Categories
Počitnice Potovanja

Nemčija za turiste

Med vsemi evropskimi državami prav Nemčija izstopa v mnogih kategorijah. Gre za pomembno gospodarsko velesilo in ključno politično silo v Evropski uniji, seveda tudi za izredno pomembno državo v globalnem oziru. Zanimivo pa je, da je ta dežela kar nekoliko zapostavljena s strani turistov, ki pogosto veliko več pozornosti namenjajo bistveno manjšim državam. Včasih se zdi, da so najbolj priljubljene prav drobne destinacije, recimo Grčija, Kanarski otoki, Madeira … A seveda ima tudi Nemčija turistom pokazati veliko zanimivosti, le da ne moremo pričakovati vsega na enem mestu. Potovanja v to državo bo treba nekoliko bolj premišljeno načrtovati, da lahko res vidimo in doživimo kar največ. Na srečo je ta destinacija dokaj blizu in enostavno dostopna, kar pomeni, da se lahko v iskanju turističnih zanimivosti proti severu odpravimo tudi večkrat. Za tiste, ki se radi podajajo na izlete le za nekaj dni, je Nemčija lahko idealna destinacija, saj v praktično vsaki pokrajini ponuja kar nekaj zanimivosti, ki jih lahko spoznamo na ta način.

 

Počitnice v Nemčiji

Mnoge obiskovalce bo Nemčija presenetila

Pred odhodom na pot je treba spakirati vse nujnosti, najbolje pa je, da svoja pričakovanja pustimo kar doma. Nemčija bo namreč presenetila, saj pogosto prikaže drugačen obraz, kot bi ga pričakovali. Predvsem južni del države je pokrit z obsežnimi gozdovi in posejan s številnimi jezeri, med katerimi najdemo tudi gradove in druge znamenitosti. Z bogato zgodovinsko in kulturno zapuščino je ta del države idealen za krajše izlete, pri katerih se lahko dobro poglobimo v vsebino posameznih atrakcij. Seveda pa povsod najdemo tudi naselja, ki ponujajo vpogled v kulturo in navade lokalnega prebivalstva, hkrati pa turistom nudijo nekaj dodatnega udobja. Če se odpravimo proti severu, Nemčija odpira še mnoge nove priložnosti. Med priljubljenimi destinacijami je seveda Berlin, a to še zdaleč ni vse, kar ima turistom ponuditi ta država – priložnosti se vsekakor splača izkoristiti. Rezervirajte si svoje potovanje na strani agencija-oskar.si.

Categories
Počitnice Potovanja

Velika Britanija, največji evropski otok

Velika Britanija je največji evropski otok. Zato je Velika Britanija na zemljevidu praktično nezgrešljiva. Nahaja se severozahodno od celinske Evrope v severnem predelu Atlantskega oceana. Značilno podobo na zemljevidu ji daje tudi zahodno ležeč otok Irska ter Rokavski preliv preko katerega poteka pomorska in železniška povezava s staro celino.

Velika Britanija je največji evropski otok

Anglija, Škotska in Wales

Turistične znamenitosti na otoku Velika Britanija pričajo o bogati zgodovini ter naravnih danostih. Veliko jih je strnjenih v glavnem mestu, za druge pa je potrebno vzeti pot pod noge. Ozemlje otoka je razdeljeno na tri dežele : Anglijo, Škotsko in Wales. Anglija zaseda večino južnega dela otoka, zahodno od nje se nahaja Wales, Škotska zaseda severni del otoka. V osrednjem in južnem delu ima Anglija nizka gričevja in ravnine, višavja se nahajajo na severu in severovzhodu. Wales je večinoma gorata država na zahodni strani osrednjega juga otoka Velika Britanija. Površina dežele meri nekaj več kot površina Slovenije, v smeri sever jug približno dvesto sedemdeset kilometrov, v smeri vzhod zahod pa slabih sto kilometrov. Severni del otoka Velika Britanija zaznamuje gorat relief, na tem območju najdemo tudi najvišjo točko otoka. To je Ben Nevis, ki je visok tisoč tristo štiriinštirideset metrov. Velika Britanija je zelo raznolika dežela, pa naj si gre za geografijo, prebivalce ter številne druge značilnosti. Južni Wales ponuja obiskovalcem sipine, na Škotskem bomo našli zasnežene vrhove, uzreti je mogoče gola apnenčasta pobočja Yorkshire Dalesa ali bogato obdelana zemljišča Kenta. Na otoku najdemo predstavnike treh narodnosti ter dvajset dialektov. Med njimi ne gre mešati, ampak je potrebno vsakega primerno nazivati. Problem predstavljata besedi Anglija ali Anglež, ki ju pogosto napačno uporabljamo za oznako celotnega ozemlja otoka ter vseh prebivalcev. Anglija in Anglež je oznaka za prebivalce južne dežele. Če smo v dvomih, uporabimo besedo Britanec ali britanski. Velika Britanija otok in zanimiva dežela na severozahodu Evrope. Če se kmalu odpravljate v Veliko Britanijo, ne zamudite ponudbe Agencije Oskar.

