Categories
dom Hobiji Storitve Tiskanje Zabava

Izdelava fotoknjige za darilo ob obletnici

Obdarovanje, sploh če je pomembno, je lahko zahtevno opravilo. To pa lahko postane zabavno, če se nam v trenutku porodi ideja, ki bo navdušila tudi našega slavljenca. Še posebej smo pri izbiri darila do sebe zahtevni, ko ga nekomu želimo dati ob posebni obletnici.

Darilo ob obletnici

Kaj naj takrat kupimo? Ali pa, kaj naj takrat naročimo izdelati, da bomo zadovoljni vsi? Na spletu pa tudi sicer lahko najdemo veliko idej. Nekatere med njimi so že tako izpete, da zanje niti nočemo slišati. Vemo pa, da želimo nekoga obdarovati na način, da si ga bo lahko s pomočjo darila zapomnil za večno. Izdelava fotoknjige je lahko izjemna oblika darila, ki bo zagotovo navdušila vse.

 

Cewe fotoknjigo lahko naročite prek spleta
Fotoknjiga je super darilo

Knjiga, v kateri lahko občudujemo svoje fotografije

Ste torej sploh vedeli, da obstajajo knjige, v katerih so naše osebne fotografije? Nekateri boste ob tem verjetno pomislili na album s slikami. Toda mi ne mislimo na to.

Fotografska knjiga je nekoliko drugačna in album v primerjavi z njo niti pod točko razno ni tako lep ter zanimiv. Izdelava fotoknjige, ki vsebuje slike od poroke do zadnjega rojstnega dneva. Odlična ideja za darilo, v kolikor ste brez idej.

Izdelava fotoknjige po meri

Fotoknjiga je namreč prava knjiga, po kateri listamo ter v njej vidimo še posebej lepe fotografije, ki smo jih posneli na morju, doma, v hribih ali pa kje drugje. Taka knjiga pa ni nujno, da vsebuje samo slikovni material. Da bo stvar še bolj spominjala na knjigo, jo lahko primerno opremimo tudi z besedilom. To naj bo predvsem kratko, duhovito ter zanimivo, obenem pa naj bodo črke oblikovane na poseben oziroma nenavaden način.

Izdelava fotoknjige s fotografijami pa je hiter ter enostaven proces, ki ga lahko naročimo tudi preko spleta.

Categories
Hobiji

Cardistry – nova veja umetnosti

CARDISTRY // Card Flourishing – Virtuoso Test Room

(to flourish = ang., pomeni cveteti)

Cardistry je dokaj nova smer umetnosti, kjer človek pokaže kako spreten je s kupčkom 52 navadnih igralnih kart.

Smer se je prvič začela pojavljati na ulici, kjer so ulični čarovniki na spreten način mešali karte in tako zmedli opazovalce. Od tam naprej pa je šlo samo še navzgor. Danes po celem svetu mladi kažejo svoje sposobnosti manipuliranja kart in širijo to novo umetnost. Smer se je povsem odcepila od čarovniških trikov z kartami, kar pomeni, da čarovnik ni ‘flourisher‘ in tudi ravno obratno.

Pri umetnosti gre predvsem za vizualni učinek, ki ga prikaže nastopajoči. Za dober efekt pa je potrebno izjemno veliko vaje in potrpežljivosti. Če hočeš postati dober flourisher, je treba vaditi vsak dan, neprestano imeti karte v rokah in ponavljati vzorec. Za odličnost je potrebno več let trdega dela (najboljši imajo za sabo tudi desetletja vaje).

Ampak nenehna vaja se tudi obrestuje. Človek, ki se ukvarja s to umetnostjo ima odlične motorične sposobnosti, precej boljše kot ljudje, ki se s tem ne ukvarjajo. Razvijejo pa se tudi veliko hitrejši refleksi. Seveda pa poleg tega izgleda totalno kul.

Sam se s tem ukvarjam dobrih 6 mesecev in  lahko vam povem iz prve roke, ljudje so navdušeni, ko me vidijo, kako manipuliram karte in ustvarjam različne strukture :)

Več o tej novi umetnosti lahko najdete na internetu, lahko pa si preberete tudi tukaj.

Categories
Hobiji

Kolesarski števci in plašči za kolesa

Rekreativni in profesionalni kolesarji dobro vedo, kako pomembno je, da je kolo kvalitetno in primerno, glede na obliko ter velikost, tako za posameznika kot tudi za teren, po katerem le ta kolesari. Gume na kolesu morajo biti kvalitetne, pravega profila, poleg tega pa je pomembna tudi dodatna oprema za kolo. Tisti, ki kolesari pa mora poskrbeti za primerno obutev in obleko ter za to, da ne pride do dehidracije.

Factorystore je spletna trgovina, ki vam ponuja vse v zvezi s kolesi oziroma kolesarstvom. Lahko boste kupili vse od kolesa do kolesarskih oblačil in pa celo športne prehrane, s katero boste poskrbeli, da med kolesarjenjem ne boste omagali. Seveda v vso to opremo spadajo tudi kolesarski števci in plašči oziroma gume za kolesa. Kolesarski števec vsakemu kolesarju pride prav, sploh če ima veliko funkcij. Poleg kolesarskega števca pa si boste lahko kupili tudi merilnik utripa ali pa kolesarsko navigacijo.

