories
Storitve

Kaj morate vedeti pred izberete izvajalca računovodskih storitev?

Preden izberete izvajalca računovodskih storitev je dobro vedeti, za kaj jih sploh potrebujete, oziroma katere storitve so tiste, ki jih od njih v prvi vrsti pričakujete. Vedno izberite računovodski servis, ki ima najbolj raznoliko ponudbo ter kar se da hitro in seveda učinkovito storitev. Dovolj je, če se posvetujete z morebitnimi prijatelji, znanci ali podjetji, ki že koristijo usluge določenega izvajalca računovodskih storitev, saj je še kako pomembno, da izberete ugleden računovodski servis, ki ima kakšno referenco. Pomemben dejavnik pri izbiri je velikost tega računovodskega servisa in seveda cena njegovih storitev. Ko je govora o izbiri, bodite pozorni tudi na osebnostne in na značajske lastnosti lastnika oziroma vodje računovodskega servisa.

V zadnjem času, ko je izbira izvajalca računovodskih storitev za podjetja zares že ključnega pomena, je dobro, da izberete nekaj potencialnih izvajalcev in jim postavite paket ključnih vprašanj. Predvsem podjetniki imajo pri izbiri kar nekaj težav, zato naj se kot naročniki računovodskih storitev vedno zelo dobro že vnaprej pozanimajo o tem, komu bodo v praksi zaupali vodenje poslovnih knjig. Dobri izvajalci računovodskih storitev so v današnjem času zelo iskani, a le redki vedo kako kakovostni so, vse dokler njihove storitve ne preizkusijo tudi v praksi. Ko izbirate izvajalca računovodskih storitev, je želeno, da izberete celosten računovodski servis, torej servis, ki je prilagojen potrebam svojih strank, saj se zna prilagoditi, jim prisluhniti ter ustreči njihovim željam in potrebam.

Prav tu so bistvenega pomena reference, saj dober ponudnik računovodskih storitev prevzeme del vaših skrbi. – http://www.e-racunovodstvo.si/delujoca-podjetja-podjetnik/

Categories
Počitnice Potovanja Prosti čas Španija Storitve Turizem

Dopust v Španiji na tisoč načinov

Dopust v Španiji je mogoče zasnovati na mnoge različne načine. Ker gre za veliko državo z veliko naravno raznolikostjo ter še večjo raznolikostjo zgodovinske, kulturne in umetniške dediščine, je mogoče dopust v Španiji planirat na tisoč in en način.

Najpogosteje se turisti za dopust v Španiji odločajo v poletnih mesecih, saj želijo tople in dolge dneve uživati ob hladni obmorski sapici. Kot turistične destinacije za poletni dopust v Španiji so se tako močno uveljavila španska otočja. Balearsko otočje (predvsem Ibiza, Majorka in Menorka) v Sredozemskem morju in Kanarsko otočje v Atlantskem oceanu (predvsem Tenerifi in Fuerteventura) ter vzhodni in južni del španske obale (Costa de Valencia, Costa Calida, Costa de Almeria, Costa Tropical, Costa del la Luz) so destinacije, ki si jih za dopust v Španiji izberejo ljubitelji morja in sonca.

Seveda bogata kulturna dediščina, kjer se prepletajo islamski vplivi in bogata dediščina tisočletji  krščanstva, dodatno obogati dopust v Španiji. V povezavi s krščanstvom nekateri dopust v Španiji izkoristijo tudi za poglobitev vere in sicer tako, da se odpravijo na romarsko destinacijo Santiago de Compostela, ki je tretja najpomembnejša romarska destinacija v krščanstvu (takoj za Sv. Petrom v Rimu in Jeruzalemom). Dopust v Španiji je popularno planirati tudi okrog obiska večjih mest (Madrid, Barcelona) ali pa kakšnega od številnih naravnih parkov.

