Categories
Zabava in dogodki

Sport tv, slovenska športna televizija

Sport tv je slovenska športna televizija.

Od nastanka do današnjih dni ima sport tv že več kot desetletje izkušenj. Preko programa lahko športni navdušenci spremljajo dogajanja na športnih terenih kot tudi izven športnih terenov. Seznam športov na sport tv je bogat ter vedno aktualen. Na sport tv je so na sporedu naslednji športi: nogomet, hokej, rokomet, košarka, ameriški nogomet, motokros, odbojka, avtomobilizem, borilni športi ter ekstremni športi. Že sam bogat in pester seznam daje slutiti, da gre za vsa pomembnejša športna dogajanja doma, v regiji ter globalno. V zimskem času veliko Slovencev spremlja zimske športe, kar je že tradicionalno znano. Slovenija je v samem svetovnem vrhu, gledanost je temu primerna. V alpskem smučanju, nordijskem smučanju, deskanju, biatlonu ter v drugih zimskih športih je Slovenija med rednimi dobitniki najvišjih odličji. Gledanost je temu primerno velika, vedno pa so boji za najboljša odličja za navdušence zanimivi za ogled vsaj toliko kot film najljubšega filmskega žanra. Veliko programa na sport tv je posvečenega nogometu, gledalci lahko spremljajo najpomembnejše dogajanje najpomembnejše postranske stvari v Sloveniji, Italiji, Franciji, na Otoku, v Nemčiji, Španiji ter drugod po Evropi. Gledalci lahko spremljajo tudi dogajanje pod koši doma ter v vseh najpomembnejših ligah in turnirji. Enako velja za hokej, odbojko, tenis, atletiko, avto moto, ameriški nogomet in druge športe. Športna tekmovanja na sport tv povezujejo izkušeni športni komentatorji, ki aktualno tekmovanje osvetlijo tudi s številnimi dogodki in zanimivimi dejstvi iz preteklosti. Zato je za razgledane in znanja željne vsak prenos tekme ali nastopov na sport tv vredno spremljati. Dodatne informacije nudijo tudi magazinske oddaje, ki nam približajo športno dogajanje na tekmovalnih površinah, kot tudi zunaj njih. S tem imajo navdušenci in razgledani na področju športnih tekmovanj možnost pridobitve novih svežih informacij.

Sport tv je prav odločitev za vse, ki ne želijo zamuditi dogajanja na športnih prizoriščih ter izven športnih terenov.

https://tv2go.t-2.net/tv/epg/1000338

Categories
Zabava in dogodki

Si želite preživeti zimsko pravljico v brunarici?

Romantični vikend je tista čarobnost, ki si jo zagotovo vsak želi vsake toliko časa doživeti in jo preživeti s svojim najdražjim oz. najdražjo. Takšno zimsko pravljico lahko vsakdo izmed nas doživi, saj nam jo lahko pričarajo brunarice, ki so grajene po načrtih Vikingov. Vikingi so že pred približno 5.000 leti gradili takšne brunarice, kot jih v veliki meri poznamo še danes. Če želite imeti tudi vi takšno brunarico, vas bo zagotovo zanimal cenik brunarice.

Cenik brunarice je zelo odvisen od tega kaj želite imeti. Zagotovo pa bodo te brunarice nam nudijo tisto naravnost lesa, toplino domačnosti in prijetno udobje ob prasketanju ognja v kaminu. Takšno čarobno pravljico si sigurno želite doživeti s tistim oz. tisto, ki jo imate najraje in s katerim oz. katero si želite preživeti vsaj kakšen dan povsem sam ali sama, torej odmaknjeni od vsakodnevnega vrveža. Ob vsem tem udobju, ki ga brunarice nudijo, je cena tista zadnja, ki bi vas morala zanimati, saj so le redke stvari na tem planetu, ki vam lahko nudijo enake užitke, kot vam jih lahko ponudijo brunarice.

Pomembnost cene je odvisno le od tega, koliko udobja si boste privoščili. Za tisto majhno, a še vedno zelo veliko udobje, prav veliko denarja ni potrebno. Sploh pa boste pozabili, da ste ga sploh kolikor koli porabili, ko boste uživali intimne trenutke s svojo partnerko ali partnerjem, kot vam jih lahko ponudijo izključno brunarice. Zato ne odlašajte in si takoj naročite svojo novo brunarico.

Categories
Zabava in dogodki

Španija zanimiva država

Španija leži na Iberskem polotoku, ki se nahaja na jugozahodu Evrope. Poleg Španije, ki zaseda veèji del Iberskega polotoka , se na njem nahaja tudi Portugalska.

