Categories
Zavarovanje

Preverjanje zdravstvenega zavarovanja omogoča vpogled v vaše pravice

Za plačilo premije obveznega zdravstvenega zavarovanja je odgovoren delodajalec, v primeru lastne dejavnosti ali brezposelnosti pa mora zavarovanec za to poskrbeti sam. Preverjanje zdravstvenega zavarovanja je eden od načinov, da ugotovite ali imate urejeno obvezno kot tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

 

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije je javni zavod, ki je nosilec in izvajalec obveznega zdravstvenega zavarovanja. Z rednim plačevanjem premije obveznega zdravstvenega zavarovanja si v določenem obsegu zagotovite plačilo zdravstvenih storitev, nadomestilo plače med začasno zadržanostjo od dela in povračilo potnih stroškov v zvezi z uveljavljanjem zdravstvenih storitev.

Preverjanje zdravstvenega zavarovanja je zelo enostaven postopek

Pomembno je, da preverjanje zdravstvenega zavarovanja opravite pred obiskom zdravnika. V primeru, da nimate urejenega obveznega zdravstvenega zavarovanja se lahko zgodi, da boste morali plačati zdravstvene storitve v celoti. Ker pa to običajno niso majhni zneski, vas to lahko veliko stane. Prav tako je pomembno, da opravite poizvedbo tudi za dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ki je prav tako pomembno. Res je, da zanj običajno poskrbite sami, vendar nikoli ne veste kdaj in kje lahko pride do določenih napak in nesporazumov.

Preverjanje zdravstvenega zavarovanja lahko storite zelo enostavno z mobilnim telefonom. Pri tem pošljete SMS sporočilo s ključno besedo in 9-mestno številko, ki je na vaši kartici zdravstvenega zavarovanja. Če imate možnost dostopa preko spleta se lahko odločite za drugi način preverjanja. To je preverjanje preko spleta. Obiščite spletno stran Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, kjer enostavno vpišete številko, ki je na vaši zdravstveni kartici in dobili boste odgovor na vašo poizvedbo.

Categories
zaposlitev Zavarovanje

Kako poiskati novo zaposlitev

V Sloveniji imamo kar nekaj brezposelnih oseb, ki predstavljajo potencialne iskalce nove zaposlitve. Poleg tega zaposlitev iščejo tudi nekateri že zaposleni ljudje. Vse to pa pomeni, da imate pri iskanju nove službe kar veliko konkurenco. Pri iskanju morate torej poseči po načinih, ki se jih drugi iskalci ne poslužujejo. Vsekakor ne bodite samo eden izmed množice iskalcev, ki zaposlitev išče izključno samo preko objavljenih prostih mest. Zavedati se morate, da se na vsako tako objavljeno delovno mesto prijavi ogromno ljudi.

Kako poiskati zaposlitev

3 pristopi, s katerimi si lahko poiščete novo zaposlitev

Prvič: Poiščite ljudi, ki vam lahko pri iskanju službe pomagajo. Pri iskanju zaposlitve res ne gre le za pregledovanje oglasov in pisanje prošenj. Poskusite najti zaposlitev na drugačen način – poskusite dobiti podatke o zaposlitvi znotraj svojega osebnega kroga poznanstev. Delo vam lahko priporočijo prijatelji, družina, kolegi in sodelavci, ljudje znotraj podjetja in podobno. Velik odstotek prostih delovnih mest se namreč sploh ne oglašuje.

Drugič: Iskanje zaposlitve je kot marketinška kampanja. Le s tem, da se boste aktivno tržili (vi sami ste namreč izdelek, ki ga prodajate), boste premagali številno konkurenco. Poiskati morate novo zaposlitev oziroma nova delovna mesta, in sicer še preden so le-ta objavljena na spletu. Sami sebe boste najbolje tržili tako, da poiščete ljudi, ki vas lahko povežejo z novo zaposlitvijo. Ves čas jim pripovedujte, česa vse ste zmožni in kako dobro usposobljeni ste. To lahko storite v pogovoru v živo ali preko telefona, lahko pa napišete tudi pisno ponudbo.