Categories
Vietnam

Vietnam, dežela na indokitajskem polotoku

Vietnam se nahaja na vzhodni obali indokitajskega polotoka, ki se nahaja med indijskim oceanom in Južno Kitajskim morjem. Poleg Vietnama Indokitajski polotok zasedajo Kambodža in Laos, širše gledano pa Singapur, Malezija, Burma in Tajska. Geografsko ozemlje na tem območju je zelo razgibano ter od države do države v marsičem različno. Ozemlje indokitajskega polotoka obsega površino preko dva milijona dvesto kvadratnih kilometrov, na njem živi dvesto milijonov prebivalcev. Visoka gorovja na severu dosegajo nadmorske višine do sedem tisoč metrov ter razčlenjujejo polotok. Nižavja in doline so ustvarile štiri velike reke Mekong, Menam, Iravadi in Saluen. Mekong in Menam se izlivajo v Južno Kitajsko morje, Iravadi in Saluen pa v Indijski ocean. Na Indokitajskem polotoku prevladuje tropsko monsunsko podnebje, v severnih goratih območjih pa zmerno monsunsko. Globalna tržišča območje Indokitajskega polotoka oskrbuje z rižem, lesom za predelavo ter tikovino. Na območju so tudi bogata nahajališča železa, srebra, boksita premoga, nafte, svinca, cinka, kositra, bakra ter drugih rud. Poleg tega so razlike v politiki, kulturi ter mnogih drugih značilnostih. Vietnam je dolga stoletja spadal pod kitajsko cesarstvo, do osvoboditve je prišlo v tridesetih letih devetega stoletja. Kitajsko cesarstvo je kljub osvoboditvi nenehno napadala ozemlje, ki pa jih je Vietnam vedno uspešno odbijal. V novejši zgodovini je Vietnam znan po vietnamski vojni, ki se je začela ob koncu petdesetih let dvajsetega stoletja ter je trajala do sredine sedemdesetih let dvajsetega stoletja. Danes je Vietnam država, ki se razvija in napreduje. Turistom se vedno bolj odpira, naravna bogastva so izjemna na vseh koncih dežele. Zaliv Halong svetovno znana formacija tropskega krasa, uvrščena na seznam naravne svetovne dediščine. Na goratem severu bodo uživali ljubitelji trekinga, jug ponuja doživetje območja reke Mekong. Po celotnem ozemlju pa so posejana cesarska mesta ter neštete slikovite vietnamske vasice.

Vietnam ima mnoge neodkrite plaže na obali Južno Kitajskega morja.

https://www.agencija-oskar.si/

Categories
Potovanja Šrilanka

Varanasi, mesto na bregu reke Ganges

Varanasi je sveto mesto na bregu reke Ganges.

