Categories
Igre

Igrače za prvi rojstni dan

Igrače  in igra so pomemben del otroštva. S pomočjo vsake didaktične igrače in skozi vsako igro se otrok uči. Didaktične igrače in didaktične igre pa otroku se dodatno pomagajo pri razvijanju fine motorike, pri učenju logičnega razmišljanja, pri razvijanju strpnosti in vseh ostalih spretnostih, ki jih otrok pridobiva med otroštvom.

Igrače običajno kupujemo za rojstni dan. Starši, ki nimamo otrok, smo pogosto v dilemi o tem, kakšno igračo kupit a določeno starost. V tem prispevku bom nanizala nekaj predlogov za darilo za prvi rojstni dan:

 

Vozicek za otroke
Vozicek za otroke

–          Voziček za potiskanje, je odlična igrača, saj otroku pomaga pri učenju hoje

–          Poganjalec – prvi poganjalci so primerni že od 1. Leta starosti dalje, če otrok hodi

–          Didaktična postaja pomaga otroku pri razvijanju fine motorike

–          Ksilofon – okoli enega leta otroci zelo radi tolčejo, tako med primerne igrače sodita tudi boben ali ksilofon

 

Za prvi rojstni dan je primerno darilo višje vrednosti tudi tricikel ali pa na primer otroški nahrbtnik za vrtec.

Categories
Igre

Xbox 360 in njegovi dodatki

Xbox 360 je ena izmed novejših igralnih konzol svetovno znanega Microsofta in ima 250 GB trdega diska. V svojem bistvu je to multifunkcijska naprava, saj jo lahko uporabimo za Xbox 360 igre, shranjevanje glasbe in ogledovanje filmov ter tako dalje.

Kljub svoji večnamembnosti pa kupci svoj Xbox 360 še vedno največ uporabljajo za igranje iger. Xbox 360 igre so lahko narejene za enega igralca, ali pa za več igralcev naenkrat. Po svoji kakovosti Xbox 360 igre ne zaostajajo več veliko za običajnimi računalniškimi igrami. Njihova ločljivost je zelo visoka, so zelo kvalitetno izdelane in imajo zelo realistične zvočne učinke. Na splošno naj bi veljalo dejstvo, da Xbox 360 raje uporabljajo dečki kot deklice. To se pozna tudi na lestvicah najbolj popularnih iger za to konzolo, kjer kraljujejo predvsem strelske in pa športne Xbox 360 igre. Dva izmed teh primerov iger sta na primer Assassin’s Creed 3 in pa Virtua Tennis 4.

Poleg zmogljivosti same igralne konzole pa so na trgu tudi razni Xbox dodatki, ki jih lahko kupci kupijo in še povečajo zmogljivost svoje elektronske napravice. Xbox dodatki so na primer razni adapterji, namenjeni za povezovanje igralne konzole z zvočniki ali pa računalnikom. To so lahko tudi stopalke za volane, volani in pa menjalniki, ki omogočajo, da je igranje avtomobilskih iger še večji užitek, vendar pa morajo biti stopalke in volani med seboj kompatibilni. Volan je zelo podoben volanom v resničnih avtomobilih, le da ima nameščene še dodatne gumbe, s katerimi lažje izvajate igro. Eden izmed zanimivih Xbox dodatkov je tudi Xbox 360 miška, ki ima vgrajene tipke, tako da omogoča še večje užitke pri igranju strelskih iger. Med Xbox dodatki se najdejo tudi razni DVD zapisovalniki, ki omogočajo zapisovanje podatkov iz Xbox-a na DVD-je. Izbira dodatkov je torej ogromna, vsak igralec pa bo sam presodil, kaj najbolj potrebuje.