Uradno splošno bolj znana Španija, uporablja naziv Kraljevina Španija. Parlamentarna demokracija in ustavna monarhija današnje države Španije je nastala z ustavo leta 1978. Španija je razdeljena na 17 avtonomnih skupnosti, posebnost sta dve avtonomni mesti, ki se nahajata na afriški celini. Izven veèinskega celinskega dela na Iberskem polotoku ima Španija nekaj ozemlja na otokih v Atlantiku in Sredozemlju. V Atlantskem oceanu se nahajajo Kanarski otoki, ki so del Makaronezije. Otoki ognjeniškega izvora se nahajajo na zahodni obali zahodne Afrike. Španija si lasti vseh sedem veèjih otokov. Posebnost otokov je, da Španija na njih doseže svojo najvišjo toèko. 3718 m nad morje se dviga ognjeniški vrh Pico Teide. Nahaja se na otoku Tenerife . V Sredozemlju se nahajajo Balearski otoki. Pomembnejši otoki so Majorka, Ibiza in Formentera. Na balearskih otokih živi 1,1 milijona prebivalcev, glavno mesto je Palma de Mallorca. Ozemlje otokov je hribovito, z manjšo gozdno površino. Namakano in rodovitno nižavje je pomembno za uspevanje južnega sadja, oliv in vinogradov. Balearski otoki so najbolj znani po svojih turistiènih destinacijah. Sever države poleg meje z Francijo in majhno državo Andoro zaznamuje gorovje Pireneji. Drugo pomembno gorovje Sierra Nevada se nahaja na jugu iberskega polotoka. Oba gorska predela napajata najveèje španske reke. Vodnatost Španija èrpa iz rek : Ebro, Duero, Tajo in Guadalquivir.

Španija ima versko veèino katolikov, saj predstavljajo 94% prebivalstva. Španci predstavljajo tudi najveèjo etnièno skupino, ki pomeni 88% prebivalstva. Druge pomembnejše etniène skupine, po podatkih iz leta 2010 predstavljajo 12% prebivalstva. Najveèje skupine predstavljajo Romuni, Maroèani, Nemci, Ekvadorci in Britanci.

Skupaj z otoki Španija obsega ozemlje pol milijona kvadratnih kilometrov, na njenem ozemlju živi skoraj 50 milijonov prebivalcev. Med gosteje poseljena obmoèja spada Madrid z okolico, na vzhodni obali Barcelona in Valencia, na jugu celine pa Sevillia. Najveèji mesti sta Madrid z 3,3 milijona in Barcelona z 1,6 milijona prebivalci. Nasprotje temu so predeli v notranjosti celine, ki so zelo redko poseljeni. Španija je velik demografski prirastek doživela v 60′ in 70′ letih minulega stoletja, ko se je prebivalstvo podvojilo. V 80′ letih 20. stoletja se je rast moèno zmanjšala, današnji trend prebivalstva pa kaže na ponovno rast. Velik prispevek pri tem ima vraèanje Špancev iz drugih držav, kamor so se pred tem preselili. Del prirastka prebivalstva predstavljajo tudi priseljenci, katerih veèina predstavljajo priseljenci iz Latinske Amerike. Pomembni skupini priseljencev prihaja iz Severne Afrike in Vzhodne Evrope.