Ganges in Varanasi sta pomembna za versko življenje mnogih vernikov. Mesto Varanasi se nahaja v zvezni indijski državi Uttar Pradesh. Zvezna država se nahaja na severu Indije ter predstavlja mejno območje s sosednjim Nepalom. Uttar Pradesh je najbolj naseljeno območje Indije, Varanasi se nahaja na njenem vzhodu. Zvezna država šteje dvesto milijonov ljudi, Varanasi pa naseljuje več kot milijon ljudi. Natančno število prebivalcev mesta je neznano, saj je v njem znano izredno živahno predvsem versko življenje. Po prepričanju vernikov je Varanasi kraj, ki je najbolj primeren za zadnje obdobje življenja. Skladno s tem prepričanjem, se mnogi verniki zgrinjajo v mesto. Ter v njem tudi končajo svoje zemeljsko življenje. Na bregovih Gangesa zato lahko opazujemo mnoge verske obrede, ki so zahodni civilizaciji bolj ali manj neznane. Zaradi te značilnosti Varanasi obiskuje tudi veliko število turistov, ki dodatno poskrbijo za živahnost življenja. Iz zgodovine je mesto znano kot kulturni center severne Indije že več kot tisoč let. Kdaj je mesto nastalo ni natančno znano, arheološke najdbe pričajo o življenju v drugem stoletju pred našim štetjem. Po legendah pa je mesto Varanasi še bistveno starejše, mnogi ga imenujejo za najstarejše mesto na svetu. Mnoga velika in stara mesta so za razliko doživljala svoje vzpone in padce, za Varanasi pa je značilen neprekinjen obstoj. Skozi stoletja se je mesto spreminjalo in razvijalo. Veliko vlogo pri nastanku mesta in obstoju življenja je imela reka Ganges, saj je omogočala življenje. Ta značilnost reke je širša, saj velja za celotno območje porečja na severu Indije. Ob bregovih reke Ganges so se razvile številne civilizacije, bogastvo reke pa narekuje življenje tudi v današnjih dneh. Mesto je od prestolnice Lucknow oddaljeno tristo kilometrov, povezano pa je z vsemi sodobnimi načini prometnih povezav.

Varanasi je mesto vredno obiska za Indijce kot tuje obiskovalce.

www.agencija-oskar.si/blog/indija-mojih-top-ten/

Categories
Potovanja

Colombo, nekdanja prestolnica Šrilanke

Colombo je nekdanja prestolnica Šrilanke , nahaja se na zahodni obali otoka.

Ime Colombo izvira iz singalskega izraza Kolom Tota , ki pomeni morska luka na reki Kelani. Reka je dolga sto petinštirideset kilometrov, izvira na gorskem območju zahodno od prestolnice. Vodno bogastvo v kombinaciji z naravno luko je bilo znano že davnim obiskovalcem, ki so območje obiskovali že pred dva tisoč leti. Med obiskovalci najdemo Indijce, Grke, Perzijce, Rimljane, Arabce ter Kitajce. V začetku šestnajstega stoletja otok obiščejo portugalski obiskovalci, ki jih je vodil Lourenço de Almeida. Portugalskemu obdobju sledi nizozemsko, temu pa Britansko. Danes velja Colombo za največje mesto, trgovski, kulturni in ekonomski center tropskega otoka Šrilanka. Velja tudi za multi etnično ter multi kulturno mesto. Colombo je bila do nedavnega prestolnica, vsega tri desetletja jo v vlogi prestolnice zamenjuje Sri Jayawardenepura Kotte . Gre za predmestje, ki je od središča nekdanje prestolnice Colombo oddaljeno deset kilometrov. Sri Jayawardenepura Kotte ima v imenu združeni tamilski in singalski besedi. Kotte pomeni trdnjava, od štirinajstega do šestnajstega stoletja je bila prestolnica istoimenske kraljevine. Singalski izraz Jayawardenepura pomeni mesto velike zmage. Šrilanka ima pestro zgodovino, med posebnosti sodijo tudi izmenjujoče se prestolnice. Zgodovina otoka se je izoblikovala z naselitvijo otoka v petem stoletju pred našim štetjem. Na otok so Singalci prišli iz Indijske podceline, ter začeli oblikovati življenje. Na različnih delih otoka so skozi čas vzniknila razna kraljestva, ki so po svoje določala prestolnice . Sri Jayawardenepura Kotte šteje blizu sto dvajset tisoč prebivalcev, sosednji Colombo pa šteje okrog osemsto tisoč prebivalcev. Na širšem območju je naseljenost bistveno večja, po popisu iz leta dva tisoč enajst naj bi ga naseljevalo preko pet milijonov prebivalcev. Mesto je razdeljeno na več območji, ki se med seboj ločijo po številnih značilnostih.

Colombo je mesto, kjer mnogi obiskovalci iz širnega sveta začnejo raziskovati tropski otok Šrilanko.

Categories
Potovanja

Sigiriya, biser Šrilanke

Sigiriya je biser Šrilanke , nahaja se v centralnem delu otoka.