Med izbiro kolesarskih števcev v spletni trgovini Factorystore boste zagotovo našli en kos, ki vam bo ustrezal. Poleg tega pa si boste lahko kupili tudi dodatek za kolesarski števec, kot je nosilec ali pa rezervni set za števec. Vendar pa ne pozabite tudi na gume na svojem kolesu. Kolesarske gume namreč potrebujejo plašč, ne glede na to ali so gume cestne, gorske, freeride, treking, otroške ali bmx. Torej, če potrebujete plašč za kolesa oziroma gume ali pa bi končno radi kupili dober kolesarski števec, je najbolje, da še danes obiščete spletno trgovino Factorystore in si ogledate ponudbo.

Categories
Čevlji Hobiji Hujšanje Prosti čas Šport Zdravje

Za redno vadbo in popolno telo si nadenite oblačila za fitnes

Oblačila za fitnes so v današnjem času, ko je postala za mnoge tovrstna rekreacija del vsakdana, ena od najbolj pomembnih stvari za nakup. Toda, če smo se pravkar odločili, da se odpravimo v fitnes ni potrebno takoj na začetku steči v prvo trgovino in nakupiti novih oblačil. Pomembno je, da izberemo oblačila, v katerih se bomo mi najbolje počutili.

In nikar ne pretiravajte, ne trudite se, da bi bili najlepši, niste prišli na modno revijo, saj je bistvo vsega fitnes, torej vadba.  Priporočljivo je, da se izognemo sintetičnim oblačilom in izberemo takšna, ki so tako funkcionalna, kakor tudi zadovoljijo vse naše potrebe. Biti morajo kar se da udobna, ne smejo pa omejevati gibanja. Oblačila za fitnes so navadno kratke hlače in majice, a nikar ne smemo pozabiti na kvalitetno spodnje perilo. Tudi slednje mora biti takšno, da našega gibanja ne ovira, predvsem za ženske pa je dobro, da si za v fitnes oblečejo kakovosten športni nedrček. Od tega kako bomo za opremo poskrbeli, na kakšen način jo bomo prali in sušili je odvisna njena življenjska doba. Sodobna oblačila za fitnes so narejena iz lahkega materiala, mešanica bombaža in umetnih materialov, ki so vedno bolj pogosta. To so oblačila, ki so narejena posebej zato, da odvajajo vlago od telesa, telo ohranjajo suho, med samo vadbo pa telesu dovajajo zrak. Hlače za fitnes so lahko kratke ali pa dolge. Tudi dolge hlače naj bodo oprijete in iz materiala, ki diha in je mehak.

Categories
Hobiji

Digitalni fotoaparati

Vas digitalni fotoaparati vedno znova presenečajo s porabo energije? Se vam zdi, da je nekaj narobe s fotoaparatom ali baterijo, saj se le-ta izčrpa zelo hitro? Mogoče krivite sebe za to in mislite, da počnete nekaj narobe?

Vaše skrbi so odveč, saj imajo digitalni fotoaparati prav to slabost, da potrebujejo precej energije za svoje delovanje in zaradi tega je tudi trajanje baterije zelo kratko. Ob pogosti uporabi ni nič nenavadnega, če se baterije spraznijo že v enem dnevu. Uporaba bliskavice še poveča porabo energije.

Da bi bili digitalni aparati čim bolj uporabni in čim cenejši za uporabo, imate na voljo dve možnosti. Lahko kupite baterije, ki se polnijo ali vztrajate s takšnimi, ki jih lahko uporabite le enkrat. Tudi baterije za polnjenje pa imajo svoje slabosti in z njimi bodo v začetku digitalni fotoaparati delovali precej dlje časa, kot pa po nekaj deset uporabah. Z vsakim polnjenjem se kapaciteta baterije lahko zmanjša in to povzroča, da se digitalni fotoaparati uporabljajo manj časa, če je baterija nekoliko starejša.

Tako DSLR fotoaparati kot kompaktni fotoaparati so pri porabi energije zelo potratni. Če bi morali izbirati med fotoaparati, ki požrejo manj električne energije, bi se težko odločili, če so to DSLR fotoaparati ali kompaktni fotoaparati. Vsekakor pa na potovanju, izletu ali ob kakšni podobni priložnosti ne prepustite vaših slik naključju in poskrbite, da imate vedno s seboj vsaj en paket rezervnih baterij, saj boste le tako lahko brezskrbno fotografirali.

Tako DSLR fotoaparati kot kompaktni fotoaparati omogočajo pregled slik na priloženem zaslonu. Naj bodo fotoaparati odvisni od baterij le takrat, ko je to nujno potrebno in nimate druge možnosti. Pri pregledovanju fotografij se lahko priključite tudi na drug vir energije ali predhodno prenesete slike na računalnik. Tako bodo fotoaparati bolj varčni, baterije bolj zdržljive in tudi vi boste bolj zadovoljni.