Tretjič: Potrebujete seznam opravil, ki jih redno opravljajte. Vztrajajte pri tem, da boste vsak dan opravili veliko telefonskih klicev, tako boste zagotovo prišli do razgovora. Vsaj enkrat tedensko se udeležite kakšnega seminarja ali konference, saj se vam bodo s tem odprle možnosti za novo zaposlitev. Storite prav vse, da bi dobili priložnost za zaposlitveni razgovor in uspeh prav gotovo ne bo zaostal.

Categories
Zavarovanje

Izračun zavarovanja je odvisen od produkta ter drugih dejavnikov

  • Izračun zavarovanja je odvisno predvsem od produkta, ki ga Vzajemna zavarovalnica nudi ter od drugih dejavnikov.
  • Že lep čas je mogoče večino opravkov v zvez z zavarovanjem urediti preko spleta. Izračun zavarovanja preko spleta zato ni nobena posebna novost, je pa posebna ugodnost iz številnih vidikov.
  • Za izračun zavarovanja so zainteresirani tako novi kot stari zavarovanci. Stare zavarovance zanima predvsem ali je aktualni izračun zavarovanja enak prejšnjemu.
  • Nove zavarovance pa lahko zanima izračun zavarovanja vseh zavarovalnic, med katerimi bo izbral tisto z največ ugodnostmi oziroma tisto, ki po njegovem mnenju nudi največ.

Dopolnilno zavarovanje je namenjeno zniževanju stroškov zdravljenja

Novi zavarovanci so lahko osebe, ki so ostale brez statusa študenta ali dijaka, osebe s prvo zaposlitvijo, osebe, katere želijo zamenjati zavarovalnico, osebe, ki nimajo urejenega statusa dopolnilnega zavarovanja ter osebe, katere so dopolnile šestindvajset let. Za vsakega od naštetih izračun zavarovanja temelji na različnih izhodiščih. Kdor je ostal brez statusa študenta ali dijaka si lahko zavarovanje uredi na Zavodu za zdravstveno zavarovanje, dodatno naj sklene dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Obvezno zdravstveno zavarovanje zaposlenim urejajo delodajalci, podobno lahko dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenejo samostojno. Zamenjava zavarovalnice največkrat temelji na slabih izkušnjah z predhodnimi zavarovalnicami, prehod na novo zavarovalnico se uredi preko naročila, zdravstvena zavarovalnica uredi vso potrebno administracijo, prehod je povsem brezplačen.

dodatno zdravstveno zavarovanje
Obvezno zdravstveno zavarovanje je pogoj za sklenitev dopolnilnega zavarovanja

Skupina zainteresiranih za ureditev obveznega in dopolnilnega zavarovanja pred šestindvajsetim letom starosti mora osem dni pred dopolnjenim šestindvajsetim letom skleniti Obvezno zavarovanje, nato pa se lahko odločijo še za dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Osebe z neurejenim dopolnilnim zavarovanjem, lahko prav tako kot vsi ostali sklenejo hitro in enostavno sklenejo dopolnilno zavarovanje preko spleta. Osnovni pogoj je sklenjeno obvezno zdravstveno zavarovanje. Obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje je odločitev, ki nam bo vsako leto prinesla številne ugodnosti in nižje stroške. Izračun zavarovanja so lahko tudi nižji stroški zdravljenja, zdravil, zdravstvenih pripomočkov ter drugih koristi na letni ravni.

Preverite izračun zdravstvenega zavarovanja.

Categories
Zavarovanje

Goveja juha, slovenska klasika

Goveja juha je tradicionalna jed .