Gospodarstvo se v veliki veèini napaja iz storitvene dejavnosti, predvsem moèna je turistièna dejavnost. Storitven sektor ustvari 71% BDP. Druga najpomembnejša panoga je industrija, katera ustvari 26% BDP. Pomembni predstavniki industrije so živilska, tekstilna in navtièna industrija ter proizvodnja jekla in železa. Trend prihodnost napoveduje informacijski in telekomunikacijski dejavnosti ter proizvodnji elektronskih komponent. Najmanjši 3% delež BDP ima kmetijstvo. Skromen delež v gospodarski dejavnosti, na drugi strani pomeni, da je Španija svetovno najveèja pridelovalka limon, pomaranè , jagod ter olivnega olja. Pomembna je tudi pridelava vina, poleg tega pa še pluta, olive, paradižnik, jeèmen, sladkorna pesa in pšenica.
Že zaradi same zgodovine je Španija zanimiva država . Zaznamovali so jo na eni strani osvajalski pohodi razliènih vojska in kultur. Rimljani so tako ustanovili eno najstarejših španskih mest, Valencio. Ustanovitev sega v leto 138 pred našim štetjem. Na obmoèju kjer je potekala Via Avgusta, to je prometnica, katera je bila vez z Rimom, so si za temelje mesta izbrali strateško toèko na ozemlju reènega otoka. Na rimske èase spominjata dve glavni prometni osi, ki so ostanki rimskih ulic Cardo Maximus in Decumanus Maximus. Mesto Cordoba je zaznamovala 300 let dolga muslimanska oblast. Zasedba mesta spada v okvir osvajalskih pohodov Arabcev v zaèetku 8.stoletja. Zavzeli so obsežno ozemlje, ki ga ima današnja Španija in sicer od Gibraltarja na jugu, do Pirenejev na severu. Mesto je nekoliko kasneje postala pomembno evropsko mesto in prestolnica. Bogastvo mesta se je napajalo z uspešno uvedbo namakanja, uveljavitvijo izobraževanja ter trgovske povezave med judi, kristjani in muslimani. Cordoba ima iz teh obdobji številne kulturne ostanke, ki spominjajo na bogato in pestro zgodovino. Španija je pomembno vlogo odigrala v èasu velike želje in radovednosti po odkrivanju novih dežel. V veliki meri so odkrivanje novih dežel narekovale ovire na Svilni cesti. Takratna Španija je v italijanskem raziskovalcu in trgovcu Krištofu Kolumbu po sicer muènih pregovarjanji z sponzorji, Ferdinandu Aragonskemu in Izabeli Kastiljski, odkrila pot do Amerike. Sicer Amerika ni bila mišljena kot predviden cilj, saj je bilo glavno vodilo Kolumba odkritje alternativne poti do Indije, katere povezave na Svilni poti so bile takrat motene in ovirane. Nekoliko kasnejše obdobje je Španija bila znana po velikih umetnikih, v 17. stoletju z Velázquezom, v 18. in 19. stoletju Goyo ter v 20. stoletju z Picassom, Dalijem in Mirojem. Iz šolskih klopi nam je znan Cervantesov Don Kihot, ljubitelji plesišè in glasbe poznajo španski flamenko. Vizualna umetnost, danes ne bi bila pestra brez režiserske taktirke imen kot so Pedro Almodóvar, Alejandro Amenábar in Luis Bunuel.

Vse naštete tako kulturne kot naravne znamenitosti, ki jih Španija ima se najlepše odražajo v turistiènih znamenitostih ter ogleda in obiska vrednih turistiènih lokacijah. Veèina jih pripada obmorskim delom celinske Španije ter otoškim destinacijam v Atlantiku ter Balearih. Razvila so se tako na raèun naravnih danosti, kot so plaže in morje ter obilica sonca. Španija po številu sonènih ur v letu spada med najbolj sonène dežele Evrope. Vsekakor so zanimiva tudi starodavna mesta z bogatimi zgodovinskimi ostanki in znamenitostmi. Razni osvajalci, njihova prisotnost izražena v kulturnih spomenikih, se danes odseva v mogoèni prisotnosti, katero Španija ima na seznamu svetovne kulturne dedišèine Unesco. Na seznamu je Španija prisotna z 44 znamenitostmi , kar jo v skupnem seštevku na seznamu svetovne kulturne dedišèine Unesca uvršèa na visoko tretje mesto, takoj za Italijo in Kitajsko. Na seznamu španske kulturne dedišèine prevladujejo kulturne znamenitosti, kar glede na bogato zgodovino sploh ni preseneèenje. V manjšini so tako naravnih znamenitosti trije narodni parki ter pod skupino mešano biotska razliènost Ibize ter Perdu, gora v Pirenejih.

Španija je brez dvoma zanimiva država.

Categories
Zabava in dogodki

Novodobni čarovniški triki – triki z kartami

Umetnost čarovniških trikov je človeštvu znana že tisočletja. Prve trike so čarovniki kazali že v starem Babilonu, eden najstarejših trikov je sigurno trik z žogicami in kozarci, kjer mora gledalec slediti trem žogicam, ki jih čarovnik spretno skriva pod kozarci.

Stereotip čarovnikov je bil vedno starejši moški, oblečen v frak, imel je čarovniško palico, na glavi pa mu je čepel visok cilinder, iz katerega je običajno potegnil zajca. Običajno so bile čarovniške predstave na odrih, kjer je čarovnik zlahka skril številne stvari pred občinstvom.

Nič več.

