Categories
Mehika Potovanja Prosti čas Turizem

Potovanje v Mehiko, skrivnostno deželo Aztekov in Majev

Potovanje v Mehiko je med Slovenci zelo želeno, saj je to dežela, ki jo enostavno obožujemo. Radi jo obiščejo tako turisti, ki želijo sanjske počitnice, kakor tudi številni popotniki. To je dežela različnih kultur, številnih obrazov in predvsem dežela nasprotij. Prav zato, ker leži kar ob treh morjih je izbira neskončnih kilometrov plaž nekaj povsem samoumevnega. Prav iz tega razloga tu najdemo edinstveno raznolikost narave, vse od obširnih rodovitnih polj, mogočnega gorovja, puščav, obširnih pragozdov, vulkanskih zasneženih vrhov ter gozdov kaktej.

Zgodovina dežele sega kar 10.000 let v preteklost, zato je potovanje v Mehiko pravo doživetje za vse ljubitelje skrivnostne zgodovine. Stare civilizacije so prav na tem mestu pustile neverjeten pečat in za seboj pustile dokaze o visoko razvitih kulturah. Najprej Azteki in za njimi Maji so imeli izjemne astronomske sposobnosti, prav tako pa so za seboj pustili neverjetno arhitekturno zapuščino. Prebivalstvo Mehike je neverjetno gostoljubno in obiskovalca sprejme odprtih rok. Njihova toplina je nalezljiva in nikar se ne čudite, če vas povabijo v svoj topel dom. To je barvita dežela, tako po oblačilih, kakor tudi po številnih pisanih avtobusih. Prav noben obiskovalec Mehike pa četudi na avtobusu, ne bo nikoli ostal lačen.

Categories
Mehika Potovanja

Mehika, država, kjer vas ljudje sprejmejo odprtih rok

MehikaMehika je država, ki leži ob treh morjih in se ponaša s ekstremno raznolikostjo pokrajine, narave in z raznovrstnostjo kultur. To je dežela nasprotij saj se na eni strani bohotijo ogromna mesta, z več milijoni prebivalcev, na drugi pa majna vaška naselja, kjer je ohranjena še vsa tradicija preteklega časa.

Še posebej za tiste, ki želijo svoje počitnice preživeti adrenalinsko, je Mehika še posebej primerna destinacija. Prav zato, ker leži kar ob treh morjih je to dežela, kjer so najlepše peščene plaže na svetu. Za vse obiskovalce je Mehika še posebej zanimiva zaradi arhitekturnih znamenitosti. Glavno mesto Mexico City je kraj, vreden ogleda, saj v njem stojijo ruševine piramid, za katere so bili stari Azteki mnenja, da so delo Bogov. Mnoge turistične zanimivosti, pisana mesta in peščene plaže so gotovo vredni obiska. Toplo karibsko morje, zlate peščene plaže, zeleni deževni gozdovi in prijazni ljudje, ki jim je ritem in ples tako rekoč v krvi ter nepozabni kulinarični užitki bodo naredili vaše počitnice resnično nepozabne. Najbolj idealen čas za obisk te dežele je od februarja do junija, kasneje je deževno obdobje. Tortilje na sto in en način, nešteto različnih omak, vse to nudi Mehika.