Dobra goveja juha je klasika dobrega kosila. Dobro kosilo je danes mogoče tudi na druge načine. Vendar je goveja juha med vsemi drugimi pridobila statusni simbol. Goveja juha se pripravi iz dobrega kosa mesa. Kot samo ime pove, goveja juha ne more obstajati brez govejega mesa. Goveja juha poleg dobrega kosa govejega mesa vsebuje tudi kosti in jušno zelenjavo. Jušno zelenjavo sestavljajo korenje, čebula, navadna zelena, por, peteršilj, česen. Goveja juha vsebuje tudi začimbe, vendar jih dodajamo po svojem okusu. Največkrat se odločimo za sol ali poper. Dodana količina je zelo odvisna. Nekateri dodajo več popra, drugi več soli, nekateri pa obe začimb. V nekaterih primerih lahko govorimo o pretiravanju oziroma pretiranih količinah popra ali soli ali obeh začimb hkrati. Zdravniki in zdravstveni strokovnjaki to sicer odsvetujejo. Vendar nekatere to ne izuči vse do takrat, ko nastopijo težave zaradi pretiranih količin točno določenih začimb. Zmernost je bila in je še vedno dobra popotnica za zdravo življenje. Čeprav je pri okusu jedi večkrat prekršena. Juho postrežemo kot bistro juho. Deluje zelo krepčilno. Imamo pa možnost dodati tudi rezance, riž, nekateri dodajo tudi jušne kroglice ali kakršne koli druge dodatke. Kosilo v tradicionalni predstavi brez dobre juhe ni pravo kosilo. Časi se seveda spreminjajo, kosila obsegajo tudi druge jedi. Odločitev je na strani posameznika. Možnosti je zelo veliko. V veliko primerih je odločitev pogojena z možnostmi. Doma si kuhanje prilagodimo svojim sposobnostim in zmožnostim. V primeru, jemo zunaj se prilagajamo ponudbi. Juha je klasika veliko gostinskih obratov. V nekaterih krajih jo je pravi greh izpustiti. Seveda pa to ne velja v vseh primerih. Ponudba je danes tako pestra in bogata, da velikokrat ljudje ne vedo kaj izbrati. Odlična alternativa je gobova juha, posebno v primerih, ko gre za sveže sestavine. Goveja juha je v Sloveniji zelo priljubljena jed.

Categories
Zavarovanje

Namensko varčevanje oblikovanje prihrankov

Namensko varčevanje je varno oblikovanje prihrankov .

Varno oblikovanje prihrankov je namensko varčevanje, ker gre za varno naložbo.
Namensko varčevanje je tudi modra odločitev, saj nudi večje obresti kot bi bile sicer pridobljene na osebnem računu. Odločitev za namensko varčevanje ima največkrat svoj namen in cilj. Temu primerno se varčevalec odloči za prilagoditev časa varčevanja ter višine manjših zneskov, katere bo vlagal v določenem časovnem zaporedju. Časovno zaporedje določi sam. V veliko primerih se varčevalci odločijo za mesečne pologe, možno pa je vlagati večkrat na mesec. Za mesečne pologe se največkrat odločijo varčevalci, ki imajo mesečne prihodke, za večkratne pa varčevalci, kateri dobivajo prihodke večkrat na mesec. Danes je namensko varčevanje dosegljivo na klasičen ali sodoben način. Na klasične način je namensko varčevanje dosegljivo tako, da se zanj odločimo, dogovorimo in ga sklenemo v eni od poslovalnic banke. Sodoben način je spletno bančništvo, kjer je mogoče namensko varčevanje pridobiti brez obiska poslovalnice oziroma banke. Namensko varčevanje na klasičen ali sodoben način je v svojem bistvu enako. Za sklenitev na en ali drug način se varčevalci odločajo glede na svojo privrženost eni ali drugi obliki. Vsekakor klasičen način ne pomeni, da varčevalcu sodobni način ni znan. Klasičen način lahko pomeni tudi poseben odnos varčevalca do varčevanja, banke, denarja ter vseh drugih sestavin namenskega varčevanja. Pri tem gre za podobne vzorce kot pri poslovanju z gotovino ter plačevanjem na klasičen ali sodobne način. Nekaterim klasičen način pomeni soočenje z denarjem, kar jim hkrati pomeni motivacijo za ravnanje z denarnimi tokovi. Ljudje, ki večinoma poslujejo na sodoben način največkrat prisegajo na gospodarno ravnanje s časom. Zavedajo se, da je vsaka izgubljena minuta lahko dragocena in nenadomestljiva. Enako velja za sredstva, ki jih varčujejo.

Vsekakor je namensko varčevanje, ne glede ali je sklenjeno na sodoben ali klasičen način, dobrodošla oblika varčevanja in ravnanja z denarjem.

Več si preberite tukaj.

Categories
Zavarovanje

Zavarovalnica, varuje osebe in premoženje

Zavarovalnica lahko varuje osebe in premoženje preko zavarovalniških produktov.