Categories
Spletni marketing Storitve

Najbolj uspešen način oglaševanja je spletni marketing

Spletni marketingSpletni marketing postaja je v teh časih postal zelo priljubljen način oglaševanja. Trženje na spletu je pravzaprav aktivnost, ki jo podjetja oziroma ponudniki storitev izvajajo na internetu. Oglaševanje na spletu je vsekakor način pri katerem na najboljši možen način privabljamo bodoče stranke, saj je internet neomejen prostor, ki ne potrebuje prevelikih stroškov. Spletni marketing v povezavi z dobro pripravljeno in seveda kar se da prepričljivo spletno stranjo je zanesljiv način, kako povečati prodajo. Spletni marketing je tisti, ki poveča število strank ali kupcev. V bistvu je spletni marketing prodaja preko spleta. Da spletni marketing tudi v resnici izpolnjuje svoje cilje v spletu pa je pomembnih več ključnih dejavnikov. Najaktualnejša spletna orodja, ki pomembno vplivajo na uspešen marketing so optimizacija spletnih strani, zakup ključnih besed, social media marketing, spletno oglaševanje na portalih in na spletnih medijih in pa v današnjih časih dokaj uspešno faceebok oglaševanje. Ljudje s obiskom naše spletne strani želijo kakšno informacijo več, zato lahko na njej ponudimo članke in natančne opise izdelkov, ki jih prodajamo. V vsakem primeru je potreben pravilen nastop, želja in dobičkonosni načrt s katerim bomo tudi kaj zaslužili. Dejavnost, ki našim storitvam zanesljivo poveča vrednost je spletni marketing.

Več informacij: www.red-orbit.com

Categories
Internet Optimizacija Storitve

Konkurenčna prednost bo zagotovljena, če bo pravilno izvedena optimizacija spletne strani

Optimizacija spletne strani Optimizacija spletne strani je zelo pomembna stvar, v kolikor smo lastniki takšne ali drugačne spletne strani. Biti lastnik spletne strani, ne pomeni veliko, če nas na spletu enostavno ni med zadetki, dejstvo je, da večina ljudi v spletnih iskalnikih pogleda le prvih nekaj zadetkov, vse ostalo jih več ne zanima. Optimizacija spletne strani, imenovana tudi SEO igra pri vidnosti na spletu izredno pomembno vlogo. Optimizacija spletne strani za iskalnike predstavlja kar malo umetnost, nekaj sreče in seveda kar nekaj znanja. A ena najboljših in najučinkovitejših poti za pridobivanje strank je optimizacija spletne strani. Na trgu so številni tako imenovani strokovnjaki, ki lahko obljubijo tudi nemogoče, a optimizacija je mnogo več kakor le izbira ključnih besed. Optimizacija spletne strani, narejena na nestrokovni način lahko privede do kaznovanja s strani spletnih iskalnikov, kar pa privede do izgube obiskovalcev in posledično do izpada dohodka. Prav iz tega razloga je bolje, da se optimizaciji posveti le strokovnjak, ki ima po možnosti za seboj že kakšno dobro referenco. Dolgoročen proces, ki zahteva precej dela in, če je narejena po vseh pravilih in se znajdete med top zadetki, tam tudi precej časa ostanete je optimizacija spletne strani.

Več informacij: www.red-orbit.com

Categories
Storitve

Računovodstvo in tarifa za opravljene storitve

Tako kot pri mnogih storitvenih dejavnostih se tudi vsak računovodski servis uporablja sistem za vrednotenje opravljenih storitev. Podlaga za oblikovanje cenika računovodskih storitev torej ni neka poljubna ocena posameznega računovodje, ampak premišljena tarifa. Besedilo računovodske tarife pripravi Zbornica računovodskih servisov.

Vpogled v celotno besedilo računovodske tarife imajo le računovodski servisi, ki so člani omenjene zbornice in je namenjeno le interni uporabi. Seveda računovodska tarifa služi le kot pripomoček pri oblikovanju vrednosti računovodskih storitev. Računovodski servisi tako lahko sestavijo nek splošni cenik storitev, vendar ta velja le za točno določene oziroma osnovne storitve. Končna cena opravljenih storitev na mesečni ravni, je definirana tudi po obsegu in zahtevnosti računovodskega dela, ki se opravi za posamezno podjetje.

Osnovne računovodske storitve obsegajo knjigovodstvo, različne obračune, analize in administrativna dela. Med zahtevnejša računovodska opravila pa štejemo računovodski nadzor, računovodsko in davčno svetovanje, letna poročila in načrtovanje.

Posamezne kategorije računovodskih storitev so ovrednotene z določeno urno postavko. Po izkušnjah računovodski servis ugotovi koliko časa potrebuje, da opravi določeno storitev in tako izračuna končno ceno storitve. Seveda računovodstvo obsega mnogo manjših in večjih, bolj ali manj zahtevnih opravil, zato so lahko vrednotenja za posamezno podjetje popolnoma različna.