Mesto Sigiriya predstavlja pomembno pričo zgodovine. Čeprav gre zgolj za ostanke zgodovine, se lahko iz njih veliko naučimo o civilizaciji, ki je tu bivala v času približno petsto let pred našim štetjem. Izhodiščni cilj najdišča Sigiriya je Šrilanka, zato je dobro pred potovanjem nekaj vedeti o značilnostih otoka. Z vidika vremena sta to dva monsuna, ki prizadeneta različna dela otoka. Če iščemo obdobje z najmanj padavinami je to maj in september, ko govorimo o severovzhodnem delu otoka. Zanj je značilen zimski monsun. Jugozahodni del otoka pa ima najmanj padavin med decembrom in marcem. Takrat obilne padavine poletnega monsuna prenehajo. Sigiriya se nahaja v severno osrednjem delu otoka, če nameravamo obiskati še kakšno drugo znamenitost velja upoštevati značilnosti tropskega otoka. Deli otoka imajo zelo različno vreme, kar za obiskovalca pomeni, da bo v določenem delu vladalo tipično deževno obdobje, na drugi strani pa sončno vreme. Pri deževnem obdobju velja upoštevati značilnosti monsuna. To ne pomeni, da kot v naših krajih dežuje od jutra do večera. Deževno obdobje pomeni ena ali dve krajši plohi na dan, lahko se zgodi, da jih je več. Če nas zanima Sigiriya in otok nasploh moramo vedeti, da gre pričakovati tipične temperature za to območje. Otok ima poleg tega razlike med nižinskimi in višinskimi predeli. V višinskih območjih so temperature nižje, kar pomeni, da preko dneva ne bodo presegle trideset stopinj, ponoči pa se gibljejo okrog deset stopinj nad ničlo. Nižinske temperature presegajo petintrideset stopinj podnevi, ponoči pa se ne spustijo pod petnajst stopinj Celzija. Za mesto Sigiriya kot Šrilanko nasploh velja, da gre za območje, kjer se turisti počuti varno. Domačini so prijazni in pošteni pošteni ljudje . Zato ne gre dvomiti, da bomo imeli dobro izkušnjo potovanja.

Sigiriya je eno najboljših nahajališč v jugovzhodne Azije.

https://www.agencija-oskar.si/srilanka/

Categories
Potovanja

Potovalne agencije, kako potovati

Potovalne agencije nudijo udobno potovanje po meri naročnika.

Predvsem to pomeni, da potovalne agencije spoštujejo želje naročnika . Prevoz do cilja in povratek je pomemben del potovanja, danes toliko bolj. Ker se je čas potovanja bistveno zmanjšal, prevozi pa so postali dostopni, nekoč izjemen dogodek danes ni nič posebnega. Pred desetletji je veljal prevoz z letalom dogodek, ki si ga je povprečen državljan privoščil enkrat v življenju, danes je to lahko doživetje, kateri se pogosto zgodi enkrat v letu. Kar je v veliki meri vplivalo tudi na potovalne agencije in njihovo ponudbo. Potniki tako po cenovno dostopni ceni lahko obiskujejo oddaljene prestolnice preko vikenda, ter si na ta način zagotovijo enkratno izkušnjo. Njihovo znanje se poveča, več vedo o prestolnici, deželi, ljudeh, kar na kratko pomeni večjo splošno razgledanosti. Kombinacija dostopnega potovanja in potovalne agencije je čudovita izkušnja, ki izkorišča najboljše obeh. Dostopno potovanje pomeni, da si ga lahko privoščimo, potovalne agencije nam na drugi strani omogočajo potovanju pridobiti vsebino. Prevoz do destinacije in povratek ne bi imel posebnega smisla, četudi je dostopen. Ko prepotujemo večjo razdaljo, si prijetno s koristnim vzamemo čas za ogled bodisi bližnje ali daljne okolice. Ker imajo razvite dežele odličen javni prevoz to ne pomeni zgolj prevoza do mesta, ampak lahko velikokrat odpotujemo v bolj oddaljene destinacije. Enostavno, hitro, udobno pridobimo čudovito izkušnjo. Dodajanje vsebine potovalne agencije zagotavljajo na visoki ravni, saj imajo zato ustrezne izkušnje, na tekočem pa so tudi z mnogimi novostmi. Izjema so predvsem tisti, ki želijo mukoma iskati vse tisto, kar agencija nudi zlahka. Organizacija potovanj pomeni med drugim tudi stalne izboljšave glede na pretekle izkušnje, tega pa samostojna organizacija ne more zagotoviti. Ker izkušnje šele pridobiva, izboljševala jih bo lahko šle kasneje.