Varovanje oseb in premoženja je lastnost, ki skozi čas ostaja zelo cenjena. Spreminjajo se mnoge stvari, vendar je človekovo varovanje svojega življenja, njegovih bližnjih in njegove lastnine, enako pomembno in cenjeno kot nekoč. Spremembe zavarovalnica in zavarovalniška dejavnost doživlja na drugih ravneh. Množičnost določenih predmetov zavarovanja spreminja parametre zavarovanja. Na drugi strani je zavarovalnica izzvana z novimi predmeti zavarovanja in kreiranjem novih zavarovalniških produktov. V tem pogledu ima zavarovalnica svoje zavarovalniške produkte naravnane na klasični življenjski cikel, ki je značilen za vsa živa bitja : rojstvo, življenje in smrt. Pomisliti velja na zavarovalne produkte, ki jih je zavarovalnica nudila in tržila pred desetletji ter se na drugi strani zavedati, da jih danes ne zavaruje več, ker jih preprosto ali ni več, ali pa jih ljudje nočejo več zavarovati. Na drugi strani je zavarovalnica vedno znova soočena z novostmi na področju družbenega življenja, napredka tehnologije, znanosti in raznih pripomočkov vsakdanjika. Pomisliti velja, da mnoge naprave informacijske tehnologije pred vsega desetletjem še nismo poznali oziroma so bili domena predvsem premožnih oziroma tisti, ki so si jih lahko privoščili. Z množičnostjo in dostopnostjo se je na trgu pojavila tudi potreba po zagotavljanju varnosti oziroma možnosti zavarovanja. Ker nesreča nikoli ne počiva, je zavarovanje modro predvsem za vse, ki so izpostavljeni raznim nevarnostim. Zavarovalnica jim z majhnim vplačanim deležem nudi zavarovanje bistveno večje vrednosti. Sodobno varovanje je in bo soočeno z vedno novimi oblikami zavarovalniških produktov. Prilagajali se bodo času, prostoru in vsakdanjiku. Zelo pomembno za zagotavljanje dobrega varovanja oseb in predmetov je privlačnost in dostopnost zavarovalniških produktov. Privlačnost in dostopnost zavarovalniških produktov je osnova dobrega zavarovalniškega posla. Tako zavarovanec, kot zavarovalnica sta ob sklenitvi zadovoljna. Zavarovancu veliko pomenijo pozitivne izkušnje.

Zavarovalnica je organizacija, ki svojo dejavnost temelji na spoštovanju, negovanju in uresničevanju dobrih poslovnih običajev.

Categories
Zavarovanje

Zavarovalnica, nekoč in danes

Zavarovalnica je organizacija, ki omogoča zavarovanje oseb, stvari in koristi.

Zgodovina, ki jo je zavarovalnica od svojega nastanka danes doživela je dolga in bogata. Najstarejši ohranjeni pisni viri govorijo o tem, da je zavarovalnica nastala v starem veku. Ker je to najstarejši ohranjen vir, lahko sklepamo, da je zavarovalnica lahko nastala tudi pred tem. Vendar o tem, da bi zavarovalnica nastala prej, ni ohranjenih virov. Najstarejši ohranjen vir govori o vzajemnem kritju nastale škode lastniku karavane. V starem veku so karavane povezovale različne oddaljene dežele in kulture. Pomenile so predhodnico današnje globalizacije. Za naše kraje so bile pomembne, ker je svoj čas Sredozemlje pomenilo ves do takrat znan svet. Karavane pa so pristanišča Sredozemlja oskrbovale z izdelki, kulturo in drugimi koristmi iz oddaljenih krajev. Na poteh karavan so na žalost obstajali tudi ljudje, ki so si želeli nezakonito pridobiti njihovo bogastvo. Lastniki karavan so se te nevarnosti zavedali. Za lastnika karavan ni bila škodljiva le izguba predmetov katere so tovorili ali tovornih živali. Z izgubo predmetov, katere so tovorili lastniki karavane in izgubo njihovih tovornih živali niso mogli opravljati svoje dejavnosti. Sam nakup in povrnitev nastale škode, pa je lastnika finančno zelo obremenil. Tega so se zavedali vsi lastniki karavan, zato so sklenili, da je najbolje nastalo škodo poravnati vzajemno. Vsak član takšne skupine je prispeval določen majhen delež, ki je v skupni vsoti prispevka vsakega udeleženca, predstavljal za oškodovanca veliko pomoč.

