Categories
Portugalska Potovanja Turizem

Cvetlični otok Madeira

MadeiraMadeira je vino in otok, kjer pridelujejo to bogastvo zemlje, ki se ga pije predvsem kot desert in kot aperitiv. A ta otok, ki spada pod Portugalsko ni poznan le po tem, temveč tudi po bujni vegetaciji, po eksotičnih rožah, ki jih najdemo le še v Afriki, Južni Ameriki in v Aziji. Omamne dišave orhidej in ostalih cvetlic začarajo še tako ravnodušnega obiskovalca.

Počitnice na Madeiri si lahko privoščite v prav vsakem času leta, saj je to otok, ki je konstantno pod vplivom toplih zračnih tokov, ki prihajajo iz Afrike in zagotavljajo enakomerne temperature skozi vse leto. Madeira je otok, kjer so zato mile zime in prekrasna pomlad. Bujna vegetacija, tropsko sadje, slikovito obarvane kamenine, prelepe rože, odlična morska hrana daje temu otoku resnično pravi čar. Lepota pokrajine in mila klima nudi ljubiteljem pohodništva idealne možnosti. Vzpon na centralno gorovje bo bogato poplačano s pogledom na celoten otok.  Organizirani izleti s čolni vas popeljejo na ogled delfinov, lepote otoka pa si je mogoče ogledati tudi s hrbta konja. Potapljanje in surfanje sta dve aktivnosti, ki jih lahko počnemo, tudi s organizirano strokovno pomočjo. Umetni vodni kanali, ki prepletajo celoten otok, strme stene in sadne doline, to je Madeira.

Madeira – več informacij: http://www.agencija-oskar.si/madeira.html

Categories
Portugalska

Nekaj idej za potovanje na Portugalsko

Verjetno še nikoli do zdaj ni bilo bolj primernega časa za potovanje na Portugalsko. Država, kot je splošno znano, se nahaja v območju Evropske unije, kar pomeni, da turisti za potovanje praktično ne potrebujejo nič drugega kot sklenitev zdravstvenega zavarovanja za tujino. Poleg tega pa je po oceni številnih zanimanje za kulturno zgodovino človeštva prenizko. Iz tega vidika je potovanje na Portugalsko pravo kulturno doživetje, ki napolni duha, sprosti telo in poleg tega še človeka izobrazi. Obiskovalci lahko spoznajo tipično portugalsko arhitekturo iz pozne gotike, ki se preliva v ornamente iz poznega šestnajstega stoletja. Portugalska je tudi znana po številnih režiserjih in literatih. Poleg tega pa je potovanje na Portugalsko zanimivo tudi iz kulinaričnega vidika. Veliko ljudi se bo strinjalo, da je prav kulinarika tisto področje, kjer se najbolj imenitno spajajo različni elementi kot so kultura, umetnost, znanje in okus. Njihova kuhinja temelji na ribjih jedeh, vendar pa so specialitete na podlagi svinjine, piščanca in jagnjetine tudi precej razširjene.

Tisti, ki se odločijo za potovanje na Portugalsko, bodo brez dvoma obiskali Lizbono in Porto. To sta dve mesti, v katerih lahko ostanemo cel dopust, pa še vedno ne bomo izkoristili vsega, kar nam ponujata. Lizbona slovi po prekrasni romaneskni, gotski, baročne, moderni in postmoderni arhitekturi. Posejana je s številnimi muzeji, avenijami, parki, odličnimi restavracijami in gostoljubnimi ljudmi. Potovanje na Portugalsko se lahko začne ali pa vsaj konča z obiskom Porta. Mesto je znano med drugim tudi po številnih priložnostih za zabavo, kar pomeni, da se nočno življenje tam ne konča vse do zgodnjih jutranjih ur.

Več o ponudbi potovanj na Portugalsko si lahko gledate na spletni strani potovalne agencije.