Danes je tudi na mnogih drugih področjih vsakdanjika znano, da se s stvarmi s katerimi nimamo izkušenj nima smisla ukvarjati, če nam jih ponudba, v tem primeru potovalne agencije nudijo na dostopen način.

Categories
Potovanja

Turistična agencija, globalni vodič

Turistična agencija je globalni vodič .

Turizem nudi pomemben ekonomski prispevek, predvsem pri turističnih velesilah, ki nudijo razne turistične storitve v velikem obsegu. Vedno bolj pa postaja družbeno pomemben dejavnik. Ker so potovanja postala dostopna, z razširitvijo spleta pa tudi prepoznavna v širokem pomenu besede, se je zanimanje povečalo. Pričakovati je trend večanja zanimanja, spreminjale pa se bodo destinacije. Sodobna turistična agencija je nastala kot posledica novih družbenih razmerji in napredka industrijske revolucije. Takrat si je lahko več ljudi privoščilo potovanja, ker je bilo to preprosto mogoče. V tistem času je bilo zanimivo že samo potovanje z vlakom, takratnim čudom tehnike. Vlak je tudi v prihodnosti v mnoge dežele pripeljal turizem in pogojeval turistični razvoj. To lahko prepoznamo v naši bližnji in nekoliko daljši okolici. Turizem vsekakor ni novost, ločiti pa je potrebno sodoben turizem od njegovega predhodnika. Potovanja so bila v preteklosti dogodek, ki se je zgodil enkrat v življenju, danes potujemo veliko več. Bolj ali manj pogosto odvisno od posameznika in njegovega življenjskega sloga. Kdor rad potuje, to počne pogosto, večkrat na leto, najbolj zagreti popotniki vsak teden. Mnogi imajo potovanja povezana z letnim dopustom, ter več manjšimi potovanji v drugih delih leta. Brez dvoma pa so potovanja bistveno bolj pogosta kot nekoč, turizem pa se je s tem razvil v več vrst. Vsak popotnik si predstavlja in želi potovanje v kraje izven domačega okolja po svoje. Nekateri so radi bolj aktivni, drugim aktivnosti ne dišijo preveč. V šali, ki pa ima tudi ščepec resnice, govorijo, da na dopust niso prišli delat in garat, ampak počivati in uživati. Aktivni turisti so drugačnega mnenja, zanje mora turistična agencija priskrbeti predvsem dogodke in dogajanje. Bivanje izven domačega kraja mora predvsem poskrbeti za aktivnosti, ki so lahko bolj ali manj intenzivne, v nobenem primeru pa takšen turist ne želi poležavati in nemo zreti v okolico pred seboj. Videti in doživeti je mogoče veliko, če si tega zgolj želimo. Motivi in zanimanja so zelo različni. Največkrat so motivi tisto, kar na vleče, da odpotujemo, zanimanje pa je vsebina, katera bo ob tem izbrana. Motivira nas predvsem vse, kar vemo in znamo iz preteklosti ter vse aktualno in novo. Kar vemo in znamo iz preteklosti so destinacije, dogodki, prireditve in podobno. V primeru, da smo v preteklosti v tem uživali, bomo to tudi želeli in zahtevali, da nam turistična agencija ponudi temu primerno ponudbo. Vse novo in aktualno pa je predvsem tisto, kar še nismo doživeli, se nam pa preko raznih informacij zdi izkušnje vredno. Podobno kot pri vsem kar vemo in znamo iz preteklosti nas navdušijo destinacije, dogodki, prireditve in drugo. Pri tem ima turistična agencija pomembno vlogo, saj informacija velikokrat ni dovolj, pomeni zgolj osnovo, lahko bi rekli usmeritve. Doseči to, kar nas je motiviralo je bolj zahtevno, potrebne so izkušnje in aktivno delovanje. Kar smo videli in nas je navdušeno je velikokrat oddaljeno, pot do tja pa največkrat ni tako enostavna, kot bi na prvi