Novodobne čarovnije so se prenesle predvsem na ulice, kjer prevladujejo triki s kartami. Mladi čarovniki naključno izbranim ljudem kažejo nerazumljive iluzije, ki ob pravi predstavitvi ljudi očarajo za večno. Pa tudi čarovniki niso oblečeni v drage frake, ampak nosijo navadna oblačila, da bi se čim bolj približali navadnim ljudem. Novodobno čarovništvo trike resnično predstavi prav pred očmi gledalcev, nobenih ogledal in dimnih zaves, ki bi zakrivala pogled.

Seveda je za zahtevnejše trike potrebno ogromno vaje, zato ne mora biti vsak čarovnik. Dobri čarovniki imajo za sabo leta vaje, najboljši desetletja. Potrebno je veliko potrpljenja, veliko nastopanja pred ogledalom. A na koncu je vse delo vredno truda. Čarovništvo je zabavljaška umetnost, ki se je razvila predvsem zato, da bi očarala ljudi. In če so ljudje vidno ponoreli zaradi prikazanega trika in si ga nikakor ne morejo razložiti, je cilj dosežen.

Na koncu je potrebno povedati še to; če vas na ulici ustavi fant, ki bi vam pokazal kakšen trik s kartami, se pustite očarati, kajti očarani boste.

TS

Categories
Zabava in dogodki

Diktafon, pripomoček ki pomaga pri slabem spominu

Če veliko obiskujete seminarje ali razna izobraževanja in si ob tem delate tudi zapiske, ki jih kasneje doma tudi predelate, se vam verjetno dogaja da zaradi zapisovanja, kakšno stvar preslišite. Če se vam to dogaja, bi bilo dobro, da razmislite o nakupu in uporabi diktafona. Tako boste lahko na predavanju pozorno poslušali in tudi sodelovali, ko pa boste doma hoteli predelati kar ste se novega naučili, boste imeli vse posneto na diktafonu.
Ampak ker poznamo več vrst diktafonov, ki so narejeni za različne namene, je pred nakupom pametno pomisliti, za kaj ga boste uporabljali.
Diktafon je lahko analogen ali digitalen. Prvi uporablja za shranjevanje zvočnih posnetkov kasete, drugi, pa takšen ali drugačen elektronski način shranjevanja podatkov. Čeprav so analogni že precej redki, se jih še vedno da kupiti, je pa popolnoma razumljivo da je v trenutni dobi informacijske tehnologije na voljo veliko več digitalnih diktafonov.
Diktafoni, pa se ločijo tudi po namenu uporabe. Lahko so namenjeni snemanju lastnih »zapiskov« pri katerih postavite diktafon pred usta in govorite vanj, lahko pa so namenjeni snemanju seminarjev in podobnih dogodkov, kjer morajo ujeti glasove, ki prihajajo od dlje in iz različnih smeri. Seveda pa je možno dobiti tudi diktafon, ki lahko preklapljajo med načinom uporabe in so s tem primerni v vseh priložnostih.
Za diktafone, je možno dobiti tudi veliko dodatne opreme, ki koristno pomaga pri snemanju ali kasnejšemu obdelovanju, pregledovanju ali shranjevanju podatkov. Več tukaj.

Categories
Zabava in dogodki

LOL fun images

Uporabniki spleta zelo pogosto iščemo smešne slike, odbite video posnetke in verze za vse mogoče priložnosti. Spletno mesto Spenter je nova svetla zvezda med zabavnimi spletnimi stranmi kjer si lahko privoščite dnevno dozo smeha preko najrazličnejših smešnih slik, dih jemajočih video posnetkov in tudi verzov.

Spenter predvsem prepriča s svojim dobro domišljenim oblikovanjem ter preprosto uporabo. Vsi željni smeha boste zagotovo navdušeni nad pestrim naborom smešnih slik in video posnetkov. Spenter svojim uporabnikom ponuja preprosto iskanje preko padajočih menijev. Tako lahko zelo hitro pridete to vam najljubše vsebinske podkategorije. S spenterjem bo lahko tudi vaš začetek dneva pol smeha, kot tudi odmor med delovnim časom. Delite Spenter s svojimi prijatelji in sodelavci, prepričan sem, da ga bodo vzljubili. Prepričan sem, da se je tudi vam že velikokrat zgodili, da bi želeli deliti kak smešen video ali sliko z uporabniki spleta. Prav to lahko sedaj počnete prek Spenterja. Obišči nov center zabave in uživaj v dnevnem presežku smeha. To je Spenter – nova zvezda na področju zabavne vsebine.