Categories
Trgovine

Nakup šolske torbe

Šolske torbe imajo v očeh otrok pomembno vlogo, saj to niso le pripomočki, s katerimi prenašajo učbenike, ampak imajo tudi določeno simbolno vrednost. Otroci imajo najraje tiste šolske torbe, ki so opremljene z motivi iz filmov, risank, stripov, računalniških igric ter igrač, ki jih imajo najraje. Otroka boste najbolj razveselili, če mu boste kupili takšno šolsko torbo, s katero se bo lahko poistovetil in pohvalil pred svojimi prijatelji in sovrstniki.

Vendar pa morate pri nakupu šolske torbe upoštevati tudi druge vidiki, ki niso povezani le z videzom. Zato morate pri izbiri kakovostne šolske torbe ravnati odgovorno in izbrati takšno, ki bo zagotavljala vse potrebne varnostne in zdravstvene vidike. Upoštevati morate, da otroci vsak delovni dan v šolo prinašajo težko šolsko opremo. Zvezki, delovni zvezi, učbeniki in drugi šolski pripomočki skupaj predstavljajo kar velik zalogaj, ki ga mora otrok prenašati od parkirišča, kjer ga starši odložijo, do šolske klopi, kjer se prične pouk. V še manj ugodnem položaju so tisti otroci, ki morajo sami prepešačiti pot od doma do šole. Še posebej v takšnih primerih morajo biti šolske torbe izbrane skrbno in z mislijo na zdravje otrokove hrbtenice.

V zadnjem času so izjemno priljubljene šolske torbe, ki so opremljene z kolesci in držalom, tako da jih lahko otrok namesto tega, da bi jih nosil na ramenih, prevaža kot voziček. Primerne so zlasti za tiste dneve v tednu, ko je na šolskem urniku veliko predmetov, ki zahtevajo prenašanje težkih učnih gradiv. Za dneve, ko je teža gradiv bistveno nižja, pa se lahko takšne šolske torbe brez težav prenašajo na hrbtu. Preden otroka pošljete v šolo, preverite na kakšen način prenaša šolsko torbo. Pomembno je, da se šolske torbe namestijo nekoliko višje na hrbtu. V ta namen se regulirajo naramnice, predvsem pa je potrebno paziti na to, da šolske torbe niso prevelike oziroma premajhne.

Več informacij najdete tukaj

Categories
Produkti Trgovine

Volna in gobelini

Izdelava gobelina je ročno delo, ki pa obstaja že vrsto let. V današnjem času se s tem ukvarja občutno manj ljudi. Seveda pa to ni težko ročno delo. V trgovini kupite gobelin z vzorčkom, volne oziroma prejice določenih barv in na točno določen način prepletate ter tako dobite sliko. Izdelan gobelin lahko okvirite in obesite na steno, da vam bo krasil prostor. Gobelin je dobra ideja tudi za vaše otroke, saj ni zahteven, krepi pa motorične sposobnosti. Otrok se ob tem lahko sprosti in je nato zadovoljen s svojim izdelkom. Še bolje pa je, če se gobelina lotite kar skupaj z otrokom, le v trgovini izberite vzorec gobelina.

Volna je pridelana iz kožuhov živali, predvsem ovce. Lahko je pridelana tudi iz dlake nekaterih drugih sesalcev. To je lahko naprimer dlaka koz, lam ali zajcev. Volna se uporablja predvsem za oblačila. Če se ukvarjate s pletenjem, je volna zagotovo nujna »sestavina« vašega dela.

Na trgu najdete volno različnih proizvajalcev. Lahko izbirate med debelino prejice volne in pa seveda tudi kvaliteto. Cene so različne, sploh glede na to, kakšne velikosti je klobčič volne. Da ne govorimo o tem, koliko barv je na voljo. Obstajajo različne barve ter odtenki teh barv.