pogled mislili. Zato potrebujemo pomoč, ki jo lahko nudi turistična agencija. Iz izkušenj nam lahko pripomore doseči želeno na zelo osebni način. Potovanje je namreč lahko v mnogih primerih zelo različno. Razlikujejo se prevozna sredstva, njihova dostopnost, z njimi so povezana različna doživetja in podobno. Mnoge stvari tudi vemo, vendar nase nismo pozorni, kar lahko negativno vpliva na naše doživetje. Potovanje z različnimi prevoznimi sredstvi je lep primer, slaba izbira lahko negativno vpliva na našo izkušnjo, obratno pa nas dobra izbira navduši. Velikokrat do te mere, da si zaželimo ponovitve. S prevoznimi sredstvi ima prav turistična agencija veliko izkušenj. Tako lahko potniku, glede na njegove želje in zahteve, predlaga prevozno sredstvo oziroma način potovanja, ki mu najbolj ustreza. Prevozno sredstvo oziroma način potovanja je lahko hitrejši ali počasnejši, vendar hkrati lahko potnik med potovanjem več doživi ali doživi manj. Odvisno seveda od tega kaj hoče. Nekaterim je določen in izbran način prevoza zgolj povezava med točko A in B, pravo doživetje pa se začne s prispetjem na cilj. Obratno pa lahko drugi povezavo med točko A in B prijetno s koristnim izkoristijo za dodatno doživetje in dogodek. Potovali bodo več časa z namenom, da več novega odkrijejo in izkusijo. Pri tem je turistična agencija nepogrešljiva pomoč. V primeru, da bi našteta nasprotja zaradi osebne neizkušenosti med seboj pomešali, ne bi bili zadovoljni z potovanje. Kar pa se v primeru pomoči praktično ne more zgoditi. Ker agencija v osnovi ve za razlike, temu primerno potnikom predlaga, kaj je za njih najbolj primerno. Ob tem lahko turistična agencija prispeva dodano vrednost. Dnevno se ukvarja s takimi ali podobnimi storitvami ter uresničevanji želja in zahtev popotnikov. Zato lahko ob urejanju potovanja in njegovem organiziranju, v proces vključi izkušnje iz preteklosti. Te se nanašajo na podobne zahteve v preteklosti ter na z organizacijo pridobljene izkušenj. Na podlagi njih lahko aktualnemu potovanju dodajo največ iz tako preteklosti, kot sedanjega časa. Preteklost so izkušnje, aktualnost pa posledica neprekinjene povezave z vsem, kar se v zvezi z želenim ciljem ali namenom potovanja dogaja danes. Tega popotnik v enaki meri preprosto ne more vedeti, saj se s to aktivnostjo bistveno manj intenzivno in profesionalno ukvarja. Dobra turistična agencija je tudi tista, ki zna poskrbeti za prijetna presenečenja. Del popotnikov je pred izbiro neodločenih, ne znajo se odločiti med pestro ponudbo. Vedo predvsem, da imajo na razpolago točno določen čas ter druge točno določene zahteve potovanja. Ostalo je še nedoločeno, turistična agencija z izkušnjami lahko zgolj na osnovi nekaj zahtev iz rokava strese nekaj zanimivih možnosti, med katerimi bo zagotovo nekaj zanimivih. Bodisi nikoli doživete ali pa dovolj drugačne od preteklih potovanj. V vsakem primeru je turistična agencija dobra izbira, ne glede ali gre za časovno krajše ali daljše potovanje, gre za bližnje ali bolj oddaljene destinacije ter za številne druge raznolike zahteve. Obisk je vedno koristen, bodisi na klasičen ali sodoben način. Klasičen je lahko mimogrede ali načrtovan, v vsakem primeru gre za osebno komunikacijo. Sodoben pa nima urnika, turistična agencija je v tem primeru odprta vedno in lahko vedno ponudi nudi bodisi informacijo bodisi možnost pridobitve potovanja.