Danes zavarovalnica v osnovi deluje na podobnem principu. Veliko majhnih vplačil se združi v veliko vsoto, kar pomeni, da lahko na osnovi majhnega vplačila zavarovanec dobi veliko korist. Do današnjih dni se je zavarovalnica spreminjala. Predvsem pa so se spreminjali zavarovalni produkti. Od starega veka, iz katerega izhaja najstarejši ohranjen dokaz o obstoju zavarovalnice, do danes se je spremenilo marsikaj. V veliki meri se je spremenila dostopnost zavarovanja. Omenjeno zavarovanje v starem veku je bilo dostopno premožnejšim. Lastnik karavane ni bil kdorkoli, ampak je predstavljal premožnejši del družbe. Preprosti ljudje si niso mogli privoščiti ni zavarovanja, kaj šele karavane. Danes za razliko od starega veka, zavarovanje lahko pridobi veliko večje število ljudi. Prilagojeno je njihovim potrebam in željam. Karavane so danes bistveno bolj redke kot nekoč, zato pa zavarovalnica zavaruje njihove sodobne naslednike. Podobno kot karavane predstavlja zelo staro obliko zavarovanja zavarovanje ladji oziroma ladijskega tovora. Na obalah so se pojavljale prve zavarovalnice, katere so prerasle v današnje poznane oblike. Ladijski tovor, ladijske povezave in ladje, so v preteklosti bile odraz sodobnosti. Ladijske povezave so predstavljale najhitrejšo možno obliko potovanja ljudi in dostave blaga. Zato je bila kakovost potovanja zelo pomembna. Ljudi so morali prepeljati v najkrajšem možnem času, enako je veljalo za blago. Podobno kot pri karavanah je blago na ladjah privabljalo ljudi, kateri so si ga hoteli prisvojiti na nezakonit način. Izguba blaga ali poškodba ladje je za lastnike pomenila podobno škodo kot za lastnike karavan. Zato so podobno kot pri karavanah nastale predhodnice današnjih oblik zavarovanj.