Volno lahko kupite v za to specializiranih trgovinah ali pa kar preko interneta. Za pletenje nato potrebujete le še pletilke in nekaj znanja, ter lahko začnete ustvarjati. Končno si boste lahko naredili pulover, šal, kapo, nogavice, rokavice ali kaj podobnega po povsem vaših merah in željah. Pa naj bo izdelek enobarven ali pa narejen iz več barv volne ter različnih vzorcev. Izbira je povsem vaša. Mogoče vam bo kakšen znanec, ki plete, z veseljem naredil kakšen izdelek, če mu boste prinesli volno. Ne bo vam žal, če boste imeli kakšno pletenino za zimo, saj so pletenine udobne in zelo tople.

Categories
Trgovine

Hladilnik ima velik pomen pri delovanju motorja

Vsak avtomobil za delovanje potrebuje kar nekaj brezhibnih hladilnih sistemov. Najpomembnejša hladilnika sta hladilnik vode in hladilnik zraka, odvisno ali gre za bencinski ali za dizelski motor in haldilnik klime ali kondenzator. Poglejmo si značilnosti in delovanje posameznih hladilnih sistemov v avtomobilu.

Hladilnik vode
Kot smo omenili je hladilnik zagotovo temeljni del vsakega motorjain služi za odvajanje toplote, ki nastane v motorjih z notranjim izgorevanjem. Med vožnjo zrak ohlaja hladilna rebra na hladilniku, ta pa skrbi, da se motor preko hladilne vode konstantno ohlaja.

Hladilnik zraka
Naloga hladilnika zraka je, da hladi vroči zrak, ki prihaja iz motorja preko turbine. V tem sistemu ni hladilne tekočine in se uporablja navadno uporablja pri turbo dizelskih motorjih. Ta hladilnik skrbi za to, da v motor prihaja čimbolj ohlajen zrak, saj ima v sebi več kisiha kot vroči zrak in zato lahko motor iztisne več moči.

Hladilnik klime
Klimatski sistem v avtomobilu skrbi za prijetnejšo vožnjo tako v vročih kot v manj vročih dneh. Zrak se ohlaja preko kompresorja, ki potuje po sistemu in v kabino vstopi preko filtra. Pregled klimatskega sistema je potrebno preveriti na približno vsaki dve leti in po potrebi zamenjati filter ter hladilno tekočino.

Categories
Trgovine

Vroči popusti

Vroči popusti so že nekaj časa prisotni tudi na našem tržišču. Gre za popuste, kjer so različni izdelki in storitve običajno znižani za več kot polovico. Ta trend skupinskih nakupov se je k nam prinesel iz tujine, kjer je tovrstno nakupovanje prisotno že kar nekaj časa.

Ste tudi vi že kdaj poskusili kaj takšnega?
Vroči popusti čakajo na vas in če še niste prihranili na takšen način, potem res škoda. Pri takšnih popustih je marsikdo prepričan, da več zapravimo kot prihranimo in včasih, če se takšnega nakupovanja lotimo nepripravljeni, je res tako. A vroči popusti so lahko tudi odlična priložnost, da izpolnite vaše želje, ki si jih sicer ne morete uresničiti.

Želite obiskati kakšno prestolnico in so vam cene hotelov predrage?
Različni vroči popusti imajo skoraj vedno v ponudbi tudi hotel v kakšnem glavnem mestu, ki je znižan vse od 50 do 90 odstotkov. Če vas zanima kakšno glavno mesto ali več le-teh, boste z vztrajnostjo in vsakodnevnim pregledom ponudbe na različnih straneh hitro odkrili tudi kakšno, ki bo prav vam pisana na kožo.

Ste adrenalinski odvisnik in zapravite ogromno na različnih adrenalinskih dogodivščinah?
Če že tako ali tako plačujete tovrstne storitve, vam prav gotovo ne bo odveč, da si vsak dan ogledate ponudbo v nekaj minutah. Tako lahko namreč pridete do številnih tovrstnih dogodivščin bistveno ceneje, tudi za le deset odstotkov cene.

Radi obiskujete masaže, dobre restavracije in podobno?
Potem so vroči popusti pravo mesto za vas. Takšne ponudbe je namreč običajno največ in zakaj bi plačevali polno ceno, če lahko tako pridete do popolne storitve ali kosila po bistveno nižji ceni ter tako spoznate še kakšno restavracijo ali masažni salon, za katerega sploh niste vedeli, da obstaja.