Turistična agencija je koristen sopotnik potovanj.

Categories
Potovanja

Anglija, kaj obiskati

Anglija je za turiste poučen obisk tradicije in sodobnega.

Kaj od tega obiskati je vprašanje, ki bega številne turiste. Verjetno je najbolje obisk oblikovati skladno s cilji in ponujenimi možnostmi. Ponudbe dobimo na praktično vsakem koraku, ker velja Anglija kot globalna destinacija , je temu primerno njihovo število poenostavljeno povedano veliko. Za vse, ki želijo imeti dober kompromis med pridobljeni in ceno je dobro intenzivno spremljati ponudbe. Te se lahko spremenijo skladno s povpraševanjem, kar pomeni, bolj ali manj ugodno. Anglija je lahko zelo ugodna, najbolj pa za posameznega potnika, ki se je pripravljen prilagajati ponudbi. Vsaka nadaljnja oseba, lahko ugodnost spremeni, najbolj pa to velja za skupine, ki morajo oziroma želijo biti skupaj. Primer so družine, kjer sedežni red ni nepomemben in poljubljen, ampak mora biti oziroma je zaželen kot natančno določen. Anglija lahko v takem primeru postane manj ugodna, vendar to še ne pomeni nedostopna. Čas potovanja je prav tako pomemben. Kdor želi videti veliko bo lahko imel zelo pester in nepozaben vikend. Vsekakor pa je možno ostati tudi dlje časa, ter Otok raziskovati recimo teden dni. Pri tem si lahko izberemo pisano paleto možnosti. Anglija je pisana mešanica podeželja in urbanega. Podeželje predstavlja zeleno pokrajino od obalnih pečin do gozdov, dolge verige gričev, rodovitne ravnine, jezera ter številna druga naravna bogastva z manjšimi naselji, urbani del pa nekaj velikih območji, ki so priča razvoja vsega nekaj stoletji. V osemnajstem stoletju je Anglija bila še povečini kmetijska dežela, rojstvo industrijske revolucije pa jo je izrazito preobrazilo predvsem v industrijskih okoljih. Mnoge vasi in manjša mesta so se tako zaradi danosti spremenile v mesta oziroma urbana območja, ki so omogočala hraniti apetite razvoja in napredka. Danes so to območja z preko milijonom prebivalstva ter zelo pestro iz zanimivo zgodbo za vsakega obiskovalca.

Anglija je zelena dežela s številnimi urbanimi otoki.

https://www.agencija-oskar.si/blog/wales-ni-anglija/

Categories
Potovanja

Anglija, vedno privlačna

Anglija je za številne obiskovalce klasično privlačna destinacija .

Obiskovalci destinacije ocenjujejo po različnih kriterijih ocenjevanja. Tako dobimo nešteto različnih možnosti potovanja . Nekaterim so všeč naravne znamenitosti, drugi prisegajo na kulturne dosežke, tretji imajo radi sodobnost, najdemo pa še številne druge prednosti določene destinacije. Redke destinacije pa lahko združijo več različnih možnost v odlično celoto. Dober primer take izbire je Anglija. V nekaterih predelih je na določenih področjih Anglija globalno središče. To velja predvsem za prestolnico London, deloma pa tudi nekatera druga večja urbana središča. Kar pomeni, da se tam dogaja vse globalno pomembnega za določeno področje. Poleg sodobnega poslovnega dogajanja je prestolnica bogata z zgodovino kot tudi raznimi dogodki. Verjetno bo sama prestolnica dovolj za obisk, naslednjič pa se bomo mogoče odločili za ogled znamenitosti izven nje. Na drugi namreč strani pa Anglija premore tudi bogato zgodovino. Njeni ostanki so na praktično vsakem koraku, obiskovalci se morajo zgolj odločiti kaj jih najbolj zanima, sicer se lahko zgodi, da v želji videti čim več, marsikaj izpustijo. Piko na i v ponudbo Anglija lahko uvrsti naravne danosti. Otok se razteza na velikem območju, ki zna presenetiti z zelo različnimi S tem imamo lahko več destinacij s točno določenim ožjim ciljem, ali pa vse združujemo poljubno v skupno celoto. Tako lahko združimo naravne in kulturne danosti, lahko pa naravne z globalnim dogajanjem ali kako drugače ustvarimo prijeten razlog za obisk. Globalno dogajanje ponuja mnogo dogodkov, ki so sami po sebi zanimivi za veliko število ljudi. Ker so taki dogodki edinstveni ali jih je na voljo v majhnem številu, to pomeni privlačnost. Vendar so takšni dogodki kot hrana brez začimb, če ne dodamo tudi ščepec drugih znamenitosti. Imeli bi zgolj potovanje, ogled dogodka in povratek. Anglija nudi namreč na vsakem koraku izkušnjo več.

Anglija je dežela z bogato zgodovino in živahnim vsakdanjikom.

https://www.agencija-oskar.si/blog/wales-ni-anglija/