Zavarovalnica se je s časom spreminjala. Tovor lahko podobno kot nekoč zavarujemo, poleg tega pa imamo mnoge druge oblike zavarovanja, katere se prilagajajo sodobnemu načinu življenja. Danes tako poznamo tudi : življenjska zavarovanja, nezgodna zavarovanja, zdravstvena zavarovanja, pokojninska zavarovanja, avtomobilska zavarovanja, zavarovanje nepremičnin ter druge oblike zavarovanja. Zavarovanje oseb in premoženja ima velik pomen za tako posameznika kot družbo. Posameznik je pri izgubi osebnih koristi in sposobnosti posebej ranljiv, zato je hitra in kvalitetna nadomestitev nastale škode zelo pomembna. Z razmeroma majhnim vplačilom mu je omogočeno, da si zagotovi varnost oziroma povračilo nastale škode. Veliko raznih oblik zavarovanja govori o tem, da so ljudje različnih mišljenj in imajo različne potrebe. Ljudje dajemo prednost različnim vrednotam in stvarem. Tudi posamezne vrednote ljudje različno cenimo. Nekaterim določene stvari, sposobnosti ali koristi pomenijo več, drugim manj. V vsakem primeru zavarovalnica, kot celotna družba napreduje in se razvija. Že lep čas je zavarovalnica pravna oseba, ki samostojno opravlja dejavnost zavarovanja oseb. Od svojih redno zaposlenih in pogodbeno vezanih zavarovalniških delavcev zavarovalnica zahteva profesionalen odnos do dela. Zagotavljanje ustrezne ravni strokovnega znanja pri prevzemanju rizika, oceni škod in njihovem obravnavanju in izvrševanju ostalih obveznosti, ki izhajajo iz zavarovalnih poslov, je pomemba prvina vsake zavarovalnice. Poslovanje v odnosu do stranke mora s strani zavarovalnice temeljiti na načelu medsebojnega zaupanja in načelu zaščite pravic in koristi stranke, ob upoštevanju pravil in načel zavarovalniške stroke. Ker je na vsakem razvitem trgu več konkurenčnih zavarovalnic morajo biti odnosi med njim temeljiti na načelu profesionalnosti in izogibanju konfliktu interesov. V primeru nastali nesporazumov, nesoglasji in različnih mnenj, se navedene težave morajo reševati s pogovori in medsebojnimi dogovarjanj, na temelju medsebojnega spoštovanja in pravil poslovnega obnašanja. Vsaka zavarovalnica mora v prid svojih konkurenčnih prednosti skrbeti za razvoj zavarovalniške dejavnosti, zavarovalniške stroke in izpopolnjevanje strokovnega znanja zavarovalniških delavcev. V odnosu do strank oziroma zavarovancev mora zavarovalnica oziroma njeni zaposleni in pogodbeno vezani zavarovalniški delavci, spoštovati dobre poslovne običaje. Dobri poslovni običaji v primeru zavarovalniške dejavnosti pomenijo predvsem poslovanje v slovenskem jeziku razen v nekaterih izjemah, ustrezno identificiranje v vseh stikih s stranko oziroma zavarovancem, zapis vseh bistvenih sestavin zavarovalne pogodbe na zavarovalno polico ter označbo cene storitve in izdajo računa skupaj z zavarovalno polico. Nedopustna ravnanja redno zaposlenih ali pogodbeno vezanih zavarovalniških delavcev so posredovanja netočnih podatkov o vsebini zavarovalne pogodbe, zamolčanje bistvenih določb zavarovalnih pogojev, posredovanje podatkov o zavarovancu, zavlačevanje postopka obravnavanje škode, odklanjanje izplačila nespornega dela odškodnine ter nedostojno ali zavajajoče oglaševanje. Zavarovalnice oziroma v njihovem imenu redno zaposleni ali pogodbeno vezani zavarovalniški zastopniki morajo skrbeti za enakopravnost strank in enak odnos do vseh zavarovancev. Potencialnim zavarovancem morajo pred sklenitvijo zavarovalne pogodbe dati točne informacije in mu na njegova morebitna vprašanja posredovati ustrezna pojasnila o svojem statusu, finančnih, organizacijskih, kadrovskih in drugih možnostih glede ponudbe zavarovalnih storitev in sposobnosti prevzemanja rizikov v zavarovalno kritje. Pred sklenitvijo zavarovalne pogodbe morajo zavarovalni zastopniki zavarovance seznaniti o zavarovalnih pogojih, izračunani zavarovalni premiji, možnostih zavarovalne zašite in načinu uveljavljanja pravic in obveznosti, katere izhajajo iz zavarovalne pogodbe. Razjasnjena morajo biti vsa vprašanja in morebitne negotovosti v zvezi z zavarovalno pogodbo.

Dobra zavarovalnica se ponaša s tradicijo in dobrim imenom, kar zagotavlja zavarovancem profesionalnost vseh zavarovalnih storitev.

Več si preberite tukaj.

Categories
Zavarovanje

Študentsko zavarovanje, zavarovanje mladostne norosti

Študentsko zavarovanje je zavarovanje mladostne norosti .

Posebno pomembno je študentsko zavarovanje pomembno zaradi pretečih nevarnosti, katerih se dijaki še ne dobro zavedajo. Pomanjkanje zavedanja dijakov izvira iz neizkušenosti, nezrelosti in nedoraslosti. Odrasla oseba je na enak način odraščala izkušnje pa lahko nabirala med drugim tudi z kakšno nezgodo in vsemi posledicami. Študentsko zavarovanje tako bolj razumejo odrasle osebe, osebam, ki niso dovolj stare za samostojno odločanje in investiranje pa tako ali tako študentsko zavarovanje omogočajo starši ali skrbniki. Študentsko zavarovanje je namenjeno dijakom srednjih šol, študentom visokih šol in fakultet. Pogoj za zavarovanje študentov visokih šol in fakultet je veljaven status. Študentsko zavarovanje ima določene omejitve zavarovanja predvsem glede starosti in drugih lastnosti zavarovanca. Zato je potrebno študentsko zavarovanje skleniti z doslednim upoštevanjem pogojev in tudi odgovornostjo. V primeru, da oseba ni dovolj stara za samostojno odločanje, to v njegovem imenu storijo starši ali skrbniki. Študentsko zavarovanje študentom omogoča kritje posledic nezgod, ki se lahko zgodijo kjerkoli. Študentje na svojih vsakodnevnih poteh niso omejeni zgolj na širšo okolico domačega kraja ter kraja izobraževanja. Izobraževanje lahko poteka tudi v tujini zato študentsko zavarovanje v enaki meri krije posledice nezgod, ki se zgodijo v tujini. Poleg tega študentsko izobraževanje ni omejeno na čas študija, ampak velja tudi za prosti čas ali nekatere športe. Študentko zavarovanje poleg tega nudi možnosti dodatnega zavarovanja nekaterih rizičnih skupin. Rizične skupine študentov so predvsem aktivni športniki. Posebna zavarovanja oziroma doplačila lahko sklenejo le registrirani športniki oziroma športniki z ustreznim potrdilom športne organizacije. Študentsko zavarovanje krije nevarnosti kot so invalidnost, posledice nezgode, nadomestila za čas zdravljenja v zdravstvenih ustanovah. Za študente so vse posledice lahko ovira pri njihovem izobraževanju in odraščanju v odrasle osebe. Poškodbe imajo lahko negativne posledice ne le na področju zdravja, ampak tudi izgubi možnosti izobraževanja.

Študentsko zavarovanje je modra odločitev v času razigrane in razgibane mladosti.

Categories
Zavarovanje

Počitniško zavarovanje

Če hočemo počitnice uživati brez skrbi, je potrebno poskrbeti tudi za naše zdravstveno zavarovanje.

Zavarovanje je med dopustom zelo pomembno, saj se nam vedno lahko kaj zgodi. Zavarujte se pred nesrečo, preden vas doleti, tukaj.

 

Vas skrbi vreme? Poglejte, kaj lahko pričakujete v naslednjih dneh.

 

 

Categories
Zavarovanje Zdravje

Zares potrebujete dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

Kaj je všteto v obvezno zdravstveno zavarovanje?

Obvezno zdravstveno zavarovanje je zelo praktično, saj zagotavlja kritje stroškov zdravljenja bolezni ali poškodb, nastalih tudi med delovnim časom. Namenjeno je vsem državljanom, pa tudi tistim, ki zgolj začasno prebivajo na območju Republike Slovenije. Poleg stroškov zdravljenja vam obvezno zdravstveno zavarovanje zagotavlja tudi nadomestilo plače v času trajanja bolniške odsotnosti, poravnavo pogrebnine in posmrtnine ter povračilo potnih stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju.

 

Dodatne ugodnosti, ki jih prinaša dopolnilno zdravstveno zavarovanje   

Žal pa obvezno zdravstveno zavarovanje ne more zagotoviti povračila vseh stroškov. Brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja jih boste morali kriti sami. Slednje zajema stroške vseh doplačil, tudi stroške nastanitve in prehrane v zdravstveni ustanovi, zdravila na recept, stroške zobnoprotetičnih pripomočkov, medicinske tehnologije in reševalnih prevozov do 75 % cene. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje torej v praksi ni nič manj »obvezno« kot obvezno zdravstveno zavarovanje. Le pomislite, kako pogosto se soočamo z zdravljenji ali rehabilitacijami, ki jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije.

 

Zdravje – vaše največje bogastvo

Pogosto pravimo, da je zdravje naše največje bogastvo, vendar se velikokrat tega zavemo šele, ko je ogroženo. Kljub temu večino med nami navdaja primarni strah, da bomo ob primeru poškodbe ali bolezni ostali brez ustrezne oskrbe. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je ključni vzvod, s pomočjo katerega se lahko zavarujemo pred tovrstno situacijo, in dobro je, da se zavedamo njegovega pomena. Čeprav ne maramo misliti na bolezen ali poškodbe, se zdi, da nam ravno dopolnilno zdravstveno zavarovanje omogoča večjo brezskrbnost v prihodnosti. Ker nikoli zares ne veste, kaj vse vas čaka …